Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2621 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 April 2011 - 01:14 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 07 April 2011 - 09:32 AM, написа:

някой запознат ли е с тази болест при кучетата и дава ли нещо, ако е дирофилария.
Изобщо какви медикаменти за обезпаразитяване вън. вътре и ваксини правите на кучета си?
Ние днес ще ходим на кръвни изследвани, ей така за всеки случай, няма признаци за безпокойство. Моля ако някой е запознат да пише.

За съжаление това е много коварна болест, която се разпространява в БГ с доста бързи темпове от няколко години !
Какво мисля да направя тези дни :
1. Кръвен тест - цена 30 лв.
2. Ако кучето е здраво се започва профилактика с ИВЕРМЕКСИН / ако съм го записала плавилно/ всеки месец - цена 5 лв.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2622 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 April 2011 - 01:38 PM

и аз мисля да закарам алекс в синия кръст за едни изследвания ,
User's Signature

Качена снимка

#2623 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 07 April 2011 - 02:13 PM

Аз сега се връщам от доктора. Нашият тест ( единият е като теста за бременност, другият под микроскоп) е отрицателен :db_046:
Док. ми каза, че препоръчва Инвермектин, но каза към месец май да слойжим. Било инжекция, но в линка по-горе ми се стори, че говорят и за хапчета.
User's Signature

Качена снимка

#2624 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 April 2011 - 09:07 PM

Къде го карахте , в синия кръст ли и колко горе долу излезе изследването?
User's Signature

Качена снимка

#2625 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 12:17 AM

не, при нашия ветеринар - тук, без да се счита за реклама. Просто ни е близо, а и ни беше препоръчан още когато взехме Арчи. Излезе ни за двата теста 35 лв. Единият е , както по-горе описах, на принципа на теста за бременност, като дава 95% сигурност. С останалата част от кръвта направи втория тест- гледане под микроскоп, който дава 60%. Обръсна ни малко лапичката, за да види вената, която аз така и не можех да видя :db_046:.
User's Signature

Качена снимка

#2626 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 06:48 AM

Днес...опс,вече вчера,след като прочетох темата както можеби почти всеки собственик на домашен любимец останах потресен.И тъй,като съм голяма паника на тема "здравето на моите кучета" моментално палнах колата и отскочих до ветеринарят.Бих могъл да твърдя,че той е доста добър и известен доктор във Варна.Доста.....така да ги нарека заможни хора ходят при него и ми беше препоръчан от Бившата ни лекарка в Троян,на която изцяло мога да вярвам и да се осланям на преценката и..та по същество!
Незнам колко хора ще обърнат внимание на това,което пиша но се надявам,че повичко от вас ще си дадат тема на размисъл преди да се панират като мен и да хукнат по кабинетите!
Темата с предупреждение за въпросната болест звучи като пандемия!Според думите на ветеринарният доктор,няма база на абсолютна паника.Няма лошо всеки да внимава и да си обезпаразитява животното с качествени медикаменти,но е редно да помисли,че е възможно и да се спеколира .....нормалната реакция на всеки един от нас е да отиде да пусне теста за 10 минути и да остави 30-ина лева...никого няма да съборят.Важно е да се знае,че тестове се правят само и единствено на кучета които са над 3 годишна възраст туй,като въпросните червеи съзряват за този период от време.На по млади кучета няма 100% гаранция за откриването на бацилите.Тестовете не отчитат наличието на ларви!
Хубав ден

#2627 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 10:29 AM

Според мен точно във Варна трябва да сте най-стреснати, защото цял Бургас е пламнал, а климата във Варна не е по-различен. Според мен не го пишат хора с някаква цел да се изкупи този продукт. Пишат го хора занимаващи се с бездомните кучета. Темата наистина звучи като пандемия, но проблемът е явно от мнг време и никой не е обърнал внимание, а сега според тях положението излиза от контрол.
Всеки сам решава де, но ние специално лятото ходим мнг по планините, където комарите са в изобилие до езерата и не мога да поема този риск.
User's Signature

Качена снимка

#2628 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 03:48 PM

Уточнението за над 3г беше важно!Благодаря :smile:

#2629 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 04:27 PM

Показване на мнениетоvilekula, в 08 April 2011 - 03:48 PM, написа:

Да,определено трябва да се има предвид,че ако някой ветеринар ви каже или предложи да ви изследва кучето което е под 3 годишна възраст 100% е лъжа и опит за измъкване на парички!

#2630 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2011 - 09:02 PM

Показване на мнениетоDeeper, в 08 April 2011 - 02:27 PM, написа:

Да,определено трябва да се има предвид,че ако някой ветеринар ви каже или предложи да ви изследва кучето което е под 3 годишна възраст 100% е лъжа и опит за измъкване на парички!

Това не е истина !
След шест месечна възраст трябва да започне диагностициране и след това профилактика! Това, че сме лъгани в какво ли не, не е основание да се рискува със здравето на любимите ни същества !
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2631 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 April 2011 - 09:44 PM

До колкото разбрах тази бактерия може да се хване,когато е вече във възрастен организъм тоест в глист.Кучето може най-рано да има това нещо на 9 месеца,тъй като това е фазата на превръщане на яйцеклетката в глистта.Изследването е като вземат кръв на кучето и я прегледат през микроскоп,там ясно се виждало това нещо.Премахва се чрез операция,която е много рискована.За съжаление това е много трудно за лечение и отвратително :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2632 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2011 - 07:09 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 08 April 2011 - 09:02 PM, написа:

Показване на мнениетоDeeper, в 08 April 2011 - 02:27 PM, написа:

Това не е истина !
След шест месечна възраст трябва да започне диагностициране и след това профилактика! Това, че сме лъгани в какво ли не, не е основание да се рискува със здравето на любимите ни същества !

Абе ти не можеш да не се изцепиш някаде след мой пост!....проверила ли си?Уточнила ли си?С какви факти говориш?от 2 до 3 години е необходимо на ларвата да съзрее.Тестовете улавят хормоните които произвеждат бацилите когато започнат да се множат.За това и теста е като тези за бременност....Недей подвежда хората :eg_033: Не ме карай пак да зацепвам на вълна Петя ....

#2633 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 April 2011 - 07:45 AM

Не се карайте!За съжаление колкото и да ви е неприятно това заболяване се лекува АДСКИ трудно.Дори и да третирате кучето за паразити с Инвермектин или с каквото и да било,паразита се хваща когато е вече на глист.Да наистина Инвермектина го убива,но къде отива?Ами отива в белия дроб и запушва тромбите и кучето пак умира...
Колкото и да е тъжно и жалко,почти нищо не може да се направи,освен да се избягват блата,мочурища и места с много комари.Единствения начин да се премахнат е чрез операция,която както казах е с голяма смъртност на животното.Не се подлъгвайте на всякакви лъжи и измами.Много добре зная как лъжат и уморяват животни в градските клинички само за да ти вземат парите и се пишат за много реномирани и незнам си какво...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2634 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 April 2011 - 08:31 AM

Всъщност аз много се притесних и разговарях с майка ми.Тя е ходила на републикански конференции и там всички реномирани лекари от цялата страна са обсъждали и тази болест.Лечение НЯМА в целия свят и ще ви обесня защо...
Тук в Стара Загора,както и в другите градове,в които има университети с клиники и паразитолози са изпробвали множество методи и тактики за премахване на тези паразити.Единия от тях бил като се убиват един по един,за да не запушат кръвоносните съдове,но това само забавяло смъртта.Всичките животни умирали и то в мъки,понеже като умре един глист той започва да отделя всякакви неща,както умряло животно започва да се разлага,тогава кучето започва да линее,защото целият му организъм е задействан да отстрани тези токсини от кръвтта.Този метод бил изключен.Другия е чрез влизане в някаква главна артерия към дясното пресърдие,където се намират паразитите и изтегляне чрез едни миниатюрни щипки.С този метод животните умирали на масата тъй като на сляпо се теглят тези глисти и е почти невъзможно да не се закачи някой съд или клапа на сърцето.Другия начин е оперативен,но глистите са вътре в сърцето и също няма ефект...и редица други методи.
Тогава какъв е смисълът да се изследва животното и да се наблъска с редица ужасно скъпи медикаменти като резултата е един и същ...Това не е само заболяване в България,а и по цялия свят.Не казвам,че няма много умиращи животни в Бургас,Пловдив,Шумен и други градове,където има водоизточници,а това че може би тези всички изследвания и лечения,които искат да си правите е за да се вземат някакви пари.Правете ги,но дори и да открият,че кучето има такова нещо само ще му направите смъртта по мъчителна и бавна за съжаление :ud_009:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2635 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2011 - 09:47 AM

Deeper,
никога не пиша, без да съм направила необходимата консултация и то на високо ниво !
Тук сме не да се "ИЗЦЕПВАМЕ" както казваш след нечий пост, а да си помагаме ! :wb_052: Колкото повече мнения и консултаций толкова по-добре ! :wb_052:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2636 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2011 - 09:49 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 09 April 2011 - 09:47 AM, написа:

Deeper,
никога не пиша, без да съм направила необходимата консултация и то на високо ниво !
Тук сме не да се "ИЗЦЕПВАМЕ" както казваш след нечий пост, а да си помагаме ! :wb_052: Колкото повече мнения и консултаций толкова по-добре ! :wb_052:

Ако се беше консултирала на високо ниво както ти каза,щеше да си наясно за какво говоря!

#2637 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2011 - 10:03 AM

Показване на мнениетоDeeper, в 09 April 2011 - 07:49 AM, написа:

Deeper,

Ако се беше консултирала на високо ниво както ти каза,щеше да си наясно за какво говоря!

Разбира се, че съм наясно за какво говориш ! Аз също съм много мнителна - трудно се доверявам и доста проучвам щом се отнася за здравето.......мнения на ветеринари много - при това доста противоречиви ! Не съм убедена, че лечение има .........но профилактика съществува, а това дали месечното третиране с инверменин не влияе на други органи е друга тема !
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2638 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2011 - 11:20 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 09 April 2011 - 10:03 AM, написа:

Показване на мнениетоDeeper, в 09 April 2011 - 07:49 AM, написа:

Deeper,

Разбира се, че съм наясно за какво говориш ! Аз също съм много мнителна - трудно се доверявам и доста проучвам щом се отнася за здравето.......мнения на ветеринари много - при това доста противоречиви ! Не съм убедена, че лечение има .........но профилактика съществува, а това дали месечното третиране с инверменин не влияе на други органи е друга тема !

Няма лечение!Именно поради този факт повечето кучета завършват с летален край!Тестовете дават резултат само при развити бацили (или сиреч казано възрастни индивиди),които започват да се размножават!Повтарям,че именно тогава теста ще даде резултат!В ларвен стадий не могат да бъдат засечени.Относно профилактиката-има доста по добър вариант от инверменин,но ти си запозната и явно е излишно да пиша повече

#2639 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2011 - 11:30 AM

хора,не се карайте. Прочетет тук.
В края на статията пишеше, че всички кучета над 6 месеца се изследват.
Сега дали това е мнение на доктор или е статия, не зная. Но го е писал, човек , който се занимава с тази болест.

User's Signature

Качена снимка

#2640 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2011 - 11:59 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 09 April 2011 - 09:30 AM, написа:

хора,не се карайте. Прочетет тук.
В края на статията пишеше, че всички кучета над 6 месеца се изследват.
Сега дали това е мнение на доктор или е статия, не зная. Но го е писал, човек , който се занимава с тази болест.

:we_070:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133