Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2661 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 16 April 2011 - 02:12 PM

Естествено,че се дава според килограмите,но инжекциите са много по-ефикасни.До колкото знам има няколко вида Айвермектин-за тревопасни(кози,овце,крави и др.),който даже някой дават за кучета,тъй като е много евтин 15лв./50 милиграма май.За кучета има 2 или 3 вида също.Единия,който ние мислихме да даваме,който е най-добрия е спрян от производство и сега ще даваме другия.Той,мисля че беше 68 лв./50милиграма,но то се дава по 2-3 на месец,нали спрямо теглото на кучето.Не мисля че кучето може да се травмира с 1 боцване на месец.Чак толкова няма да се изнежваме поне ние.По-добре да се боде всеки месец,което той не усеща,от колкото да се дават хапчета или да се впръсква,което даже сигурно му е по-неприятно,апък и не толкова ефикасно.Все пак всеки сам си избира :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2662 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 April 2011 - 08:47 AM

Да ви се похвалим,ние вече сме 39 килограма :ab_041::smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2663 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 17 April 2011 - 11:47 AM

верно ли? Болгар наситина сякаш порасна за отрицателно време.
И ние се мерихме преди 4 дни и сме 37кг (+-2кг). Мисля, че за нас това е мнг добре, като се има впредвид, че Арчи е кастриран :db_046:
А колко е дълъг, висок? Може би ще е редно да направим тема от сорта "размери на маламута", за да вписваме растящите кучета като тегло и размери и порасналите. Да служи като ориентир все пак :)
User's Signature

Качена снимка

#2664 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2011 - 12:18 PM

ЛЕГЕНДА: зелено - предпазва; червео - не предпазва

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2665 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 April 2011 - 03:42 PM

То и ние се мерихме на празен стомах,защото снощи бяха преуморени и нищо не ядоха.По принцип като се кастрира кучето трябва да е повече килограми до колкото знам или... ?? За височина не сме го мерили още,но ей сега може да сляза да го премеря :db_046:Идеата за тема по принцип не е лоша,но всички маламути са толкова различни,като тегло и като размери,че не мисля,че има някакъв стандарт при растежа :) :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2666 Потребителят е офлайн   Пьотр Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2011 - 02:10 PM

Айвермектина приложен инжективно прави депо в подкожната мазнина и се отделя равномерно.Серумната му концентрация по-дълго време е висока , и се заобикаля чернодробната бариера ,като черния дроб не е изложен на ударната доза от пероралното приемане.

#2667 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2011 - 03:31 PM

Показване на мнениетоПьотр, в 18 April 2011 - 12:10 PM, написа:

Айвермектина приложен инжективно прави депо в подкожната мазнина и се отделя равномерно.Серумната му концентрация по-дълго време е висока , и се заобикаля чернодробната бариера ,като черния дроб не е изложен на ударната доза от пероралното приемане.

:ba_025: Много точно казано !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2668 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2011 - 03:49 PM

Пьотр, ти да не си ветеринар?
Откъде знаеш тези неща? Доста си запознат, моля ако имаш някаква литераура от нета да пуснеш линк.
User's Signature

Качена снимка

#2669 Потребителят е офлайн   RAGE Икона

Публикувано: 18 April 2011 - 06:13 PM

здравейте,яко съм се запалил на тема '' аляски маламут'',специално се регистрирах тук и да задам въпрос спрямо тези божествени същества.Виждам тук има доста компетентни потребители които биха ме насочили от къде мога да купя,четох но не можах да намеря точно къде има развъдник за маламут или някакви телефони за връзка,искам да помоля които знае някакви координати да ми ги прати на ''лични'',възхищавам се на тези животни понеже обединяват две неща....а именно че харесвам умните кучета а пример за това е аляския маламут и също така харесвам вълците като диви животни,а маламута обединява тези два фактора,надявам се някой ще удари едно рамо :rc_036:

#2670 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 April 2011 - 06:48 PM

Днес майка ми отиде да вземе препаратът.Оказа се,че "Севамека",който е специално за кучета и е най-ефективен от всичките препарати с Айвермектин,които са 3 вида е спрян за внос тази година.Ветеринаря ни каза,че взимат хората масово"Айвомек",който е със същите съставки,но с различни стабилизатори обаче е за кози,овце и крави и го дават на кучетата поради липса на друг.Другите препарати са българския,който е някаква вода според мен защото струва 50милитра 10 лв. ,има един вносен,но и той е много евтин-15тина лева и този Севамек,който е на същата цена като Айвомека-68лв.И исках да ви попитам,ако някой знае какво точно му се дава от 3та препарата на кучето кой е той,защото и 3та са за крави,кози и овце и няма как да се дава за кучета,защото просто тази година няма?След 2 седмици щяло да има внос на някакъв сходен,но за кучета,но колко ефикасен не се знае.Мен не ми се чака 2 седмици,защото има вече бая кърлежи и тем подобни гадини,а Болгар изяде каишката на Севар и той на практика е незащитен.
Мислихме за Стронгхолд,но той е само за външни паразити и процента на защита е много под 80%...
Някакви идеи?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2671 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 April 2011 - 07:05 PM

Race добре дошъл!Предполагам си прочел всички теми и си запознат с отговорностите по отглеждане на такова куче,апък и не само такова.Също така,че не може да се гледа в апартамент,иска много разходки,много твое внимание,тъй като е социално животно,хапва си добре и така нататък.Трябва да прецениш дали тази порода е за твоето ежедневие,тъй като не е само да го харесваш,а и да имаш време и т.н..Два са развъдниците в България за Аляски маламут.Това са Lavinja Alpi и Avelanche wolf.Напиши първия развъдник в google и ще ти излезе сайта им,а другия от сега ти казвам,че нямат кучета в момента и незнам какви са им плановете за напред.Не си мисли,че в България е много разпространена породата,затова и няма толкова много развъждане.Мога да дам мнение за Avelanche wolf,който се намира в Банско,тъй като Болгар е взет от там.Много съм възхитен от начина и любовта,с която гледат кучетата си и ако решиш да си взимаш кученце от там няма да останеш никак разочарован.За Lavinja alpi не мога нищо да кажа,но до колкото знам Diamond Mark има куче от там апък и нашата мама Шайен е от този развъдник и също са много красиви и истински маламути. Пожелавам ти успех и дано не се подлъжеш на всички фалшиви обяви в интернет за продажба на "Аляски Маламут".Само от тези места,които ти казах би могъл да си вземеш родословно кученце в България.Ако искаш координати на развъдника в Банско бих ти дал да питаш хората за плановете им :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2672 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2011 - 07:15 PM

Стефо, аз досега търся някъде да пише, че този Свамек е и за кучета, но не намерих.
ето линк на някакъв сайт за ваксини и т.н . Тук може и да го има. На нас док. ще го слага, но последно като водхиме Арчи, той не уточни точно , какво ще му слага, пък и аз не питах, тъй като не бях мнг запозната.
User's Signature

Качена снимка

#2673 Потребителят е офлайн   RAGE Икона

Публикувано: 18 April 2011 - 07:37 PM

мерси за инфото стеф,айде като имаш време прати ги тея координати,имам време и място,но наистина ми се иска кучето да е истинско,щото гледам тея в обяви гугъла но...,знам какви мошенници и какви наивни хора,сега още проучвам разглеждам чета,но ми се иска да имам под ръка номерата :md_064:

#2674 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 April 2011 - 08:00 PM

Севамека е за кучета,а Айвамека е за кози,овце и крави,но Севамека го няма вече на пазара и няма друго алтернативно лекарство,което да го замества и за това най-вероятно или слагат Айвамек или от другите не толкова ефикасни препарати.Майка ми утре ще пита пак колегите и от вътрешни болести какво ще кажат за Айвомек и какви са му страничните ефекти ако има изобщо.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2675 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 April 2011 - 08:04 PM

stefoto -Маламути с родословие има и от други развъдници, вече въпроса е колко са качествене кучетата и как се преставят по-изложбите. Има и различни видове маламути някой къс косъм други с по- дълъг ,както и по-дребни и по едри.
Но един качествен маламут струва в момента на бг пазара 2-пъти повече от едно качествено хъски.
Доколкото знам и в LAVJINJ ALPI намат кученца , аз и званях някаде ноември или декемри , че исках още един мъжки да взема
User's Signature

Качена снимка

#2676 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 April 2011 - 08:13 PM

Дими аз знаех,че само тези два са развъдниците за истински маламути с родословия.Ако има и други сподели да знаем всички.Това,че маламутите са по-скъпи е нормално.Хъскита в страната има адски много,преди и те бяха скъпи :smile:Аз гледах сайта на Lavinja alpi и пише че имат планове за заплождане на Киара с Инди обаче за ноември декември.Предполагам ще има много хубави малки от тази двойка. :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2677 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 April 2011 - 08:20 PM

Има едни кучета от Горна Оряховица, Алая е от тях . Голдън никол също имали маламути.
А това е старо с Киара и Инди аз за тях се обаждах да запазя кученце но не стана работата.
За Инди ми казаха , че е по- дребен от Алекс.
Но пък Алекс е най- дребен от всичките си братя ,в момента е 44кг , но пък е доста по голям от повечет мъжки маламути извън семейството дето сме ги виждали.
User's Signature

Качена снимка

#2678 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 April 2011 - 09:14 PM

Да ти кажа и аз като гледах снимките на Инди ми изглеждаше по-малък,но то зависи нали от кой вид е все пак.Аз знам,че има хора,които гледат повече от 1-2 кучета,но те развъдник ли са?Аз за това те питах,защото незнам дали са.Има и от Варна Ivanov's King или как беше,но незнам до колко са развъдници :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2679 Потребителят е офлайн   peicho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2011 - 09:40 PM

Здравейте на всички!
Искам да вземаотношение по горекоментирания въпрос, защото мисля, че много хора погрешно тълкуват този въпрос. Никой, никъде не регистрира "развъдници", а РАЗВЪДЧИЦИ ! В правилника за развъждане на БРФК е казано че се регистрира "запазено име" за развъждане на съответната порода! Та, може дори да не си собственик на куче от съответната порода, но да развъждаш (селектираш)! В този ред на мисли, хора със запазени имена за породата Аляски маламут, в България има доста ! А мисля, че щом едно куче е допуснато до разплод, не бива да подлагаме на съмнение истинноста на породата му (да го обиждаме), защото това означава че минимум двама различни съдии са дали отлични оценки на екстериорни изложби! И едно допълнение, някои от производителите на храна за животни, пакитират храна и се предлага на преферинциални цени, но само за развъдчици! И това е отпечатано фабрично на семите чували - " за развъдчици"

Поздрави!

#2680 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 April 2011 - 08:02 AM

Благодаря за рязяснението Пейчо.По принцип исках да знам как точно можеш да станеш Развъдчик,в смисъл да имаш правото легално да заплождаш кучето си и поколението да получава родословие.Аз не искам да обиждам никого,просто исках да предупредя човека,че няма толкова много кучета в страната и почти всички обяви в интернет са фалшиви,с фалшиви снимки,лъжат за породата и тем подобни.Аз постоянно казвам на хората,които ме питат,да гледат майка и баща поне на кученцето,което взимат,защото не можеш да се довериш на това колко е хубаво,сладки и пухкаво малкото защото всички малки са такива и после да останеш разочарован :smile: Ти пак можеш да си вземеш неродословно хубаво куче.Ето онзи ден видях в парка един дядо разхождаше едно божествено куче,голямо,чисто черно като катран,приличаше адски много на вълк,но беше с муцуна като на Маламут и като попитах дядото каква порода е кучето и той ми вика: "Ами никаква,то си знае".И аз бях изомен как може да има такова страхотно куче апък безпородно дори :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема