Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2681 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 April 2011 - 07:16 PM

Показване на мнениетоstefoto, в 19 April 2011 - 06:02 AM, написа:

Благодаря за рязяснението Пейчо.По принцип исках да знам как точно можеш да станеш Развъдчик,в смисъл да имаш правото легално да заплождаш кучето си и поколението да получава родословие.Аз не искам да обиждам никого,просто исках да предупредя човека,че няма толкова много кучета в страната и почти всички обяви в интернет са фалшиви,с фалшиви снимки,лъжат за породата и тем подобни.Аз постоянно казвам на хората,които ме питат,да гледат майка и баща поне на кученцето,което взимат,защото не можеш да се довериш на това колко е хубаво,сладки и пухкаво малкото защото всички малки са такива и после да останеш разочарован :smile: Ти пак можеш да си вземеш неродословно хубаво куче.Ето онзи ден видях в парка един дядо разхождаше едно божествено куче,голямо,чисто черно като катран,приличаше адски много на вълк,но беше с муцуна като на Маламут и като попитах дядото каква порода е кучето и той ми вика: "Ами никаква,то си знае".И аз бях изомен как може да има такова страхотно куче апък безпородно дори :smile:

stefoto
peicho е прав. Собственик на женско куче (член на клуба) може да регистрира във всеки момент запазено име (това което вероятно всички имаме предвид като "развъдник") и да заплоди женската си - кученцата, след одобрение от клуба на съответната порода, би трябвало да получат родословия - ако са спазени всичките изисквания и процедури за заплождането, и са подадени документи за регистрация на кучилото. Това означава, че няма как ние да знаем колко към момента са т.нар. актуални "развъдници" на породата Аляски маламут - най-популярните може би, но не и единствените в България! Затова аз бих посъветвала всички интересуващи се да се обърнат за актуална информация относно регистрирани кучила на Аляски маламут, или предстоящи заявени връзки, както и данни за т.нар. развъдчици на маламути да се обърнат към Български киноложки клуб "Северни кучета".

БКК "Северни кучета"
Юлия Велкова - развъдна дейност
GSM - 0887 405 588
breed@ndbkc.com

Това мнение е редактирано от Finwe: 19 April 2011 - 07:37 PM

User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2682 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 April 2011 - 07:37 PM

Благодаря ви за разяснението отново.Мисля Болгар като поотрасне да го заплождам и това беше важно за мен :smile:Не знам колко са развъдчиците,но знам,че няма особенно много кучета Аляски маламут в България примерно в сравнение с Хъскитата и по-трудно можеш да си намериш.Явно не съм бил разбран,но нищо.Нека човекът разпита действително и дано си намери хубаво куче :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2683 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2011 - 09:44 AM

Снощи гледах "Сред вълци"2010год. ! :rc_036: Горещо ви го препоръчвам, филма е по действителен случай ! zamunda.net
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2684 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2011 - 02:22 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 20 April 2011 - 09:44 AM, написа:

Снощи гледах "Сред вълци"2010год. ! :rc_036: Горещо ви го препоръчвам, филма е по действителен случай ! zamunda.net

http://zamunda.net/d...id=258910&hit=1 Още не съм го гледал, но го имам изтеглен. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#2685 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 April 2011 - 05:10 PM

И аз го гледах.Има много хубави природни картини :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2686 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 20 April 2011 - 08:36 PM

и съм го дръпнала, ама не е ли мнг драма?
User's Signature

Качена снимка

#2687 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 April 2011 - 09:19 PM

Честно казано на мен не ми хареса особенно.Очаквах нещо повече,но природните картини ме възхитиха наистина :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2688 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2011 - 09:11 AM

Показване на мнениетоstefoto, в 20 April 2011 - 07:19 PM, написа:

Честно казано на мен не ми хареса особенно.Очаквах нещо повече,но природните картини ме възхитиха наистина :)

Ами,...... правен е 2010 година ! Връзката на природата с човека отдавна е почти прекъсната за да е направен да изглежда реалистично.... :smile: Едно съседско дете с което заедно гледахме филма веднага ме попита - "вълците до 45 години ли живеят ?" :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2689 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2011 - 09:39 PM

Весели празници на всички ! :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2690 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2011 - 09:43 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 20 April 2011 - 07:44 AM, написа:

Петя, благодаря че сподели филма. На мен много ми хареса, не само природните картини, но и музиката, и как показаха връзката между човека и животните - само накрая нещо не го претупаха, не ми стана много ясно....
User's Signature

#2691 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2011 - 07:46 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 24 April 2011 - 09:39 PM, написа:

Така и така съм почнал да гнетя,можеш ли ти Петя да ми обясниш какво общо имат снимките ти на Акита и Хъски във форума за аляски маламут?Надявам се,че като една от 3-те активни ще можеш да ми дадеш някакъв разумен отговор?Или се подържа мнението ми от темата за здравето на аляският маламут ?

#2692 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2011 - 09:02 AM

Показване на мнениетоDeeper, в 25 April 2011 - 05:46 AM, написа:

Така и така съм почнал да гнетя,можеш ли ти Петя да ми обясниш какво общо имат снимките ти на Акита и Хъски във форума за аляски маламут?Надявам се,че като една от 3-те активни ще можеш да ми дадеш някакъв разумен отговор?Или се подържа мнението ми от темата за здравето на аляският маламут ?

Веднага ти отговарям при това с удоволствие ! :re_037: Пожелах Ви весели празници - ако имаш нещо против не приемай поздравлението ! :ab_041:........ А какво правя в форума на аляски маламут - също с голямо удоволствие ти отговарям : черпя опит и знания за породата, форумите са за това :ab_041: не за заяждане ! Много собственици на маламути от тук пишат и в други породи като сибирско хъски например и други - какво лошо има в това..... ?!?!?!?! Преди да внеса Химера /акита ину /също посещавах форума на породата, скоро ще си внеса и бял аляски маламут!.......... Незнам защо се заяждаш при това с дама.........?!?!?! Все още не преча на развъдната ти дейност! :ab_041: :ab_041: :ab_041:
А относно мнението ми за дирофилария в темата "здраве на аляски маламут" бях права ! Прочети темата отново добре - доста професионални отговори и съвети има от потребители, които нямат аляски маламут в момента ?!?!?! Какви са тези глупави и безсмислени ограничения, които проставяш !

Хубав ден !
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2693 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2011 - 10:53 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 25 April 2011 - 09:02 AM, написа:

Все още не преча на развъдната ти дейност! :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Само не разбрах за чия развъдна дейност става въпрос. Това че човека е решил, че кучето му трябва да роди веднъж в живота, не го прави развъдчик или греша??????
User's Signature

Качена снимка

#2694 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2011 - 11:21 AM

Май само модератора може да прави забележки и предупреждения кой и какво има право да пише в темите.... Петя, снимките с поздрава ги виждам чак сега, много са хубави! Химера е станала още по-красива :wub: , чакам с нетърпение да ги видя вече трима (с белия маламут :md_064: )
User's Signature

#2695 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2011 - 06:15 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 25 April 2011 - 09:02 AM, написа:

Веднага ти отговарям при това с удоволствие ! :re_037: Пожелах Ви весели празници - ако имаш нещо против не приемай поздравлението ! :ab_041:........ А какво правя в форума на аляски маламут - също с голямо удоволствие ти отговарям : черпя опит и знания за породата, форумите са за това :ab_041: не за заяждане ! Много собственици на маламути от тук пишат и в други породи като сибирско хъски например и други - какво лошо има в това..... ?!?!?!?! Преди да внеса Химера /акита ину /също посещавах форума на породата, скоро ще си внеса и бял аляски маламут!.......... Незнам защо се заяждаш при това с дама.........?!?!?! Все още не преча на развъдната ти дейност! :ab_041: :ab_041: :ab_041:
А относно мнението ми за дирофилария в темата "здраве на аляски маламут" бях права ! Прочети темата отново добре - доста професионални отговори и съвети има от потребители, които нямат аляски маламут в момента ?!?!?! Какви са тези глупави и безсмислени ограничения, които проставяш !

Хубав ден !

Петя,няма и как да ми попречиш на развъдната дейност...просто не осъществявам въпросната!Но пък знам ли....току виж съм залял пазара с маламути за по 50лв?Ако искаш и родословия мога да ти представя даже... Надявам се,че не ме пробваш колко упорит и настойчив мога да бъда!Относно това дали си права или не-да ти кажа честно все ми е тая.Уважението ми и доброто ми впечатление към теб клонят към 0...грешка,към -1.Още от "великото ти изказване" когато се регистрирах тук (и да ти припомня) "И защо чак сега се регистрираш? ...А,да защото имаш кученца за продан..." разбрах колко общителна и широко скроена личност си ти.Не си мисли,че с някакви леки провокацийки можеш да ме засегнеш или да ме накараш да те приема като нещо повече..*** :ae_085:

Мод: Редакция. Получавате официално предупреждение за обида към друг потребител!

#2696 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2011 - 07:33 PM

Deeper, да ти кажа честно ГНУС ме е дори да цитирам написаното по-горе от теб ! Жалкото е, че с писанията си ще отблъснеш много потребители, които имат опит и са допринесли не малко за породата ! Оставям на потребителите и на модератора да правят своите изводи........явно има защо да се държиш по този начин, ти имаш повече акъл от кучетата си за да си наясно, че ти липсват много неща, които не можеш да компенсираш нито с "маламути по 50 лава", нито с"представяне на родословия" !
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2697 Потребителят е офлайн   kireto69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 April 2011 - 08:47 PM

Здравейте. Искам да ви попитам как се справяте с проблема с кърлежите. Значи днес направихме голяма разходка и още като бях на поляната видях че кучето имаше кърлежи. Махнах 2-3 още там. И след като се прибрах пак го прегледах и имаше още 2-3 , но може да е останал още някой. Сложих му Фронтлайн Комбо след това. Дали ще ги убие? Защото е много трудно в тая козина да се търсят.
User's Signature

Качена снимка

#2698 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2011 - 09:10 PM

fletic 100 %предпазва от кърлежи
User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#2699 Потребителят е офлайн   kireto69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 April 2011 - 09:26 PM

Това пак ли са капки некви?
User's Signature

Качена снимка

#2700 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2011 - 09:40 PM

Показване на мнениетоkireto69, в 25 April 2011 - 06:47 PM, написа:

Здравейте. Искам да ви попитам как се справяте с проблема с кърлежите. Значи днес направихме голяма разходка и още като бях на поляната видях че кучето имаше кърлежи. Махнах 2-3 още там. И след като се прибрах пак го прегледах и имаше още 2-3 , но може да е останал още някой. Сложих му Фронтлайн Комбо след това. Дали ще ги убие? Защото е много трудно в тая козина да се търсят.

kireto69,
Аз ползвам капки Фронтлайн - но тъй като той не отблъсква кърлежите (а ги убива ако ухапят кучето), винаги преди разходка в планината напръсквам с Неостомозан - разреждам го в 1,5 л вода и пръскам с пулверизатор по лапите, корема и опашката преди разходка - действа на 100%, кърлежите не полазват по кучетата :smile: .
User's Signature

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема