Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2721 Потребителят е офлайн   Елизабет /дете на Сиберия/ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 April 2011 - 04:20 PM

Благодаря! Прегледах последните две страници на форума. Трябваше да го направя преди да пиша, но нямам време и най-лесното - да питам!

#2722 Потребителят е офлайн   Елизабет /дете на Сиберия/ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 06:43 PM

Показване на мнениетоdimy, в 16 January 2011 - 01:04 AM, написа:

ЕЕЕЕ пак нямаше маламути на изложбата , я се стягайте!!!
Само един се появи в началото и след това не се яви на ринга , а беше голям, хубавец и доста добронамерен :dry:
Ето за този става въпрос.
http://forum.dog.bg/...ttach_id=325683
ALMIGHTY AKBAR SHAMANROCK

Някой може ли да ми помогне в издирването на този сладур? Във врзка с желанието ми да заплождаме Елизабет...благодаря Ви.

#2723 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 April 2011 - 08:19 PM

0887777015 Моника и Петър Митеви ма ако беше прочела правилата за развъдна дейност щеше да знаеш че, няма да го пуснат щото няма 20 месеца още
User's Signature

Качена снимка

#2724 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 08:55 PM

И още нещо - в правилника за развъдна дейност минималната възраст за допускане до разплод е 15 месеца, но препоръчително е кучето да е навършило две години ! Моят съвет е не я заплождай преди да е навършила две години !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2725 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 April 2011 - 08:59 PM

Цитат

1. ДО РАЗПЛОД СЕ ДОПУСКАТ:
- Кучета, имащи минимум 3 поколения пълни данни за предците (в много редки случаи може да бъдат допуснати и кучета, чийто произход не е съвсем пълен)
- Женски кучета, навършили минимум 15 месечна възраст (препоръчва се да са навършили две години).
- Мъжки кучета, навършили минимум 20 - месечна възраст.

:md_064:
User's Signature

Качена снимка

#2726 Потребителят е офлайн   Елизабет /дете на Сиберия/ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 12:22 AM

Показване на мнениетоdimy, в 27 April 2011 - 09:59 PM, написа:

Цитат

1. ДО РАЗПЛОД СЕ ДОПУСКАТ:
- Кучета, имащи минимум 3 поколения пълни данни за предците (в много редки случаи може да бъдат допуснати и кучета, чийто произход не е съвсем пълен)
- Женски кучета, навършили минимум 15 месечна възраст (препоръчва се да са навършили две години).
- Мъжки кучета, навършили минимум 20 - месечна възраст.

:md_064:

благодаря за контакта! и за това, че ми помогна да прочета правилата!

#2727 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 05:13 PM

Здравей,Елизабет!Отдавна не сме те виждали!

#2728 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 28 April 2011 - 11:06 PM

Здравейте, хора
В последно време нещо става с Арчи. Първоначално започна да игнорира бездомните кучета до степен, че те се доближават и той го оставя да го душат. Случвало се е дори да ни лаят, тичат след нас и дори ръмжат, а той пак- никакво внимание. Налага се в тези случаи аз да ги гоня, за да са по-далеч от нас. После го забелязах, че сам търси контакт кучета. Аз още не се осмелявам да го събирам, но понякога идват и не можем да се оттървем.
Днешната ни случка направо ме потресе. Временно не сме в нашата квартира (там има котка за 1 седмица) и го разхождам в една градинка в Сф - Света Троица. Там е фрашкано с кучета без повод. Да не говорим, че дори не изпълняват командата "ела". Та какво се случи тази вечер. Домъкна се едно , май бездомно, което не мога да изгоня. Но нали едно да дойде, идват още. Дойде още едно, домашно мъжко. Не мога да го изгоня, а то не спира да се върти около нас и да се опитва да души Арчи. Арчи обаче реагира.........с наведена опашка и никаква агресия. Само се въртяхме в кръг, като аз се опитвах да избегна контакт м/у кучетата. Разбира се мнг се уплаших. Искам да вметна, че мен ме е страх принципно от непознати кучета, та и сама да бях, пак щях да се уплаша. При около 2 мин. опит да разкарам кучето, започнах да викам, кой е стопанина на кучето. МНг са зле хората, ей. Седят и си лафят компания кучкари и НИКОЙ не си гледа кучето. Като се развиках, се появи собственика, който дори не си направи труда да се затича, въпреки моите викове да си хване по-бързо кучето, което забележете, при неговото викане, то не му обърна внимание. Ми на капак на всичко се появи някакво питбулообразно и станаха 3 кучета. Добре че този собственик като дойде си дръпна кучето и другите тръгнаха с него. Толкова бях ядосана, че ако си бях отворила устата да кажа нещо, нямаше да ми се разбере, какво говоря. Както и да е . Попитах го, защо не си гледа кучето. А той ми каза, че всички кучета тук се разхождали така.
Хубавото в случая е, че Арчи не се зарази от моя страх, а беше страшно спокоен. Нямаше признаци на агресия!!!!!!! Аз всъшност се уплаших, защото не знаех другото куче, как ще реагира, ако Арчон му се изрепчи. Сега се сещам, че те се подушиха по муцунките и онова се озъби. Направо.... такъв голям напредък имаме, токлкова се е успокоил, че ако се бяха сбили, не знам.....
User's Signature

Качена снимка

#2729 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2011 - 09:24 AM

Иси, докато четях историята ти, в съзнанието ми изплува нашата среща с "питбулообразното", само, че при нас почти завърши с бой. От тогава се страхувам да водя Арес на разходки сама. Онази вечер почти удави комшиийското куче. Дано Арчи си остане такъв спокоен и дано хората се вразумят най-накрая и извеждат кучетата си с повод, а агресивните с наморник. Много ми се иска това да стане.
Ние снощи ходихме на лекар. Арес имаше кърлеж до окото. Гадовете вече плъзнаха. Това, което искам да споделя с вас обаче е, че доктора ни каза, че дирофиларията (дано не съм я сгрешила) се причинява и от кърлежи. Биха ни инжекция и се прибрахме.

Хубав и спокоен ден на всички

#2730 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 April 2011 - 09:55 AM

Прекалената агресия е лоша,но не е хубаво кучето ти да е непокис и да го бият,а то да стои.Според мен по-добрия вариант даже е да им се репчи,все пак това си е маламут...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2731 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2011 - 04:34 PM

е никой не го е бил, ти пък сега :). Прсто към някои (предимно бездомни) наистина е непукист. Има и домашни, които допуска, като че ли, но има и такива заради които се изправя на задни лапи отдалеч. В случая, да, беше спокоен и леко непукистче, но по-добре така. Все пак вярвам, че кучетат пуснати без повод не биха нападнали ей така, но не знам какво би станало, ако Арчи им се изрепчи. То това е, което ме стресна.
User's Signature

Качена снимка

#2732 Потребителят е офлайн   Ares09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 08:31 AM

Здравейте!Искам да се свържа с Вилекула,ако може да по някакъв начин да си разменим телефоните!Имам и фейс бук!

#2733 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 03:00 PM

Виж в лични

#2734 Потребителят е офлайн   aaliyah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 09:49 PM

Добър вечер от нас,иска ми се да пишех за нещо хубаво,защото от доста време не съм била активна във форума,но за жалост си случват лоши неща.Нашето слънчице Алая днес преживя ужасен стрес,а и не само тя.Ще започна от самото начало за да добиеете представа за какво става въпрос.Имахме час за годишна ваксина и за кръвен тест(за Дирофилария) в така известната клиника Син кръст.Отидохме взеха и кръв,ваксинираха я и се прибрахме...след 40мин Алая получи кръвоизливи от носа.Първоначално решихме,че се е ударила,но в продължение на два часа не успяхме да спрем кръвта.Отидохме отново в клиниката.Казаха ни че трябва отново да и вземат кръв-направиха го!Сложиха и една инжекция за да спрат кръвта от носа.Теста,който й направиха беше за болести предавани от комари и кърлежи(някакъв комбиниран тест).След 1час чакане ни казаха,че за 3 от възможните болести е отризцтелен,но за една няма как да ни кажат-сложиха и ОЩЕ ЕДНА ИНЖЕКЦИЯ и междувременно ни съобщиха,че тромбоцитите не са и наред.Има 14 при минимален брой 200....При още кръвозагуба предполага системи.След всички инжекции я прибрахме...няма и 15мин и Алая се поду цялата и получи гърчове-АЛЕРГИЧНА РЕАКЦИЯ.Беше кошмар!Направихме трето връщане в клиниката за да и сложат инжеция за алергията.Алая вече нямаше сили от гърчовете тя не знаеше какво става,блъскаше си главата в земята БЕШЕ ЗЛЕ!Прибрахме я в 20h и заспа.Сега в 01:30 трябва отново да отидем за да й сложат още една инжекция за алергичната реакция.Незнам как да коментирам всичко случило се...искам само Алая да се оправи!
User's Signature

Качена снимка

#2735 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2011 - 09:57 PM

Милата :dh_188: На мен това ми изглежда на последствие от първоначално направените манипулации, а не като случайност. Не мога по никакъв начин да ви помогна, но ви стискам палци всичко да е наред. Целувки на Алая и ви стскам палци за отрицателен 4-ти тест.
User's Signature

Качена снимка

#2736 Потребителят е офлайн   Diamond Mark Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2011 - 10:22 PM

О, милото куче. Това е ужасно! Съчувствам Ви :dh_188:

#2737 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 12:12 AM

Показване на мнениетоaaliyah, в 04 May 2011 - 09:49 PM, написа:

Добър вечер от нас,иска ми се да пишех за нещо хубаво,защото от доста време не съм била активна във форума,но за жалост си случват лоши неща.Нашето слънчице Алая днес преживя ужасен стрес,а и не само тя.Ще започна от самото начало за да добиеете представа за какво става въпрос.Имахме час за годишна ваксина и за кръвен тест(за Дирофилария) в така известната клиника Син кръст.Отидохме взеха и кръв,ваксинираха я и се прибрахме...след 40мин Алая получи кръвоизливи от носа.Първоначално решихме,че се е ударила,но в продължение на два часа не успяхме да спрем кръвта.Отидохме отново в клиниката.Казаха ни че трябва отново да и вземат кръв-направиха го!Сложиха и една инжекция за да спрат кръвта от носа.Теста,който й направиха беше за болести предавани от комари и кърлежи(някакъв комбиниран тест).След 1час чакане ни казаха,че за 3 от възможните болести е отризцтелен,но за една няма как да ни кажат-сложиха и ОЩЕ ЕДНА ИНЖЕКЦИЯ и междувременно ни съобщиха,че тромбоцитите не са и наред.Има 14 при минимален брой 200....При още кръвозагуба предполага системи.След всички инжекции я прибрахме...няма и 15мин и Алая се поду цялата и получи гърчове-АЛЕРГИЧНА РЕАКЦИЯ.Беше кошмар!Направихме трето връщане в клиниката за да и сложат инжеция за алергията.Алая вече нямаше сили от гърчовете тя не знаеше какво става,блъскаше си главата в земята БЕШЕ ЗЛЕ!Прибрахме я в 20h и заспа.Сега в 01:30 трябва отново да отидем за да й сложат още една инжекция за алергичната реакция.Незнам как да коментирам всичко случило се...искам само Алая да се оправи!

Дано нямате нищо против, че се меся, но разбирам положението, в което се намирате и бих препоръчала да смените клиниката, защото явно не правят нещо както трябва, а така само мъчите кучето!

isi_ar4i , много е добре, че Арчи не е реагирал негативно! Мисля си обаче, че би било добре, ако не гоните кучетата, за да не тръгне за ви защитава или нещо такова! Пък и така ще почне да общува с други кучета и ще свикне да ги допуска до себе си! Разбира се, като се съберат повече животни винаги има опасност от конфликт, но не е задължително . . . На нас общуването с други кучета, предимно улични, доста ни помогна, защото като навърши една година Неро почна да става доста доминантен, а сега е определено търпелив и котнрулируем ! Дори когато е пуснат не се забърква в конфликти, освен, ако не пази някое бебе куче . . .
User's Signature

Качена снимка

#2738 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 08:24 AM

Как е Алая ? Дано всичко е наред .......................
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2739 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 09:07 AM

оле, направо съм в потрес за Алая. Дано скоро има хубави новини. Възможно ли е от стрес да паднат тромбоцити и т.н? Дано всичко да е било от стрес.

Flawless, наистина се радвам че не заразявам Арчи с моите страхове. Гоня другото куче, ако е мъжко, защото ме е страх, как ще реагира то, ако Арчи му се изрепчи и пак от страхове за него, а не за Арчи. Не би ме било страх, ако не съм сама с две кучета и собственика е до нас, но така без да го познавам..... В този ред на мисли, след тази случка ни се случи, че пък някакъв бултериер се домъкна на следващата разходка, навярно избягал, че обикаляше и тичаше наред. Сигурно 20 мин. не можах да го изгоня, докато стигнахме входа на блока. Като през цялото време избягвах душене муцунка в муцунка. И на капак трябваше да дърпам Арчи и да го душа, за да не му се случи нещо лошо на онова (мъжко). Накрая Арчи го клъвна по врата, но то беше по-скоро реакция тип "Абе досаждаш ми, махни се", а не агресия. Според мен всичко зависи от мястото. Тук където живеем Арчи сякаш е по доминантен. Някои ги ръмжи от далеч. На местата, където ни се случиха тези контакти, бяхме на гости, беше по в центъра на града и цялата новост и шум се отразиха положително на Арчи :)
User's Signature

Качена снимка

#2740 Потребителят е офлайн   aaliyah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 10:39 AM

Така...Алая вече е сравнително по-добре,остава само да постигнем баланс с тромбоцитите и да няма повече кръвоизливи.Смятаме да сменим клиниката ДА,но със сигурност НИЕ НЕ МЪЧИМ КУЧЕТО СИ!Другото хубаво е,че Алая не губи апетит ами даже напротив :) Благодарим на всички за загрижеността!
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема