Аляски маламут
Публикувано: 27 April 2011 - 06:43 PM
dimy, в 16 January 2011 - 01:04 AM, написа:
Само един се появи в началото и след това не се яви на ринга , а беше голям, хубавец и доста добронамерен

Ето за този става въпрос.
http://forum.dog.bg/...ttach_id=325683
ALMIGHTY AKBAR SHAMANROCK
Някой може ли да ми помогне в издирването на този сладур? Във врзка с желанието ми да заплождаме Елизабет...благодаря Ви.
Публикувано: 27 April 2011 - 08:55 PM

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 27 April 2011 - 08:59 PM
Цитат
- Кучета, имащи минимум 3 поколения пълни данни за предците (в много редки случаи може да бъдат допуснати и кучета, чийто произход не е съвсем пълен)
- Женски кучета, навършили минимум 15 месечна възраст (препоръчва се да са навършили две години).
- Мъжки кучета, навършили минимум 20 - месечна възраст.

Публикувано: 28 April 2011 - 12:22 AM
dimy, в 27 April 2011 - 09:59 PM, написа:
Цитат
- Кучета, имащи минимум 3 поколения пълни данни за предците (в много редки случаи може да бъдат допуснати и кучета, чийто произход не е съвсем пълен)
- Женски кучета, навършили минимум 15 месечна възраст (препоръчва се да са навършили две години).
- Мъжки кучета, навършили минимум 20 - месечна възраст.

благодаря за контакта! и за това, че ми помогна да прочета правилата!
Публикувано: 28 April 2011 - 11:06 PM
В последно време нещо става с Арчи. Първоначално започна да игнорира бездомните кучета до степен, че те се доближават и той го оставя да го душат. Случвало се е дори да ни лаят, тичат след нас и дори ръмжат, а той пак- никакво внимание. Налага се в тези случаи аз да ги гоня, за да са по-далеч от нас. После го забелязах, че сам търси контакт кучета. Аз още не се осмелявам да го събирам, но понякога идват и не можем да се оттървем.
Днешната ни случка направо ме потресе. Временно не сме в нашата квартира (там има котка за 1 седмица) и го разхождам в една градинка в Сф - Света Троица. Там е фрашкано с кучета без повод. Да не говорим, че дори не изпълняват командата "ела". Та какво се случи тази вечер. Домъкна се едно , май бездомно, което не мога да изгоня. Но нали едно да дойде, идват още. Дойде още едно, домашно мъжко. Не мога да го изгоня, а то не спира да се върти около нас и да се опитва да души Арчи. Арчи обаче реагира.........с наведена опашка и никаква агресия. Само се въртяхме в кръг, като аз се опитвах да избегна контакт м/у кучетата. Разбира се мнг се уплаших. Искам да вметна, че мен ме е страх принципно от непознати кучета, та и сама да бях, пак щях да се уплаша. При около 2 мин. опит да разкарам кучето, започнах да викам, кой е стопанина на кучето. МНг са зле хората, ей. Седят и си лафят компания кучкари и НИКОЙ не си гледа кучето. Като се развиках, се появи собственика, който дори не си направи труда да се затича, въпреки моите викове да си хване по-бързо кучето, което забележете, при неговото викане, то не му обърна внимание. Ми на капак на всичко се появи някакво питбулообразно и станаха 3 кучета. Добре че този собственик като дойде си дръпна кучето и другите тръгнаха с него. Толкова бях ядосана, че ако си бях отворила устата да кажа нещо, нямаше да ми се разбере, какво говоря. Както и да е . Попитах го, защо не си гледа кучето. А той ми каза, че всички кучета тук се разхождали така.
Хубавото в случая е, че Арчи не се зарази от моя страх, а беше страшно спокоен. Нямаше признаци на агресия!!!!!!! Аз всъшност се уплаших, защото не знаех другото куче, как ще реагира, ако Арчон му се изрепчи. Сега се сещам, че те се подушиха по муцунките и онова се озъби. Направо.... такъв голям напредък имаме, токлкова се е успокоил, че ако се бяха сбили, не знам.....

Публикувано: 29 April 2011 - 09:24 AM
Ние снощи ходихме на лекар. Арес имаше кърлеж до окото. Гадовете вече плъзнаха. Това, което искам да споделя с вас обаче е, че доктора ни каза, че дирофиларията (дано не съм я сгрешила) се причинява и от кърлежи. Биха ни инжекция и се прибрахме.
Хубав и спокоен ден на всички
Публикувано: 29 April 2011 - 04:34 PM

Публикувано: 04 May 2011 - 09:49 PM
Публикувано: 04 May 2011 - 09:57 PM

Публикувано: 05 May 2011 - 12:12 AM
aaliyah, в 04 May 2011 - 09:49 PM, написа:
Дано нямате нищо против, че се меся, но разбирам положението, в което се намирате и бих препоръчала да смените клиниката, защото явно не правят нещо както трябва, а така само мъчите кучето!
isi_ar4i , много е добре, че Арчи не е реагирал негативно! Мисля си обаче, че би било добре, ако не гоните кучетата, за да не тръгне за ви защитава или нещо такова! Пък и така ще почне да общува с други кучета и ще свикне да ги допуска до себе си! Разбира се, като се съберат повече животни винаги има опасност от конфликт, но не е задължително . . . На нас общуването с други кучета, предимно улични, доста ни помогна, защото като навърши една година Неро почна да става доста доминантен, а сега е определено търпелив и котнрулируем ! Дори когато е пуснат не се забърква в конфликти, освен, ако не пази някое бебе куче . . .
Публикувано: 05 May 2011 - 09:07 AM
Flawless, наистина се радвам че не заразявам Арчи с моите страхове. Гоня другото куче, ако е мъжко, защото ме е страх, как ще реагира то, ако Арчи му се изрепчи и пак от страхове за него, а не за Арчи. Не би ме било страх, ако не съм сама с две кучета и собственика е до нас, но така без да го познавам..... В този ред на мисли, след тази случка ни се случи, че пък някакъв бултериер се домъкна на следващата разходка, навярно избягал, че обикаляше и тичаше наред. Сигурно 20 мин. не можах да го изгоня, докато стигнахме входа на блока. Като през цялото време избягвах душене муцунка в муцунка. И на капак трябваше да дърпам Арчи и да го душа, за да не му се случи нещо лошо на онова (мъжко). Накрая Арчи го клъвна по врата, но то беше по-скоро реакция тип "Абе досаждаш ми, махни се", а не агресия. Според мен всичко зависи от мястото. Тук където живеем Арчи сякаш е по доминантен. Някои ги ръмжи от далеч. На местата, където ни се случиха тези контакти, бяхме на гости, беше по в центъра на града и цялата новост и шум се отразиха положително на Арчи :)

Публикувано: 05 May 2011 - 10:39 AM