Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2941 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 11 August 2011 - 05:17 PM

Здравейте на всички.Да ви се похвалим ние вече си вдигаме крачето.Точно вече започнах да си мисля дали да не ви питам кога ще стане това,тъй като хъскито ми започна да вдига краче още от 5тия месец.
Поздрави от наща банда :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2942 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2011 - 11:42 AM

Здравейте,днес на разходката ни забелязах нещо странно в поведението на Демон,макар че се е случвало и преди.При определени мъжки кучета,спира,целия настръхва и не иска да върви, т.е.да минава покрай тях.Мисля ,че това е страх от тях,понеже се случва само на такива които са го нападали.Започва да се крие.Искам да му помогна някак.Предния пат когато ходихме на поляната не можахме да влезем по същата причина.Има ли начин да коригирам това поведение?
User's Signature

Качена снимка

#2943 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2011 - 12:33 PM

Показване на мнениетоDiDemon_96, в 12 August 2011 - 11:42 AM, написа:

Здравейте,днес на разходката ни забелязах нещо странно в поведението на Демон,макар че се е случвало и преди.При определени мъжки кучета,спира,целия настръхва и не иска да върви, т.е.да минава покрай тях.Мисля ,че това е страх от тях,понеже се случва само на такива които са го нападали.Започва да се крие.Искам да му помогна някак.Предния пат когато ходихме на поляната не можахме да влезем по същата причина.Има ли начин да коригирам това поведение?

Карай го да седне като види кучето и всеки път му давай лакомство, така ще свързва приближаването на другото куче с даването на награда и няма да се стяга толкова. Пробвано е !
User's Signature

Качена снимка

#2944 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2011 - 08:10 PM

Flawless,Благодаря много за отговора.Ще го пробваме,дано да се получи,но като цяло го е страх от всички агресивни кучета,явно ги усеща.Но ще работим по този проблем и ще се надяваме да има резултати!!!
User's Signature

Качена снимка

#2945 Потребителят е офлайн   Diamond Mark Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2011 - 08:04 PM

Здравейте!
Видях страхотните снимки от морето на Dreamzzz и исках да попитам не се ли оцветява козината на маламута от солената вода? Така бях чувала преди време и за това нашия не го водим по морето, а само на езера, за да се разхлажда.

#2946 Потребителят е офлайн   balki Икона

Публикувано: 25 August 2011 - 12:58 PM

Здравейте казвам се Валентин и съм от Димитровград.
Страшно много ми харесват Аляските Маламути и искам да попитам тук в България може ли да се довериш на някого или от някъде да си купиш защото повечето от вас сигурно вече знаят колко струва да си го вземеш от елитен развъдник в чужбина.Благодаря предварително за отделеното време и за отговорите ви :) поздрави

#2947 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2011 - 02:00 PM

Показване на мнениетоbalki, в 25 August 2011 - 10:58 AM, написа:

Здравейте казвам се Валентин и съм от Димитровград.
Страшно много ми харесват Аляските Маламути и искам да попитам тук в България може ли да се довериш на някого или от някъде да си купиш защото повечето от вас сигурно вече знаят колко струва да си го вземеш от елитен развъдник в чужбина.Благодаря предварително за отделеното време и за отговорите ви :) поздрави

Здравейте и добре дошли! Много се замислих над въпроса ви :" В България може ли да се довериш на някого или от къде да си купя....?!?"Родна Българска картина.....
Да, тук във този форум можеш да се довериш на доста хора, защото ако си прочел темите назад ще видиш, че всички пишат с огромна любов към любимците си...Dimi, Stefo, Finwe e цяла енциклопедия......и още много други.....Защото любовта е много повече от стандарти, норми, изложби...И все пак трябва да си наясно какво куче искаш - дали ще е само за домашен любимец или куче което ще водиш на изложби. Ето един развъдник тук:http://www.lavinja-alpi.com/
Успех!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2948 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 25 August 2011 - 02:15 PM

Здравей :)
Аз ще те посъветвам да разучиш характера на родителите. Не знам дали, когато допускат кучето за разплод, някой следи за характера му- социално ли е, напада ли и т.н. Така че, за да си спестиш мнг проблеми не взимай куче с неуравновесени родители!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#2949 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2011 - 03:06 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 25 August 2011 - 12:15 PM, написа:

Аз ще те посъветвам да разучиш характера на родителите. Не знам дали, когато допускат кучето за разплод, някой следи за характера му- социално ли е, напада ли и т.н. Така че, за да си спестиш мнг проблеми не взимай куче с неуравновесени родители!!!!!

Само информативно извадка от правилника за развъдна дейност :" Кучетата, допуснати до разплод, трябва да са физически здрави и свободни от наследствено предавани заболявания. Те трябва да отговарят на критериите и потребностите на породата, описани в стандарта, да са в добро физическо здраве, да имат стабилна психика и темперамент, отговарящ на породния."
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2950 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2011 - 03:26 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 25 August 2011 - 01:06 PM, написа:

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 25 August 2011 - 12:15 PM, написа:

Само информативно извадка от правилника за развъдна дейност :" Кучетата, допуснати до разплод, трябва да са физически здрави и свободни от наследствено предавани заболявания. Те трябва да отговарят на критериите и потребностите на породата, описани в стандарта, да са в добро физическо здраве, да имат стабилна психика и темперамент, отговарящ на породния."

Иси е много права. Не знам какво означава "темперамент, отговарящ на породния", но се съмнявам, че в България някой се съобразява с това какви са характерите на родителите, прародителите и т.н. - оттам и големия брой доминантни (че и агресивни) маламути, които трудно се разбират с други кучета от същия пол (особено мъжките) когато пораснат.. :dh_188:
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2951 Потребителят е офлайн   balki Икона

Публикувано: 25 August 2011 - 03:54 PM

Ами значи няма да ви лъжа . . . . определено няма да го водя по състезания и изложби просто защото не сам такъв тип човек.Но определено искам Аляски Маламут . . . до скоро любимото ми куче беше Сибирското Хуски . . . . но след като се запознах и с Аляски Маламут :) просто се влюбих в него и определено няма значение че го искам за домашен любимец а не за изложби и състезания ще получи същата ако не и повече любов и внимание от моя страна защото наистина много ми харесват тези кучета. . . . благодаря много за информацията и ако още някои може да добави нещо по въпроса :) моля да го направи :) благодаря още веднъж и лек ден.

#2952 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 07:25 PM

Показване на мнениетоplamchoo, в 07 September 2011 - 03:45 PM, написа:

Здравейте отново на всички! Имаме проблем с моето куче, не иска да си похапва нещо и рядко му се излиза. Незнам дали е от топлото време, но по цял ден лижим и с тъжен поглед само се гледаме и няма желание нещо.

Пипни му носа - трябва да е влажен и студен - ако е топъл и сух, отивай на ветеринар веднага да го видят. Също може да го боли някъде - стомаха, лапичка, опипай го хубаво по цялото тяло и виж как реагира (ако го боли може да изскимти като засегнеш болното място) - но при всички случаи щом ти се вижда омърлушен е най-добре да посетиш ветеринар
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2953 Потребителят е офлайн   plamchoo Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 07 September 2011 - 07:58 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 07 September 2011 - 07:25 PM, написа:

Показване на мнениетоplamchoo, в 07 September 2011 - 03:45 PM, написа:

Здравейте отново на всички! Имаме проблем с моето куче, не иска да си похапва нещо и рядко му се излиза. Незнам дали е от топлото време, но по цял ден лижим и с тъжен поглед само се гледаме и няма желание нещо.

Пипни му носа - трябва да е влажен и студен - ако е топъл и сух, отивай на ветеринар веднага да го видят. Също може да го боли някъде - стомаха, лапичка, опипай го хубаво по цялото тяло и виж как реагира (ако го боли може да изскимти като засегнеш болното място) - но при всички случаи щом ти се вижда омърлушен е най-добре да посетиш ветеринар

Нослето винаги през деня е сухо и топло, след като го изкарам се навлажнява и става марно, но не и стодено. Не е само това дадох му кренвирш той го взе всеедно неможе да го здъвчи прави си малки хапки, но плюе и пак взима облизва и така, много трудно го изяжда.

#2954 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 09:21 PM

Отивай на доктор. Носът е сух, само когато спят.
User's Signature

Качена снимка

#2955 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2011 - 11:10 AM

Здравейте,след като се върнахме Демон почна да ръмжи по мъжки кучета.Мисля че почва да се появява някаква агресия в него с цел надмощие.Знаех ,че рано или късно това му поведение ще се появи,но си мисля, че ще мога да го коригирам.Малко помощ?
User's Signature

Качена снимка

#2956 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2011 - 09:23 PM

Аз ако имах възможност да коригирам това поведение в зародиш, бих реагирала с едно "Не" на всяко изръмжаване и оставане на мястото с другото куче, докато моето не спре да се дразни и ръмжи, та даже да се сближат. Не е задължително всяко със всяко да се харесва, но ако не се харесват, поне да могат да седят заедно без да се нападат, нали :). Ако продължава да ръмжи или се изправя на задни лапи, направо му кажи да легне и го натисни, не силно, но да знае, че ти си по-силния и да свиква, че при всяко такова поведение, ще бъде "изравняван със земята". Те не изпитват болка или нещо подобно, но по този начин, човека показва, че е по-висшия, стои по-високо от кучето и има власт над него.
Надявам се правилно разчиташ ръмженето. Арчи също ръмжи на кучетата, женски, когато идват и му облизват муцуната или просто седят мнг близо до нея. Но това е едно по-високо гърлено ръмжене, мнг различно от това, когато изпитва агресия и аз съм спокойна, че с този сигнал няма да нападне. Понякога ръмжи и на хора, не както на женски, то е едно обикновенно ръмжене, не и както към мъжкарите. Не знам дали ме разбирате. Когато някой му досажда, ръмжи по този начин. На нас също се случва. Нормално е. Към мъжкарите вече не помня дали ръмжи, ми направо се изправя на задните лапи и се опитва да го докопа. Но колкото по-тихо е ръмженето, толкова е по-сигурно че ще нападне.
За мен е грешка да го дръпваш и да продължаваш, защото той заучава това последно си поведение и другия път пак ще реагира така. Ако просто го дърпаш, за да продължите разходката, а не го коригираш с команда, той разбира, че това е правилното поведие. Понякога на мен ми се случва, да не мога да спра трябва да продължа и да го дърпам, но ние все пак сме друг случай.... той осъзнава, че не трябва, но вълчото в него е по-силно...Ти имаш шанса да недопуснеш агресията и се надявам, да се справите.

Аз искам да попитам, някой знае ли дали ако слагам в гранулите кисело мляко, ще навредя по някакъв начин на стомаха на кучето. Мама е гледала някъде си, че не било хубаво да се смесват мляко и гранули. Купихем му 18 кила нова храна и той нещо не я яде .... доста трудно я изяжда, дори намокрена, само с кисело мляко я хапва. Иначе храната е Natur Croq . Ако някой от Сф е заинтересован, нека пише на лични, останали са към 15 кила, но ние му даваме от нея де. Явно като свърши пак ще сме на Чикопи
User's Signature

Качена снимка

#2957 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2011 - 09:32 PM

Много ти благодаря за отговора,ще се помъча да го коригирам правилно това му поведение.Иначе вечерта нямахме много такива случки освен едно сбиване.Две от мъжките се сбиха и всичките други и те след тях.

И да попитам неска Демон много пика и то продължително,не знам от какво се дължи.Нослето му е влажничко.Давам му бульон с шийки и макарони или хляб в тях,понякога и гранули.Но от скоро е бульона,да не би да е от него,понеже и повечко му давам.
User's Signature

Качена снимка

#2958 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2011 - 10:17 PM

как така повечко? Те нали пишкат по няколко пъти, за да маркират. Едно от тези маркирания ли са били дълги?
User's Signature

Качена снимка

#2959 Потребителят е офлайн   pavelyanchev Икона

Публикувано: 08 September 2011 - 11:03 PM

Първо да се представя: Името ми е Павел Янчев и съм управител на АСКЛЕП-ФАРМА ООД. С изненада открих, че управляваното от мен дружество е намесено по доста брутален и безпардонен начин в тази тема от някакъв анонимен тип, наричащ себе си stefoto. Също така установих, че в същото дружество работят ФАРМАЦЕВТИ, които лъжат БЕЗСРАМНО и ДОЛНО, за да трупат пари.

Публикуваният линк е много стар и не е актуален, а текстът, описващ продукта STRONGHOLD, не е писан от нас, а ни е даден от представителството на фирмата PFIZER ANIMAL HEALTH и ние сме длъжни да го публикуваме, в качеството си на дистрибутор, във вид, който е одобрен от притежателя на неговия лиценз и нямаме право на промени и интерпретации. Смятам, че е видно, че не става въпрос за никаква лъжа, още по-малко пък безсрамна и долна. Ако има някакво несъответствие или подвеждаща информация в текста, АСКЛЕП-ФАРМА ООД не би следвало да е адресат на подобни критики. Най-искрено моля лицето stefoto да се обърне към притежателя на лиценза на този продукт, отговорно за съдържанието на текста. Освен това, в споменатото дружество няма никакви фармацевти, а само ветеринарни лекари. Колкото до трупането на пари, цитираният продукт се продава в такива бутикови количества, че дума не може да става за печалби.

Ако лицето stefoto има капка достойнство, по мое мнение, следва да се извини на управляваното от мен дружество за обидните и неоснователни епитети, използвани по наш адрес. В противен случай, БЕЗСРАМЕН и ДОЛЕН в цялата история ще е само и единствено неговият коментар.

#2960 Потребителят е офлайн   pavelyanchev Икона

Публикувано: 08 September 2011 - 11:29 PM

Сега, в качеството ми на ветеринарен лекар, ще си позволя да взема отношение по въпроса има ли профилактика на дирофилариоза? Да, има! За повече информация, попитайте Вашия ветеринарен лекар.

Лицето stefoto е един завършен лаик, който се упражнява в псевдокомпетентни размисли на гърба на участниците във форума, пишейки нечувани глупости, с които Ви заблуждава.

Такива хора и техните съвети са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНИ за здравето на Вашите домашни любимци. Както се казва, не изпробвайте това вкъщи!

Призовавам хората, които наистина обичат домашните си любимци, да не четат смехотворните и профански съждения на Сульо и Пульо, а да се обърнат по въпроса към ветеринарния си лекар.

В България има достатъчно на брой компетентни и кадърни ветеринарни лекари, повярвайте ми! Просто ги потърсете!

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни