Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2961 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 September 2011 - 12:56 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 07 August 2011 - 11:22 PM, написа:

ето и снимки, където се вижда. Има и някакви точици на нослето

Ели има същото това нещо около окото,беше съвсем малко позово на пъпчици без косми,трябваше да се взреш за да го видиш,веднага я заведохме на лекар и ни казаха че и няма ништо-нещо се одраскала,ударила,прежулила,нопостепенно се увеличи и я заведохме отново вече притеснени,взеха и проба и се оказа някаква бактерия нарекоха я кърлеж която изяждала корена на козината и тя започва да пада образуват се отгоре едни гъбички които трудно се лекуват,направиха ни мазило,,амитзат,,1:10 това пише на шишенцето и сега 5 дни ще мажем 1 път на ден, след това през ден по 1 път,това 1 месец поне,ако вече сте изпробвали това което ви каза Катя и има подобрения ок,ако не,го заведете да му вземат проба да установят какво е и да предпишат лечение защото ако стане в по-напреднал стадии освен мазилото се приемат и хапчета около 2-3 месеца,поне това ни казаха на нас,ужасно е,и ние си мислехме че Ели може би се е ударила някъде и се надявахме да мине,но за 1 седмица стана мн гадно и така това е от нас,другото което ни каза лекарят е че в жегите по не им се яде на животните,отслабва им имунитета и ги избиват такива неща
User's Signature

Качена снимка

#2962 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 September 2011 - 08:48 AM

Ок щом текста не е ваш съм склонен да се извиня, но няма да го направя, поради наличието на втория ви пост...
Мен може да ме опетнявате колкото си искате, но няма да позволя да петните реномето на нашия университет.
Вие и всички като вас много "разбиращи" и можещи "специалисти" сте безгранично по-опасни от някакво си 18 годишно хлапе,което пише във този форум,защото му е приятно да го прави, а не заради някаква изгода...
Незнам колко са псевдо ветеринарите в София, но тук наистина са много. И като казвате на хората "да се обърнат по въпроса към ветеринарния си лекар" можете ли да гарантирате за всеки един от нас, че собственият му ветеринар, който посещава, е надежден и сигурен ?! Аз не мисля...
Ще кажа един много пресен случай на един огроомен специалист,който "оперира" животните НИ само чрез лек външен разрез,само и единствено за собствено облагодетелстване.Или друг който лекува охапване от змия с антибиотик,или друг който спестява изследването на супер елитно куче само за да си напише собствената си диагноза,угодна за него....и много и много такива.... Това е в рамката на седмица-две и то засечени случаи
Ами ако на мен ми се падне един такъв и ми умори животното вие ли ще гарантирате като казвате "обърнете се към ветеринарния си лекар" ???? Кой е опасен сега за нашите любимци ?
Ветеринари по път и над път,завършили някой университет с родилни мъки, отворели една аптека с лечебница, излекували 10тина животни и станали супер специалисти. Така, че изобщо не ми казвайте,че в дружеството ви имало само ветеринари и това да ви като оправдание. Те са по-опасни от фармацевтите наистина.
В мойте постове преди бях написал,че се извинявам за коментарите и защита от болестта действително има. Също така,че много животни, третирани с антидирофилариозни медикаменти са умирали от тази болест и това изобщо не е за подценяване. Мисля,че разликата между защита и лечение е огромна. Може ли да ми кажете благоуважаеми господине, колко операции вие сте направили за изваждане на тези паразити от сърцето и колко от тях са били успешни ?!
Ветеринарни лекари наистина има добри,съгласявам се с вас, но как мислите, че хората могат да отсеят добрите от лъжците ? Аз ще ви кажа- голяма доза късмет...
Мисля, че достатъчно занимавахме хората с нашите глупости и спорове. Ако имате още някакъв злоболен коментар спрямо мен, моля ви пишете ми на лично. Очаквам отговор на всичките ми въпроси. И знаете ли каква е разликата между некадърния лекар и некадърния финансист примерно - че единия не убива живи същества с некадърността си !!!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2963 Потребителят е офлайн   pavelyanchev Икона

Публикувано: 09 September 2011 - 10:29 AM

Първо, аз не съм обучавал ветеринарни лекари и не съм раздавал дипломи на когото и да било, поради което не приемам да нося отговорност за деянията и компетентността на ветеринарните лекари. Единствено написах, че има достатъчно на брой кадърни и съвестни лекари. Второ, ако Вашият ветеринарен лекар е допуснал грешка или е злоупотребил с Вас, има си етична комисия и ред, по който това се установява - предявете си претенциите там, където трябва - аз не съм този орган!

Не желая да влизам в някакъв нескончаем спор, защото няма смисъл. Всеки е свободен, явно, да прави всякакви експерименти с животното си. Щом това е Вашият избор, аз съм ОК с него.

Това, дали ще се извините или не, е само въпрос на възпитание и чиста съвест. Според мен не е редно да се внушава на аудиторията отношение към даден субект, особено ако е базирано на незнание.

Ще си позволя да Ви посъветвам да поппрочетете още малко по темата дирофилариоза, защото, очевидно, не правите разлика между лечение и профилактика, както и между половозрели дирофиларии в сърцето и микрофиларии в кръвта, съвсем грубо казано. Никой не е твърдял, че съществува успешна терапия на имагинална дирофилариоза, а само, че съществува успешна профилактика на микрофилариоза. В този ред на мисли, следващият адресат на Вашето извинение следва да бъде представителството на PFIZER ANIMAL HEALTH.

#2964 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2011 - 11:20 AM

Цитат

как така повечко? Те нали пишкат по няколко пъти, за да маркират. Едно от тези маркирания ли са били дълги?

Ми не мисля ,че беше маркиране.Да не би да е настинал или нещо такова ?Днес сякаш не е така. :smile:
User's Signature

Качена снимка

#2965 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2011 - 01:07 PM

Показване на мнениетоDiDemon_96, в 09 September 2011 - 11:20 AM, написа:

Цитат

как така повечко? Те нали пишкат по няколко пъти, за да маркират. Едно от тези маркирания ли са били дълги?

Ми не мисля ,че беше маркиране.Да не би да е настинал или нещо такова ?Днес сякаш не е така. :smile:

Посетете доктор,не губете време в догадки.Ако смятате,че кучето ви не е в нормалното си състояние,не е с нормалното си поведение,направете едни профилактични изследвания,не експериментирайте с живота на кучето си.
Казвам го,с най-топли чувства.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2966 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 09 September 2011 - 09:03 PM

оф днес Арчи е изял 16 бисквити Белвита, от тези с шоколада. Всъшност те съдържат доста какао :(
Добре е . Изял ги е вероятно сутринта, но аз като се прибрах към 18,30 видях и веднага го закарах на доктор. Той не установи отклонения в ритъма на сърцето. Зениците реагираха нормално. Натиска му венците, за да види как е кръвоообращението и всичко бе наред. Не му даде нищо за повръщане, понеже ако са минали > от 2 часа е безсмислено, а то явно бяха минали. Пипа му корема и според него не са ядени скоро.
Посъветваме да му сложа 2-3 лъжици олио да ги изпапа, за да се образува филм по червата и да предизвика изхождане, но той вече ходи до WC. Олиото действало и като рахлабително. Също в такива случай каза да го разходя повече, повече движение, за да се преработи храната и да му дам да яде, не да стои гладен, за да се смеси храната с какаото. Видях, че на бисквитите пише какао- към 12%. Не съм го смятала колко грама е.
Как се е докопал до тях- ми били са достатъчно високо, на плота до мивката. Той обаче към четвъртък - петък полудява да седи самичък и прави по някоя друга щуротия :(. Засега е добре, смятам, че то вече е преминало де, но .....какво ли можеше да стане.
User's Signature

Качена снимка

#2967 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2011 - 12:27 AM

Някой ще идва ли на изложбите в Русе на 08 и 09.10,бъдете по смели хахаха да не сме сами
User's Signature

Качена снимка

#2968 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 September 2011 - 07:36 AM

аз не, миналата година ходих и съжалявам , станах целия кал , отделно кучетата бяха много малко
User's Signature

Качена снимка

#2969 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2011 - 12:52 PM

Здравейте,предстои ни разгонване през ноември и Елия си търси партниор ,ако някой е заинтересован да пише

User's Signature

Качена снимка

#2970 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 September 2011 - 02:46 PM

ние сме пас , че сме роднини :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2971 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2011 - 08:31 PM

ние не сме роднини, но сме още малки за красавицата

#2972 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2011 - 10:30 PM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 11 September 2011 - 08:31 PM, написа:

Ще се обадя в клуба и ще искам да направят компромис,сега за два месеца - малък бил ,така като го гледам никак не е малък доста големичък си е хахахахахах:ab_041:тъкмо се бяхме нагласили за бели маламутчета:af_089:
User's Signature

Качена снимка

#2973 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2011 - 09:40 AM

Показване на мнениетоmagiart1, в 11 September 2011 - 08:30 PM, написа:

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 11 September 2011 - 08:31 PM, написа:

Ще се обадя в клуба и ще искам да направят компромис,сега за два месеца - малък бил ,така като го гледам никак не е малък доста големичък си е хахахахахах:ab_041:тъкмо се бяхме нагласили за бели маламутчета:af_089:

Ако не сте се обадили в клуб "Северни кучета" го направете, защото за допускането до разплад са необходими освен достигане до определена възраст и на двете кучета да бъдат направени изследвания за тазобедрена дисплазия, очни заболявания, кръвна картина, тестове за бруцеулоза преди самата скачка, както и оценки за допускане до разплод! Успех! :ae_085:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2974 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2011 - 02:00 PM

Всичко това го знаем,обадихме се на отговорника по развъдната дейност,направихме изследванията,тази седмица ще станем членове на клуба,а в началото на октомври че има 2 изложби в Русе,ще я заведем за оценките а може и да участваме в изложбата,остава да чакаме някой красавец хахаха

User's Signature

Качена снимка

#2975 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 September 2011 - 09:01 PM

Ми според мен гледайте да е руснак съдията или някой които се занимава със северни породи , че на Алекс един бг. му писа прекалено мускулест :ab_041: :ud_009: и после го бъзикаха , да се снима , с Алекс , че това му бил 1-вия маламут който съдел :dry: иначе му даде отлична оценка.
User's Signature

Качена снимка

#2976 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2011 - 10:25 PM

Показване на мнениетоdimy, в 12 September 2011 - 09:01 PM, написа:

Ми според мен гледайте да е руснак съдията или някой които се занимава със северни породи , че на Алекс един бг. му писа прекалено мускулест :ab_041: :ud_009: и после го бъзикаха , да се снима , с Алекс , че това му бил 1-вия маламут който съдел :dry: иначе му даде отлична оценка.

Ами прочетох за съдий Антоан Хлебаров и Пламен Чолаков,правят ли проблем за теглото,тя не е кой занае колко по тежка от стандарта де ама все пак,
User's Signature

Качена снимка

#2977 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2011 - 10:35 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 07 August 2011 - 11:22 PM, написа:

ето и снимки, където се вижда. Има и някакви точици на нослето

Ама какви сте хубавиии
User's Signature

Качена снимка

#2978 Потребителят е офлайн   plamchoo Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 14 September 2011 - 02:01 PM

Здравейте на всички първо, искам да ви споделя днес какво ми се случи. Извинявам се ако не е за тук първо.
Тръгнахме на разходка със мойте кученца Айзи, Рая и едно мъничко бебченце Немски шпиц на 2месеца и 15дена, казва се Ая. Във центъра на Стара Загора имаме фонтан в градската градина, и на кучетата им стана горещо разбира се решихме да ги пуснем малко да се поохладят, така нарушихме правилата знаем. И идва един човек и започна разговора ни така:
- Прибирете си кучетата, да не ги прибирем ние. Аз отидох хванах си кучето вързах първо и тогава казах.
- Може ли да ми обясните как ще ми прибирете кучето. И той започна да ми се кара, бил от общината, че те влезли в градината върху цветята и т.н.
След, което аз му казах, "Господине, след като си плащам данък за кучето и след като е регистрирано, вие какво ми давате насреща една кучешка градина която е 20 на 30 и с ограда към градината, а овтор към улицата, така кучето ми е застрашено може да излезе на улицата?! - Какво получавам аз? - От всякъде ме гонят, на Аязмото отидохме и оттам ни изгониха, отидохме нагоре по карерата, там пък има нов сгради хората викат разкарайте си тези кучета хвърчат косми..и какво ли още не. След което, като настъпах този господин или да го нарека "ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК", веднага тона му спадна и ми отговори така:
-Господине, ще говорите за това с общината аз не отговарям.
-Така ли? - Тогава защо ми казвате че ще ми прибирате кучето, нали вие ме заплашвате сега бягате от отговорност?- Къде са кучешктие градини в този град, къде мога да го разкарвам ? - Защо няма в кучешката градина кошчета торбички за отпадаците и тоалетната на кучето как може ??? - В другите градове, като Бургас може да има такива удобства, а ние неможем..След което човека просто, обясни че майките пуска ли жалби и сърди ли се и т.н. Каза че на Аязмото е позволено да се води кучето и без каишка. Попитахме табелите къде са? - оттам ни пъдят. Той каза няма табели, но е позволено, но как аз да обясня на хората ?...И целият ден така мина, имахме доста спречквания с хората, кучетата ви тва онова стари жени, млади хора защо сме ги разкарвали пречели им и т.н. Незнам дали сте се спречквали, незнам кой е прав кой е крив, но аз си обичам кучетата, и си ги гледам.

#2979 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 September 2011 - 04:10 PM

Браво! Аз те подкрепям и ти бях казал даже, че когато в нашия град направят поне 1 свястна градинка тогава ще си регистрирам кучето. Това, че е влязло в шадравана не е редно, но и ти да имаш такава козина и ти ще искаш да влизаш. Ей такива благоуважаеми господа трябва да се поставят на място,твърде много важност си придават. Много ми е интересно само как ще вземе кучето ама айде....
Другия път като те изгоням просто кажи, че ще го пуснеш и не отговаряш за последствията като много знаят всички. Достатъчно големи мечки Маламутите, за да респектират с вида си когото и да било :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2980 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2011 - 09:01 PM

Показване на мнениетоstefoto, в 14 September 2011 - 04:10 PM, написа:

Браво! Аз те подкрепям и ти бях казал даже, че когато в нашия град направят поне 1 свястна градинка тогава ще си регистрирам кучето. Това, че е влязло в шадравана не е редно, но и ти да имаш такава козина и ти ще искаш да влизаш. Ей такива благоуважаеми господа трябва да се поставят на място,твърде много важност си придават. Много ми е интересно само как ще вземе кучето ама айде....
Другия път като те изгоням просто кажи, че ще го пуснеш и не отговаряш за последствията като много знаят всички. Достатъчно големи мечки Маламутите, за да респектират с вида си когото и да било :)

Не те ли е страх така, че ще си го изкарат на кучето . . .
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема