Аляски маламут
Публикувано: 05 March 2012 - 11:32 PM
Никой не може да ти гарантира, че кучето там не е от майка и баща маламути. Но със сигурност ти няма да получиш родословие и кучето ти няма да е признато за порода аляски маламут. Дали ще е кръстоска - може и да не е, но може неговите родители или баби и дядовци и т.н да са.
1, поискай им сканирани родословията на родителите
2, Точните имена на родителите
3, регистрирани ли са в БКК "Северни кучета".
4, на колко години са родителите, кое поред поколение е това кученце
5, поискай сканирани документи за напарвени изследвания за диспалция и катарама ( на очите една болест, май така се казваше, но те би трябвало да я знаят)
Мисля че след отговорите които ще получиш или не, ще си направиш изводите.
На колко месеца го продават това кученце и за колко пари. Аз пак питам де, но за 300-400 лв трудно ще си избият ваксини, храна, грижи, документи, регистрации, такси за развъдника и всичко останало, ако кучето е родословно.
Няма лошо да си купиш куче, но да знаеш какво е, откъде идва и какво да очакваш, а не да те лъжат

Публикувано: 05 March 2012 - 11:36 PM
най-лесно искай имената на родителите и звънни в северни кучета да видиш има ли регистрирано кучило
другото е има от форума дето чакат кученца не знам дали са минали през клуба но поне родителите са с родословие

Публикувано: 05 March 2012 - 11:42 PM
Освен това не бързай, след форума. Може да се появат поколения чистопородни.
Сега сигурно зайците ликуват

Да ти кажа, маламутите са доста изоставяни кучета, ако не държиш да е малко, следи и по приютите. Поне ще си спестиш унищожаване на апартамента

Публикувано: 05 March 2012 - 11:47 PM
Публикувано: 06 March 2012 - 12:01 AM
Иси гледа маламут в апартамент и най-добре може да ти каже какви са проблемите
аз съм имал 2 хъскита и самоед , моя маламут замина на 6-месеца навън ,че изяде доста неща
отделно въпреки, че го строявам непрекъсната пак има моменти в които не ме слуша и си прави каквото иска , онзи ден ми избяга от разходката и се прибра сам последните 250м

вчера пък захапа едно улично куче с което от уж са приятели и допреди това спяха заедно , до момента в който тръгнах да го развързвам и да го сваля в клетката / моя по -принцип е страшно ревнив що се отнася до друго куче до мен /
та се наложи да му отварям насила устата и после да цапам уличното с грануфлорин

То пък за беля е такъв добряк

Публикувано: 06 March 2012 - 12:03 AM
Ей това е снимката на бебоците. Имам познат с маламут и самоед в апартамент и някак си е успял да се справи
п.п. сега се сетих, че мъжа от Добрич каза, че имало паспорт и 2ваксини и гарантирал, че е маламут
Публикувано: 06 March 2012 - 12:09 AM
После като го пуснеш да тича в някой двор или в планината разбираш смисъла на израза "като държан на въже".
Изобщо няма да споменавам космите, но най-лошото е това, че ограничаваш свободата му, природата му!!!!!!!

Публикувано: 06 March 2012 - 12:13 AM
peter_angelov, в 05 March 2012 - 09:47 PM, написа:
аз за това ти казах , ако искаш маламут да изглежда добре си приготви цифра над 600лв
да и това кученце може да порасне и да прилича на маламут , но на мен повече ми прилича на малки хъски или някаква смеска
ето как трябва да изглежда женски маламут / това е бабата на моя /
по по-принцип един маламут трябва да изглежда стабилен и мощен , не издължен и слаб
колега паспорта сам по себе си не е гаранция за родословия , най-чистия начин е звъни http://www.ndbkc.com/

Публикувано: 06 March 2012 - 12:36 AM

Честно казано ако имах парите аз щях да взема малкия от раздела с регистрираните кученца

читав маламут е рядко да се появи в бг за продан
за това събираш пари и дебнеш
виж в развъдник http://lavinja-alpi.com/
п.с.
те модераторите ще го изтрият / няма да им е за първи път/
п.с.2
обикновено кучетата с родословие има малко дълги имена

Публикувано: 06 March 2012 - 08:44 AM
от доста време не съм писала, но претърпяхме малък инцидент, от който още се възстановяваме. Някой се опита да отрови Арес, но се справихме.
peter_angelov, родословието на кучето е важно до толкова, че да потвърди, че родителите са здрави и нямат наследствени болести. До разплод се пускат само здрави кучета, минали през разни изследвания. Затова търси куче с родословие, било домашно кучило или пък от развъдник. Относно този Боби от Добрич. Ако е лицензиран развъдник, няма причина да не ти представи родословие. А пък и не чух добри неща за него - една позната, също като теб, искаше маламутче и му се беше обадила. Не се връзвай на обяви от нета както и на зоомагазини и борси. Успех в търсенето!
Хора, кажете, нормално ли е да де сменя козината сега. Арес се скубе като за световно, но ме притеснява че още е студенко. Иси, да пратя малко козина за шапки?

Публикувано: 06 March 2012 - 09:14 AM
peter_angelov, в 06 March 2012 - 12:03 AM, написа:
Ей това е снимката на бебоците. Имам познат с маламут и самоед в апартамент и някак си е успял да се справи
Кученцата на снимката, които са по-светли ми изглеждат със сини очи....
Искам да кажа, че и аз си гледам кучето в апартамент и не е чак толкова зле ситуацията. Просто човек трябва да се примири със загубата на някои лични вещи и малко повече ремонти, но най-важното условие е да му осигуряваш МНОГО разходки и достатъчно време навън. Ние Рая си я гледаме като дете. Тя е с нас навсякъде и е свикнала с живота сред хора. Нямам проблем да отида където и да е с нея. И на заведение сядаме - тя си стои кротко легнала до нас и не ни създава проблеми. Мисля, че гледането на куче в апартамент предполага дори повече грижи за животното от гледна точка на отделено време. Имам много познати, гледащи кучетата си на двора и искам да ви кажа, че е по-добре в апартамент с извеждане и постоянен контакт със стопаните, отколкото вързано на синджир и мислене от сорта на "то нали е на двора и си се движи по телта, за какво му е да го разхождам...".
Относно малкото кученце, което искате да си вземете - защо не се свържете със стопаните на Сиберия. Имам спомен, че трябва да е бременна от Арес. Разпитайте ги дали е така и кога се очаква да се родят кученцата.
Публикувано: 06 March 2012 - 09:18 AM
ves, в 06 March 2012 - 09:14 AM, написа:
peter_angelov, в 06 March 2012 - 12:03 AM, написа:
Кученцата на снимката, които са по-светли ми изглеждат със сини очи....
Искам да кажа, че и аз си гледам кучето в апартамент и не е чак толкова зле ситуацията. Просто човек трябва да се примири със загубата на някои лични вещи и малко повече ремонти, но най-важното условие е да му осигуряваш МНОГО разходки и достатъчно време навън. Ние Рая си я гледаме като дете. Тя е с нас навсякъде и е свикнала с живота сред хора. Нямам проблем да отида където и да е с нея. И на заведение сядаме - тя си стои кротко легнала до нас и не ни създава проблеми. Мисля, че гледането на куче в апартамент предполага дори повече грижи за животното от гледна точка на отделено време. Имам много познати, гледащи кучетата си на двора и искам да ви кажа, че е по-добре в апартамент с извеждане и постоянен контакт със стопаните, отколкото вързано на синджир и мислене от сорта на "то нали е на двора и си се движи по телта, за какво му е да го разхождам...".
Относно малкото кученце, което искате да си вземете - защо не се свържете със стопаните на Сиберия. Имам спомен, че трябва да е бременна от Арес. Разпитайте ги дали е така и кога се очаква да се родят кученцата.
Вес, за съжаление не се получи между Арес и Сиберия. Но пък се сетих, че във Варна има развъдник за маламути - попитайте там. Между другото, бях питала за цената в един развъдник от Сърбия за маламути. Това което ми казаха е 600Евро, но беше преди половин година може би
Публикувано: 06 March 2012 - 09:21 AM
Vanya Karzhilova, в 06 March 2012 - 08:44 AM, написа:
от доста време не съм писала, но претърпяхме малък инцидент, от който още се възстановяваме. Някой се опита да отрови Арес, но се справихме.
Много целувки на Арес, дано няма повече такива опити. Относно скубането мисля, че е нормално, защото времето ги обърка много тая година. Ту топло, ту студено... Рая се скубе от няколко седмици, но сравнително слабо.
Публикувано: 06 March 2012 - 09:24 AM
Иначе събирайте козина, в момента, когато открия някой, който може да преде, ще пиша. Цяла зима карам с шапката от Арчи и разликата е огромна!!!!!