Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#3141 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 March 2012 - 11:29 PM

Затова съм тук и питам. Благодаря, че ми казахте. Ще се насоча явно към голдън ретрийвър

#3142 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 05 March 2012 - 11:32 PM

ами аз не бих се доверила, момичето, на което и предлагаха куче от там, също се отказа. Тя ги беше попитала мнг неща и те не са и били отговорили на въпросите, отделно ги беше търсила дали са регистрирани и нищо не бе открила.
Никой не може да ти гарантира, че кучето там не е от майка и баща маламути. Но със сигурност ти няма да получиш родословие и кучето ти няма да е признато за порода аляски маламут. Дали ще е кръстоска - може и да не е, но може неговите родители или баби и дядовци и т.н да са.

1, поискай им сканирани родословията на родителите
2, Точните имена на родителите
3, регистрирани ли са в БКК "Северни кучета".
4, на колко години са родителите, кое поред поколение е това кученце
5, поискай сканирани документи за напарвени изследвания за диспалция и катарама ( на очите една болест, май така се казваше, но те би трябвало да я знаят)

Мисля че след отговорите които ще получиш или не, ще си направиш изводите.

На колко месеца го продават това кученце и за колко пари. Аз пак питам де, но за 300-400 лв трудно ще си избият ваксини, храна, грижи, документи, регистрации, такси за развъдника и всичко останало, ако кучето е родословно.

Няма лошо да си купиш куче, но да знаеш какво е, откъде идва и какво да очакваш, а не да те лъжат
User's Signature

Качена снимка

#3143 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 March 2012 - 11:36 PM

виж и тази тема

най-лесно искай имената на родителите и звънни в северни кучета да видиш има ли регистрирано кучило
другото е има от форума дето чакат кученца не знам дали са минали през клуба но поне родителите са с родословие
User's Signature

Качена снимка

#3144 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 11:38 PM

Много жалко. Толкова се рях навил за маламут, но за моя още по-голяма жалост няма как да отделя пари за да си го внеса отвън или от именит наш развъдник. Още веднъж благодаря за това че ме просветлихте

#3145 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 11:42 PM

нещата, написани по горе важат за всяко едно кученце, което искаш да си купиш. Питайки за тези основни неща, ще ти стане ясно, истина ли или не.
Освен това не бързай, след форума. Може да се появат поколения чистопородни.

Сега сигурно зайците ликуват :db_046:

Да ти кажа, маламутите са доста изоставяни кучета, ако не държиш да е малко, следи и по приютите. Поне ще си спестиш унищожаване на апартамента
User's Signature

Качена снимка

#3146 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 11:47 PM

Искаме от малко да си го вземем. За родословия не държах толкова, но сегаал осъзнавам тяхната важност, а и dimy kaза , че това не е маламут, което окончателно ме отказа. Ясно е, че няма да си изоставя животинчето. Но освен здраво(най-важното) искам да е и Маламут

#3147 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 March 2012 - 12:01 AM

Без лоши чувства това което ти го казваме е за твое добро
Иси гледа маламут в апартамент и най-добре може да ти каже какви са проблемите
аз съм имал 2 хъскита и самоед , моя маламут замина на 6-месеца навън ,че изяде доста неща
отделно въпреки, че го строявам непрекъсната пак има моменти в които не ме слуша и си прави каквото иска , онзи ден ми избяга от разходката и се прибра сам последните 250м :eg_033:
вчера пък захапа едно улично куче с което от уж са приятели и допреди това спяха заедно , до момента в който тръгнах да го развързвам и да го сваля в клетката / моя по -принцип е страшно ревнив що се отнася до друго куче до мен /
та се наложи да му отварям насила устата и после да цапам уличното с грануфлорин :eg_033: :eg_033: :eg_033:
То пък за беля е такъв добряк :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#3148 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 12:03 AM

http://alfa.kachi-sn...1330985161b.JPG

Ей това е снимката на бебоците. Имам познат с маламут и самоед в апартамент и някак си е успял да се справи

п.п. сега се сетих, че мъжа от Добрич каза, че имало паспорт и 2ваксини и гарантирал, че е маламут

#3149 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 12:09 AM

никой не се съмнява, че хората ще се справят, мъката е за кучето. Не стига, че е само по цял ден, ми да го гледаш в апартамент, в най-добрия случай с по-голяма тераса........
После като го пуснеш да тича в някой двор или в планината разбираш смисъла на израза "като държан на въже".
Изобщо няма да споменавам космите, но най-лошото е това, че ограничаваш свободата му, природата му!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#3150 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 March 2012 - 12:13 AM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 05 March 2012 - 09:47 PM, написа:

Искаме от малко да си го вземем. За родословия не държах толкова, но сегаал осъзнавам тяхната важност, а и dimy kaза , че това не е маламут, което окончателно ме отказа. Ясно е, че няма да си изоставя животинчето. Но освен здраво(най-важното) искам да е и Маламут

аз за това ти казах , ако искаш маламут да изглежда добре си приготви цифра над 600лв
да и това кученце може да порасне и да прилича на маламут , но на мен повече ми прилича на малки хъски или някаква смеска

ето как трябва да изглежда женски маламут / това е бабата на моя /
по по-принцип един маламут трябва да изглежда стабилен и мощен , не издължен и слаб

колега паспорта сам по себе си не е гаранция за родословия , най-чистия начин е звъни http://www.ndbkc.com/

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#3151 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 12:22 AM

В списъка ги няма от Добрич! Болен съм! От 2-3години искам такова куче ... Все пак благодаря, че ме опазихте от измама

#3152 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 12:27 AM

Мод: Редакция. Реклама на неродословни и неизследвани родители не се допуска.

#3153 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 March 2012 - 12:36 AM

ами , разгледай маламутите тук в сайта и сам си прецени дали родителите са маламути или не :dry:

Честно казано ако имах парите аз щях да взема малкия от раздела с регистрираните кученца :md_064:
читав маламут е рядко да се появи в бг за продан
за това събираш пари и дебнеш
виж в развъдник http://lavinja-alpi.com/

п.с.
те модераторите ще го изтрият / няма да им е за първи път/

п.с.2
обикновено кучетата с родословие има малко дълги имена :md_064: което включва и развъдника :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3154 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 12:40 AM

Би ли дал линк към тези рег. Кучета, че съм от телефона и ми е трудно да се оправя

#3155 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 08:44 AM

Привет хора,
от доста време не съм писала, но претърпяхме малък инцидент, от който още се възстановяваме. Някой се опита да отрови Арес, но се справихме.
peter_angelov, родословието на кучето е важно до толкова, че да потвърди, че родителите са здрави и нямат наследствени болести. До разплод се пускат само здрави кучета, минали през разни изследвания. Затова търси куче с родословие, било домашно кучило или пък от развъдник. Относно този Боби от Добрич. Ако е лицензиран развъдник, няма причина да не ти представи родословие. А пък и не чух добри неща за него - една позната, също като теб, искаше маламутче и му се беше обадила. Не се връзвай на обяви от нета както и на зоомагазини и борси. Успех в търсенето!
Хора, кажете, нормално ли е да де сменя козината сега. Арес се скубе като за световно, но ме притеснява че още е студенко. Иси, да пратя малко козина за шапки? :db_046:

#3156 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:14 AM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 06 March 2012 - 12:03 AM, написа:

Ей това е снимката на бебоците. Имам познат с маламут и самоед в апартамент и някак си е успял да се справи

Кученцата на снимката, които са по-светли ми изглеждат със сини очи....

Искам да кажа, че и аз си гледам кучето в апартамент и не е чак толкова зле ситуацията. Просто човек трябва да се примири със загубата на някои лични вещи и малко повече ремонти, но най-важното условие е да му осигуряваш МНОГО разходки и достатъчно време навън. Ние Рая си я гледаме като дете. Тя е с нас навсякъде и е свикнала с живота сред хора. Нямам проблем да отида където и да е с нея. И на заведение сядаме - тя си стои кротко легнала до нас и не ни създава проблеми. Мисля, че гледането на куче в апартамент предполага дори повече грижи за животното от гледна точка на отделено време. Имам много познати, гледащи кучетата си на двора и искам да ви кажа, че е по-добре в апартамент с извеждане и постоянен контакт със стопаните, отколкото вързано на синджир и мислене от сорта на "то нали е на двора и си се движи по телта, за какво му е да го разхождам...".

Относно малкото кученце, което искате да си вземете - защо не се свържете със стопаните на Сиберия. Имам спомен, че трябва да е бременна от Арес. Разпитайте ги дали е така и кога се очаква да се родят кученцата.
User's Signature

Качена снимка

#3157 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:18 AM

Показване на мнениетоves, в 06 March 2012 - 09:14 AM, написа:

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 06 March 2012 - 12:03 AM, написа:

Кученцата на снимката, които са по-светли ми изглеждат със сини очи....

Искам да кажа, че и аз си гледам кучето в апартамент и не е чак толкова зле ситуацията. Просто човек трябва да се примири със загубата на някои лични вещи и малко повече ремонти, но най-важното условие е да му осигуряваш МНОГО разходки и достатъчно време навън. Ние Рая си я гледаме като дете. Тя е с нас навсякъде и е свикнала с живота сред хора. Нямам проблем да отида където и да е с нея. И на заведение сядаме - тя си стои кротко легнала до нас и не ни създава проблеми. Мисля, че гледането на куче в апартамент предполага дори повече грижи за животното от гледна точка на отделено време. Имам много познати, гледащи кучетата си на двора и искам да ви кажа, че е по-добре в апартамент с извеждане и постоянен контакт със стопаните, отколкото вързано на синджир и мислене от сорта на "то нали е на двора и си се движи по телта, за какво му е да го разхождам...".

Относно малкото кученце, което искате да си вземете - защо не се свържете със стопаните на Сиберия. Имам спомен, че трябва да е бременна от Арес. Разпитайте ги дали е така и кога се очаква да се родят кученцата.

Вес, за съжаление не се получи между Арес и Сиберия. Но пък се сетих, че във Варна има развъдник за маламути - попитайте там. Между другото, бях питала за цената в един развъдник от Сърбия за маламути. Това което ми казаха е 600Евро, но беше преди половин година може би

#3158 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:21 AM

Ваня, как така са се опитали да отровят Арес? Какво се е случило, я разкажи.
User's Signature

Качена снимка

#3159 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:21 AM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 06 March 2012 - 08:44 AM, написа:

Привет хора,
от доста време не съм писала, но претърпяхме малък инцидент, от който още се възстановяваме. Някой се опита да отрови Арес, но се справихме.

Много целувки на Арес, дано няма повече такива опити. Относно скубането мисля, че е нормално, защото времето ги обърка много тая година. Ту топло, ту студено... Рая се скубе от няколко седмици, но сравнително слабо.
User's Signature

Качена снимка

#3160 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:24 AM

и ние май скоро ще започнем да се скубем като за световно. Не че имаше някакво скубане есента, но пак набрах 3-4 плика козина :)
Иначе събирайте козина, в момента, когато открия някой, който може да преде, ще пиша. Цяла зима карам с шапката от Арчи и разликата е огромна!!!!!
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема