Аляски маламут
Публикувано: 24 March 2008 - 11:31 AM

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 28 March 2008 - 10:29 AM
Цитат
olivero5
Благодаря, че пусна снимки и на майката :blink:. Видях в македонския форум, че има нови снимки на бебето, видимо е пораснало. Ако имаш време и възможност пусни и тука да му се радваме. То още ли е у вас? Не намери ли вече стопани?
Като поздрав за татко Астор изпращам една съвсем "прясна" снимка на сина му Бео (Бергрен Беоулф фром Финве-Ланд), като се извинявам за качеството, но е правена с телефон. Но дори и лоша, от снимката се вижда колко огроомен е станал Бео и какви лапища има :wub: и още една - но по-стара, там Бео е по-младичък ;D B)

Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 30 March 2008 - 11:21 PM
Цитат
Цитат
Eve snimki od majkata na BLACK GRAY LION,taa se vika KURJAK NIKITA.
[
За Никита ::yahoo: :->) :wub: :wub: :wub:
Цитат
Е крайно време е, да си направим една маламутска среща за да го видим Бео на живо :->) :yahoo: :wub:!

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 01 April 2008 - 07:51 AM
Цитат
Горан,
Идеята ти за маламутската среща е наистина интересна и трябва сериозно да се замислим върху това. Хайде да обсъдим кога и къде би могло това да се случи.
Собствениците на Бео четат форума и се надявам да направят така, че Бео поне на една от срещите или изложбите да дойде, че да го видите най-после на живо :wub:
Сега ще ви покажа още едно братче - Барди (Бьорн Бардолф), от Русия - вижте го какъв мечок е станал и той (заслужава си името - Бьорн означава Мечка ;D). Той все още се наслаждава на истинска зима. Ето ви едно истинско впрегатно куче - в скута на стопанина си :sarkastichen: ^_^:

Барди

Вижте какъв език има :palec:

Публикувано: 01 April 2008 - 07:55 AM
Това е най-младия ни "мъшър" B)

Гумата не е никакъв проблем да се дърпа (лека е като перце), сега с голям неуспех се опитваме да се концентрираме върху работата да теглим, без да се разсейваме от дупки на къртици, птички, котки и всичко което мърда, бяга, мирише така съблазнително :sviruka:

Публикувано: 01 April 2008 - 08:06 AM
За пореден път той получи заслужено САС, САСІВ, Първенец на породата и второ място в групата. Освен това с младата си стопанка Ивана и Астор са спечелили първо място в конкурса МЛАД ХЕНДЛЕР: Честито, поздрави, много се гордеем :->) :Танц:
Астор в цялото си великолепие:

Публикувано: 03 April 2008 - 12:23 AM
Цитат
За пореден път той получи заслужено САС, САСІВ, Първенец на породата и второ място в групата. Освен това с младата си стопанка Ивана и Астор са спечелили първо място в конкурса МЛАД ХЕНДЛЕР: Честито, поздрави, много се гордеем :->) :Танц:
Астор в цялото си великолепие:
Толкова е красив Астор!Надявам се да имам щастието да го видим и на живо....все пак бял маламут :yahoo: не се вижда всеки ден ;).Индис и Фрей вече са страхотна двойка :wub: :yahoo: :blink:.Итересно,че са с различни характери,а виждам колко добре се разбират.Индис :wub: :yahoo: - своенравна ,дива и игрива :blink:, и Фрей - спокоен,горд ,със собствено мнение.Често си спомням как Горан ,който е свикнал всички да му се подчиняват или да си играят с него,не остана доволен от гордото поведение на по-младия Фрей,даже и на изложбата му ръмжеше.Нооо,трябва да свиква,че не всичко ще бъде като му се иска ;D.Сигурни сме,че Фрей ще стане страхотен мъжкар!
Цитат
Finve,Барди ми прилича на Фрей,поне на снимка.Много са красиви и двамата!!!!
Ало,чакаме включване и от останалите маламути :blink:-Араш,Бриян,Киара,Бео,Ния,Алана.......,къде сте?

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 03 April 2008 - 08:31 AM
Цитат
Дааа, дано да имате щастието да го видите - шансът не е малък. Ако не беше толкова трудно идването на македонците в България след въвеждането на визите, може би Астор отдавна щеше да е покорил българските рингове... :-
Цитат
верно ли така изглежда, че се разбират - в действително изобщо не е така - Фрей вече надделява, непрекъснато тормози Индис за надмощие в йерархията, тя пък не ще да сдава позицията. Много е интересно, когато двамата са впрегнати как Фрей непрекъснато я захапва за врата, за да й покаже, че претендира за водачеството... А тази идилия на снимката беше хваната за секунди, след многобройни опити да хвана подходящ кадър - :rolleyes:
Цитат
;D - това и аз си го спомням - не очаквах такова държание от Фрей, ноооо - явно тази черта - спокоен, надменен, стоящ над нещата - е наследството от татко Астор. А че Горан направо побесня от това, че не му обръщат внимание беше толкова смешно ;). Фрей продължи с надувките си и като се върна у дома - още вечерта игнорира другите с гордо вдигната глава, после като му сипах да яде - за пръв път яде бавно, ръмжейки Индис и Финве, сякаш им казва - ако знаете аз къде бях, какво правих, какви награди спечелих B), но после Финве бързо го приземи обратно на последното му място в глутницата ;D.
Цитат
Ало,чакаме включване и от останалите маламути :blink:-Араш,Бриян,Киара,Бео,Ния,Алана.......,къде сте?
Да, приликата докато бяха малки беше почти на нула, сега обаче все повече си заприличват, което много ме радва

Публикувано: 07 April 2008 - 02:24 PM
Затова ще ви развеселя с няколко семейни снимки от този уикенд - страшно много валеше дъжд, затова нищо друго не правехме, освен да спим, като спре да вали да се поваляме в мократа трева, и после пак сън - въобще - истински разпускащ (САМО ЗА МЕН) уикенд ;D
Ето един семеен портрет ;D:

Маламутската нежност е уникална:

Това е един много сериозен младеж :-

А това са просто три задника ;D ;)

Публикувано: 07 April 2008 - 10:46 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 08 April 2008 - 08:46 AM
Цитат
yani4ka
Излъчването му е още по-магнетично наживо. Той е чаровник, и го знае - и много често се възползва от това B).
А не беше ли ти, която преди време видя един от племенниците на Финве - малкия Фини в Бургас. Малкия Фини има изключителна прилика с Финве - точно затова го нарекохме така.
Сливен се намира на около 100 километра от Бургас. :blink:
Ето какъв беше Финве, когато спечели сърцето ми - няма друго куче като него, това е най-сладката муцуна на света... не мога да повярвам как бързо мина времето и Финве порасна и стана мъж... тъжно ми е за старото време :'(

А ето го сега, пораснал :wub:

Публикувано: 08 April 2008 - 09:30 AM
Ех как ми се иска да дойда до Сливен и да ги намачкам тези сладури :)

Публикувано: 08 April 2008 - 10:20 AM
Цитат
Ех как ми се иска да дойда до Сливен и да ги намачкам тези сладури :)
yani4ka - Пускам снимки на Фини (името му всъщност е Buggvirr Botolf from Finwe-Land ;) - да го видиш. Сливен и Бургас са доста близо всъщност ;) - никакъв проблем не трябва да е пътуването
ето какъв беше той като малък - много ми напомняше за моя Финве

Тук е с Финве:

А ето го Фини - пораснал (някъде между 8 и 9 месечен)

Публикувано: 08 April 2008 - 09:33 PM

Публикувано: 09 April 2008 - 12:13 AM
Цитат
Наистина се развеселих....отсъствах известно време и сега се радвам на любимата ми банда от Сливен и техните потомци,естествено!Вече сериозно се замислям за маламутска среща, та да им се порадваме отблизо :yahoo: :wub: :P!Дайте идея ,как да я организираме.

Публикувано: 10 April 2008 - 10:22 AM
Цитат
yani4ka,
В превод името на Фини не зная точно какво означава, защото са древни нордически наименования - първото име (Буггвирр, Бриян, Бьорн, Бергрен, Бринярр) е заимствано от имена на легендарни герои, второто име: "Бардолф, Беулф, Бодолф, Ботолф" - са всъщност различни скандинавски наименования на вълци - Вълк-Вестител, Вълк-Водач, Вълк-Страж и т.н. а осталата част "Фром Финве-Ланд" е запазеното име на развъдника ;)
Фини е в Бургас и ако искаш да го видиш - мога да ти дам координати на неговите стопани - те са много мили хора и няма да ти откажат да се видите. А колкото да ни посетиш - ние приемаме с огромно удоволствие гости по всяко време, но не се знае кой на кого ще вземе акъла ;D, така че ако решиш - моля, ние сме в очакване!
Цитат
Горан,Липсвахте ни...
За да организираме среща трябва да се съобразим с много неща: първо мястото - да бъде удобно за всички, второ - времето - когато всички сме свободни, все някой е ангажиран. За съжаление тук май само ние двете си говорим за такава среща и никой друг на се включва. Зная за поне още двама собственици на маламути, че с готовност ще се включат, но те едва ли ще пишат тук за предложения. Така че остава на нас да решим. Но хайде да го обсъдим оттук нанатък.
Аз ще кажа моите предпочитания, всеки останал своите и ще намерим компромис:
Аз предпочитам да е през лятото, защото до месец юни съм изключително заета. Но пък ако ще стане през юли или август - трябва да е на прохладно място - да можем естествено да отседнем в хотел или база, където приемат кучета, да има място (за предпочитане оградено) където да беснеят кучетата на воля. Това е засега, ако се сетя друго нещо ще пиша. Ще помисля също и за възможност в нашата планина някъде за такова място - но ние не сме популярна дестинация и с хотелите и базите ще ми е трудно да намеря подходящи. Засега само за Ичера се сещам... :(
Ако някой друг има предложения ще ги приемаме с най-голямо удоволствие.

Публикувано: 11 April 2008 - 11:17 AM
Две момиченца, на възраст 4 месеца :P :wub: