Аляски маламут
Публикувано: 27 December 2011 - 05:55 PM
Публикувано: 27 December 2011 - 07:42 PM
isi_ar4i, в 27 December 2011 - 02:38 PM, написа:
Да мисля да направя , за след година ще са готови , крайно време е да направя и шейната , за сега Алекс дърпа само едно 3 годишно момиченце със шейна.
а днес протестираше и не искаше да му слагам хамута

Петя Кръстева
Не знам , мисля че ще ми излезе доста скъпо да внеса от вън Маламути / минимум 2-3х лв ./ за 2 кучета ,а ме чакат доста инвестиции лятото

Публикувано: 27 December 2011 - 08:11 PM
А впрягът е мнг актуален, особено на Боровец щом няма :). Освен това с тези цени на лифт карти.....мисля, че хората биха си дали парите за една двучасова разходка с впряг, вместо да се тъпчат по пистите :)

Публикувано: 27 December 2011 - 09:51 PM
А за ски- дано да понавали и в Сф повечко след НГ, за да се пробвам и аз със ските.... в някой парк примерно :) или по Витоша

Публикувано: 30 December 2011 - 04:49 PM
Публикувано: 31 December 2011 - 01:53 PM
aaliyah, в 31 December 2011 - 10:46 AM, написа:
Имаме един въпрос, бялата козинка около очите на Алая придобива леко червеникав цвят, много бледо но се вижда разликата в оцветяването някой знае ли на какво се дължи това и как трябва да процедираме ?
А амо там ли е променен цвета? как е около устата? - оцветяването в розово-кафеникаво може да е знак за белтъчна алергия - в този случай трябва да се намалят белтъчините в храната - при нас Фрей има такава алергия (той се оцветява в розово около устата особено от долната страна и има бледи петънца по краката) - затова му давам храна с ниско съдържание на белтъци (около 19-20 %)

Публикувано: 01 January 2012 - 07:37 PM
Finwe благодаря за инфоемацията, симптомите са същите за това и ние ще намалим белътците :( А можеш ли да ни кажеш какви последствия може да има тази алергия и какви храни точно е добре да се дават и в какви количества?
Публикувано: 01 January 2012 - 08:07 PM
aaliyah, в 01 January 2012 - 05:37 PM, написа:
Finwe благодаря за инфоемацията, симптомите са същите за това и ние ще намалим белътците :( А можеш ли да ни кажеш какви последствия може да има тази алергия и какви храни точно е добре да се дават и в какви количества?
Честита Нова Година и от нас! Бъдете всички здрави и усмихнати, и с много късмет!
aaliah, не съм сигурна че тази алергия има някакви трагични последствия, но самото оцветяване е доста неприятно за окото - не съм забелязала някакви симптоми като силно чесане или др. А ако храниш Алая със суха храна просто погледни на опаковката там са написани процентите на въглехидратите, мазнините и белтъците (протеините) - и избери този клас храна с по-ниско съдържание на белтъци, за натуралната храна не зная, защото ние се храним с гранули. Както ти казах около 19-20 процента или дори по-ниски са подходящи, при Фрей например се чувства осезателна разлика дори и да сменя храната със съдържание на белтъци само с 1-2% повече от предишнтата и веднага му се появяват петната.

Публикувано: 23 January 2012 - 01:59 PM
Нашият дивак пак направи поредната глупост. Този път се натъпкал с някакъв найлонов плик. Снощи при вечерното му изхождане изходи мнг дълъг плик, от тези за фризер. Вероятно го е направил докато е бил сам :(. Но той пликове досега не е ял, само ги е късал, така че това сигурно е било пълно с нещо. Подозирам, че е ровил в боклука :(. Както и да е, понеже нямаше признаци за болки в стомаха, даже напротив скачаше, тичаше, дори вчера в парка дърпаше шейната, го закарахме на доктор тази сутрин ( а не нощес), нямаше болки на пипане, натиск, бе нищо му нямаше един вид. Няма нищо по червата и стомаха е добрата новина :).
Обаче има камък в пикочния мехур, 7мм. Което според мен си е мнг, като знам аз какви болки съм преживявала за 5 мм камък :(. Докторът каза, че може да се получи от храна, богата на минерали. Ние сега му даваме тази Чикопи. Някой може ли да препоръча някаква друга. Няма гаранция, че е от храната, но било добре да я сменим за малко. Освен това ни каза довечера да му дадем картофено пюре с малко прясно млекце, за да може ако има останал найлон, да бъде изхврълен.

Публикувано: 23 January 2012 - 02:31 PM
isi_ar4i, в 23 January 2012 - 01:59 PM, написа:
Нашият дивак пак направи поредната глупост. Този път се натъпкал с някакъв найлонов плик. Снощи при вечерното му изхождане изходи мнг дълъг плик, от тези за фризер. Вероятно го е направил докато е бил сам :(. Но той пликове досега не е ял, само ги е късал, така че това сигурно е било пълно с нещо. Подозирам, че е ровил в боклука :(. Както и да е, понеже нямаше признаци за болки в стомаха, даже напротив скачаше, тичаше, дори вчера в парка дърпаше шейната, го закарахме на доктор тази сутрин ( а не нощес), нямаше болки на пипане, натиск, бе нищо му нямаше един вид. Няма нищо по червата и стомаха е добрата новина :).
Обаче има камък в пикочния мехур, 7мм. Което според мен си е мнг, като знам аз какви болки съм преживявала за 5 мм камък :(. Докторът каза, че може да се получи от храна, богата на минерали. Ние сега му даваме тази Чикопи. Някой може ли да препоръча някаква друга. Няма гаранция, че е от храната, но било добре да я сменим за малко. Освен това ни каза довечера да му дадем картофено пюре с малко прясно млекце, за да може ако има останал найлон, да бъде изхврълен.
Мога да ти помогна със съвет за храната. Последно хранихем Рая с това:
Храна 1
Много съм доволна от храната, но за съжаление Рая като хапне 1 чувал и й омръзва каквато и да е гранула. Налага се през 1-2 месеца да сменяме храните. Освен това малко по-ниския клас на този производител също е доста добра:
Храна 2
Препоръчвам ти ги, защото сме минали по 1 чувал вече и нямам оплаквания. Аз бих останала на Advance ако имах избор, но за жалост Райчето решава

Публикувано: 23 January 2012 - 02:59 PM
isi_ar4i, в 23 January 2012 - 11:59 AM, написа:
Доказано е, че храненето с некачествена гранула причинява бъбречна недостатъчнот, а единствена суха храна, която има контрол върху производството и е "Роял Канин"! Затова не си правя експерименти с каквито и да било други храни - само "Роял Канин" сутрин, а вечер варено или печено месо с ориз и зеленцуци. Добавям понякога овесени ядни, варено яйце понякога и орехови ядки...
Дори не съм привърженик на храненето само с гранула, та дори и най-добрата. ....

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева