Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#3121 Потребителят е офлайн   stunnyto84 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 February 2012 - 12:24 PM

Здравейте, на всички любтели и собственици на тази порода. Искам а попитам хората които вече имат такова куче трудно ли се гледа и как се справят с космите. Също така ми интересно защо едни от кучетата а доста по рунтави, а др приличат на хъски. Аз бих искала по-едро и рунтаво куче, затова ако може да ме насочите какво да търся, понеже искам да си го взема от мъничко.Много ми харесват кучета като Finve, Archi, Goran. Невеоятни крсавц са. Другият ми въпрос е на каква възраст и подходящо да го взема.
Благодаря и поздрави от мен

#3122 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 February 2012 - 12:44 PM

Арес , Алекс, Булгар и Мечо са синове на Горан
Алекс е най- дребен , но въпреки това е по- едър от повечето маламути тук :md_064: ,

кученце се взима на 2.5-3 месеца
User's Signature

Качена снимка

#3123 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2012 - 09:53 PM

Според мен кучето се гледа доста лесно ако го сравним с хъски. Специално Болгар по-лесно се храни,по-спокоен е и по-миролюбив. Ако го сравните с някоя домашна порода нещата няма да стоят по същия начин. Зависи какво имате предвид под лесно се гледа :db_046:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3124 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 03 February 2012 - 07:28 PM

нека новите собственици да имат впредвид факта, че маламутите са доста трудни кучета, относно стилът им да доминират. Трябва твърда ръка и постоянен контрол и възпитание, ранна социализация, особено на мъжкарите и винаги да сте нащрек. От тази гледна точка са трудни за отглеждане, но според мен това е единственият проблем. Лятото са супер заспали и искат почивка, зимата пък са хипер активни. Макар че Арчи е доминантно куче към другите кучета, към хората е мнг спокоен, не прави напук. Единствения проблем с куче в апартамент би дошъл, ако един ден не можете да го пускате да тича свободно, а то хич не е малко.
User's Signature

Качена снимка

#3125 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 04:17 PM

Привет от Бургас! Преди година-две видях за първи път маламут на снимки от София. Изключително величествена порода като възрастен и толкова сладка като малък. Та от тогава искам да имам куче от тази порода. Тъй като до преди година живеех с родителите си нямаше как. Сега живея с приятелката ми и мисля да направя двоен подарък - на нея за 8 март и на мен като една мечта ;). Изчетах доста материали за породата, къде еднотипни, къде противоречиви.

Мисля, че ще имам малък проблем - имам два декоративни заека, а чета, че не са особенно добронамерени към по-малки животни. Жената от която евентуално ще го купя каза, че ако живеят от малки няма никакъв проблем, но все пак... Вие какво ще кажете? Кученцето което ще си купя е женско и е на има 9-10 седмици . И всъщност - мъжко или женско е по-удачният вариант ?

Честит празник ! Гордеете се с историята, с родината, със земята, с дедидте си !

#3126 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 March 2012 - 05:59 PM

Зайците ги отпиши още от сега :md_064:
това не е куче за апартамент , ще го изяде и намирисва
предполагам си наясно колко струва един маламут и че куче за 300-600лв няма да изглежда като онези от снимките и изложбите :md_064:
предполага сте наясно и с наследствените болести

и не на последно място маламута е силно, едро, тежко и своенравно куче :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#3127 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 07:20 PM

Оо аз не от кинеложки изложения, а от познат видях породата. Иначе със заека ... Кучето отписвам. Моята приятелка би убила заради мъжкия 5годишен заек

#3128 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2012 - 11:56 AM

Подкрепям Дими, зайците ги отпиши - или създай специален режим, но никога не ги оставяй сами без надзор...
Индис израсна с една голяма котка и три малки котета, спяха около нея - една сутрин намерих едното коте удушено, после удуши и другото, Фрей уби третото след като се върнахме от една изложба, накрая Индис и Фрей се опитаха да убият и майката... Котката не беше домашна, а просто се засели в нашия двор, колкото и да се опитвах да ги опазя от кучетата, не успях - белите ставаха винаги, когато не сме наоколо.... Според мен са рядкост тези маламути, които няма да посегнат на малко животно, а и само то да се разписка или разбяга (колкото и да са свикнали заедно) има голяма вероятност да се задействат преследваческите инстинкти на маламута.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#3129 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2012 - 04:32 PM

Зайците по принцип стоят в клетки и се пускат за около 20 мин на ден да щъкат заради крачетата. Но ме е страх да не ги стресира много и да вземат да умрат зайците. Моята е изкл. привързана към единия заек и ме съмнява, че няма да му се размине на маламута :D

#3130 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 March 2012 - 10:31 PM

дискретно и подари готварска книга , за готвени зайци :ab_041:
или се насочи към други породи / по малки на ръст / :dry:
User's Signature

Качена снимка

#3131 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 09:05 PM

http://alfa.kachi-sn...1330974535j.JPG

Eто я нашата сладурана

#3132 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 10:50 PM

купихте ли си куче? Или само сте харесали това? Малеееееее, горките зайци, дните са им преброени!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#3133 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 10:54 PM

Сега ми казаха, че тази сладурана не прилича на истински маламут. Вие какво ще кажете?

Относно зайците - решихме да са в отделни стаи, където маламута няма да има достъп. Ул
П.п. утре трябва да капарирам животинката (колко грозно звучи)

#3134 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 11:03 PM

изобщо не сте наясно с какво се захващате. Дори да сте чели, не можете да си представите с какво ще се сблъскате. Първо ако искате маламут, чистопороден и здрав!!!!!!!, потърсете развъдник. Няма лошо тази жена да ги продава без родословие, но кой ще ви гарантира, че кучето е здраво?, че няма наследствена предразположеност към дисплация ( прецакване на тазобедрената става, казано най-меко), болести по очите и т.н.
Първо си отговорете на тоя въпрос: Готови ли сте да гледате куче, което не може да ходи след 1-2 години, защото ако родителите на кучето не са изследвани и са страдали от тези болести, има голям шанс и вашето да е болно. Това разбира се е най-лошият вариант, но трябва да го помислите.
Сега другото важно- знаете ли нещо за характера на тези родители? Дали са социални, проявяват ли агресия към други кучета. Нямате си идея колко трудно се гледа агресивно куче в апартамент, че не се пуска без каишка по паркове, че страда самото куче. Затова къща с двор е най-подходящият вариант.
Трето- тея зайци..... кучето ще ги усети още като се качва по стълбите в блока ви, пък у вас чудеса ще направи, за да ги докопа.
Помислете мнг за разходките, за здравето
Колко струва това кученце? И който ви е казал, че не прилича на маламут, какви доводи изтъкна? Кое точно не е маламутско и т.н?
User's Signature

Качена снимка

#3135 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 11:08 PM

Кученцето е от развъдник в Добрич. Родителите му (поне майката) е доста контактна. Съжителства с котка и се гледат в апартамент. А относно като доводи, че не е чист, "така ми прилича, че не е чист"

#3136 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 11:11 PM

а бащата? Как се казва този развъдник? Преди време момиче си търсеше маламут и също и предлагаха от Добрич, за 300лв.
Това не е развъдник. Я поискай родословията на родителите, да ти ги пратят като снимки? Да видиш, какъв отговор ще получиш. Нещо за родословието на малкото казаха ли ти?
User's Signature

Качена снимка

#3137 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 11:15 PM

Не. В интерес на истината не съм питал за такива подробности. Обявата беше такава - има я в повечето сайтове за обяви. Което знам за дребосъка го казах. Имам още 1 снимка на кучилото(ако е правилна думата) и още една на малката, освен тези който са по сайтовете

#3138 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 11:18 PM

какво точно искаш - родословно куче или куче, което мойе и да е маламут, мойе и да има нещо от хъски в него?
На кое държиш? Според мен най-важното е здарвето, но във втория случай рискуваш повече :(
Ако кучето е родословно, то без проблем ще ти кажат имената на родителите, които са дълги и няколко, а не Арчи и Барчи примерно.
И цената, каква е? Да не би развъдника да е този
Кажи цената, която ти искат.
User's Signature

Качена снимка

#3139 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 11:22 PM

Същият! Мога ли да се доверя? Естествено, че искам здраво куче, ако може да не е кръстоска от хъски и маламут

#3140 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 March 2012 - 11:28 PM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 05 March 2012 - 08:54 PM, написа:

Сега ми казаха, че тази сладурана не прилича на истински маламут. Вие какво ще кажете?

Относно зайците - решихме да са в отделни стаи, където маламута няма да има достъп. Ул
П.п. утре трябва да капарирам животинката (колко грозно звучи)

ей всеки си заслужава орисията , това не е маламут
:eg_033:

виж тук как изглежда малко маламутче
цък
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158