Аляски маламут
Публикувано: 01 February 2012 - 12:24 PM
Благодаря и поздрави от мен
Публикувано: 02 February 2012 - 09:53 PM

Публикувано: 03 February 2012 - 07:28 PM

Публикувано: 03 March 2012 - 04:17 PM
Мисля, че ще имам малък проблем - имам два декоративни заека, а чета, че не са особенно добронамерени към по-малки животни. Жената от която евентуално ще го купя каза, че ако живеят от малки няма никакъв проблем, но все пак... Вие какво ще кажете? Кученцето което ще си купя е женско и е на има 9-10 седмици . И всъщност - мъжко или женско е по-удачният вариант ?
Честит празник ! Гордеете се с историята, с родината, със земята, с дедидте си !
Публикувано: 03 March 2012 - 05:59 PM

това не е куче за апартамент , ще го изяде и намирисва
предполагам си наясно колко струва един маламут и че куче за 300-600лв няма да изглежда като онези от снимките и изложбите

предполага сте наясно и с наследствените болести
и не на последно място маламута е силно, едро, тежко и своенравно куче

Публикувано: 04 March 2012 - 11:56 AM
Индис израсна с една голяма котка и три малки котета, спяха около нея - една сутрин намерих едното коте удушено, после удуши и другото, Фрей уби третото след като се върнахме от една изложба, накрая Индис и Фрей се опитаха да убият и майката... Котката не беше домашна, а просто се засели в нашия двор, колкото и да се опитвах да ги опазя от кучетата, не успях - белите ставаха винаги, когато не сме наоколо.... Според мен са рядкост тези маламути, които няма да посегнат на малко животно, а и само то да се разписка или разбяга (колкото и да са свикнали заедно) има голяма вероятност да се задействат преследваческите инстинкти на маламута.

Публикувано: 04 March 2012 - 04:32 PM
Публикувано: 05 March 2012 - 09:05 PM
Публикувано: 05 March 2012 - 11:03 PM
Първо си отговорете на тоя въпрос: Готови ли сте да гледате куче, което не може да ходи след 1-2 години, защото ако родителите на кучето не са изследвани и са страдали от тези болести, има голям шанс и вашето да е болно. Това разбира се е най-лошият вариант, но трябва да го помислите.
Сега другото важно- знаете ли нещо за характера на тези родители? Дали са социални, проявяват ли агресия към други кучета. Нямате си идея колко трудно се гледа агресивно куче в апартамент, че не се пуска без каишка по паркове, че страда самото куче. Затова къща с двор е най-подходящият вариант.
Трето- тея зайци..... кучето ще ги усети още като се качва по стълбите в блока ви, пък у вас чудеса ще направи, за да ги докопа.
Помислете мнг за разходките, за здравето
Колко струва това кученце? И който ви е казал, че не прилича на маламут, какви доводи изтъкна? Кое точно не е маламутско и т.н?

Публикувано: 05 March 2012 - 11:11 PM
Това не е развъдник. Я поискай родословията на родителите, да ти ги пратят като снимки? Да видиш, какъв отговор ще получиш. Нещо за родословието на малкото казаха ли ти?

Публикувано: 05 March 2012 - 11:15 PM
Публикувано: 05 March 2012 - 11:18 PM
На кое държиш? Според мен най-важното е здарвето, но във втория случай рискуваш повече :(
Ако кучето е родословно, то без проблем ще ти кажат имената на родителите, които са дълги и няколко, а не Арчи и Барчи примерно.
И цената, каква е? Да не би развъдника да е този
Кажи цената, която ти искат.

Публикувано: 05 March 2012 - 11:28 PM
peter_angelov, в 05 March 2012 - 08:54 PM, написа:
Относно зайците - решихме да са в отделни стаи, където маламута няма да има достъп. Ул
П.п. утре трябва да капарирам животинката (колко грозно звучи)
ей всеки си заслужава орисията , това не е маламут

виж тук как изглежда малко маламутче
цък