Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#3161 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 06 March 2012 - 09:29 AM

Добре че се е разминала , не го оставяйте сам без контрол , може някой олигофрен да му е подхвърлил нещо през оградата :eg_033:
иначе и Алекс почва да се скубе , Иси искаш ли да ти събираме козина за пуловер :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#3162 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:30 AM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 06 March 2012 - 09:18 AM, написа:

Вес, за съжаление не се получи между Арес и Сиберия. Но пък се сетих, че във Варна има развъдник за маламути - попитайте там. Между другото, бях питала за цената в един развъдник от Сърбия за маламути. Това което ми казаха е 600Евро, но беше преди половин година може би

Не бях се сетила за него. Имам телефона и E-mail-а му. Ако някой се интересува, ще му ги пратя на ЛС.
User's Signature

Качена снимка

#3163 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:31 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 06 March 2012 - 09:21 AM, написа:

Ваня, как така са се опитали да отровят Арес? Какво се е случило, я разкажи.

Ами, Арес принципно е вързан, когато ни няма, иначе прави бели. Връзваме го при другите кучета, за да не скучае. Интересното е, че покрай тях се научи да лае хаха. една вечер след работа се прибирам и го пускам и видях, че нещо не се чувства добре. Не искаше да сяда. Болеше се стомахчето. После почна да залита и почти припадна. Имаше висока температура над 39 градуса (мерихме я). Обадих се на ветеринара и на сутринта по спешност отидохме. Каза че има кръв във акито, и че или е изял нещо развалено или някой се е опитал да го отрови с нещо. Когато се прибрах видях, че има някакви черва около колибката и той си ги беше скрил. Ние не му даваме такива неща за ядене и затова смятам, че някой му ги е подхвърлил, а нашия нали си е лакомя. Последва серия от инжекции, накрая ръмжеше лекаря само като го види. Но вече се съвзема. Почвам да го уча да не взима ядене от други хора, но е мнооого трудно. Лакомията надделява

#3164 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:33 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 06 March 2012 - 09:24 AM, написа:

и ние май скоро ще започнем да се скубем като за световно. Не че имаше някакво скубане есента, но пак набрах 3-4 плика козина :)
Иначе събирайте козина, в момента, когато открия някой, който може да преде, ще пиша. Цяла зима карам с шапката от Арчи и разликата е огромна!!!!!

А нали само пуха става за тази работа, за да знам какво да събирам :)
User's Signature

Качена снимка

#3165 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 06 March 2012 - 09:42 AM

Ваня, мнг неприятно, добре че си го видяла. Аз винаги това съм си мислела, когато кучето живее в двор, дали няма някой "доброжелател" да му даде нещо "сладичко". Хубаво, че се оправяте. Относно лакмията, не мисля,ч е можеш д аго възпиташ да не взима от земята, най-мнг да не го прави пред теб.
По-ефикасно е да поговориш със съседите и да ги помолиш да не хвърлят нищо, дори с добри помисли. Добре, че не сте имали проблеми и с другите кучета.

аз събирам козина от гребена, от този с два вида зъбци. Та той скубе пуха. Понякога ( в края на скубането) пада и най-горния косъм- този мазния, дългия, но лесно се отделя, понеже не става на кълбо.
Само пуха върши работа, защото другия косъм, не се поддава на предане, пък и мнг боцка :)
User's Signature

Качена снимка

#3166 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:44 AM

Предложение - да съберем всичката козина, да намерим човек, който да ни я опреде, и след това мамата на Иси да ни оплете шапки и ръкавички :ab_041:

#3167 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:46 AM

Аз тук си имам кандидат плетачи, но трябва да намерим кой ще я изпреде. Ще поразпитам.
User's Signature

Качена снимка

#3168 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:48 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 06 March 2012 - 09:42 AM, написа:

Ваня, мнг неприятно, добре че си го видяла. Аз винаги това съм си мислела, когато кучето живее в двор, дали няма някой "доброжелател" да му даде нещо "сладичко". Хубаво, че се оправяте. Относно лакмията, не мисля,ч е можеш д аго възпиташ да не взима от земята, най-мнг да не го прави пред теб.
По-ефикасно е да поговориш със съседите и да ги помолиш да не хвърлят нищо, дори с добри помисли. Добре, че не сте имали проблеми и с другите кучета.

аз събирам козина от гребена, от този с два вида зъбци. Та той скубе пуха. Понякога ( в края на скубането) пада и най-горния косъм- този мазния, дългия, но лесно се отделя, понеже не става на кълбо.
Само пуха върши работа, защото другия косъм, не се поддава на предане, пък и мнг боцка :)

Иси, аз ако зная кое е....Хубавото е, че мина, но хора, тези кучета са като дечица. Арес беше толкова безпомощен, дойде и сам ми показа че не му е добре, потърси помощ от нас, страдахме с него. Тъжно е, добре че беше малкия дявол.

#3169 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:54 AM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 06 March 2012 - 09:48 AM, написа:

Иси, аз ако зная кое е....Хубавото е, че мина, но хора, тези кучета са като дечица. Арес беше толкова безпомощен, дойде и сам ми показа че не му е добре, потърси помощ от нас, страдахме с него. Тъжно е, добре че беше малкия дявол.

При нас се е случвало Рая да изяде нещо, което не трябва и нашия вет винаги ми казва да и дам активен въглен. До колкото успях да разбера от него, въглена капсулирал съдържанието в стомаха и кучето го изхвърля без да го усвои. Няма да е лошо да се снабдите с една такава опаковка за всеки случай.
User's Signature

Качена снимка

#3170 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:57 AM

Показване на мнениетоves, в 06 March 2012 - 09:54 AM, написа:

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 06 March 2012 - 09:48 AM, написа:

При нас се е случвало Рая да изяде нещо, което не трябва и нашия вет винаги ми казва да и дам активен въглен. До колкото успях да разбера от него, въглена капсулирал съдържанието в стомаха и кучето го изхвърля без да го усвои. Няма да е лошо да се снабдите с една такава опаковка за всеки случай.

От аптеките ли да го потърся? 10х Вес

#3171 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 06 March 2012 - 09:58 AM

а как я караш да го изпие? Той нали е като този човешкия, който се разваря във вода. Ако го има в твърдо състояние, как го изяжда?
Аз зная за кислородна вода, но тя действа до 2 часа и предизвиква повръщане. Обаче винаги съм се чудила, ако се случи, как да го накарам да я изпие?
User's Signature

Качена снимка

#3172 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 10:36 AM

Те са си нормални таблетки - точно от човешкия. В аптеките го има. Как го давам - отварям устата на Рая, напъхвам хапчто навътре. Затварям устата като я придържам нагоре и сравнително затворена, за да може да преглътне, а не да го изплюе. И като преглътне същата процедура с второто хапче :smile:
User's Signature

Качена снимка

#3173 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 March 2012 - 10:45 AM

аз на моя съм му давал въглен, че яде кипарисите ,другото което съм му давал е зехтин че се беше запекъл , но той малко трудно се излива в устата предполагам, че и с кислородната вода е същото
User's Signature

Качена снимка

#3174 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 11:14 AM

Към petar_angelov - кученцето, което искате да вземете прилича на маламут (но само на пръв поглед). Разбира се, ние тук не сме оторизирани експерти, че да съдим кой е точно е чисто-породен маламут и кой не - за тази работа си има съдии и съответните места (изложбите), на които може да ви се каже това... Но можем да си даваме мнението, стига да не обиждаме с него някой неправомерно... Аз лично не бих рискувала да взема куче, което не е от регистрирано кучило, или поне да съм на 1000 % сигурна, че неговите родители, и техните родители и пра-прародители не са маламути.

В породата има различни типове, някои са с по-тънка костна структура и по-къса козина, но това не ги прави по-малко маламути - например маламутите от развъдника от Варна са точно такива. Въпрос на вкус е вече какъв тип ще изберете - по-масивен, по-едър, по-дребен, по-дългокосмест или обратното... Подозирам, че майката на вашето кученце е може да от тази линия на варненските маламути. Притеснителното в случая е, че не е ясно какво стои зад родителите наистина - както се вижда на снимката с цялото кучило, някои от малките определено имат сини очи, което означава едно - в кръвта им има и сибирско хъски, а не се знае и какво още назад в поколенията.

Иси е права, че е важно кучетата да са изследвани за наследствени болести (дисплазия на ставите и катаракта на очите (ослепяване), обаче има и още по-страшно нещо - това е наследствената агресия и доминантност, с които нашата порода е прочута ... за съжаление на този факт никой от размножителите и много малко развъдчици (включително и легитимни) не обръща сериозно внимание. А то според мен е по-важно дори от физическите болести и трябва да бъде водеща мисъл при желанието да заплодиш своето куче. Защото после животът на родените кученца и техните стопанини става доста напрегнат и неприятен, от безотговорността или непросветеността на т.нар. "развъдчици"...

Ваня, Веси е права, купи си известно количество активен въглен и при такива ситуации в които Арес не се чувства добре (винаги се намират недоброжелатели) давай му веднага цяла опаковка (10 хапчета) - просто ги пъхаш в гърлото, както се прави с обезпаразитяващите. В някои случаи навременната реакция е много важна, защото до сутринта кучето може да не е живо. Въгленът абсорбира отровите... дава се и при тежки разстройства - но трябва да е в голямо количество (не по-малко от 5 хапчета). Той е едно от лекарствата, които винаги присъстват в личната ми аптечка.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#3175 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 02:10 PM

Вижте този красавец от източна България. Някой познава ли ги ? (Не са от Добрич)

http://alfa.kachi-sn...1331036024g.jpg

Това е бащата - Качена снимка

Ето ги майката и бащата от Добрич - мъжа каза, че единият е внесен от чужбина, а другия от София

http://alfa.kachi-sn...1331038345v.JPG
http://alfa.kachi-sn...1331038445r.jpg

Maйката на около 6 месеца

Качена снимка

Качена снимка

#3176 Потребителят е офлайн   Никси Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 03:15 PM

Здарвейте:))
Дълго време само чета във форума.
Намерих доста полезна информация, но искам да попитам нещо конкретно, за което май не е ставало дума. Понеже съм гледала клепоухо куче,а при тях има много проблеми с ушите, нужни са специални грижи интересно ми е ушите на маламута желателно ли е да се почистват и ако да какви препарати се изполват.

#3177 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 05:57 PM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 06 March 2012 - 12:10 PM, написа:

Вижте този красавец от източна България. Някой познава ли ги ? (Не са от Добрич)

...

Ето ги майката и бащата от Добрич - мъжа каза, че единият е внесен от чужбина, а другия от София

Ако не е закупено директно от развъдник в чужбина, съмненията относно породността и здравето са си същите: има агенции, които внасят кучета от ферми от Чехия, Словакия, Унгария, дават фалшиви родословия или още по-лошо - казват, че са внесени от чужбина, а кученцата са родени в някоя плевня в България...

Кучетата на снимките на мен са ми напълно непознати.

Показване на мнениетоНикси, в 06 March 2012 - 01:15 PM, написа:

Здарвейте:))
Дълго време само чета във форума.
Намерих доста полезна информация, но искам да попитам нещо конкретно, за което май не е ставало дума. Понеже съм гледала клепоухо куче,а при тях има много проблеми с ушите, нужни са специални грижи интересно ми е ушите на маламута желателно ли е да се почистват и ако да какви препарати се изполват.

Принципно нямат особени проблеми с ушите. Хубаво е да се чистят от време на време - с мокри кърпички, и/или с тампон. Имаше и някакъв разтвор, който се впръсква, после се масажира ухото и с кърпа се почиства, но не се сещам името...Понякога ушите се замърсяват и възпаляват, и тогава си личи - кучето се чеше често за това ухо, или го носи по-клепнало от другото - тогава е хубаво да се почиства няколко дни подред сутрин и вечер и да се слагат капки за уши. Моето мнение е, че не трябва да се прекалява с чистенето на ушите, така и с къпането на козината, освен ако не се налага.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#3178 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 06:12 PM

Тук поне са маламути

#3179 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip