Аляски маламут
Публикувано: 06 March 2012 - 07:24 PM
Публикувано: 06 March 2012 - 07:53 PM
Хора, сами си направете извода- аз кучета не продавам. Моето е прибрано от улицата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДНК тест не доказва нищооооооооооо, най-малкото родословие, иначе на моя да съм му изкарала.
Аз не клеветя, а вие с вашите писания, просто подтвърждавате моите съмнения!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ако ДНК тест докаже нещо, наистина ще се извиня.
Вие сте тази, която клеветите мен, като казвате, че съм ви предлагала. Хайде дайде някакви доказателство, кога точно ви предлагах кучета???????????????

Публикувано: 06 March 2012 - 08:04 PM
ves, в 06 March 2012 - 09:14 AM, написа:
peter_angelov, в 06 March 2012 - 12:03 AM, написа:
Ей това е снимката на бебоците. Имам познат с маламут и самоед в апартамент и някак си е успял да се справи
Кученцата на снимката, които са по-светли ми изглеждат със сини очи....
То и аз понякога съм излизал със сини и червени очи на снимките, ама моите са си баш кафяви. Не съдете по снимките и не бързайте да казвате, че това са "маламути със сини очи".
Vanya Karzhilova, в 06 March 2012 - 08:44 AM, написа:
Относно този Боби(Борко) не знам какви неща са сте чули, за него ама аз като негов колега (работим в една и съща област) мога да ви кажа, че с голяма любов си гледа кучетата и ако нещо стане на неговите кученца той е направо болен. Аз купих, кученце от него и мога да ви кажа, че кученцето изобщо не е хилаво със сини очи или да мяза по каквото и да е било на хъски.
Относно Борко, от както съм взел кученцето постоянно ми дава съвети и ми помага с набавянето на храната, поставянето на ваксините и какво ли още не. Какво искате от човека не мога да разбера? Кученцата не били маламути и как разбрахте от една снимка уважаеми колеги експери/професори? Кученцето било хилаво и издължено, еми и моето не изглежда кораво на снимките ама реално хич не си е хилаво. В зависимост от това как ще го снимаш може да изглежда дебело или кльощаво. На вас не ви ли се случвало на снимка да излезете дебел/а?
Акита майката е закупена от развъдник в София. Нали трабите да си закупуваме животни от развъдните ето тя е от там. Бащата е закупен от чужбина за над 600лв какъвто ви е критерия на вас за породист маламут, дори цената не е над 600лв ами евро.
Бащата бил с потекло закупен от чужбина, ама имало хора които издавали фалшиво потекло. Ами вашето породисто куче от къде сте сигурни, че не е с фалшиво потекло?
Като сте такива експерти, елате в Добрич направете един ДНК тест и докажете, че тези кучета са мелези, ама направете и на вашите дето са породисти.
Какво плюете кученцата, защото са 300лв а вие имате "котела"(ако не се изразявам правилно, моля да бъда извинен, ама аз не съм специалист като вас) и ги продавате за по над 600лв. Ама кучето на било регистрирано в БКК ли квото ще да е там, ами аз може ида имам породисто куче с потекло и да не искам да го регистрирам и да ходя по изложби и т.н. Това не е гаранция.
Разликата между форумите по света:
~В английския - питаш и ти отговарят.
~В руския - питаш, отговарят ти и теб те питат нещо.
~В българския - питаш и 1000 човека ти казват колко си прост.
Като гледам постовете от 157 страница на сам това определено е вярно.
Публикувано: 06 March 2012 - 08:11 PM
Говорим за куче с родословие, регистрирано в БКК "Северни кучета", защото там са регистрирани всички кучета, направени изследвания за всички необходими болести преди разплод.
Лъжа и измама е кучета, които не отговарят на по-горното да се представят за родословни и ние точно това дебатираме. Не оспорвам грижите му, а просто истинността на "стоката" която се предлага и то при положение, че не са регистрирани и т.н
Аз не съм казала на никой, че е прост, още повече някой от останалите съфорумци. Просветлихме човека, какво е да си купи куче с родословие и какво е да си мисли, че кучето му има такова. Така че айде четете по-добре преди да съдите.
Най-малко във форума на маламута се обиждат хора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Публикувано: 06 March 2012 - 08:30 PM
"Аз не клеветя, а вие с вашите писания, просто подтвърждавате моите съмнения!"
Значи когато се защитаваш ти показва, че си виновен или в грешка. Утре ако те обвинят за нещо ти ще стоиш и ще мълчиш и ням да се защитиш, защото ще излезе че си виновна?
Нормално е, да влезеш и да се защитиш ... на теб няма ли да ти стане неприятно ако някой, които не може да докаже нарече кучето ти едва ли не мелез? Как разбрахте от 1 снимка дали това е породисто куче или мелез. Родословие ... потекло какво ли не беше.
По тая логика, айде вие като сте българи изкарайте си потеклото и докажете, че сте такива.
Една хартия нищо не доказва, в тоя свят дето играят парите, нищо не е гарант. Всеки както казахте може да си купи потекло, ако утре хвърля маса прати за документ който показва, "мелеза" ми както вие деликатно нарекохте така е с потекло, това ще го направи ли по-хубав и по-умен?
Извинявам се ако съм засегнал или обидил някога, но след прочетеното в темата се подразних доста.
Публикувано: 06 March 2012 - 08:57 PM

Съдя , че кученцата от Добрич не са с читави родословия от това , че модераторите изтриха предишните линкове към този развъдник с мотив, че нарушават правилата именно за легитимност .
Другото е ако действително този развъдник е легитимен , защо кученцата не са пуснати в темата за родословни кученца ?
Все пак всеки производител би си рекламирал "стоката" именно в форум за него ?
След като вие пишете в този форум и сте приятели с развъдчика / дали не сте и самия него / значи и той знае за форума и по пътя на логиката , що не е споменал за кученцата тук ?
Има хора от цялата старана и до сега никой освен вас не каза да познава кучетата ?!
Тези кучета били ли са на изложби ? И ако не са значи нямат оценка и съответно няма как да са с родословие кученцата!!!
Аз като взех моя ме задължиха да го заведа на минимум 3 изложби , сега вече знам защо ! Но като го взимах като повечето хора не бях на ясно и си мислех бе що да давам сума ти пари като има и за по 300, взех го на майтап и то само щото Банско ми беше по- близо от колкото горна Оряховица . Сега се радвам , че съм дал тези пари защото притежавам наистина великолепно куче и като вид и като характер

Публикувано: 06 March 2012 - 08:57 PM
TaF, в 06 March 2012 - 06:30 PM, написа:
Извинявам се ако съм засегнал или обидил някога, но след прочетеното в темата се подразних доста.
Извинете, TaF, не искам да споря с вас, - тази "дискусия" сме я водили безброй пъти, и просто е безмислено... само искам да ви кажа, просто за информация, и за тези, които четат, че когато се регистрира дадено куче в съответния (и единствен според българските закони) киноложки клуб по породата, хората в клуба отговорни за племенната книга и развъдната дейност проверяват щателно родословието (особено ако е от чужбина) - сверяват номерата, печатите, свързват се със съответния клуб издал родословието, точно поради причината да няма фалшиви регистрирани родословия... Така, че може да е вярно, че всеки може да си купи потекло, но не съм убедена, че може да го регистрира.

Публикувано: 06 March 2012 - 09:05 PM
katq699, в 06 March 2012 - 05:24 PM, написа:
готови ли сте да изведете на изложба при чужденец съдия вашия маламут срещу някой от нашите с измислени родословия но признати от БРФК

Публикувано: 06 March 2012 - 09:14 PM
Всички които разубеждавахте, момчето от Бургас и съответно пишете тук значи имате маламут, а колко от тях имат потекло?
Иси да те попитам, защо след като ти сама каза, че твоето куче няма потекло, пишеш и споделяш снимки тук в раздела за Аляски Маламут по твоята логика, той не е такъв, щом няма документи.
Това, че е без документи не прави кученцата на 100% мелези. До колкото познавам Борко надали е човек, който ще продава мелези или още повече ще ги отглежда.
С всичко написано до тук, не съм целял да обидя или засегна някого, ако съм го направил моля да бъда извинен. Мисля да спра с тази тема и да продължа да си обичам кученцето, макар и без документи.
Публикувано: 06 March 2012 - 09:21 PM
С последното си изречение дадохте отговор на въпроса за документите на тези кученца от Добрич

Аз лично нямам проблеми да се продават не родословни кучета , просто се дразня като се лъже в обявите за родословие и се подвеждат бъдещите собственици

Публикувано: 06 March 2012 - 09:32 PM
Мен не ме интересува дали е маламут или има нещо хъски в рода му или пък друга порода и не затова съм го взела, но човек, който желае 100% -ов маламут точно това го интересува. Да и аз вярвам, че щом няма документ кучето, значи то не 100% чисто, дори за моето да се отнася. Но не съм комплексарка, за да се засягам за такива неща.
Има къде къде по-важни неща, като характера и здравето. И дано твоя приятел поне за това да следи, иначе на улицата ще се появяват все повече кучета като моето!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Публикувано: 06 March 2012 - 09:49 PM
Поздрави: Светослав
Публикувано: 06 March 2012 - 10:21 PM
Публикувано: 06 March 2012 - 10:35 PM
borislavih, в 06 March 2012 - 08:21 PM, написа:
http://www.ndbkc.com/FCI_reg_razv.html
аз тук не го виждам , а и не го познавам

Публикувано: 06 March 2012 - 10:41 PM
dimy, в 06 March 2012 - 07:21 PM, написа:
С последното си изречение дадохте отговор на въпроса за документите на тези кученца от Добрич

Аз лично нямам проблеми да се продават не родословни кучета , просто се дразня като се лъже в обявите за родословие и се подвеждат бъдещите собственици

никъде в обявите за аляския маламут не се споменава че са с родословие!!!!Може кучетата ми да не са с родословие но да ги наричате с две думи "мелези" е много обидно за мен.
http://www.alo.bg/365379
http://www.alo.bg/396278
http://www.topobiavi...dno1040566.html
http://www.topobiavi...dno1071820.html
И т.н никъде не се споменава РОДОСЛОВИЕ!!!!