Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#3241 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 March 2012 - 03:41 PM

Ние ходихме на лекар, каза ни че са гъбички и сега се мажем с някаква маз, но според мен не е точно това. Все едно му изчезва пигментацията. Има мъхче от горе, но самата кога избеля. Като че ли почва да се оправя.

#3242 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2012 - 02:12 PM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 06 March 2012 - 12:10 PM, написа:

Вижте този красавец от източна България. Някой познава ли ги ? (Не са от Добрич)

http://alfa.kachi-sn...1331036024g.jpg

Това е бащата - Качена снимка

Ето ги майката и бащата от Добрич - мъжа каза, че единият е внесен от чужбина, а другия от София

http://alfa.kachi-sn...1331038345v.JPG
http://alfa.kachi-sn...1331038445r.jpg

Така: сега ще напиша това, дано всички да го прочетат. Току що истинските собстеници на мъжкото куче, показано на първата снимка като баща на някакво кучило от Източна България, се свързаха с мен изключително възмутени, че други хора са ползвали тяхната снимка, за да предстаят уж т.нар. баща на кучило, без тяхно разрешение. Те и тяхното куче нямат нищо общо с това, което е написано по-горе. Всъщност това куче от снимката в момента е само на 6 месеца. И не е никакъв баща. Хората, които са използвали неговата снимка, са направили това без тяхно знание и разрешение. За всички останали - бъдете внимателни, не се оставяйте да ви мамят. Ще съм благодарна на Петър Ангелов ако каже все пак, кои са тези хора, които са му дали невярната информация.

Ако някой се съмнява в това, което съм написала - мога да ви кажа, че получих снимки от истинските собственици на маламутчето, в което се виждат и самите стопани.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#3243 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 21 March 2012 - 07:12 PM

ужас!!! направо съм потресена.
User's Signature

Качена снимка

#3244 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2012 - 09:04 PM

Хората са от Каварна. Пратиха ми и други снимки. Стореното, сторенно - Цезар прекаленно влезе в сърцата ни, за да се ядосваме толкова много! А и ветеренара каза, че е маламут - имало всички белези, а и характера-му отгаваря на това, което чета тук за породата. След малко ще кача снимки които ми пратиха

#3245 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2012 - 11:15 PM

не знам защо така оправдавате тези хора. Най-лесно е да се каже "стореното-сторено", но не е така, защото с действията си вие сте част от тази схема, подкрепяте този вид развъждане и т.н. Редно е да се търси отговорност от хората, използвали чужди снимки и представяйки чуждо куче за баща на вашето.
Като искайте вярвайте на ветеринаря си, ако така се чувствате по-добре, но кучето ви не е чист маламут и изобщо не се знае дали има нещо маламутско в него. Такова светло куче, вероятно има в рода си светъл роднина, а тук в БГ светли маламути няма. Кое точно от характера отговаря на маламута, като кучето ви още няма оформен характер.
Съжелявам, ако ви обиждам, но не приемам такова развъждане и смятам хората, които си купуват кучета по този начин, като хора, подкрепящи такъв вид развъждане. А пък и на вас ви обеснихме няколко пъти нещата.
По-достойно е да се вземе куче от приют, от улицата, но не и така. Защото борсите няма да престанат да размножават, кой знае колко здрави кученца, от което губят само животинките :(
User's Signature

Качена снимка

#3246 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2012 - 12:06 AM

Тук нямаме закони. Докато тези хора не се гонят от закона няма да престанат и този вид развъждане. В този ред на мисли смятате ли, че животинчето, което за мен си е маламут не заслужава, човек който да го гледа и обича? Или щото го развъдили по незаконен начин трябва да бъде дадено в приют или натирено? И казах стореното, сторено, тъй като животното е при мен от доста време или достатъчно за да не ми пука, че можело разбираш ли да не е маламут, тъй като нямало официално регистрирани светли маламути! А знаете ли колко е средната заплата в България? Знаете ли от какво трябва да се лиши човек за да го регистрира? А друг да отдели пари да го купи? Нима искате да кажете, че щом не е регистрирано кучето не заслужава хубав живот. И аз искам маламут за 500евро, ама това е заплата за 2 месеца на над 50% от жителите на страната и три такива на поне 35%. Нима институциите незнаят, че се продавак такива кучета? Незнаят и сайтовете?

П.п. не одобрявам подобен тип дейност, но положението в страната ни е такова, че търсим най-удобния и привлекателен вариант.
И сега като няма родословие да го върна ли? Да оставя и новороденото зайче да умре лез да се опитам да да го спасим? Хора стига сте гледали на кученцата като начин за доходи. Всяко едно без значение дали е с родословие или без е преди всичко живо същество. Колко много кучета от всякакви породи има м, който не са регистрирани има не е истина просто

#3247 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 March 2012 - 02:04 AM

peter_angelov по бегъл спомен споменахте че сте от Бургас,ако не ми е прекалено бегъл спомена.Ако е така бихте ли ми казали коя клиника и кой ветеринарен доктор посещавате.Може и на лично..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#3248 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2012 - 10:07 AM

виж, Петер, казвайки тези неща се оправдаваш пред себе си. Когато човек няма пари и възможност, най-малкото къща, не си купува куче. Мнг е просто. Като желаеш животинки - по улицата колкото искаш, по приюти още повече. Ай не ми обеснявай, че правиш добро, защото не правиш. Задълбаваш проблема. Тея борси за кученца оцеляват, заради хора, които мислят и действат като теб. Изобщо нямаше да ги има, ако имаше такива, които не купуват, осиновяват от улицата или взимат родословни.
Мнг си противоречиш - щом не одобряваш, защо купуваш?????
Не съм казала да връщаш, ти грешката си я направил като си го купил, вече е късно. И то със ясното съзнание, какво правиш, не просто неосведомен и заблуден. А пък това, че ти взлязло в сърцето е толкова изтъркано.
Къса се сърцето, когато видиш бездомно куче, което е в рани и няма какво да яде и пие вода, и именно от такива развъждачи сме на това положение.
И имаме закони, просто няма кой да ги спазва и кой да контролира за тяхното спазване.
Последно- ти не спасяваш това кученце, защото ако не си бил ти, вероятно щеше да е някой подобен, така че не се прави на спасител.
User's Signature

Качена снимка

#3249 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2012 - 01:09 PM

Дойдохме си на думата - няма кой да контролира! Останалото е чесане на езици. Да и едно неминно животно може много бързо да ти влезе в сърцето - 2-ри ден се опитваме да закрепим новороденно зайче отбито от майката с пригризани ушенца и една лапичка. Денонощно се храни и затопля, макар, че двама различни лекаря дадоха под процент шанс за малкото. Двамата с приятелката ми сме като болни заради мъника,а ти ми говориш, чи с куче било изтъркано! По тая логика само хора с дворове и възможности могат да си взимат маламути и породисти животни! От къде знаете, че не храня няколко бездомни кучета? Пак повтарям, това че няма документ от съответната организация не го прави по-малко куче за обичане? И не на последно място, каквато ни е страната, такъв и народа - както искаш го разбирай.

#3250 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2012 - 02:37 PM

това, че няма кой да контролира, какво и да било, не означава, че човек не трябва да се самоконтролира в някои си действия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Въпрос на СЪВЕСТ и ОТГОВОРНОСТИ.
Изобщо не можеш да схванеш, къде е проблема - проблемът е, че купувайки куче от борса и нелегитимен развъдник, ти подтикваш тези хора да продължават да работят по този начин, да разплождат незнайно колко здрави кучета и да ги изхвърлят на улицата, когато не могат да ги продадат.
И да, абсолютно смятам, че такава порода трябва да се гледа само в къща с двор. Едно е кучето да прекарва само 8 часа вътре и съвсем друго е 2-3 часа макс навън.
Евала на развъдчици, които следят за условията в които ще живее кучето и за които парите за кученцето не са единственото условие.
Но ти няма как да разбереш, колко ограничения причиняваш на кучето си, гледайки го в затворено пространство, защото те интересуваше само да имаш това куче.

Аз спирам до тук, защото е явно, че ти няма да погледнеш от тази гледна точка, а за мен твоята е напълно неприемлива и неправилна и вярвам, че всеки мислещ първо за породата, за здравето и свободите на кучето човек мисли като мен. А ти се замисли кои хора мислят като теб.
User's Signature

Качена снимка

#3251 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 March 2012 - 03:19 PM

Онзи ден минава една госпожа и като видя Алекс , взе да пита не е ли опасно да се държи маламут /били опасни кучета/ сред хора :dry: , в крайна сметка се оказа , че някакъв софийски маламут е наял много жестоко шнауцера и в градинката за разходки .
User's Signature

Качена снимка

#3252 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2012 - 11:37 PM

Не сме били ние :)
User's Signature

Качена снимка

#3253 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 10:13 PM

оф Арчи е 43 кила :eg_033::eg_033::eg_033:. Поне 3 е качил от ноември месец, а сега след като се преместиме, дори няма къде да тича :eg_033::eg_033::eg_033:
То е нормално да качва заради кастрацията, ама се задържа повече от година на 38 кила и сега вдига :(
Освен това забелязваме от няколко дена, че след като полежи по-дълго, но в по-редките случаи, при изправяне накуцва за миг, сякаш му се е свахнала задната лапичка.
Дали е заради килата, заради ЕГН-то или е нещо притеснително, за което не искам да се замислям...... Някой да е забелязвал подобни смущения? Даваме му вече Роял Кънин, но след този чувал, ако не смъкне, което едва ли ще стане, ще му купим за кастрирани кучета.
User's Signature

Качена снимка

#3254 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 08:51 AM

Айде честит рожден ден на моя сладур.Днес порасна с още една година ,две щастливи години заедно,пожелявам си още много по толкова.
От сутринта си е хванал кокала и си го дъвчи малкия,не искаше да го остава като излизахме :ab_041:
Много здраве му пожелaваме и да слушка малко повече :P
Ще кача после малко снимки от днес.
User's Signature

Качена снимка

#3255 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 08:57 AM

Показване на мнениетоDiDemon_96, в 04 April 2012 - 08:51 AM, написа:

Айде честит рожден ден на моя сладур.Днес порасна с още една година ,две щастливи години заедно,пожелявам си още много по толкова.
От сутринта си е хванал кокала и си го дъвчи малкия,не искаше да го остава като излизахме :ab_041:

Честит рожден ден на Демон. Да ти е жив и здрав и много да се разбирате и обичате :fc_026:
User's Signature

Качена снимка

#3256 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 10:59 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 03 April 2012 - 08:13 PM, написа:

оф Арчи е 43 кила :eg_033::eg_033::eg_033:. Поне 3 е качил от ноември месец, а сега след като се преместиме, дори няма къде да тича :eg_033::eg_033::eg_033:
То е нормално да качва заради кастрацията, ама се задържа повече от година на 38 кила и сега вдига :(
Освен това забелязваме от няколко дена, че след като полежи по-дълго, но в по-редките случаи, при изправяне накуцва за миг, сякаш му се е свахнала задната лапичка.
Дали е заради килата, заради ЕГН-то или е нещо притеснително, за което не искам да се замислям...... Някой да е забелязвал подобни смущения? Даваме му вече Роял Кънин, но след този чувал, ако не смъкне, което едва ли ще стане, ще му купим за кастрирани кучета.

Иси,Посъветвай се с ветеринар за това накуцване. Фрей като беше бебе, след като стане от сън се е случвало да не може да върви с някое от задните крачета, и даже пищеше от болка, доктора тогава ми каза, че му се схваща някакво сухожилие... но откакто порасна такова нещо не се е случвало.

Показване на мнениетоDiDemon_96, в 04 April 2012 - 06:51 AM, написа:

Честит рожден ден на Демон , нека да се слушате взаимно и да бъдете дълги години заедно.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#3257 Потребителят е офлайн   Александър Стефанов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs, fishing

Публикувано: 04 April 2012 - 11:08 AM

[quote name='Finwe' date='04 April 2012 - 10:59 AM' timestamp='1333529957' post='1035133']
Посъветвай се с ветеринар за това накуцване. Фрей като беше бебе, след като стане от сън се е случвало да не може да върви с някое от задните крачета, и даже пищеше от болка, доктора тогава ми каза, че му се схваща някакво сухожилие... но откакто порасна такова нещо не се е случвало.

Същото с Гандалф, като се събуди ходи много несигурно, даже в началото се изправя и седи известно време. После прави няколко неуверени крачки, все едно е схванат. Даже един път го побутнах и той падна, тогава помислих, че може да се е схванал.
User's Signature

...Beauty without Vanity,
Strength without Insolence,
Courage without Ferocity,
And all the Virtues of Man without his Vices...
.

Inscription on the Monument of a Newfoundland Dog by Lord Byron

#3258 Потребителят е офлайн   deedeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 11:41 AM

и ние сме така като станем от сън правим първо няколко несигурни крачки и след това всичко е наред но никога не е показвал да го боли а той си показва всичко ихихихих
но аз си мисля че това е нормално все пак дори аз като стана от сън не тръгвам веднага да тичам ихихих

#3259 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 April 2012 - 05:29 PM

Ние пък бяхме на имунизация, тежим 44кг минахме профилактичен преглед + ваксина и Адвантикс всичко 60 лв + още 20 да ми изчистят колата от Алекс :eg_033: а вчера 2 часа го реших :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#3260 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 05:46 PM

Мерси много за пожеланията. :)))
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа