Аляски маламут
Публикувано: 21 March 2012 - 02:12 PM
peter_angelov, в 06 March 2012 - 12:10 PM, написа:
http://alfa.kachi-sn...1331036024g.jpg
Това е бащата -
Ето ги майката и бащата от Добрич - мъжа каза, че единият е внесен от чужбина, а другия от София
http://alfa.kachi-sn...1331038345v.JPG
http://alfa.kachi-sn...1331038445r.jpg
Така: сега ще напиша това, дано всички да го прочетат. Току що истинските собстеници на мъжкото куче, показано на първата снимка като баща на някакво кучило от Източна България, се свързаха с мен изключително възмутени, че други хора са ползвали тяхната снимка, за да предстаят уж т.нар. баща на кучило, без тяхно разрешение. Те и тяхното куче нямат нищо общо с това, което е написано по-горе. Всъщност това куче от снимката в момента е само на 6 месеца. И не е никакъв баща. Хората, които са използвали неговата снимка, са направили това без тяхно знание и разрешение. За всички останали - бъдете внимателни, не се оставяйте да ви мамят. Ще съм благодарна на Петър Ангелов ако каже все пак, кои са тези хора, които са му дали невярната информация.
Ако някой се съмнява в това, което съм написала - мога да ви кажа, че получих снимки от истинските собственици на маламутчето, в което се виждат и самите стопани.

Публикувано: 21 March 2012 - 09:04 PM
Публикувано: 21 March 2012 - 11:15 PM
Като искайте вярвайте на ветеринаря си, ако така се чувствате по-добре, но кучето ви не е чист маламут и изобщо не се знае дали има нещо маламутско в него. Такова светло куче, вероятно има в рода си светъл роднина, а тук в БГ светли маламути няма. Кое точно от характера отговаря на маламута, като кучето ви още няма оформен характер.
Съжелявам, ако ви обиждам, но не приемам такова развъждане и смятам хората, които си купуват кучета по този начин, като хора, подкрепящи такъв вид развъждане. А пък и на вас ви обеснихме няколко пъти нещата.
По-достойно е да се вземе куче от приют, от улицата, но не и така. Защото борсите няма да престанат да размножават, кой знае колко здрави кученца, от което губят само животинките :(

Публикувано: 22 March 2012 - 12:06 AM
П.п. не одобрявам подобен тип дейност, но положението в страната ни е такова, че търсим най-удобния и привлекателен вариант.
И сега като няма родословие да го върна ли? Да оставя и новороденото зайче да умре лез да се опитам да да го спасим? Хора стига сте гледали на кученцата като начин за доходи. Всяко едно без значение дали е с родословие или без е преди всичко живо същество. Колко много кучета от всякакви породи има м, който не са регистрирани има не е истина просто
Публикувано: 22 March 2012 - 02:04 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 22 March 2012 - 10:07 AM
Мнг си противоречиш - щом не одобряваш, защо купуваш?????
Не съм казала да връщаш, ти грешката си я направил като си го купил, вече е късно. И то със ясното съзнание, какво правиш, не просто неосведомен и заблуден. А пък това, че ти взлязло в сърцето е толкова изтъркано.
Къса се сърцето, когато видиш бездомно куче, което е в рани и няма какво да яде и пие вода, и именно от такива развъждачи сме на това положение.
И имаме закони, просто няма кой да ги спазва и кой да контролира за тяхното спазване.
Последно- ти не спасяваш това кученце, защото ако не си бил ти, вероятно щеше да е някой подобен, така че не се прави на спасител.

Публикувано: 22 March 2012 - 01:09 PM
Публикувано: 22 March 2012 - 02:37 PM
Изобщо не можеш да схванеш, къде е проблема - проблемът е, че купувайки куче от борса и нелегитимен развъдник, ти подтикваш тези хора да продължават да работят по този начин, да разплождат незнайно колко здрави кучета и да ги изхвърлят на улицата, когато не могат да ги продадат.
И да, абсолютно смятам, че такава порода трябва да се гледа само в къща с двор. Едно е кучето да прекарва само 8 часа вътре и съвсем друго е 2-3 часа макс навън.
Евала на развъдчици, които следят за условията в които ще живее кучето и за които парите за кученцето не са единственото условие.
Но ти няма как да разбереш, колко ограничения причиняваш на кучето си, гледайки го в затворено пространство, защото те интересуваше само да имаш това куче.
Аз спирам до тук, защото е явно, че ти няма да погледнеш от тази гледна точка, а за мен твоята е напълно неприемлива и неправилна и вярвам, че всеки мислещ първо за породата, за здравето и свободите на кучето човек мисли като мен. А ти се замисли кои хора мислят като теб.

Публикувано: 03 April 2012 - 10:13 PM

То е нормално да качва заради кастрацията, ама се задържа повече от година на 38 кила и сега вдига :(
Освен това забелязваме от няколко дена, че след като полежи по-дълго, но в по-редките случаи, при изправяне накуцва за миг, сякаш му се е свахнала задната лапичка.
Дали е заради килата, заради ЕГН-то или е нещо притеснително, за което не искам да се замислям...... Някой да е забелязвал подобни смущения? Даваме му вече Роял Кънин, но след този чувал, ако не смъкне, което едва ли ще стане, ще му купим за кастрирани кучета.

Публикувано: 04 April 2012 - 08:51 AM
От сутринта си е хванал кокала и си го дъвчи малкия,не искаше да го остава като излизахме

Много здраве му пожелaваме и да слушка малко повече :P
Ще кача после малко снимки от днес.
Публикувано: 04 April 2012 - 08:57 AM
DiDemon_96, в 04 April 2012 - 08:51 AM, написа:
От сутринта си е хванал кокала и си го дъвчи малкия,не искаше да го остава като излизахме

Честит рожден ден на Демон. Да ти е жив и здрав и много да се разбирате и обичате

Публикувано: 04 April 2012 - 10:59 AM
isi_ar4i, в 03 April 2012 - 08:13 PM, написа:

То е нормално да качва заради кастрацията, ама се задържа повече от година на 38 кила и сега вдига :(
Освен това забелязваме от няколко дена, че след като полежи по-дълго, но в по-редките случаи, при изправяне накуцва за миг, сякаш му се е свахнала задната лапичка.
Дали е заради килата, заради ЕГН-то или е нещо притеснително, за което не искам да се замислям...... Някой да е забелязвал подобни смущения? Даваме му вече Роял Кънин, но след този чувал, ако не смъкне, което едва ли ще стане, ще му купим за кастрирани кучета.
Иси,Посъветвай се с ветеринар за това накуцване. Фрей като беше бебе, след като стане от сън се е случвало да не може да върви с някое от задните крачета, и даже пищеше от болка, доктора тогава ми каза, че му се схваща някакво сухожилие... но откакто порасна такова нещо не се е случвало.
DiDemon_96, в 04 April 2012 - 06:51 AM, написа:

Честит рожден ден на Демон , нека да се слушате взаимно и да бъдете дълги години заедно.

Публикувано: 04 April 2012 - 11:08 AM
Посъветвай се с ветеринар за това накуцване. Фрей като беше бебе, след като стане от сън се е случвало да не може да върви с някое от задните крачета, и даже пищеше от болка, доктора тогава ми каза, че му се схваща някакво сухожилие... но откакто порасна такова нещо не се е случвало.
Същото с Гандалф, като се събуди ходи много несигурно, даже в началото се изправя и седи известно време. После прави няколко неуверени крачки, все едно е схванат. Даже един път го побутнах и той падна, тогава помислих, че може да се е схванал.

...Beauty without Vanity,
Strength without Insolence,
Courage without Ferocity,
And all the Virtues of Man without his Vices....
Inscription on the Monument of a Newfoundland Dog by Lord Byron
Публикувано: 04 April 2012 - 11:41 AM
но аз си мисля че това е нормално все пак дори аз като стана от сън не тръгвам веднага да тичам ихихих