Аляски маламут
Публикувано: 16 April 2012 - 07:59 PM
оф тея гадове ...... три дни водя Арчи по Балкана, където пасат овце, кози, коне и нищо няма, а тук в Плевен за 20 мин два му се лепнаха....
Didemon, иди на ветерниар. Може да е коричка, ако е бил мнг голям, но може и да е някое възпаление, болест и т.н. Има един мехлем - Антифлегмин, Finwe ни го е препоръчвала. След като махнеш кърлежа, мажеш, за да изплува, ако е останало нещо. Аз досега кърлеж не съм махала. Арчи е имал само един и го махна ветеринар, че беше умрял от преяждане и 2 имаше, когато го взехме. Да чукна на дърво останалите съм ги махала, преда се забият. Пак ще повторя, че ние ползваме Неостомозан ( пак по препоръка на Финве, за което съм и хипер благодарна, че иначе да съм се побъркала с тея гадове), каишка ( тази година на Скалибор, миналата на Килтикс). Само това!!!!!!!!!!!!!!!!!
Didemon, иди на ветерниар. Може да е коричка, ако е бил мнг голям, но може и да е някое възпаление, болест и т.н. Има един мехлем - Антифлегмин, Finwe ни го е препоръчвала. След като махнеш кърлежа, мажеш, за да изплува, ако е останало нещо. Аз досега кърлеж не съм махала. Арчи е имал само един и го махна ветеринар, че беше умрял от преяждане и 2 имаше, когато го взехме. Да чукна на дърво останалите съм ги махала, преда се забият. Пак ще повторя, че ние ползваме Неостомозан ( пак по препоръка на Финве, за което съм и хипер благодарна, че иначе да съм се побъркала с тея гадове), каишка ( тази година на Скалибор, миналата на Килтикс). Само това!!!!!!!!!!!!!!!!!

Публикувано: 17 April 2012 - 08:31 PM
milenskiii, в 17 April 2012 - 05:22 PM, написа:
Имам един въпрос. Трябва ли развъдник за кучета да плаща стандартния данък към общината за всяко куче което отглежда?
Във всяка общинска наредба за кучетата е посочено кой плаща и кой не плаща за данъци. По принцип тези, за които не се плащат данъци са: работни кучета (които водят слепи хора, българските овчарски кучета които работят при фермерите) и кастрираните кучета - всички останали плащат на бройка куче, независимо дали си развъдник, или просто притежаваш дом.любимец - но пак провери какво пише във вашата наредба.

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него
Публикувано: 20 April 2012 - 11:02 PM
Здравейте!Капките против кърлежи наистина вършат работа,но само с ден по-късно да сложим следващата доза,веднага се лепват.Заради празниците забавихме с 2 дни и се наложи да махнем няколко и от Мечо ,и от котката-има едни специални пинсети за кърлежи,върти се наляво и мн лесно се махат.Сигурно ги знаете,но за тези които не знаят-не е лошо да ги имаш-около 2лв са.Котката ни роди на Великден,Мечо с голям интерес наднича през прозореца
Но засега не го пускаме вътре,че са много мънички.

Публикувано: 22 April 2012 - 08:25 PM
аз като ровя козината на Арчи, се чудя как може да се забие нещо, като дори не се вижда кожа и дали не умират от задушаване докато стигнат до главата :)
Как сте с апетита? Ние сме на втори чувал Роял Кънин и а Арчи нещо не му е вкусен. Представяте ли си? Допреди 1 седмица скачаше до тавана за тая храна, сега едвам я яде :(
Иначе всичко останало го хапва, но на тея ранули се мръщи :(
Как сте с апетита? Ние сме на втори чувал Роял Кънин и а Арчи нещо не му е вкусен. Представяте ли си? Допреди 1 седмица скачаше до тавана за тая храна, сега едвам я яде :(
Иначе всичко останало го хапва, но на тея ранули се мръщи :(

Публикувано: 22 April 2012 - 11:14 PM
Ние сме на консерви от метро 2,7лв 1240 гр , Сашко много ги обича ,яде по консерва и половина на ден .
Това му е любимата храна май , снощи на рибата си седя до паницата да пази малкото дето му остана и не проявяваше интерес към скарата приготвяна на метър от него.
Иначе гранулите ги яде ма би предпочел сух хляб пред тях
Това му е любимата храна май , снощи на рибата си седя до паницата да пази малкото дето му остана и не проявяваше интерес към скарата приготвяна на метър от него.
Иначе гранулите ги яде ма би предпочел сух хляб пред тях

Публикувано: 27 April 2012 - 11:40 AM
На този етап не :) Да се надяваме че някой ден ще може.Имат право кучетата придружители, но дори и за тях се цупят и искат намордник и такива работи.Е винаги може да опитате и може дори да ви позволят,но тогава ще сте късметлия ;) Аз не бих си го причинила психически ;)

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 02 May 2012 - 12:43 PM
Някой може ли да ми каже как се чисти смола от куче , че ме е страх с разни разредители и бензин да го мацам
А оня ден моя се удари в една кола дето беше почти спряла , ма така се удари във вратата ,че после 2 дена куца.
ма като лети и не гледа къде тича , сега поне се пази от колите

А оня ден моя се удари в една кола дето беше почти спряла , ма така се удари във вратата ,че после 2 дена куца.

Публикувано: 03 May 2012 - 02:15 PM
Нашият има разтройство днес.
- Популацията на кърлежи е ужасна в града ни. Преди 25 дни бе само с капка и уж нямаше нищо , от 4 дни е с каишка на Баер и започнаха да бягат и умират. До сега съм му изкарал 15-20 , като нито един не беше се забил, а половината от тях умрели. Сега ми препоръчаха да го изкъпя с някакъв препарат , където къпели селския добитък. Ама като ходя след малко за разтройствотоо на кучето ще се консултирам с ветеринаря.
- Популацията на кърлежи е ужасна в града ни. Преди 25 дни бе само с капка и уж нямаше нищо , от 4 дни е с каишка на Баер и започнаха да бягат и умират. До сега съм му изкарал 15-20 , като нито един не беше се забил, а половината от тях умрели. Сега ми препоръчаха да го изкъпя с някакъв препарат , където къпели селския добитък. Ама като ходя след малко за разтройствотоо на кучето ще се консултирам с ветеринаря.