Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2121 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 22 October 2010 - 01:53 PM

Да - това е правилната тема за обсъждане на всякакви въпроси относно отглеждането и възпитанието - другата тема "Фотогалерия" е за снимки. Не е нормално да се храни два пъти на ден 3 годишен маламут. Или поне едното от двете хранения трябва да е много леко: примерно сутрин му давате 1-2 препечени филийки, а вечер го храните основно. Ние се храним точно така - ползваме гранули, като аз се водя по схемата, която е дадена от производителя - но винаги давам да речем със 50-100-150 грама по-малко от отбелязаната в таблицата доза за килограмите на всяко куче. Ако да речем за 45 кг куче е дадено да се дават доза 550 гр на ден, аз давам 350-400 грама (че понякога и по-малко) - зависи от храната. Във вашия случай храната трябва да е за слабо активни кучета. Не е препоръчително рязко да намалиш сегашната му дажба, ако искаш кучето да отслабне - а да речем за една седмица постепенно намалявай докато дозата стане със 100 - 150 грама по-малко от настоящата и така карай докато кучето влезе в норма. Ако и това не стане, намали още дажбата. Естествено това трябва да е съпътствано и с повече физическо натоварване на кучето.
[/quote]

Ужас :eg_033: :dh_188: . Няма да казвам колко му даваме да яде :( , чудно е как не е станал слон. Мерси за инфото Finwe, пак : :rc_036: Мисля, че като начало ще намалим сутрешното хранене, докато в един момент спрем да му го даваме . Горкия Арчи, толкова е лакум
User's Signature

Качена снимка

#2122 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 October 2010 - 06:04 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 22 October 2010 - 08:27 AM, написа:

Показване на мнениетоdimy, в 20 October 2010 - 06:33 PM, написа:

Мисля да водя Алекс на изложбата в Пловдив , та някой може ли да ми кава каква е процедурата за записване ?
http://www.fair.bg/b.../cac10-esen.htm

dimy, страницата, която си дал за изложбата не ми се отваря, затова ще пиша малко наизуст: процедурата за записване трябва да я има обявена от организаторите: това принципно е един формуляр, който се попълва и се праща на посочен е-мейл адрес (или по факс) - в него се отбелязва името на кучето по родословие, номера на родословието, възрастта, имената на собственика и т.н. - каквото точно е посочено като изискване. Мисля че за да ви излезе по-евтино, трябва да платите предварително по банков път. Иначе ако плащате на място на самата изложба е по-скъпо.

ето това пише за изложбата

Цитат

Организатор:

* Киноложко дружество – Пловдив

На Националната киноложка изложба C.A.C. всички породи кучета могат да кандидатства за сертификати за кандидати за национални шампиони по красота.

Звъннах им на тея от пловдив и ми казаха да си нося паспорта на кучето и родословието записването ставало на място , но нищо не казаха за час :dry: :ud_009: , както и да е ще го заведа , за да отбия номера и тва ще е с изложбите няма кой да се разправя.
User's Signature

Качена снимка

#2123 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 10:30 AM

Показване на мнениетоFinwe, в 22 October 2010 - 12:04 PM, написа:

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 22 October 2010 - 09:36 AM, написа:

Finwe, много Ви благодаря и отново се извинявам за причиненото неудобство с поста ми в темата за снимките.
Права сте, че проблема е в това, че всеки, който идва в къщи му се радва и гали,. Още от днес почвам с обучението. Ари показа, че е мн умно куче и мисля, че бързо ще схване какъв е начина да получи наградка. :ba_025:

Vanya, не се притеснявай - написах по-горното, защото знам, че за новите съ-форумци е трудно да се ориентират по темите и виждам, че се някои от тях се затрудняват къде да зададат въпросите - някой пише в темата фотогалерия, друг в темата за историята и стандарта на породата, други тук... Не се съмнявам, че Арес ще разбере за какво става въпрос, той прави така, защото му се позволява - а когато разбере, че такова държание не се толерира, ще спре да досажда. Желая ви успех във възпитанието :ba_025:

Finwe, отново благодаря за съветите. И така...започнахме със възпитанието. Помолих всички, които идват в къщи да не му се възхищават толкова. Има ефект. Когато се прибирам, той ме посреща, но не му обръщам внимание. Вече се прибирам чиста в къщи, а не с лапички по дрехите. Относно агресията. Забелязах, че е само към мен. Към мъжът ми не проявява агресия. Може би, защото аз прекарвам повече време с него и му се карам повече. Не знам. Но започва да хапе по-силно. Започнах да му притискам главата към земята, когато понечи да ме хапе. В началото се стървеше повече. Сигурно си мислеше, че си играем, но видя, че ставам по-груба с него и малко се стресна. За сега дава резултат. Не знам дали метода е правилен, но се надявам да коригираме агресията докато е малък.
От копаенето на дупки не можем да се откажем. Рови навсякъде. Целият двор е в дупки. Извади всички гладиоли. Градинарче ми е той. :if_147: Понякога ми идва да го завържа и да не го пускам поне седмица, но като ме погледне с онзи поглед и започне да ми "говори", всичката ми ярост изчезва. Хитрец.

#2124 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 11:51 AM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 27 October 2010 - 08:35 AM, написа:

И така...започнахме със възпитанието. Помолих всички, които идват в къщи да не му се възхищават толкова. Има ефект. Когато се прибирам, той ме посреща, но не му обръщам внимание. Вече се прибирам чиста в къщи, а не с лапички по дрехите. Относно агресията. Забелязах, че е само към мен. Към мъжът ми не проявява агресия. Може би, защото аз прекарвам повече време с него и му се карам повече. Не знам. Но започва да хапе по-силно. Започнах да му притискам главата към земята, когато понечи да ме хапе. В началото се стървеше повече. Сигурно си мислеше, че си играем, но видя, че ставам по-груба с него и малко се стресна. За сега дава резултат. Не знам дали метода е правилен, но се надявам да коригираме агресията докато е малък.
От копаенето на дупки не можем да се откажем. Рови навсякъде. Целият двор е в дупки. Извади всички гладиоли. Градинарче ми е той. :if_147: Понякога ми идва да го завържа и да не го пускам поне седмица, но като ме погледне с онзи поглед и започне да ми "говори", всичката ми ярост изчезва. Хитрец.

Той не е агресивен към тебе, защото му се караш - а защото счита, че НЕ стоиш по-високо от него в йерархията и защото усеща, че може да те разчувства с красивия си поглед. Явно и ти си тази, която го глези най-много. Уви, трябва да си извоюваш по-високо място и уважение от негова страна. Имах същия проблем с Финве - към 7-8-мия месец, когато израсна много и почувства сила и решителност, той сметна, че аз не мога да му бъда шеф и така уж на игра, ми се нахвърляше и хапеше, или като се заиграем или когато нещо не му харесва (примерно като дам команда НЕ, или друга команда) - а след такива негови "нападения" ако се опитах да го натисна на земята, още по-силно почваше да стиска, да дърпа дрехите ми. Сега звучи смешно, обаче единственото нещо, което ми помогна за да спре да ме хапе, беше да го тръшна на земята и да го ухапя за ухото. Това го направих в момент, когато не можех да го овладея по никакъв друг начин, а хапането на маламута не е шега работа - не става въпрос че хапе до кръв, просто стиска със зъби, но от това стискане имах синини по ръцете си и скъсани дрехи. Та - като скочих върху него с цялата си сила и бързо го ухапах по ухото, той изпищя и избяга. След минута се върна и отново реши да ме "атакува" за надмощие, аз пак го тръшнах и го ухапах и от тогава ми има страха. Никога повече не повтори тези неща! С другите две кучета не съм имала такива проблеми, просто защото от малки ги научих да се подчиняват и да изпълняват команди. А с Финве - нещата стоят по различен начин, тогава нито знаех как, нито в какво да го обучавам и той си растеше разглезен.
Не искам да оставаш с впечатление, че трябва и ти да хапеш Арес - просто споделих на мен какво ми помогна, когато нищо не знаех за обучение и йерархия, и бях в момент на отчаяние. Сега бих постъпила по друг начин - просто бих се държала строго с него, без да го глезя известно време (примерно месец) и без много да му обръщам внимание, а ако ме хапе - с много строг глас бих му се скарала, без да крещя. Игнорирането е най-голямото наказание за маламута - като не му обръщаш внимание, той започва да слуша повече. Ругатни, каране, викане, най-малкото пък бой - не вършат никаква работа

За копаенето трябва да се примирите - към третата година ще се кротне и няма да изкопава всички цветя
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2125 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 October 2010 - 12:02 PM

Показване на мнениетоdimy, в 22 October 2010 - 06:09 PM, написа:

Мисля да водя Алекс на изложбата в Пловдив , та някой може ли да ми кава каква е процедурата за записване ?

dimy, страницата, която си дал за изложбата не ми се отваря, затова ще пиша малко наизуст: процедурата за записване трябва да я има обявена от организаторите: това принципно е един формуляр, който се попълва и се праща на посочен е-мейл адрес (или по факс) - в него се отбелязва името на кучето по родословие, номера на родословието, възрастта, имената на собственика и т.н. - каквото точно е посочено като изискване. Мисля че за да ви излезе по-евтино, трябва да платите предварително по банков път. Иначе ако плащате на място на самата изложба е по-скъпо.

Цитат

Организатор:

На Националната киноложка изложба C.A.C. всички породи кучета могат да кандидатства за сертификати за кандидати за национални шампиони по красота.

Звъннах им на тея от пловдив и ми казаха да си нося паспорта на кучето и родословието записването ставало на място , но нищо не казаха за час :dry: :ud_009: , както и да е ще го заведа , за да отбия номера и тва ще е с изложбите няма кой да се разправя.

Тази изложба не се организира от БРФК, а от БРКС. Следователно сертификатите получени от нея, няма да бъдат признати от вашия клуб, ако изобщо ви допуснат до изложбата.
User's Signature

Качена снимка

#2126 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 12:11 PM

Показване на мнениетоelena07, в 27 October 2010 - 12:07 PM, написа:

Показване на мнениетоdimy, в 22 October 2010 - 06:09 PM, написа:

Цитат

Организатор:

Тази изложба не се организира от БРФК, а от БРКС. Следователно сертификатите получени от нея, няма да бъдат признати от вашия клуб, ако изобщо ви допуснат до изложбата.

На 6-ти Ноември в София ще има изложба за Северни кучета. Някой ще ходи ли?

#2127 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 12:15 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 27 October 2010 - 11:56 AM, написа:

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 27 October 2010 - 08:35 AM, написа:

И така...започнахме със възпитанието. Помолих всички, които идват в къщи да не му се възхищават толкова. Има ефект. Когато се прибирам, той ме посреща, но не му обръщам внимание. Вече се прибирам чиста в къщи, а не с лапички по дрехите. Относно агресията. Забелязах, че е само към мен. Към мъжът ми не проявява агресия. Може би, защото аз прекарвам повече време с него и му се карам повече. Не знам. Но започва да хапе по-силно. Започнах да му притискам главата към земята, когато понечи да ме хапе. В началото се стървеше повече. Сигурно си мислеше, че си играем, но видя, че ставам по-груба с него и малко се стресна. За сега дава резултат. Не знам дали метода е правилен, но се надявам да коригираме агресията докато е малък.

Той не е агресивен към тебе, защото му се караш - а защото счита, че НЕ стоиш по-високо от него в йерархията и защото усеща, че може да те разчувства с красивия си поглед. Явно и ти си тази, която го глези най-много. Уви, трябва да си извоюваш по-високо място и уважение от негова страна. Имах същия проблем с Финве - към 7-8-мия месец, когато израсна много и почувства сила и решителност, той сметна, че аз не мога да му бъда шеф и така уж на игра, ми се нахвърляше и хапеше, или като се заиграем или когато нещо не му харесва (примерно като дам команда НЕ, или друга команда) - а след такива негови "нападения" ако се опитах да го натисна на земята, още по-силно почваше да стиска, да дърпа дрехите ми. Сега звучи смешно, обаче единственото нещо, което ми помогна за да спре да ме хапе, беше да го тръшна на земята и да го ухапя за ухото. Това го направих в момент, когато не можех да го овладея по никакъв друг начин, а хапането на маламута не е шега работа - не става въпрос че хапе до кръв, просто стиска със зъби, но от това стискане имах синини по ръцете си и скъсани дрехи. Та - като скочих върху него с цялата си сила и бързо го ухапах по ухото, той изпищя и избяга. След минута се върна и отново реши да ме "атакува" за надмощие, аз пак го тръшнах и го ухапах и от тогава ми има страха. Никога повече не повтори тези неща! С другите две кучета не съм имала такива проблеми, просто защото от малки ги научих да се подчиняват и да изпълняват команди. А с Финве - нещата стоят по различен начин, тогава нито знаех как, нито в какво да го обучавам и той си растеше разглезен.
Не искам да оставаш с впечатление, че трябва и ти да хапеш Арес - просто споделих на мен какво ми помогна, когато нищо не знаех за обучение и йерархия, и бях в момент на отчаяние. Сега бих постъпила по друг начин - просто бих се държала строго с него, без да го глезя известно време (примерно месец) и без много да му обръщам внимание, а ако ме хапе - с много строг глас бих му се скарала, без да крещя. Игнорирането е най-голямото наказание за маламута - като не му обръщаш внимание, той започва да слуша повече. Ругатни, каране, викане, най-малкото пък бой - не вършат никаква работа

За копаенето трябва да се примирите - към третата година ще се кротне и няма да изкопава всички цветя

Лелее, още три години трябва да зариваме дупки. Интересно беше в неделя. Почна да рови една дупка. Стана толкова голяма, че се пъхна до раменете в нея. И извади зимни ябълки. След това с такава охота си ги хапна, доволен и щастлив, че си е намерил нещо.
За цветята незнам как ще се разберем. Когато садя някое цвете и той ме види, че го правя, на другия ден е извадено.
Finwe, ще пробвам и хапането за ухото. Дано помогне. Благодаря

#2128 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 October 2010 - 12:28 PM

Аз ще водя Алекс на 6-ти :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2129 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 12:40 PM

Показване на мнениетоdimy, в 27 October 2010 - 12:33 PM, написа:

Аз ще водя Алекс на 6-ти :ab_041:

Тъкмо после ще разкажете каква е процедурата. И аз искам да водя Арес, но мисля, че е още малък. Тъй, че ще го отложим за догодина. Желая успех! Да качите снимчици след това

#2130 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 02:41 PM

Ще се включа и аз с един въпрос . В момента преминаваме към хранене по 1 път на ден и за целта намаляваме сутрешната и леко увеличаваме вечерната.
Забелязах или е просто съвпадение, но кучето (3 год.) мнг гризе кокалите ( тея изкуствените), повече от обичайното. А снощи имахме и гости и им лапаше ръцете, уж за игра, но ми казаха, че стискал малко, сякаш да си чеше зъбите. Сега се сещам, че като го извежда моя приятел си хапе и дъвче повода, докато слизат. Не знам има ли нещо общо всичко, но възможно ли е това да е предвестие за нещо на зъбките. И това за хапане на повода- май не е хубаво.
А и другото- аз понеже непрекъснато го наблюдавам да не започне да става агресивен... та снощи яко изръмжа на съквартирантката, която се опита да му ритне кокала, докато той се чешеше. Знам че е тъпо и на куче кокал не се взима, но аз съм му взимала храната докато яде, ресала съм го докато яде тоя кокал и не е правил нищо.... В момента в които го направи- изръмжа, но не посегна да хапе, просто си хвана кокала и излезе на терасата. Обаче го забелязвам, че е раздразнен или си въобразявам :dry: . Като му мия лапите последните дни е борба за надмощие. Каране, та дори го връзвам за стълбата и му хващам лапата. Той пак се дърпа до степен, че ще му изтръгна лапата от ставата. Вчера дори изръмжа страшно, но аз му хванах муцунката и я стиснах и така седяхме и се гледахме в очите, докато се успокои
Та може и да са бели кахъри и просто да се взирам във всичко, но все пак ,ако някой мисли, че започва да проявява агресия или има проблем със зъбките, нека сподели
10x
User's Signature

Качена снимка

#2131 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 02:57 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 27 October 2010 - 12:46 PM, написа:

Ще се включа и аз с един въпрос . В момента преминаваме към хранене по 1 път на ден и за целта намаляваме сутрешната и леко увеличаваме вечерната.
Забелязах или е просто съвпадение, но кучето (3 год.) мнг гризе кокалите ( тея изкуствените), повече от обичайното. А снощи имахме и гости и им лапаше ръцете, уж за игра, но ми казаха, че стискал малко, сякаш да си чеше зъбите. Сега се сещам, че като го извежда моя приятел си хапе и дъвче повода, докато слизат. Не знам има ли нещо общо всичко, но възможно ли е това да е предвестие за нещо на зъбките. И това за хапане на повода- май не е хубаво.
А и другото- аз понеже непрекъснато го наблюдавам да не започне да става агресивен... та снощи яко изръмжа на съквартирантката, която се опита да му ритне кокала, докато той се чешеше. Знам че е тъпо и на куче кокал не се взима, но аз съм му взимала храната докато яде, ресала съм го докато яде тоя кокал и не е правил нищо.... В момента в които го направи- изръмжа, но не посегна да хапе, просто си хвана кокала и излезе на терасата. Обаче го забелязвам, че е раздразнен или си въобразявам :dry: . Като му мия лапите последните дни е борба за надмощие. Каране, та дори го връзвам за стълбата и му хващам лапата. Той пак се дърпа до степен, че ще му изтръгна лапата от ставата. Вчера дори изръмжа страшно, но аз му хванах муцунката и я стиснах и така седяхме и се гледахме в очите, докато се успокои
Та може и да са бели кахъри и просто да се взирам във всичко, но все пак ,ако някой мисли, че започва да проявява агресия или има проблем със зъбките, нека сподели
10x

Не знам къде точно се крие причината за проблема. Може кучето наистина да има някакъв здравословен проблем (примерно да го боли някой зъб) и оттам да идва неговото раздразнение. Проверете зъбите. Иначе не е нормално на три години да го сърбят зъбите - само малките кученца когато сменят зъбите ги чешат така и гризат разни неща, а също стават раздразнителни и по-нервни.
А той може да ръмжи и да се противи на някои действия (като ресане, миене и пр.) просто защото иска да се наложи, или комбинация от няколко причини. Много объркано е при вас - от една страна доминантност, от друга вероятно някакво физическо неразположение - наблюдавайте го, за агресия не смея да твърдя.
Не знам дали е гладен, след като сте го поставили на диета - и дали това също влияе (принципно не би трябвало, но знае ли се). Не е хубаво рязко да се намаля дажбата - а постепенно, съвсем в малки количества, от това което е било досега. Също така не пречи да има две хранения на ден - просто първото да бъде нещо по-леко - както казах и преди 1-2-3 препечени филийки ще свършат чудесна работа за закуска.
User's Signature

#2132 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 03:31 PM

Сутрин все още яде гранули, ако го оставим само на филийки, мисля че ще освирепее :ab_041: , но намаляме.
Само дето сутрешната я намалихме наполовина от рас :( и сега яде по 150 грама сутрин и към 350 вечер ( нормално по таблицата е от 380-590 грама), но вследствие ще намалим и вечерната. Знам, че му даваме повече, но ще се коригира.
User's Signature

Качена снимка

#2133 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 03:33 PM

Vanya, аз също мисля,че хапе теб,защото го глезиш най-много и смята,че си най-подходяща за забавления :smile: Мечо още от малък играе само с мен на гоненица с хапаница :smile: Като бебе повече дърпаше,но като порасна и започна да разбира,че е силен,стана по-внимателен.И пуска,щом му кажа. Здрави са ми дрехите,но са за пране,особено ръкавите :smile:И добре,че играем когато му кажа и преценям как съм облечена,а не когато му скимне.Явно е любима игра на кучетата,но най-важното,според мен, е да те слуша и щом му кажеш,да спира.Ако е така,защо да лишаваме кученцето от това забавление!Пък и на мен ми е забавно.Но, може би,мен не трябва да ме слушаш,защото аз съм специалист по глезене и разваляне на дисциплината и на кучета,и на деца.А в много случаи-не бива.

#2134 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 03:59 PM

Показване на мнениетоvilekula, в 27 October 2010 - 03:38 PM, написа:

Vanya, аз също мисля,че хапе теб,защото го глезиш най-много и смята,че си най-подходяща за забавления :smile: Мечо още от малък играе само с мен на гоненица с хапаница :smile: Като бебе повече дърпаше,но като порасна и започна да разбира,че е силен,стана по-внимателен.И пуска,щом му кажа. Здрави са ми дрехите,но са за пране,особено ръкавите :smile:И добре,че играем когато му кажа и преценям как съм облечена,а не когато му скимне.Явно е любима игра на кучетата,но най-важното,според мен, е да те слуша и щом му кажеш,да спира.Ако е така,защо да лишаваме кученцето от това забавление!Пък и на мен ми е забавно.Но, може би,мен не трябва да ме слушаш,защото аз съм специалист по глезене и разваляне на дисциплината и на кучета,и на деца.А в много случаи-не бива.

Ами, аз прекарвам най-дълго време с него. Най-много си играя с него и да, най-много го глезя. Мислех, че хапането му е игра, но той го прави със злоба. Оголва зъбки и очите чу се променят. Скача по мен с лапите на пред, а те са голями и тежки. Ходих с одран нос вече. По някога когато му кажа Не спира, но се случва мн рядко. Аз си го обичам, и искам да е щастлив. Има и още нещо. Сега сменя зъбките, може и за това да хапе. Не знам как е при вас, но забелязах нещо любопитно. Когато върши беля погледа му става един палав и му се вижда бялото на окото. хахаха

#2135 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 04:39 PM

Наистина когато му растяха зъбки,хапеше повече.Ръцете ми редовно бяха надраскани,така,че ,може би е нормално.Но да огова зъби чак,май е прекалено.Ще трябва да го строяваш.Мечо никога не го е правил,дори не знам как би изглеждал с оголени зъби!Той и бели не прави,но гледа така,когато не му се ще да изпълни каквото му се казва.Вечер като си лягаме,го връзваме,и понякога като го викам,ляга настрани от мен,муцуната напред,уж не ме вижда,но ме гледа с бялото на окото!Но,след секунди става и идва.

#2136 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 07:57 PM

vilekula, като чета за твойто куче ( мнението ми е изградено , според това, което си поствала и аз съм прочела) има чувството , че не е маламут- супер възпитано , все едно е човек. Не знам, как си го постигнала, но поздравления :rc_036:
Направо като знам , как се ядосвам с мойто....... и като чета колко е послушно твойто, ми искрено ти завиждам, честно......
User's Signature

Качена снимка

#2137 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 10:12 PM

Имам един такъв въпрос- горе долу колко е обиколката на врата на вашите маламути. Това е всъщност холката, нали? Извинявам се за незнанието, но най-добре да питам , преди да поръчаме. Става дума за хамута. И как се мери.
При нас е 70 см, но не съм стягала мнг сантиметъра. Понеже гледах как стои хамута и мерих към най-изпъкналата част на врата- там дето има мнг кости, казано по друг начин. Правилно ли меря? Трябва ли да стегна малко сантиметъра или е добре да е по-хлабаво. Като се има впредвид колко козина има.......
Благодаря предварително за отговорите :)
User's Signature

Качена снимка

#2138 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 10:18 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 27 October 2010 - 08:17 PM, написа:

Имам един такъв въпрос- горе долу колко е обиколката на врата на вашите маламути. Това е всъщност холката, нали? Извинявам се за незнанието, но най-добре да питам , преди да поръчаме. Става дума за хамута. И как се мери.
При нас е 70 см, но не съм стягала мнг сантиметъра. Понеже гледах как стои хамута и мерих към най-изпъкналата част на врата- там дето има мнг кости, казано по друг начин. Правилно ли меря? Трябва ли да стегна малко сантиметъра или е добре да е по-хлабаво. Като се има впредвид колко козина има.......
Благодаря предварително за отговорите :)

Правилно мериш, по-добре е ако хамута стои по-хлабаво - по-лесно се слага и сваля, за кучето няма проблем. По-важното е да имаш точната дължина на гърба от холката до основата на опашката - защото ако хамута идва твърде къс или пък твърде дълъг за кучето, му е неудобно при теглене.
User's Signature

#2139 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 10:23 PM

Мерси за бързия отговор , Finwe,
А още нещо да питам. Според мен вече вълчо е в пертиод на скубане, ама яко скубане. С едно минаване на гребена и той вече е за чистене. Направо някои косми с пръсти ги скубя. Така ли се скубят?
Даваме витамини Biotin, не им правя реклама, но ако някой ги е ползвал и смята , че не са добри , да каже, затова ги споменах.
User's Signature

Качена снимка

#2140 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 10:43 PM

Така се скубят - да, може и с пръсти да махаш цели кичури козина. Аз не ползвам такива витамини - в периода на скубането давам по една лъжица зехтин на ден в храната (чувала съм и за бирена мая, ама от нея се дебелее). Има и един прах (не помня името, с миризма на риба), който също действа много добре - той се прадава във вет.аптеки, не е скъп, в хартиено пакетче е, има нарисуван май един кон на него - преди време съм го ползвала и ефекта беше също добър.
User's Signature

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема