Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2161 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 November 2010 - 02:34 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 04 November 2010 - 01:27 PM, написа:

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 03 November 2010 - 09:16 PM, написа:

Иначе ще слагаме душача, то се вижда.

Няма нищо страшно и опасно в този тип нашийнк-душач :ab_041: (неслучайно изложбените поводи са точно на този принцип) - искам да уточня, че не става въпрос за строг нашийник. Аз не мога да си представя да водя куче, което се дърпа и не слуша с друг нашийник, освен с душач - контролът върху кучето е съвсем различен.

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 04 November 2010 - 08:42 AM, написа:

Здравейте! Първо искам да ви благодаря за мненията ви. Рових се доста в нета за тези гъбички, така и не разбрах как се лекуват при хората, в случай, че се заразят. Пейчо, лекарят ни даде някакво мазило. Каза, че сме хванали гъбичката в началото и с мазилото ще се оправи. Спомена също и за ваксината, но ще я сложим ако гъбичката не се скрие. Пърхутът има ли нещо общо с нея? Четох някъде из форума, че така се разнасяла гъбичката - чрез пърхута по цялото тяло. Тези дни ще занеса и котарака да ваксинирам против тази гъбичка. Надявам се да се оправим всички бързо.
Имам още един въпрос, който не е свързан с проблема ни. Тази събота ще пътуваме до Белоградчик, и мислим да вземем и Арес. Понеже е доста далече от нас, не знам как ще му се отрази пътуването. Той има опит в дългите пътувания :) Все пак от Несебър дойде, но се притеснявам. Искам да ви попитам, вие предприемали ли сте дълги пътувания с вашите сладури и как им понася няколкочасовото возене в кола?

Поздрави от нас.

Не знам дали има връзка между пърхута и гъбичките (най-вероятно да), но моите кучета също понякога имат пърхут без други проблеми - най-често това се случва когато започнат да се скубят, в такива случаи давам по една лъжица зехтин в храната дневно и проблема бързо преминава.
Мисля, че всеки маламут обича да пътува и на Арес ще му се отрази много добре едно съвместно пътуване с вас, да види нови места, да се отдели от дома. Принципно когато пътуват за по-дълго от един ден, после кучетата за известно време стават много послушни. Предполагам, че знаеш, че преди пътуване не трябва да е ял и пил вода, за да не повръща или да иска да ходи до тоалетна.

Finwe, благодаря ти за отговора. Може би ще го вземем. Това за водата и храната не го знаех, благодаря за което.

#2162 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 04 November 2010 - 02:50 PM

А да попитам, този душач може ли да се измъкне по някакъв начин от врата на кучето?
Като се слага е добре да е към брадичка, а не да души директно врата, нали тъй беше?
И колко см да е? Мери се врата на кучето, но е добре да се оставят няколко за аванс?
Уф, той не е страшен, но аз съм с някакви тъпи предрасъдъци, че е садистично. Ама няма как.
Искам само да споделя още за тази ужасна доминантност на моя вълк. Само се базикам, че Арчи усеща аурта на животните.....
Такава доминантност като снощи досега е проявявал към още едно куче в квартала. И двете кучета обаче са страшно възпитани и урвановесени. Той едва ли усеща точно това , но тъй са моите наблюдения. Иначе имахме случка преди седмици с едно изпуснато от стопанката си хъски, което дотича до нас, пак мъжко. Тогава пак се разръмжа, но аз го овладях и не успя да докопа хъските.В общи линии дори си мислих до снощи, че кастрацията вече си оказва влиянието :( А днес като е излизал с моя приятел е изпълнил командите седи и стой, докато по улицата са минали 3 бездомни кучета.
User's Signature

Качена снимка

#2163 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 03:31 PM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 04 November 2010 - 11:39 AM, написа:

Може би ще го вземем. Това за водата и храната не го знаех, благодаря за което.
- Маламутите обичат да пътуват и да ходят на нови интересни места, заедно със стопаните си, това помага много и за тяхната по-бърза социализация. Затова е хубаво когато имате възможност винаги да го взимате с вас.

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 04 November 2010 - 11:55 AM, написа:

А да попитам, този душач може ли да се измъкне по някакъв начин от врата на кучето?
Като се слага е добре да е към брадичка, а не да души директно врата, нали тъй беше?
И колко см да е? Мери се врата на кучето, но е добре да се оставят няколко за аванс?
Уф, той не е страшен, но аз съм с някакви тъпи предрасъдъци, че е садистично. Ама няма как.
Искам само да споделя още за тази ужасна доминантност на моя вълк. Само се базикам, че Арчи усеща аурта на животните.....
Такава доминантност като снощи досега е проявявал към още едно куче в квартала. И двете кучета обаче са страшно възпитани и урвановесени. Той едва ли усеща точно това , но тъй са моите наблюдения. Иначе имахме случка преди седмици с едно изпуснато от стопанката си хъски, което дотича до нас, пак мъжко. Тогава пак се разръмжа, но аз го овладях и не успя да докопа хъските.В общи линии дори си мислих до снощи, че кастрацията вече си оказва влиянието :( А днес като е излизал с моя приятел е изпълнил командите седи и стой, докато по улицата са минали 3 бездомни кучета.

Душача не предизвиква никаква болка на кучето, просто е позициониран така, че е на най-слабата част от врата му, което означава че не му предоставяш сила, за да прави каквото то реши и оттам го контролираш по-лесно. Единствения дискомфорт който може да получи е когато наистина не слуша и го повдигнеш като обесен с душача - да спре да прави това, което е направил. Няма удушено куче от такъв нашийник досега!
Няма как кучето да се измъкне от душача, защото при всяко негово дърпане, той се затяга. Но за всеки случай ти препоръчвам да вземеш железен душач - мисля че по-трудно се изхлузва надолу по врата при типа козина на маламута. Трябва да вземеш такъв размер, че да може да влиза през главата - не се гледа само обиколката на врата, но и главата - да речем около 70 см би трябвало да му е добре.
Кучетата усещат енергията - на другите животни и на хората. Техното поведение е реакция на това, което усещат.
Ако кучето не те слуша - това означава, че проблема не е в него, а в теб, в твоята енергия - той я възприема като слаба. Кога е слаба енергията на човек: когато е депресиран, уморен, когато се безпокои и страхува и т.н. и т.н.
Ето какво пише в брошурата, която посочих в предния си пост:
"За много хора, незабавния отговор на поведенчески проблем в едно куче, е че е виновен някой или нещо друго, че кучето не е от "добра" порода или защото останалата част от семейството не спазват правилата. Но в действителност, кучетата са отражение на нас. Като животни на глутницата, кучета реагират и си взаимодействат въз основа почти изцяло на това, което те възприемат около себе си. Те нямат същите емоции като нас - те имат инстинкти, и тези инстинкти са се развили през вековете така, че кучетата да отговорят на начина, по който действат техните стопани".
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2164 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 03:52 PM

Благодаря ти пак , Finwe, за отговорите.
User's Signature

Качена снимка

#2165 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 03:53 PM

Благодаря ти пак , Finwe, за отговорите.
User's Signature

Качена снимка

#2166 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 03:56 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 04 November 2010 - 12:36 PM, написа:

Душача не предизвиква никаква болка на кучето, просто е позициониран така, че е на най-слабата част от врата му, което означава че не му предоставяш сила, за да прави каквото то реши и оттам го контролираш по-лесно. Единствения дискомфорт който може да получи е когато наистина не слуша и го повдигнеш като обесен с душача - да спре да прави това, което е направил. Няма удушено куче от такъв нашийник досега!
Няма как кучето да се измъкне от душача, защото при всяко негово дърпане, той се затяга. Но за всеки случай ти препоръчвам да вземеш железен душач - мисля че по-трудно се изхлузва надолу по врата при типа козина на маламута. Трябва да вземеш такъв размер, че да може да влиза през главата - не се гледа само обиколката на врата, но и главата - да речем около 70 см би трябвало да му е добре.
Кучетата усещат енергията - на другите животни и на хората. Техното поведение е реакция на това, което усещат.
Ако кучето не те слуша - това означава, че проблема не е в него, а в теб, в твоята енергия - той я възприема като слаба. Кога е слаба енергията на човек: когато е депресиран, уморен, когато се безпокои и страхува и т.н. и т.н.
Ето какво пише в брошурата, която посочих в предния си пост:
"За много хора, незабавния отговор на поведенчески проблем в едно куче, е че е виновен някой или нещо друго, че кучето не е от "добра" порода или защото останалата част от семейството не спазват правилата. Но в действителност, кучетата са отражение на нас. Като животни на глутницата, кучета реагират и си взаимодействат въз основа почти изцяло на това, което те възприемат около себе си. Те нямат същите емоции като нас - те имат инстинкти, и тези инстинкти са се развили през вековете така, че кучетата да отговорят на начина, по който действат техните стопани".

Finwe, както винаги успяваш много точно да обясниш нещата! Винаги черпя някаква информация от постовете ти и затова винаги ги чета с голям интерес! Поздрави на Индис и Фрей! :re_037:

#2167 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 04:09 PM

да, Finwe, е като някой лектор, мнг добре успява да предаде своя опит :)
И в тая връзка за усещането на кучето, за да напада кучето ( дори моя случай от снощи) , какво изпитва стопанина?
Аз лично снощи се изплаших, когато видях, че не мога да избягам от вървящите след нас куче и стопанин. Уплаших се от това, че моето ще го нападне, а не обратното. Допреди да спрем на едно място аз го теглих напред, а Арчи само се обръщаше назад, за да гледа и ядосва. Мисля , че тогава изпуснах контрола над ситуацията :(. За сравнение със случката с изпуснатото хъски- тогава го видях свободно и не знам как се овладях да не се стресна. Само хванах моето за нашийника и го държах нагоре. Но тогава не се уплаших. Мисля , че по-скоро уплаших стопанката на хъскито, защото я помолих бързо да го хване, че моя скача по мъжки.
Имали сме и други случаи , когато забележа куче , че идва към нас , но Арчи не го види, тогава все едно играем нещо и бързо го закарвам на друго място. Мнг е яд, че снощи не започнах да го карам да тича с мен ( това е една от игрите ни) и да се измъкнем по-бързо.
User's Signature

Качена снимка

#2168 Потребителят е офлайн   peicho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 06:01 PM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 04 November 2010 - 11:42 AM, написа:

Показване на мнениетоpeicho, в 04 November 2010 - 10:15 AM, написа:

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 03 November 2010 - 07:11 PM, написа:

Привет от нас! Пиша с надеждата, че някой от вас ще ми помогне. От известно време на Арес се появи на челото малък участък по който нямаше косъмчета. В първият момент си помислихме, че е възможно котката да го е одрала. Оказа се по сериозно. Току що се връщам от ветеринара ни и той каза, че това е гъбичка. Може да е хванал от котарака или от разходките. Каза също , че гъбичката се предава на хората. До колко е опасно това? Не знам дали има нещо общо с гъбичката, но му се появи и пърхут по козината. Даде ми мехлем да се мажем и каза, че ако не мине ще трябва и инжекции да му слагаме. Някой от вас сблъсквал ли се е с подобен проблем? Иначе е мн жизнен, както винаги, т.е не дава вид че е болен. Благодаря ви предварително.

Здравей Ваня! Както Финве каза без инжекция няма да стане, защото наистина северните кучета са податливи на гъбички. Без да обиждам стопани и любители на котки, но те - котките не стопаните и любителите разбира се - са преносителите и разпространителите им. И ние сме имали такъв проблем, но наистина се лекува. Ако не се лъжа ваксината се казва "ПОЛИВАК", прави се поне два пъти през 10-14 дни. Честно казано аз всяка година слагам, когато правим другите ваксини.
Поздрави!

Здравейте! Първо искам да ви благодаря за мненията ви. Рових се доста в нета за тези гъбички, така и не разбрах как се лекуват при хората, в случай, че се заразят. Пейчо, лекарят ни даде някакво мазило. Каза, че сме хванали гъбичката в началото и с мазилото ще се оправи. Спомена също и за ваксината, но ще я сложим ако гъбичката не се скрие. Пърхутът има ли нещо общо с нея? Четох някъде из форума, че така се разнасяла гъбичката - чрез пърхута по цялото тяло. Тези дни ще занеса и котарака да ваксинирам против тази гъбичка. Надявам се да се оправим всички бързо.
Имам още един въпрос, който не е свързан с проблема ни. Тази събота ще пътуваме до Белоградчик, и мислим да вземем и Арес. Понеже е доста далече от нас, не знам как ще му се отрази пътуването. Той има опит в дългите пътувания :) Все пак от Несебър дойде, но се притеснявам. Искам да ви попитам, вие предприемали ли сте дълги пътувания с вашите сладури и как им понася няколкочасовото возене в кола?

Поздрави от нас.

Относно пътуването, Финве е напълно права! Относно гъбичката дано мазилото да помогне, но честно казано, не съм оптимист?! Когато това се получи с нас, Амара беше на 1 год. и аз също се притесних! Но както писах и преди (погледнах в паспорта й, наистина името е ПОЛИВАК), с ваксината всичко отшумя. Доктора каза, че гъбичката се пренася не само по пряк начин, а и по косвен(ако например кучето се отърка или одраска в място посещавано преди това от котка например), затова е добре всяка година да се поставя. Признавам, пропуснах да я направя през точния месец и за зла участ, след около 16 месеца се сби и ... една котка, и нещеш ли точно там където котката я бе одрала - честито! И от тогава я поставям всяка година, и до ден днешен сме нямали проблеми.

#2169 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 09:03 PM

Здравейте пак. Ходих до един зоомагазин и там ми предложиха нашийник душач такъв тип
http://www.ferplast....menu=0107020704 Не знам дали се отваря .
My link
Но в този нямаха 70 см. Ходих в друг.
Там пък такъв- My link
Тъй кой от двата да купя?
User's Signature

Качена снимка

#2170 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 09:17 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 04 November 2010 - 01:01 PM, написа:

Finwe, както винаги успяваш много точно да обясниш нещата! Винаги черпя някаква информация от постовете ти и затова винаги ги чета с голям интерес! Поздрави на Индис и Фрей! :re_037:

Е, опитът (и то негативния) какво ли не прави понякой път. Благодаря за поздравите

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 04 November 2010 - 06:08 PM, написа:

Здравейте пак. Ходих до един зоомагазин и там ми предложиха нашийник душач такъв тип
http://www.ferplast....menu=0107020704 Не знам дали се отваря .
My link
Но в този нямаха 70 см. Ходих в друг.
Там пък такъв- My link
Тъй кой от двата да купя?

Най-съм доволна от този тип: http://www.ferplast....menu=0107020703 - само с него успявам най-добре да контролирам магарето Фрей. Имам и от горните два, които ти си показала - тънкия като верижка душач го ползвам само за Индис, защото тя се води най-лесно; другия по-дебелия така си стои неизползван - не върши кой знае каква работа.
Ако не можеш да намериш от вида, който съм ти показала 70 см, потърси в друг магазин - такива нашийници ги има навсякъде.
User's Signature

#2171 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 10:43 PM

Ясно. А тоя, първия, който и ти предлагаш, Finwe, как се слага? Мнг тъп въпрос :eg_033: Първо си мислех, че е еднаат халка минава в синдира, така че да се образува затворен кръг, а другата връзваш за повода. Но халките май са с еднакъв диаметър и няма да стане. После се замислих, да не би да да се закачат за повода и двете, но тогава къде е ефекта ?
User's Signature

Качена снимка

#2172 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 11:55 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 04 November 2010 - 07:48 PM, написа:

Ясно. А тоя, първия, който и ти предлагаш, Finwe, как се слага? Мнг тъп въпрос :eg_033: Първо си мислех, че е еднаат халка минава в синдира, така че да се образува затворен кръг, а другата връзваш за повода. Но халките май са с еднакъв диаметър и няма да стане. После се замислих, да не би да да се закачат за повода и двете, но тогава къде е ефекта ?

Аз също като теб в началото се чудех как да сложа този нашийник :ab_041: :ab_041: :ab_041: , оказа се много лесно - прекарваш през едната халка цялата верижка (независимо от коя брънка на веригата ще започнеш) издърпваш веригата докато другата халка стигне до нея - получава се затворен кръг, който вкарваш през главата на кучето и закачаш за повода свободната халка - ти ще разбереш точно как да закачиш повода, трябва да се затяга като дръпнеш. Като слагаш душача, гледай водещата страна (тази която се плъзга) да е отгоре, иначе нашийника се стяга и отпуска по-трудно. Но всъщност ти с времето и опита ще разбереш точно как да го слагаш, че да ти е по-лесно
User's Signature

#2173 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2010 - 12:12 AM

ааааааааааааааа, хитро са го измислили. Даже нещо започнах да се кефя на тоя нашийник. Сега нямам търпение да се сдобия с него :). Но най-късно събота ще сме с него :)
User's Signature

Качена снимка

#2174 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2010 - 12:37 AM

isi_ar4i,
аз май нещо съм се заблудила - сега измерих душача на Фрей - оказа се само 60 см - принципно много трудно го слагам и махам и на него, и на Финве - заради големите им глави. Не е хубаво да е много тесен, но не е хубаво и да е голям този душач - като го сложиш на най-тясната част на врата, и го стегнеш, закачената за повода свободна част от него не трябва да е много дълга, защото е изключително неудобно за държане. Затова предполагам, че 60-65 см ще ви свършат най-добра работа, но все пак е най-добре да го премерите на място в магазина.
User's Signature

#2175 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2010 - 03:05 PM

А супер. Аз снощи го мерих и сме към 63-64 см, без да стягам. Затова му взех 64 см :) О сутринта Арчи беше поканен от група бездомни на четворка
То не е смешно , ама в квартала три кучета , едното мъжко, другото разгонена женска, а третото не знам какъв пол си правеха поколение :(. Сега се настройвам и за някакви такива проблеми.
Горките животинки
User's Signature

Качена снимка

#2176 Потребителят е офлайн   kireto69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 November 2010 - 11:51 PM

Здравейте. Ние с Лъки сме нови участници във форума. Надявам се да помагате кога имаме нужда.Все пак още не сме много голями. На 4месеца сме в момента. Ето няколко снимки . Не много новички. Скоро ще кача нови.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2177 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2010 - 10:04 AM

Показване на мнениетоkireto69, в 06 November 2010 - 10:56 PM, написа:

Здравейте. Ние с Лъки сме нови участници във форума. Надявам се да помагате кога имаме нужда.Все пак още не сме много голями. На 4месеца сме в момента. Ето няколко снимки . Не много новички. Скоро ще кача нови.

kireto69, добре дошли с Лъки. Аз едва ли бих могла да ти помогна, моят Ари още е малък , но съ-форумците са мн мили и отзивчиви. На тях можеш винаги да разчиташ за помощ. Разкажи малко повече за вас и белите ви :ab_041:

#2178 Потребителят е офлайн   kireto69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 November 2010 - 11:14 AM

Както всички знаете маламутите са доста своенравни. Лъки дивеее много. Живеем в къща. И имам проблеми с възпитанието му още. Както повечето маламути (се пак е малък още де) се опитва само да хапе. И имам въпрос. Обезпаразитявания вътрешни през колко месеца се правят? Водя го в Син Кръст. Последно му праих когато му правих последната ваксина. А сега е на 4 месеца и 10 дни г.д.
User's Signature

Качена снимка

#2179 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2010 - 06:46 PM

Добре е да се правят през около 2 мес. както за теб,така и за кучето.Ако го отглеждаш у дома,можеш спокойно да разредиш,но както казах-би било по успокояващо ;)

#2180 Потребителят е офлайн   kireto69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 November 2010 - 07:17 PM

Ясно. Днес ми е малко притеснено. Видях че едно зъбче му е пред падане. Възможно ли е да му падат вече и да му растят нови. На 4 месеца и 12 дена е.Питането ми е защото кучето цял ден е някво унило и не иска да яде? И се чудя какво му е. Имал е разтроиство преди но си е яло нормално......
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема