Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2221 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 November 2010 - 10:40 AM

Показване на мнениетоFinwe, в 15 November 2010 - 05:59 PM, написа:

Показване на мнениетоves, в 15 November 2010 - 06:43 AM, написа:

Моля за съвет. Преди около 2 седмици попаднахме в много неприятна ситуация. Правихме си обичайната разходка на кучешката полянка в морската градина - кучетата са пуснати и бягат около нас. В един прекрасен момент обаче някой решил, че иска да си гръмне малко фойерверки и изведнъж последваха 20-тина последователни гърмежа. Всички кучета откачиха и се разбягаха, което ми се струва сравнително нормална реакция, но нашата Рая като подпали гумите не можах да я настигна. Та така де, търсихме я около 2 часа из цялата градина и я намерихме на около 30мин. нормален ход от мястото. Т.е. бая си е побягала. Та проблема е следния - явно доста се е стреснала и сега като излезем по тъмно не се чувства спокойна. Най-малкия шум привлича вниманието й. Преди няколко дни в големите ветрове беше ужас. Като чуе някакъв шум и има движение около нея започва да ръмжи някои по-подозрителни за нея хора и предмети. Като цяло съм доста притеснена, защото като се стресне се дърпа много и си мисля, че ако случайно я изпусна от повода (много внимавам и се надявам да не се случи) ще се повтори случката в градината. Някой имал ли е подобна ситуация и как мога да я накарам пак да се почувства спокойна на тъмно. През светлата част на денонощието нямаме проблеми, но вече се стъмнява в 5, а единственото време за голяма разходка е след работа. Моля за съвет :dh_188:

Аз нямам кой знае какъв опит в решаването на подобен проблем, но бих те посъветвала да прочетеш в Интернет, със сигурност има дадени съвети - дори и в този форум, при темите - Възпитание, обучение. При всички случаи по това време на годината - особено като наближи Нова Година, трябва да си внимателна и да избягваш да пускаш Рая по тъмното, защото има много случаи на изгубени кучета, изплашили се при новогодишните гърмежи и зари. Фрей също се страхува от тях, една Нова година не можахме да го намерим - беше се скрил на такова място в двора, на което при нормални обстоятелства не би могъл да влезе - и не искаше да излиза, трябваше със сила да го издърпаме. Но при нас не се гърми толкова често и аз не го пускам без повод на обществени места. И още нещо се сещам - когато кучето се стресне и показва страх или паника, никога не го гали и успокоявай, а запази спокойствие все едно нищо няма, защото ако му отдаваш внимание, то ще го възприема като подкрепа на това, което прави и изпитва, и ще продължава да реагира по същия начин.

Опитвам се да не я окуражавам като се паникьоса, но започвам да си мисля, че самото място я плаши вече. За съжаление там е единствената осветена полянка, където имам възможност да я пускам. Може би ще започнем с вървене наоколо и след време като започне да е светло по време на разходката да я пускам там. По-сериозния проблем са ни силните гърмежи и дори силни звуци като цяло. Един познат ми каза "затвори я в една стая и пускай пиратки". То още по-зле ще стане. Благодаря за съветите Finwe. Ще погледна из форума за подобен проблем, колкото до Нова година - не ми се мисли къде ще се навре :dog:
User's Signature

Качена снимка

#2222 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 01:11 PM

Показване на мнениетоves, в 15 November 2010 - 08:43 AM, написа:

Моля за съвет. Преди около 2 седмици попаднахме в много неприятна ситуация. Правихме си обичайната разходка на кучешката полянка в морската градина - кучетата са пуснати и бягат около нас. В един прекрасен момент обаче някой решил, че иска да си гръмне малко фойерверки и изведнъж последваха 20-тина последователни гърмежа. Всички кучета откачиха и се разбягаха, което ми се струва сравнително нормална реакция, но нашата Рая като подпали гумите не можах да я настигна. Та така де, търсихме я около 2 часа из цялата градина и я намерихме на около 30мин. нормален ход от мястото. Т.е. бая си е побягала. Та проблема е следния - явно доста се е стреснала и сега като излезем по тъмно не се чувства спокойна. Най-малкия шум привлича вниманието й. Преди няколко дни в големите ветрове беше ужас. Като чуе някакъв шум и има движение около нея започва да ръмжи някои по-подозрителни за нея хора и предмети. Като цяло съм доста притеснена, защото като се стресне се дърпа много и си мисля, че ако случайно я изпусна от повода (много внимавам и се надявам да не се случи) ще се повтори случката в градината. Някой имал ли е подобна ситуация и как мога да я накарам пак да се почувства спокойна на тъмно. През светлата част на денонощието нямаме проблеми, но вече се стъмнява в 5, а единственото време за голяма разходка е след работа. Моля за съвет :dh_188:

Здравейте Ves !
По повод страхът от гърмежи,искам да споделя,че преди време и ние имахме подобно изживяване.Норт беше на около 5-6 мес. когато на някакъв празник,гръмна пиратка съвсем близо до него,за щастие беше на повод,но се уплаши доста и прекратихме разходката.
Това което искам да кажа всъщност е ,че и на него му се отрази точно както при вас.Дни наред,стигнехме ли до въпросното място,Норт се запъваше като магаре и не искаше да мине оттам,дърпаше ме в друга посока,видимо беше все още уплашен.Това което правех аз,беше че,не му позволявах да смени посоката,стояла съм по половин час на мястото на което се е запънал,докато събере кураж да мине оттам.Стоейки на едно място,на него му стана ясно,че няма да продължим разходката-или оттам,или никъде.В началото вървеше полулегнал,толкова ниско до земята и постоянно се оглеждаше.И така няколко пъти,докато всъщност разбра ,че "страшното нещо " го няма там.
Опитайте така и вие,нарочно водете Рая по тъмно и към въпросната градинка,и така постепенно,ще преодолее страха.
За жалост обаче,при нас си остана страха от гърмежите.И сега,чуе ли гърмеж,дори и в далечина,тръгва да се крие.Предполагам това ще си остане трайно.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2223 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 02:26 PM

Какво прави Норт?Скоро не сме ви виждали.Бялата му приятелка и тя е пораснала.

#2224 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 04:46 PM

Показване на мнениетоvilekula, в 16 November 2010 - 01:31 PM, написа:

Какво прави Норт?Скоро не сме ви виждали.Бялата му приятелка и тя е пораснала.

Здравей vilekula!
Какво прави Норт ли?
Норт си е все същата лудетина-хиперенергичен,своенравен и пълен с номера.Какъвто беше на 3 мес. ,такъв е и сега вече на 1.2 м.Сигурно ще си остане вечното бебе.
А бялата му приятелка,вече на 7 мес. го следва неотлъчно,вечен купон-борба,игра и пакости Качена снимка

При нас ,всеки ден,важи правилото "Очаквай неочакваното"

Но на фона на цялата лудория,четейки постовете ви за нашийници,нагръдници и пр.,ми прави впечатление че и двамата,по време на разходка,са много спокойни,не ме дърпат и командата "Стой" се изпълнява стриктно.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2225 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 05:06 PM

Браво!Умни и послушни кученца :ae_085: Имате ли усложнения от факта,че са от различен пол?

#2226 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 November 2010 - 11:58 AM

Някой може ли да и каже какви са цените на маламутите от този развъдник http://www.alaskanma...te/indexita.htm ?
User's Signature

Качена снимка

#2227 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2010 - 02:29 PM

Показване на мнениетоdimy, в 22 November 2010 - 11:03 AM, написа:

Някой може ли да и каже какви са цените на маламутите от този развъдник http://www.alaskanma...te/indexita.htm ?

Скоро във фейсбука развъдник за маламути от Сърбия беше публикувал снимки на новото си кучило. От любопитство попитах за цените. Казаха 500-600Eur в зависимост от това дали мъжко кученце искам или женско. Едва ли цените в развъдниците са еднакви, затова най-добре е да пратиш мейл или да се обадиш.

#2228 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 November 2010 - 02:43 PM

Благодаря , на мен ми трябва още един мъжки , за теглене на шейна :ab_041: , а иначе алекс е със сръбски корени доколкото знам баща му е внесен от там :dog:
User's Signature

Качена снимка

#2229 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2010 - 04:33 PM

Показване на мнениетоdimy, в 22 November 2010 - 01:48 PM, написа:

Благодаря , на мен ми трябва още един мъжки , за теглене на шейна :ab_041: , а иначе алекс е със сръбски корени доколкото знам баща му е внесен от там :dog:

Ако искаш мога да ти дам координати на този развъдник в Сърбия. Иначе и аз искам още един маламут, споменавала съм и преди, че маламутите са "заразна" порода. Но като знам пакостите на този който имам, умножено по две ще е равно на Апокалипсис.

#2230 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 November 2010 - 06:28 PM

Аз имам на куржак , ако е някой друг може да дадете линк . Относно белите моя го гледам в клетка навън и няма възможност да прави бели :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2231 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2010 - 06:55 PM

Показване на мнениетоdimy, в 22 November 2010 - 05:33 PM, написа:

Аз имам на куржак , ако е някой друг може да дадете линк . Относно белите моя го гледам в клетка навън и няма възможност да прави бели :ab_041:

http://www.fullmoonhowling.net/ ето това е. хората са мн учтиви. успех!

Относно клетката. Арес е вързан през деня, но когато се приберем го пускаме и до сутринта двора става като след торнадо. Връща си за това, че е бил вързан. :ab_041: Може би и ние трябва да помислим за някаква клетка

#2232 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 November 2010 - 07:08 PM

Благодаря за линка , ми има нужда от клетка , иначе Алекс като го гледахме в къщи и останеше ли сам след него потоп :eg_033: . Сега през ноща е в клетката или когато ни няма , а през деня предпочита да е вързан пред заведението , че като е в клетката протестира :dog: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2233 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 12:20 PM

Хора, нещо форумчето ни позамря напоследък. И за да се опитам да го съживя, ще ви разкажа една забавна случка. Преди няколко дни пуснахме Арес в къщи "да сгрее гъза" както се казва. Оказа се, че нашият калпазан не може да ходи върху паркет. Когато влезе и стъпи върху него, точно като по анимационните филми краката му се пързолиха на страни и той се оказа на земята по корем. В първият момент не знаеше какво да прави и започна да говори нещо. Смешното дойде когато го видяхме, че не може да се изправи и за да стигне до някого от нас трябваше да пълзи. Видя, че изправянето е мн трудно, легна нагоре с краката и така заспа.

Дано съм ви развеселила поне малко. Очаквам да споделите и вашите веселби.

Знам, че всеки от вас си има грижи, но бих се радвала ако ме подкрепите и заедно пораздвижим форума.

Усмихнат ден от нас

#2234 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 01:22 PM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 24 November 2010 - 09:25 AM, написа:

Хора, нещо форумчето ни позамря напоследък. И за да се опитам да го съживя, ще ви разкажа една забавна случка. Преди няколко дни пуснахме Арес в къщи "да сгрее гъза" както се казва. Оказа се, че нашият калпазан не може да ходи върху паркет. Когато влезе и стъпи върху него, точно като по анимационните филми краката му се пързолиха на страни и той се оказа на земята по корем. В първият момент не знаеше какво да прави и започна да говори нещо. Смешното дойде когато го видяхме, че не може да се изправи и за да стигне до някого от нас трябваше да пълзи. Видя, че изправянето е мн трудно, легна нагоре с краката и така заспа.

Знам, че всеки от вас си има грижи, но бих се радвала ако ме подкрепите и заедно пораздвижим форума.

Усмихнат ден от нас

Горкия, Арес - кой знае колко неудобно му е било, ако сте му се смяли. :ab_041: Наистина по паркета трудно ходят, особено ако е ламиниран :dry:
А пък вижте ние как обичаме да спим в повечето време

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2235 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 01:43 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 24 November 2010 - 12:27 PM, написа:

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 24 November 2010 - 09:25 AM, написа:

Усмихнат ден от нас

Горкия, Арес - кой знае колко неудобно му е било, ако сте му се смяли. :ab_041: Наистина по паркета трудно ходят, особено ако е ламиниран :dry:
А пък вижте ние как обичаме да спим в повечето време

хахаха, благодаря ти Finwe за страхотната снимка и настроението което носи тя. Благодаря и че се включи в моята мисия да направя форума по-жив.

#2236 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 02:24 PM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 24 November 2010 - 11:25 AM, написа:

Усмихнат ден от нас

На нас пък редовно ни се случва след измиване на краката да не можем да вземем завоя на коридора :dog::ab_041: Особено ако сме жадни или бързаме да проверим какво е положението в къщи - има ли нещо ново, изникнала ли е храна от някъде :ab_041: За 5 месеца живот при нас така и не свикна, че на мокри крака не се бърза :dog:
User's Signature

Качена снимка

#2237 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 02:32 PM

Показване на мнениетоves, в 24 November 2010 - 01:29 PM, написа:

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 24 November 2010 - 11:25 AM, написа:

Усмихнат ден от нас

На нас пък редовно ни се случва след измиване на краката да не можем да вземем завоя на коридора :dog::ab_041: Особено ако сме жадни или бързаме да проверим какво е положението в къщи - има ли нещо ново, изникнала ли е храна от някъде :ab_041: За 5 месеца живот при нас така и не свикна, че на мокри крака не се бърза :dog:

Аааа, да, и на Арес му се е случвало. Особено ако се засекат с котарака вътре...... Ves, благодаря, че се включи

#2238 Потребителят е офлайн   aaliyah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 03:33 PM

Здравейте и от нааааас :db_046: ние често имаме такива смешни ситуации :ab_041: . Когато Алая е в много много добро настроение и иска всички да я забележат започва да подскача из апартамента,но понякога забравя че се пързаля на ламината и се получават много смешни и странни пируети :af_089: Иначе в момента ни е първото разгонване и вкъщи всички много се грижим за нея за да не се чувства дискомфортно.Разхождаме си се с гащички и сме меко казано секси :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2239 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 03:40 PM

Показване на мнениетоaaliyah, в 24 November 2010 - 02:38 PM, написа:

Здравейте и от нааааас :db_046: ние често имаме такива смешни ситуации :ab_041: . Когато Алая е в много много добро настроение и иска всички да я забележат започва да подскача из апартамента,но понякога забравя че се пързаля на ламината и се получават много смешни и странни пируети :af_089: Иначе в момента ни е първото разгонване и вкъщи всички много се грижим за нея за да не се чувства дискомфортно.Разхождаме си се с гащички и сме меко казано секси :wub: :wub:

Хихи, маламутче с гащички (шегичка, разбирам положението ви). Аз мисля за коледа да поръчам на Ари коледна шапка с понпон. Днес дори ме зарадваха, че ще ходим на хижа и Арес ще има възможността да се радва на снега в гората.

Между впрочем, на каква възраст се разгонват маламутите?

aaliyah, благодаря ти, че стана участничка в идеята ми за весел форум.

#2240 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2010 - 04:06 PM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 24 November 2010 - 02:45 PM, написа:

Между впрочем, на каква възраст се разгонват маламутите?

Рая в момента е разгонена, а е на 6 месеца. Майка и също се е разгонила на 6 месеца за първи път. Доктора ми каза, че кучетата като цяло се разгонват за първи път 5-6 месец, но не винаги. Може първото разгонване да е около 9-ти месец. Освен това ми каза, че първото разгонване може да остане незабелязано за нас :)
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема