Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2301 Потребителят е офлайн   milenskiii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 December 2010 - 10:32 PM

Чито е роден във Варна . Дядо му по майчина линия е Бруно, Майка му се казва Аризона, а бащата се казва Лорд . Имам и едно клипче тука където си играе със сетра си но от предно котило. Клипчето ще го кача на видео темата.
User's Signature

Качена снимка

#2302 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 09:58 AM

Показване на мнениетоmilenskiii, в 21 December 2010 - 08:09 PM, написа:

Лятото го гледах във Варна където работя всеки сезон. Много плува във морето 50 метра си ги прави като нищо.

Като идваш към Варна пиши да ги запознаем :) Рая за момента познава само семейството си като представители на тази порода.

Това се отнася до всички :ab_041: Много бих се радвала да се видим на живо, но определено сме доста пръснати из България. Ако някой е в района с радост бих го приветствала за разходка :dog:
User's Signature

Качена снимка

#2303 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 12:53 PM

Показване на мнениетоmilenskiii, в 21 December 2010 - 07:24 PM, написа:

Това "извръщане на влагалището" което споменаваш може да се оправи при заплождане и раждане . При раждането нещата ще си дойдат на местото и повече не би трябвало да се появат. Това го знам от сигурен човек който се занимава с и гледа маламути от доста време.

Не мога да разбера защо все още се смята, че раждането може да реши всички здравословни проблеми на една женска. Или ако е помогнало на едно куче, че означава за всички е така. За мен мнението на ветеринарен специалист и то не на един, а поне двама различни би било най-важното.

Показване на мнениетоmilenskiii, в 21 December 2010 - 07:37 PM, написа:

Чито е роден във Варна . Дядо му по майчина линия е Бруно, Майка му се казва Аризона, а бащата се казва Лорд . Имам и едно клипче тука където си играе със сетра си но от предно котило. Клипчето ще го кача на видео темата.

Бащата на Чито - Лорд, е брат на майката на моя Финве и съм го виждала веднъж на една изложба - красив и едър черно-бял маламут, внесен е от Сърбия. Значи и с вас сме "роднини" :md_064:
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2304 Потребителят е офлайн   peicho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 03:13 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 22 December 2010 - 11:58 AM, написа:

Това "извръщане на влагалището" което споменаваш може да се оправи при заплождане и раждане . При раждането нещата ще си дойдат на местото и повече не би трябвало да се появат. Това го знам от сигурен човек който се занимава с и гледа маламути от доста време.

Не мога да разбера защо все още се смята, че раждането може да реши всички здравословни проблеми на една женска. Или ако е помогнало на едно куче, че означава за всички е така. За мен мнението на ветеринарен специалист и то не на един, а поне двама различни би било най-важното.

Бащата на Чито - Лорд, е брат на майката на моя Финве и съм го виждала веднъж на една изложба - красив и едър черно-бял маламут, внесен е от Сърбия. Значи и с вас сме "роднини" :md_064:

А само като допълнение, това означава че Чито е първи братовчед на Арес, със собственик Ваня Кържилова!
Доста роднини се събрахме във форума!
Поздрави на всички!!!

#2305 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 05:03 PM

Показване на мнениетоpeicho, в 22 December 2010 - 02:18 PM, написа:

Показване на мнениетоFinwe, в 22 December 2010 - 11:58 AM, написа:

А само като допълнение, това означава че Чито е първи братовчед на Арес, със собственик Ваня Кържилова!
Доста роднини се събрахме във форума!
Поздрави на всички!!!

Това е страхотно! Всички сме едно голямо семейство. :ab_041: Хрумна ми да си направим една сбирка на маламутковци, но май не е добра идея, имайки в предвид агресията която може да се породи между тях. иначе би било велико изживяване...

#2306 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 06:54 PM

Дали наистина на неутрален терен би имало агресия?Не мога да си представя Мечо даже недружелюбен,но знам ли!А какъвто е силен,ако реши да не слуша,трудно ще се справим!

#2307 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 December 2010 - 02:01 AM

Аз днес брах ядове с Алекс , видя един йоркшир и тръгна да се дърпа към него , но когато го хванах за кайшката , тя се откачи и нашия газ към мъника да го души но без агресия. Но собственичката на йоркшира като взе да го вдига , размята и крещи .Алекс реши, че си играят с него и започна да се въртти около тях.След като му креснах няколко пъти и го хванх се мирна. Но си мислех с резките движемия и крясъцитте как се стимулира обратният ефект върху кучето.А преди няколко дни една наша позната си пускаше спокойно нейният йорк да се разхожда до Алекс , които не реагира агресивно, а само се душиха и след тва зе да спи :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#2308 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 December 2010 - 10:06 AM

При нас агресия при малките кученца няма.Те буквално му се качват на главата и няма никаква реакция,но всички,които са неговата категория или по-нагоре отключват агресията му.Миналата година ходихме до Бузлуджа и там го вкарахме в хижата вътре,той си отвори вратата и отиде при две страшно агресивни Карказни овчарки.Направо онемях като ги видях как играят.Значи има го и случая,когато са много над неговия ръст да не се хвърля на врата им.Най-интересното е,че тогава той легна при тях,ние го викаме-той не идва,апък като доближим на 20тина метра кавказците направо ще ни изядът.Наложи се да викаме собственика им,който странно го беше страх от Севар,но го хванахме.
Поздрави от нашата банда :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2309 Потребителят е офлайн   milenskiii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2010 - 11:26 AM

Как моя Чито започна да игнорира котките. Значи най важното което съм разбрал от говорещият с кучета беше че проблемите са във стопанина не във кучето . Той при всяко посещение първо изучава стопанина , а после кучето. Разбира психиката на хората около домащния любимец и настройва държанието си с кучето така че да му се противопостави като командващ парада но най важното без агресия към животното. От този си извод подходих към мойто куче с промяна в действията си към Чито когато види една или много котки защото в мойта махала аз живея в кичук париж в пловдив има мноооого котки. В началото когато видеше котка на улицата ставаше неудържим , дърпане, скачане и големи емоции. Един път му имъкнах котка буквално от устата. Аз реагирах винаги по един и същи начин със по силно опъване на каишката което беше обартно пропорционално колкото посилно го дърпах толкова по силно и той ме дърпаше въобще голяма комедия. Започнах първо да говоря на котките къш тропах им с крак да се махнат и кучето го забеляза но без промяна в държането. Купих му една гумена играчка издаваща звук с която си играеше в къщи и я взимах с мен на разходките и когато видеше котка му я показвах . После един ден реших направо да се втурна към котката с Чито вместо да го дърпам и да му викам. Така всеки път когато видеше коте . И достигнахме до моментното му държане с котки когато я види не се дърпа просто я маркира с поглед аз започвам да му говоря "остави котето" , " не" , "не закачай котката" , някой път го му говоря на ирга, а той просто я подплашва със едно леко движение като при старт, след което котката се изплашва и ние продължаваме разходката си. Това нещо обаче важи само когато е на повод и котката е на повече от два метра от него ако му мине под носа спукана и е работата ако е без каишка пак . Много съм доволен до тук постигнах голям напредък. Знам че за да го свикна напълно с котките трябва да си взема едно малко котенце вкъщи.
User's Signature

Качена снимка

#2310 Потребителят е офлайн   peicho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2010 - 12:12 PM

Показване на мнениетоmilenskiii, в 23 December 2010 - 10:31 AM, написа:

Как моя Чито започна да игнорира котките. Значи най важното което съм разбрал от говорещият с кучета беше че проблемите са във стопанина не във кучето . Той при всяко посещение първо изучава стопанина , а после кучето. Разбира психиката на хората около домащния любимец и настройва държанието си с кучето така че да му се противопостави като командващ парада но най важното без агресия към животното. От този си извод подходих към мойто куче с промяна в действията си към Чито когато види една или много котки защото в мойта махала аз живея в кичук париж в пловдив има мноооого котки. В началото когато видеше котка на улицата ставаше неудържим , дърпане, скачане и големи емоции. Един път му имъкнах котка буквално от устата. Аз реагирах винаги по един и същи начин със по силно опъване на каишката което беше обартно пропорционално колкото посилно го дърпах толкова по силно и той ме дърпаше въобще голяма комедия. Започнах първо да говоря на котките къш тропах им с крак да се махнат и кучето го забеляза но без промяна в държането. Купих му една гумена играчка издаваща звук с която си играеше в къщи и я взимах с мен на разходките и когато видеше котка му я показвах . После един ден реших направо да се втурна към котката с Чито вместо да го дърпам и да му викам. Така всеки път когато видеше коте . И достигнахме до моментното му държане с котки когато я види не се дърпа просто я маркира с поглед аз започвам да му говоря "остави котето" , " не" , "не закачай котката" , някой път го му говоря на ирга, а той просто я подплашва със едно леко движение като при старт, след което котката се изплашва и ние продължаваме разходката си. Това нещо обаче важи само когато е на повод и котката е на повече от два метра от него ако му мине под носа спукана и е работата ако е без каишка пак . Много съм доволен до тук постигнах голям напредък. Знам че за да го свикна напълно с котките трябва да си взема едно малко котенце вкъщи.

Не съм съвсем сигурен, че ще има ефект?! Може би, но когато Вие присъствате ?!
При нас положението е същото. Когато сме на повод и котката е далеч, само се спираме, поглеждаме я и продължаваме. Мисля, че разбира, че е на повод и няма смисъл да опъва повода и да я гони! Но познай какво става като сме пуснати...
Единственото нещо което мога да кажа и което ме "втрещи" беше ,че дори и пусната, като беше бременна отиде до едно малко коте, което видях в последствие, помириса го, побутна го с носа и се върна??? Онемях !!!
Аз я видях когато вече беше до котето и реших да не реагирам, за да не се сепне тя и да не му направи нещо!

#2311 Потребителят е офлайн   peicho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2010 - 12:28 PM

А моето лично мнение относно агресията на любимците ни е, че до почти година, това е по-скоро желание за игра, отколкото агресия към другите кучета. Може би защото играта ни е малко по-грубичка, все пак сме представители на едра порода, ни се струва че са агресивни? А до 7-8 месечна възраст, мисля, че не може да се говори за агресия?!
Пак повтарям, мое мнение.

#2312 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2010 - 05:27 PM

Мисля,че преди всичко зависи от характера на кучето.Някои като,че ли са с по-засилени ловни инстинкти от малки.Скоро приютихме една бездомна котка,която вече е голяма,не е малко котенце и определено се пази от Мечо.Той много се заинтересува от нея,но не смеехме да ги доближим,да не и направи нещо.Но снощи се срещнаха,беше много смешно.Тя беше на перваз,от който нямаше как да слезе,без да мине покрай него,а той не можеше да я стигне.Обикаляше я отвсякъде,така ентусиазирано си махаше опашката,че дупето му се въртеше.Тя,за да не го вижда,му обърна гръб.Мечо се почувства пренебрегнат явно,започна лекичко да пролайва и пак да я наднича,ту от едната,ту от другата страна.Накрая я взехме да не се стресира.Много и се радва,но не знам,дали това означава,че не би и направил нищо.Снощи го теглихме-вече е 55.8кг.Дори мислех,че е повече,но явно изглежда още по-голям заради козината.

#2313 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2010 - 05:28 PM

Аз също мисля че до година агресията е по-скоро игра. Когато се разхождаме с Арес и той види котка или куче почва да скимти да отиде при него. Когато отиде върти опашка и го души, но не е агресивен. Към другите ми кучета също не е агресивен. Дори копае дупки под оградата и ги вкарва нелегално при него за да си играят. Но към котарака ми вече е агресия, породена от ревност. И това не знам как да го коригирам. Мъри влиза да яде вътре, а Арес се побърква от това. Скача, блъска по вратата, "говори". А като го докопа....горкото ми коте...

#2314 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 23 December 2010 - 08:48 PM

Привет от Плевен :). Днес пристигнахме и Арчи е още ушашавен. ПОнеже повръщаше в колата последните няколко пъти на малки разстояния, вет. ни даде хапчета, ама още е отпуснат. Като пристигнахме обаче видя котки и си дойде за малко на себе си :)
Вече го раходихме в квартала и дори се запозна с 3 мацки. Едната е хъски, ама нещо тя не го хареса ( тя е гаджето му от лятото :) )
Хубавото е, че в Плн няма мнг бездомни кучета и мнг широки улици без коли паркирани по тях. А най-якото е, че има заградено място, където да тича и разбира се вече го пробвахме с хъскито.
Аз досега не съм го доближавала с женски кучета, пък тая вечер с цели 3...... Ама с къскито малко си скачаха. Дори едното скачане беше, че му дадох на него гранулка и после и на нея.... предствате си. МНг ясно , че кучето няма да го хареса :(. ПОсле го събрахме с източно европейска овчарка и голкънка. С голдънката най- се харесаха :).
Относно котките Арчи също като е на повод ги наблюдава , но ако е пуснат... Преди време имаше случка с 3 котки. Две успели да се покатерят на дърветата, а 3-тата не. Настръхнала и започнала да ръкомаха и издава някакви звуци. Та вълчо май бил загубил желание или се уплашил.... :db_046:
Е ако има някой в района, нека пише :)
User's Signature

Качена снимка

#2315 Потребителят е офлайн   Diamond Mark Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2010 - 02:02 AM

Според мен не винаги до една година маламутите приемат всичко само като игра . Марк например е много див по характер и от малък се правеше на боец. Преди като хукнеше след куче нямаше спиране, но сега вече всичко е наред.
А относно котките- ами не ги обича. Миналата година имахме котенце в двора, което много хареса Марк , защото е пухкав и големичък. Но Марк нямаше същите топли намерения към него. Седях до него повече от час и не му позволявах да нарани котето. Той свикна с идеята, че не е нужно да го яде и дори го ближеше, за да го изчисти. Бяха много сладки и той постоянно прегръшаше котенцето. Личеше си, че му беше интересно. Но аз нямах повече време да седя до него и за това се прибрах. Излезнах след няколко часа и котето все още беше живо и аз се успокоих, че всичко е наред. Но на сутринта Марк го беше убил. Явно колкото и да се опитваме да променим характера им, дивото е по силно от всичко. :dry:

#2316 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 December 2010 - 09:18 AM

И аз мисля,че много трудно може да се пречупи характера на тези домашни вълци.Преди имахме 8 котки в двора.Сега имаме само една-3 удави Севар,а другите просто избягаха...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2317 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 December 2010 - 11:39 AM

Въпрос на котка , аз имах сибирска , и пред нея 2 -те хъските седяха мирно и и правеха път :mg_062: .Когато станеше бой между мъжкият и някое улично куче ,котката прва влизаше в боя :flagbg: :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#2318 Потребителят е офлайн   milenskiii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2010 - 10:11 AM

Показване на мнениетоdimy, в 24 December 2010 - 10:44 AM, написа:

Въпрос на котка , аз имах сибирска , и пред нея 2 -те хъските седяха мирно и и правеха път :mg_062: .Когато станеше бой между мъжкият и някое улично куче ,котката прва влизаше в боя :flagbg: :db_046:

То не е било котка а направо лъв.
User's Signature

Качена снимка

#2319 Потребителят е офлайн   Diamond Mark Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2010 - 04:42 PM

Весела Коледа на всички. Много здраве, успехи и късмет както за Вас, така и на Вашите кучовци :md_064:

#2320 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 December 2010 - 10:29 PM

Днес Алекс е много отпуснат цял ден , и ме притеснява , не губи апетит но е муден седи до ,мен като е пуснат не тича като обикновено само по едно време зе да се закача. И носа му е леко сух и топъл. Дадох му един активен въглен и ми казаха да му прибера храната и до утре вечер да не му давам. Но ако и утре е пак отпуснат мисля да го водя на доктор , но нещо вече нямам много доверие на синия кръст в сф та кажете къде ??? И какво да правя???
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема