Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2781 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 16 May 2011 - 03:04 PM

Аз полазвам четка за колита 2 реда зъби около 1.5 см дълги и здрави , идеални
http://shop.zoomania...za-kucheta.html
User's Signature

Качена снимка

#2782 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 16 May 2011 - 07:52 PM

Преди малко бяхме на кантара и сме 37,9кг :db_046::db_046::db_046:
User's Signature

Качена снимка

#2783 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 08:37 PM

Показване на мнениетоkireto69, в 16 May 2011 - 07:00 AM, написа:

Здравейте. Искам да пипитам (нз дали тук му е мястото),понеже в момента много ни пада козината,какви четки или ребени използвате за ресане. Аз имам една двустранна четка ама ми е доста малка вече и като направя едно ресване и е пълна вече... .

kireto69, зависи от козината - ако е много гъста помагат по-редките гребени, или четка-тип търмък, за по-къса козина става двойния гребен. Трябва да пробваш за вас кое ще бъде най-подходящото, но каквото и да е то, почне ли да се скубе маламута, знай че пада много козина, и с едно ресане така или иначе и четката и гребена се пълнят. Здрави ръце трябват :md_064:

Показване на мнениетоsnowdog, в 16 May 2011 - 10:33 AM, написа:

Добър ден на всички собственици на тази уникална порода :) , а също така и на всички любители на породата :) =] Понеже виждам, че повечето от вас са добре запознати с породата Аляски Маламут и затова реших да ви попитам дали може да ми дадете информация кои са най-редките екземпляри от тази порода. Искам да кажа като цветове и окраска най-вече. Надявам се да не сам засегнал никой с въпроса си. Ако е така се извинявам. =]

Най-рядката украска е на синьо-белия маламут, белите и рижавите също, но се срещат по-често от сините маламути - доколкото зная те са единици в целия свят

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2784 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 May 2011 - 08:56 PM

Да абсолютно си права Кате.Чудих се кой цвят съм изтървал.
А Арчи колко е висок само за информация да попитам :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2785 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2011 - 09:55 PM

около 68см, мерн в задницата, към 80cm e заедно с главата
User's Signature

Качена снимка

#2786 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 May 2011 - 10:27 AM

То и Болгар е толкова.А в холката колко е?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2787 Потребителят е офлайн   snowdog Икона

Публикувано: 17 May 2011 - 07:05 PM

Кой е този синия Маламут. От България ли е? =]

#2788 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 08:08 PM

Показване на мнениетоsnowdog, в 17 May 2011 - 05:05 PM, написа:

Кой е този синия Маламут. От България ли е? =]

Не, от САЩ е, но не мога да си спомня името му и от кой развъдник беше :smile:
User's Signature

#2789 Потребителят е офлайн   snowdog Икона

Публикувано: 17 May 2011 - 08:19 PM

Много е красив!

#2790 Потребителят е офлайн   kireto69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 May 2011 - 08:56 PM

Здравейте. Искам да ви попитам (при мъжките) кучета разгонват ли се и на каква възраст? Понеже моя нещо последните седмици не яде като не наситен(нз дали е от топлото време) или просто е порастнал вече?
User's Signature

Качена снимка

#2791 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2011 - 09:10 PM

След 1г, 365 дни в годината!!!!!!! :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#2792 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2011 - 10:09 PM

Здравейте, народе, аз искам да се похаваля с Арчи. Въпреки че до преди няколко месеца "пишяхме" от неговия характер и се чудехме, как ще се справим, сега с всеки изминат ден разходките с него стават истинското удоволствие, едно от най-хубавите неща, които се случват през деня. Все по-често ни се случва по време на моите вечерни разходки да се срещаме с нови кучета. Имахме разходка женска самуедка, която премина доста добре. В началото Арчи скачаше, за да се подушат, после я игнорираше и само вървяха един до друг. Особено мнг ми помогна модела на Finwe, който тя ни показа на киноложката изложба в Сф---> а именно първо се упокояват, после ходят един до друг, като душенето е последно или без него. Аз процедирам по този начин с женските, защото в началото Арчи е доста превъзбуден и кипи от енергия, но тя за съжаление избива в агресия. Обикновенно ги държа далеч, той се успокоява, не скача повече и чак когато легне карам стопанина на другото куче да се приближи. За пореден път се обеждавам, че кучетата са велики същества, просто един път да му покажеш нещо, след това става негов модел на поведение. Днес на разходката се срещнахме с мъжко хъски на 5 мес. Арчи за отрицателно време се успокои и легна и може би с другия стопанин сме си говорили 15 мин. и наш дивак само лежеше и не прояви грам агресия. Аз го отдавам и на това, че другото все още не е полово съзряло, но преди 10 месеца нападаше всяко движещо се куче, така че за нас това е огромен прогрес. Също вече има приятелчета- няколко бездомни, също малки, мъжки с които се душат. Те, малките, ще му се качат отгоре, за да играят, но вълчо демонстрира спокойствие и някакси не подхваща игра. Аз като цяло смятам, че той трудно се впечатлява от кучета, дори предпочита хорската компания, не кучешката, но и на игнор съм доволна :)
И така с нашия дивак. Мнг сме щастливи с неговия прогрес. Сякаш времето, когато беше агресивен е било в друг живот :be_107:.Не че бихме го пуснали без повод, но тази агресия, която беше преди , е просто мнг малка в момента. В 90% от разходката ни не се нуждаем от душач.
Искам да вметна само, че той все още изпитва агресия към някои домашни, които явно помни от първите си дни и все още като ги видим е трудно разминаването, скача на задни лапи, но като цяло тази агресия преминава мнг бързо, а и аз успявам да го удържам, което е най-важното, дори не ми се налага да се мъча с удържането, но и избягвам тези му контакти.
И така :) Смятам, че кучето ни мнг се успокои, а заеднос него и ние и в момента живеем в някаква хармония :).
Нека този мой пост да вдъхва надежда за всички, които си мислят, че един маламут не може да бъде променен. Може, въпросът е колко. Ние успяваме с мнг постоянство, благодарение на Finwe, кастрацията и на мнг изчетен материал в нета, списания и т.н
За последно и да кажа, че ние сме големи късметлии с Арчи!!!!:ae_085::ae_085::ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#2793 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 08:26 AM

Мого се радвам за напредъка на Арчи :smile: Аз като съм с Рая усещам точно такава хармония. Страхотна връзка имаме и се усещаме без думи :smile: (не че тя може да ми каже нещо) Уникално усещане е :smile: И наистина Арчи има голям късмет с вас, де да можеше всички изоставени или изгубени кученца да имаха късмета му :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2794 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 09:08 AM

isi_ar4i, вие сте поредното доказателство, че характера на кучето зависи от отношението на човека към него! Агресията дори и генетично да е заложена, тя може да не се отключи въобще, или да се коригира както е във вашия случай, ако се подхожда към кучето с много любов и търпение !
От снимките ви личи, че всички сте много щастливи заедно ! :wub: :dog: :wub: Хубаво е да има повече хора като Вас !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2795 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 09:57 AM

Мерси ви за милите думи. Аз само исках да споделя за неговия напредък. Вече изпитваме удоволствието от това да гледаме куче, а не онова напрежение с разходките и онзи ужасен страх да не утрепе някое куче :). Има още над какво да работим, но като цяло смятам, че големият проблем сме го преодоляли- агресията вече можем да я контролираме :). Разбира се сме нащрек всеки път с него.
А ние наистина сме мнг щастливи заедно. Просто тези кучета няма как да не ги обичаш и да не те правят щастливи :)
User's Signature

Качена снимка

#2796 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 08:12 PM

Isi, това е чудесна новина. Поздравления! Дано и аз постигна същия резултат.

#2797 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2011 - 09:01 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 30 May 2011 - 08:09 PM, написа:

Здравейте, народе, аз искам да се похаваля с Арчи. Въпреки че до преди няколко месеца "пишяхме" от неговия характер и се чудехме, как ще се справим, сега с всеки изминат ден разходките с него стават истинското удоволствие, едно от най-хубавите неща, които се случват през деня.
....За последно и да кажа, че ние сме големи късметлии с Арчи!!!!:ae_085::ae_085::ae_085:

Ей, това е страхотна новина! Според мен Арчи се променя първо и най-важно благодарение на вас, на вашата любов към него! И много се радвам, че страхът, който ти изпитваше в началото вече го няма. Това е знак, че нещата ще се променят към още по-добро, защото кучето няма да усеща страхът ти и да реагира с агресия.

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 31 May 2011 - 07:08 AM, написа:

isi_ar4i, вие сте поредното доказателство, че характера на кучето зависи от отношението на човека към него! Агресията дори и генетично да е заложена, тя може да не се отключи въобще, или да се коригира както е във вашия случай, ако се подхожда към кучето с много любов и търпение !
От снимките ви личи, че всички сте много щастливи заедно ! :wub: :dog: :wub: Хубаво е да има повече хора като Вас !

Напълно подкрепям мнението ти Петя!
User's Signature

#2798 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 10:38 AM

Наистина всичко зависи от отношението .Освен това те толкова бързо възприемат,всичко разбират.Аз не се надявах да са толкова умни.Нали знаете,има разни класации на породите за възприемчивост,какво ли не четох преди да вземем Мечо.Не се разубедихме,решихме,че ще си го обичаме колкото е умен,толкова.Затова се изненадахме,че научава всичко от раз и то не само по команди,ами така,като му говориш като на човек.И не само за него се отнася,всички имат разум в погледа,можеш да влезеш в контакт с тях.Пък Арчи е такъв сладур,не съм се съмнявала в него.

#2799 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2011 - 11:12 AM

Умни са да. Арчи примерно за отрицателно време схвана и то самичък, че за да не пука балоните трябва да ги хваща там, където сме ги вързали. Също са мнг съобразителни. Когато сме на улицата и говоря с някой, той ляга и седи така докато не кажа да тръгнем. Разбира, че комуникирам и ме чака. Единствено, ако иска да ходи до WC, се дърпа и е неспокоен. И не са глупави. Опитайте да излезете и той да ви усети, че остава сам. Тогава никоя храна не може да го спечели :)
Ето и някоко класации за умни, интелигентни и т.н
1
2
3
Аз специално съм съгласна с последната класация "От 39 до 57 място се нареждат кучетата със средни способности. Те възприемат бързо команди, но за устойчив ефект са им необходими от 25 да 40 повторения. Леко са разсеяни и своенравни, но обичат дресиворките.", понеже порасналото куче наистина мнг бавно се учи на команди---> трябва мнг да ги повтаряш, не за друго.
User's Signature

Качена снимка

#2800 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 June 2011 - 08:33 AM

Isi поздравявам ви за успеха,който сте постигнали :rc_036:Класацията е много хубава,но всичко е твърде строго индивидуално.Аз лично смятам,че маламута е доста по-интелигентно куче от хъскито,или поне по-лесно обучаемо :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема