Аляски маламут
Публикувано: 16 May 2011 - 08:37 PM
kireto69, в 16 May 2011 - 07:00 AM, написа:
kireto69, зависи от козината - ако е много гъста помагат по-редките гребени, или четка-тип търмък, за по-къса козина става двойния гребен. Трябва да пробваш за вас кое ще бъде най-подходящото, но каквото и да е то, почне ли да се скубе маламута, знай че пада много козина, и с едно ресане така или иначе и четката и гребена се пълнят. Здрави ръце трябват

snowdog, в 16 May 2011 - 10:33 AM, написа:
Най-рядката украска е на синьо-белия маламут, белите и рижавите също, но се срещат по-често от сините маламути - доколкото зная те са единици в целия свят

Публикувано: 30 May 2011 - 10:09 PM
И така с нашия дивак. Мнг сме щастливи с неговия прогрес. Сякаш времето, когато беше агресивен е било в друг живот

Искам да вметна само, че той все още изпитва агресия към някои домашни, които явно помни от първите си дни и все още като ги видим е трудно разминаването, скача на задни лапи, но като цяло тази агресия преминава мнг бързо, а и аз успявам да го удържам, което е най-важното, дори не ми се налага да се мъча с удържането, но и избягвам тези му контакти.
И така :) Смятам, че кучето ни мнг се успокои, а заеднос него и ние и в момента живеем в някаква хармония :).
Нека този мой пост да вдъхва надежда за всички, които си мислят, че един маламут не може да бъде променен. Може, въпросът е колко. Ние успяваме с мнг постоянство, благодарение на Finwe, кастрацията и на мнг изчетен материал в нета, списания и т.н
За последно и да кажа, че ние сме големи късметлии с Арчи!!!!

Публикувано: 31 May 2011 - 08:26 AM

Публикувано: 31 May 2011 - 09:08 AM
От снимките ви личи, че всички сте много щастливи заедно !

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 31 May 2011 - 09:57 AM
А ние наистина сме мнг щастливи заедно. Просто тези кучета няма как да не ги обичаш и да не те правят щастливи :)

Публикувано: 31 May 2011 - 09:01 PM
isi_ar4i, в 30 May 2011 - 08:09 PM, написа:
....За последно и да кажа, че ние сме големи късметлии с Арчи!!!!

Ей, това е страхотна новина! Според мен Арчи се променя първо и най-важно благодарение на вас, на вашата любов към него! И много се радвам, че страхът, който ти изпитваше в началото вече го няма. Това е знак, че нещата ще се променят към още по-добро, защото кучето няма да усеща страхът ти и да реагира с агресия.
Петя Кръстева, в 31 May 2011 - 07:08 AM, написа:
От снимките ви личи, че всички сте много щастливи заедно !

Напълно подкрепям мнението ти Петя!

Публикувано: 01 June 2011 - 10:38 AM
Публикувано: 01 June 2011 - 11:12 AM
Ето и някоко класации за умни, интелигентни и т.н
1
2
3
Аз специално съм съгласна с последната класация "От 39 до 57 място се нареждат кучетата със средни способности. Те възприемат бързо команди, но за устойчив ефект са им необходими от 25 да 40 повторения. Леко са разсеяни и своенравни, но обичат дресиворките.", понеже порасналото куче наистина мнг бавно се учи на команди---> трябва мнг да ги повтаряш, не за друго.