Аляски маламут
Публикувано: 21 June 2011 - 08:06 PM
И другото- за кучето. Как така го нападна? И ти дали я спря? Възможно ли е още тогава да е разбрала, че "така трябва" и просто човекът да е следствие на неправилната корекция от твоя страна към случката с другото кучето.
Нали не те обвинявам, моля те да не си помислиш нещо. Но в сериите, в които съм гледала на Сизър, той точно това обяснява, че стопаните в някакви такива ситуации, които са неочаквани за тях, не могат да реагират "адекватно" и кучето мнг бързо заучава това си поведение.
Това което на мен ми прави впечатление последните седмици, то вече премина, но го прояви няколко пъти Арчи, е да ръмжи на човек на улицата, когато този човек го гали нещо. Аз си го обеснявам с жегата и това, че се скубе и по някакъв начин беше раздразнителен, а тогава бяхме и в компания на други кучета. При всяко негово такова леко изръмжаване, аз му се карах и казвах "не" и дърпах душача. Не знам дали е най-правилното, но е по-добре отколкото нищо да не правя. Също съм забелязала, че когато се карат хора на улицата, той спира и наблюдава и не иска да продължим или ако го издърпам, той после ме дърпа обратно към тея хора. А веднъж дори е започнал да вие/ лае, когато някакво момче се е карало на приятелката си.

Публикувано: 21 June 2011 - 09:29 PM
А иначе Алекс ухапа един мангал дето се опита да ми свие акумулатора за лодката докато се зарежда , явно Алекс беше решил , че мангала иска току що дадения му голям кокал . Но бая здраво го беше ръфнал за ръката.

Публикувано: 21 June 2011 - 09:42 PM
Публикувано: 22 June 2011 - 08:32 AM
aaliyah, в 21 June 2011 - 09:42 PM, написа:
И Рая много често налита на женски кучета в последно време, но веднага разбира, че не рябва. А ако се случи аз да погаля друго женско куче, малиии настръхва и започва да ръмжи, а по този начин провокира и другото животно. Аз съответно веднага я слагам на мястото й. Никак не ги толерирам тези нейни пристъпи на агресия. В последните 2-3 случая забелязах, че настръхва, изръмжава и ме поглежда, за да провери как ще реагирам. Естествено поучава "Не" за отговор и се укротява. Но ако се случи някоя женска да се опитва да я качи - било то в игра или не - никак не и харесва и директно скача да ръмжи. Аз го свързвам със случки, в които НЕ е била разгонена и мъжките и се катерят по гърба. Може би това я кара да е агресивна в такива ситуации.
А по отношение на хора много често се е случвало да ръмжи по клошари, пияни мъже оплитащи крачката (пияни жени до сега не сме срещали)

Публикувано: 23 June 2011 - 08:48 PM
Поздрави!!:):):):):)
Публикувано: 24 June 2011 - 06:51 PM
DiDemon_96, в 23 June 2011 - 08:48 PM, написа:
Поздрави!!:):):):):)
Чувала съм, че за козината на маламутите не е полезна солената вода, защото им се оцветява. Но не мога да кажа от личен опит така че споделете след това дали всичко е минало добре и как се е държал

Публикувано: 26 June 2011 - 02:19 PM
Първо искам да ви се похваля, с това, колко послушен е станал Арес. Когато ходим на разходки, вече не ръмжим на онова куче. Май му свикна.
И второто - стигнахме до въпроса с потомството. Имаме едно куче /прибрано от улицата/, което се е разгонило в момента, и Арес страда по нея. Постоянно е вързан, защото не искаме такова потомство. Благодаря
Мод: Редакция! В този форум не се толерират този тип предложения!!!
Публикувано: 26 June 2011 - 02:55 PM
Vanya Karzhilova, в 26 June 2011 - 02:52 PM, написа:
Хапче може да се даде евентуално на женското куче, но не е много полезно по принцип за организма. Пробвай да я изолираш нея на място,където не може мъжкар да я "докопа" или помислете за кастрация след разгонването.
П.П. дори и да пуснете Арес на женска маламутка, това няма да промени поведението му ако е около разгонена женска.
Публикувано: 26 June 2011 - 02:59 PM
Vanya Karzhilova, в 26 June 2011 - 02:58 PM, написа:

Именно, те се повлияват от появата на разгонена женска.
Публикувано: 26 June 2011 - 03:08 PM
Vanya Karzhilova, в 26 June 2011 - 03:01 PM, написа:
Не сме я кастриралии нямаме и такова намерение

Публикувано: 26 June 2011 - 03:13 PM
ves, в 26 June 2011 - 03:08 PM, написа:
Vanya Karzhilova, в 26 June 2011 - 03:01 PM, написа:
Не сме я кастриралии нямаме и такова намерение

браво вес, вие сте намерили най-добрият вариант за вашето куче. Аз искам поне веднъж да си имаме бебета и после даго кастрирам. но ще спазим протокола на БКК Северни кучета.