Dog.bg Форуми : Етичен кодекс на разходката

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Етичен кодекс на разходката Правилата, които никой не спазва, а би трябвало...

#101 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2010 - 01:40 PM

Ирка, здравей!
Вече са ти отговорили.
Добре е да носиш в себе си нарязан кренвирш и да подхвърляш по парченце на местните бездомни с добра дума. От опит знам, че и коматче хляб прави чудеса. Дори да не го изяде, запомня доброто.
Другото е, че твоето куче е ново и в този смисъл е натрапник. Следва да бъде изгонено. Постепенно ще свикнат с него.
Ще се справите!

В моя квартал на няколко места хората са разбрали, че полубездомникът всъщност е много полезен и си го гледат и бранят.
Ползата от храненика на блока: друго бездомно куче не може да се засели там; прогонва случайно преминаващите домашни /в началото и новозаселилите се домашни/; нощно време ги е спасавало от автокрадци /носи си няколко сачми в главата/; децата им си имат любимец, с който си играят безопасно и при това не им цапа вкъщи.

#102 Потребителят е офлайн   leonessa-may Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 May 2010 - 12:56 PM

И мен ме притесняват бездомните кучета около нашия блок :dh_188: С предишното ми куче бяха свикнали и не я закачаха, а и тя доста добре им показваше да не се занимават с нея.Но сега с новия маник, който е чихуахуа просто незнам как ще излизаме.Много ме е страх за малкия- толкова е мъничък и нежен, а те кучетата около нашия блок са доста агресивни и нападат всяко непознато куче в тяхната територия.Отделен е въпроса, че ме страх и от свободно пуснати кучета, които са агресивни, а това определено не е рядко срещано явление :ea_103:
Аз съм на мнение, че когато кучето ти е агресивно било към хора, било към други жинотни трябва да е на повод и да се пуска свободно само на места, където няма опастност от сблъсък.Предишното ми куче, беше с доста доминантно поведение спрямо другите кучета и затова я пусках свободно да играе само с такива, които познаваме и знаем,че няма да възникне конфликт.Но ми прави впелатление, че има хора, които въпреки че знаят,че кучето им е агресивно към други животни ги пускат свободно да се разхождат и незнам защо имам чувството ,че им доставя удоволствие че кучето им бие другите и е по-силно :ud_009: А те милите животинки с нищо не са виновни, че някой си избива комплексите чрез тях.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни