Face, в Jun 5 2009, 12:02 PM, написа:
Никъде не съм написъл че съм съгласен да дават подобни неща по телевизитя.
Единсвенто нещо което казвам е това, че се лицемерничи в голяма част от изказванията и всеки си намира извинение за това което върши или говори.
Ето -ако го даваме без други привкуси - май ще се окажем на една позиция: Не е добре и не сме съгласни да се дават подобни неща по телевизията- както го казваш и ти.
OFF / За Лицемерието.
Не знам критериите ти ,по които квалифицираш общо взето непознати хора/потребители .За съжаление ,наистина съжаление - през годините, през които съм бачкала за бездомните примерно ,както и за други непопулярни каузи, свързани с животни - пит булите, стереотипите насадени, законодателство и пр. такива симпатичности , съм се сблъсквала много често с идеята за т.нар. "лицемерие" от страна на опоненти.
- Пример 1, станал според моята практика почти Класически - ефир(и) ,темата е нещо като "Ефективно намаляване на популацията от бездомни котки /кучета" .Започвам да говоря за цел ,за методи ,за експертно мнение .Опонента ми- журналист ,зам кмет или каквото дали там , веднага ме "заковава" (поне така си мисли) с обичайния въпрос:" Вие вегатарианка ли сте? И от какво са направени обувките ви?- Все едно съм твърдяла ,че понеже не ям месо и не нося кожи- не мога да чета и да разбирам цифри, статистика и научен подход.Това, даже преди да съм казала "хуманен", просто на първата ми дума "ефективен".(Веднага ми изплува Борис Спиров ,отcрани ми , нагласяйки крак връз крак и ми се натрапва копринения му черен чорап ,финЕН признавам).
-Пример 2, тотално класически - опонентите - редовните файтъри (в смисъла на бой с кучета) и/или подкрепящите ги.Тези са наистина класика в жанра по оборване на "лицемерните" пацифисти като мен и останалите противници на върховната им идея .Само да кажеш "А" като начало (каквото и да е то) и те са вече на "Н" и "М", като пътьом ,освен, че са те попитaли немедлено дали ядеш месо и от какво са обувките ти ,не забравят да споменат и оцеляването на хищниците в природата (любима тема им е), не забравят да сравнят "хуманността" на боевете с примерно лова или изтръгването на ноктите на домашните котки - Все едно трепя носорози и лъвове или съм отрезала пръстите на 2те ми котки и на други такива, както и с тестовете за аржентинските дого с прасета- В се едно въдя догове и им пускам прасета в гатера , както и със здравословните проблеми на някои други породи- примерно :"Като сте така загрижени за умиращите в ринга бойци- що не се загрижите за здравето на английския булдог ,лицемери таквиз?"- Все едно съм твърдяла, че ме кефи докаде са го докарали с булдога.
-Пример 3 - актуален , най- последно актуален.За НК.Онова нещо, което доста потребители на този форум приеха като кауза и бачкаха яко за осъществявянето и.Има го в подписа ми.И в подписа на много от нас.Сблъскахме се очи в очи с другите хора - когато събирахме онези 32 000 подписа за подкрепа.Ние го направихме ,защото искахме насилието да се наказва.Непрекъснато ни питаха - "а що има лайна в паркa?", "а що ме лаят бездомните?", а защо ..Все едно аспидов, файтърите ,залятите с киселина кучета ,подпалените котки за удоволствие ,одраните наживо кучета ,отровата и цялото това насилие и невъзможно огромна болка се колерира с несъбраните лайна.Не че не си ги събирам след кучето ми.Но не разбирам ,честно, не разбирам -защо ме/ ни ви обвиняват АПРИОРИ в лицемерие непознати хора??? "Бием негри" вероятно?
п.п.Има и 4, и 5, и 49 , и пр. примери,съвсем статистически- примерно за бебетата тюлени трепани със сопи и не`ам нерви повече тази вечер.