Dog.bg Форуми : Подарявам кокер шпаньол - спешно

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Подарявам кокер шпаньол - спешно

#21 Потребителят е офлайн   lalait Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 June 2009 - 01:28 AM

Съжалявам да ти го кажа, но Биляна (самотната) е супер права в случая. От друга страна ми се струва, че ти не си я разбрала съвсем. И ти ще се съгласиш, че куче на дете не се подарява, подарява се със съгласието и знанието на родителие, но НИКОГА без да си говорил/а предварително с тях. Едно дете често няма никаква представа какво представляват грижите за кучо, а родителите често имат. Може детето да се окаже много отговорен стопанин, но също толкова вероятно е да се окаже и немърливо или след месец да му омръзне да разожда и храни животинката и да и събира изпражненията.

И дори ти казваш, че не можеш да покриеш изцяло финансовата грижа за кучето си. Можеш да събираш за това и онова, но не и за храна. Родителите ти все пак ти помагат. Ами ако попадне на родители които не искат да дават пари за храна? Ами ако тези родители всъщност нямат финансовата възможност да гледат куче, но детето това не го разбира? Ами ако детето се грижи за кучето, но родителите съвсем не го искат и в крайна сметка го изхвърлят на улицата, докато детето им е на училище???

Докато не си самостоятелен човек не можеш да поемеш пълната отговорност за друго същество. Както ти зависиш от родителите си, така и то, дори в по - голяма степен също зависи от тях.

Така че моля те, вместо да се тръшкаш с наранената си гордост и да се изказваш неподготвена, заслушай се в хората, които може и да имат повече опит и да са по - наясно за разни неща от теб.
User's Signature

[img width=400 height=115]http://i71.photobuck...es/5d402d2c.jpg[/img]

#22 Потребителят е офлайн   Jack daniels Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2009 - 01:56 AM

...................................................................с то4ките изразявам не6тата които искам да кажа за собственика които не подарява,а просто иска де се отьрве от ку4ето.Ако форума позволиаваше щях да се израза по-друг на4ин,а не сьс то4ки!!

#23 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 29 June 2009 - 06:49 PM

Само да вметна в цялата тая каша - КУЧЕТО е ЖИВО същество и за него се НОСИ огромна ОТГОВОРНОСТ. Дете ПОД 18 години по закон НЕ може да носи отговорност. Точка. От там нататъка хич не ме интересува колко груби са ми били думите и кое дете се е почувствало обидено. И аз съм била не чак толкова отдавна на 14, и на мен са ми казвали същите думи, при това собствените ми родители. Тъй че като започне да се носи отговорност според закона и според независимостта /финансова и всякаква/ тогава може да си говорим кой бил обиден и кой не.

Хич не ми пречи пак да си повторя думите, куче НЕ се подарява/продава/дава на дете, не заради самото дете, а заради ограниченията, които му налага факта, че е ДЕТЕ.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#24 Потребителят е офлайн   ISiNKa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 11:24 AM

Когато взехме Шерка брат ми (който е на 11 години) най-много настояваше за това, но естествено и идея си нямаше за какво става на въпрос. Интереса му одмина много бързо въпреки, че грижите поех аз (къпане, хранене, разходки, ресане и т.н.) и, ако мен ме нямаше да се грижа за нея, понеже майка ми няма време за това, дали тя нямаше да е поредното куче с обява, че се подарява?

#25 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни , музика , танци , компютър , приятели

Публикувано: 30 June 2009 - 12:16 PM

Ами ок . Както кажете :) . Вижда се че в случая няма никой да излезе прав за другия . Мисля че е безмислено да се спори . А относно гордостта ми - Напротив не е ни най-малко наранена поради простата причина че не ме познавате , а човек който дори не ми знае името е трудно да ми нарани гордостта :) . Айде лек ден и искрено се надявам някога поне малко да имате доверие на децата си и да не ги мислите за безрасъдни , без отговорност и расъдък :)
User's Signature

Животните са като човека , но с по-малко недостатъци !

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 30 June 2009 - 12:24 PM

Монка, пак бъркаш мила, явно не четеш внимателно какво ти пишем. Няколко пъти повторих, че не заради това, че децата са.... еди какви си... /некадърни, безотговорно или дрън дрън/ а защото те не могат да поемат цялата отговорност. Просто не решават сами все още всичко в живота си. Живеят в дома на родителя си /на кой родителите му бяха решили, че кучето оставя много косми и го бяха подарили?/ Какво гарантира, че когато дете вземе куче, родителите му няма да решат да го махнат? Нищо. Защото домът е на родителите и те взимат решение. И да се тръшкаме и да не се тръшкаме, кучето си заминава ако те решат. А парите? откъде идват джобните? А за всичко останало за което не стигат парите? Ако родителите решат няма пари, няма кучето какво да яде, недай си боже и няма да се лекува. Ей за това става дума. А не за кадърността и прочие на детето. Просто детето не му е разрешено /от родители и закон/ да поема отговорност, защото не може да я поеме. Няма дом, няма работа и заплата, и има задължението да учи. Ей за това става дума.
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 30 June 2009 - 09:34 PM

monkata95ss, точно защото си дете мислиш така, и не разбираш и осъзнаваш думите на samotnata, като пораснеш ще си промениш мнението и ще разбереш че ти се казва нещо важно и вярно, аз съм на 16 но мисля, че съм доста отговорен човек
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#28 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2009 - 10:12 PM

Да права си . Но твоите думи бяха че "на деца не се дават кучета" . На мен лично ми прозвуча като , че нямат достатъчно отговорност и на първия месец им омръзва всичко и едва ли не зарязват всичко . Просто адски много се ядосвам , защото виждам как повечето хора се държат към нас . Не винаги определящи са годините . Аз съм в семейство което мрази животните . Майка ми пищи от всичко което мърда а баща ми е с представата за куче вързано на 5см каишка по цял ден и ядящо хляб с вода . Нямате си идея колко пъти съм се карала с тях за да изведа кучето н разходка или да го зкъпя и някакви най-елементарни неща . И съм сигурна че има още много деца които са по същия начин . Само аз си знам колко много неща ми коства отглеждането на кучето ми и ми става тъпо когато се подценяват всички деца . Може и да не съм разбрала правилно думите ти и ако е така съжалявам .
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2009 - 11:11 PM

Показване на мнениетоdesi_kz1, в Jun 30 2009, 07:34 PM, написа:

monkata95ss, точно защото си дете мислиш така, и не разбираш и осъзнаваш думите на samotnata, като пораснеш ще си промениш мнението и ще разбереш че ти се казва нещо важно и вярно, аз съм на 16 но мисля, че съм доста отговорен човек

Съжалявам че пиша нов коментар , но късно прочетох нашисаното от теб . Сори но думите ти "като пораснеш" звучат едва ли не си на 40, а всъщност си само с 2 години по-голяма от мен :) . Аз те броя към децата колкото и да ти е убидно и точно това имах предвид , че не всички деца са безотговорни :) . Едно е да зависят от родителите но съвсем друго е да се казва че на дете в никакъв случай не трябва да се дава куче .

Предлагам да спрем до тук , защото обърнахме темата в някакъв бзмислен спор . Всеки си има мнение по въпроса и едва ли аз бих променила вашето , както и вие моето . Успех в отглеждането на кучовете и ако познавате някой , който иска да гледа куче безпорода ( може би с някоя си баба или дядо немска или кавказка овчарка ) , кажете защото за няколко дни приютих една малка госпожица , която е видимо добре гледана , но най-вероятно защото не е от знатно потекло е била изхвърлена :( . Много е сладка и мисля да отворя тема за нея със снимки и повече информация :)
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2009 - 04:22 PM

Хора полудяхте ли?Защо изобщо спорите?Безмислено е.Много ясно е че децата не могат да взимат самостоятелни решения поради куп причини,така че Монката колкото и да отрича и да си мисли че е права няма как да иде да си вземе куче без родителите да й позволят.Аз съм на 22,а искам куче от 4-5 сигурно.И бях супер отговорно и добро дете,само хубави оценки и бла бла,и все пак си взех куче едва когато се изнесох от нас и не заживях с приятеля си.Та няма значение какво дете си,важно е че "не пееш в хора" (сори за израза) докато не станеш ПОНЕ на 18
User's Signature

[/img]Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 01 July 2009 - 09:27 PM

Работата е там, че често децата се сдобиват по някакъв начин с куче. Носят го вкъщи... мрънкат на мама и тате, те склоняват за да спре мрънкането. И какво става с кучето в тази ситуация? Мама и тате не искат да дават пари за нещо, което не искат у тях, мама и тате не искат да го разхождат, не искат... нищо да правят за кучето... И как живее кучето? Зле.... ей затова се ядосваме и все още не сме спрели да го говорим. Защото ни ПУКА за кучето и как то ще живее и дали мама и тате един ден няма да им омръзне и да го "пратят на село".
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2009 - 11:02 PM

Показване на мнениетоxelena87, в Jul 1 2009, 02:22 PM, написа:

Хора полудяхте ли?Защо изобщо спорите?Безмислено е.Много ясно е че децата не могат да взимат самостоятелни решения поради куп причини,така че Монката колкото и да отрича и да си мисли че е права няма как да иде да си вземе куче без родителите да й позволят.Аз съм на 22,а искам куче от 4-5 сигурно.И бях супер отговорно и добро дете,само хубави оценки и бла бла,и все пак си взех куче едва когато се изнесох от нас и не заживях с приятеля си.Та няма значение какво дете си,важно е че "не пееш в хора" (сори за израза) докато не станеш ПОНЕ на 18

Ами ок . Айде спрете се . Няма да се съглася с вас и толкова . Точно защото съм дете и съм пълна противоположност на това което описвате няма да се променя мнението . Сам/а питате "Защо изобщо спорите? Безмислено е . " а всъщност сам/а влизате в спора :X . Е това не го разбирам .... Айде стига с излишни коментари . Всеки си има мнение по въпроса и аз ви казвам , че моето мнение НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПРОМЕНИТЕ !!! А аз вашото нямам желание да се опитвам да променям . Аз спирам до тук и нямам намерения повече да посещавам темата , тъй като не ми се хабят излишни нерви . Айде довиждане !
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   greta i neli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 July 2009 - 01:46 PM

monkata95ss Аз мисля ,че всяко отговорно дете може да се грижи добре за своето куче ,НО не може да поеме отговорноста напълно. Едно куче има нужда не само от любов и разходка ,а и от храна , ваксинации ,обезпаразитявване и още много други неща за които трябват пари,а едно дете не може да си позволи всички тези неща. Не казвам че неможеш да се грижиш за твоето куче, можеш ,но разбира се с помоща на родителите ти, за да може кучето да живее пълноценно.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Публикувано: 02 July 2009 - 07:39 PM

На Тоби храната плащат родителите ми,но всичко останало(ваксини,подстрижки,кокалчета и др.) му плащам аз с парите ,които ми дават за храна за училище или тези пари,които получавам по празниците. Аз давам повечето пари за Тоби ,но все пак родителите ми доста ми помагат с тези пари, с които дават.Освен детето и родителите трябва да са готови да дадат пари за дом. си любимец и да помогнат на детето си,когато то няма възможност :smile:
User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

#35 Потребителят е офлайн   Иван Тасев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика, Филми, Приятели, Кокер Спаньол, Майкъл Джексън

Публикувано: 02 July 2009 - 08:06 PM

Показване на мнениетоLOVE KOKER, в Jul 2 2009, 08:39 PM, написа:

На Тоби храната плащат родителите ми,но всичко останало(ваксини,подстрижки,кокалчета и др.) му плащам аз с парите ,които ми дават за храна за училище или тези пари,които получавам по празниците. Аз давам повечето пари за Тоби ,но все пак родителите ми доста ми помагат с тези пари, с които дават.Освен детето и родителите трябва да са готови да дадат пари за дом. си любимец и да помогнат на детето си,когато то няма възможност :smile:

Точно така! :ba_025: Всичко вече се каза и според мен можете да продължите с въпросите си на ЛС, защото цялата тема е загубена :ea_103: .Кучето вече е дадено и няма смисъл да се прави анализ на всичко. :wb_052: Бъдете малко по-спокойни и после няма да съжалявате.Казвам го защото има хора, които много се обиждат от мнението, че децата не могат да поемат отговорност.Аз самият съм един от тях. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка
Не сме ли сладури?

#36 Потребителят е офлайн   greta i neli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 July 2009 - 08:10 PM

LOVE KOKER Сагласна съм с теб. Аз съм по същият начин сама се справям с някои неща възпитание ,разходки ,ресане ,къпане ,кокълчета (бисквитки) ,повода например му го купих с парите за именният ми ден :smile:. Разбира се родителите ми също играят много важна роля във отглеждането като: храна ,ваксини ,обезпаразитяване ,лекарства(ако се наложи).Така че отглеждането е колективно. :smile:
Иван Тасев Няма защо да се обиждаш както казах отглеждането става колективно(деца и родители) никой не казва, че кучето се гледа само от родителите :smile:
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2009 - 01:23 AM

Да вече съм съгласна с всички постове (след последния ми) . Всички сте прави и до колкото виждам както казах вече не съм единствената която отглежда в голяма степен сама кучето си . Глупаво е да се казва че едно дете не може да поеме такава отговорност . МОЖЕ , но както всеки нормален човек и ние имаме нужда от подкрепа ( в случая финансова) . Ето за това говоря от няколко дни насам :) . Радвам се че най-сетне се намериха хора които да са на моето мнение :) :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2009 - 09:14 AM

Не съм писала от много време в темите, но сега наистина искам да напиша това, което ще напиша.
Мили дечица, казвам го с най-голямо умиление и уважение, най-малкото защото и аз съм била на вашата възраст. никой не иска да ви пренебрегва и да умаловажава желанието ви да отгледате кутретата. никой не отрича, че чистите, че разхождате, че давате от собствените си пари за животинката. но ако си мислите, че това означава че сами се грижите за кучето много жестоко се лъжете. това,че до сега не сте попадали с кофти ситуации, където трябва да се вземат съдбоносни решения както за вас, така и за кучето, които изискват купища пари, пътувания в други градове по сред нощ в търсене на ветеринар и правене на безконечни изследвания, не значи че тези ситуации не съществуват. нямате си и най-малка представа какво може да ви се случи по край животинката и това,че ставате половин час по-рано сутрин не е никакво геройство. молете се,родителите ви да ви подкрепят и да искат животинката, защото иначе няма да можете пръстта да си мръднете без тях.независимо дали ви харесва или не, вие сте изключително зависими от родителите ви и както lalait каза, докато нямате финансова независимост първо за вас а после за всичко друго , дори не си въобразявайте, че сте способни да се справите сами. това,че има безотговорни деца и такива, които са мн по-умни и самостоятелни е факт, но не достатъчен. има мн хора от форума с наистина трагични истории, в които мн добре ще разберете за какво говоря. грижете се за животинките и ги обичайте, но не си въобразявайте, че понеже сте "жертвали" 20 лв от баба за рождения ден, се справяте сами :)
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   greta i neli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 July 2009 - 10:24 AM

Brani and Max Разбира се, че без родителите ,които вземат по-важните решения и дават пари за кучето, неможе.Едно дете може да се справи само с по леките задължения (които изброих в предишният си пост). :smile:
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Икона за мнението  Публикувано: 03 July 2009 - 07:00 PM

Съгласна съм Brani and Max и също мисля,че ако не бяха родителите ,ние по-малките нямаше да можем сами да се грижим за кокерчетата ни. :smile: Аз съм още непълнолетна и не мога да си намеря работа,затова разчитам на родителите ми . Знам че те ще платят , когато аз не мога.За моя радост това не се случва често :smile:
User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни