Подарявам кокер шпаньол - спешно
Публикувано: 28 June 2009 - 01:28 AM
И дори ти казваш, че не можеш да покриеш изцяло финансовата грижа за кучето си. Можеш да събираш за това и онова, но не и за храна. Родителите ти все пак ти помагат. Ами ако попадне на родители които не искат да дават пари за храна? Ами ако тези родители всъщност нямат финансовата възможност да гледат куче, но детето това не го разбира? Ами ако детето се грижи за кучето, но родителите съвсем не го искат и в крайна сметка го изхвърлят на улицата, докато детето им е на училище???
Докато не си самостоятелен човек не можеш да поемеш пълната отговорност за друго същество. Както ти зависиш от родителите си, така и то, дори в по - голяма степен също зависи от тях.
Така че моля те, вместо да се тръшкаш с наранената си гордост и да се изказваш неподготвена, заслушай се в хората, които може и да имат повече опит и да са по - наясно за разни неща от теб.
Публикувано: 28 June 2009 - 01:56 AM
Публикувано: 29 June 2009 - 06:49 PM
Хич не ми пречи пак да си повторя думите, куче НЕ се подарява/продава/дава на дете, не заради самото дете, а заради ограниченията, които му налага факта, че е ДЕТЕ.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 30 June 2009 - 11:24 AM
Публикувано: 30 June 2009 - 12:16 PM
Публикувано: 30 June 2009 - 12:24 PM

Публикувано: 30 June 2009 - 09:34 PM
Публикувано: 30 June 2009 - 10:12 PM
Публикувано: 30 June 2009 - 11:11 PM
desi_kz1, в Jun 30 2009, 07:34 PM, написа:
Съжалявам че пиша нов коментар , но късно прочетох нашисаното от теб . Сори но думите ти "като пораснеш" звучат едва ли не си на 40, а всъщност си само с 2 години по-голяма от мен :) . Аз те броя към децата колкото и да ти е убидно и точно това имах предвид , че не всички деца са безотговорни :) . Едно е да зависят от родителите но съвсем друго е да се казва че на дете в никакъв случай не трябва да се дава куче .
Предлагам да спрем до тук , защото обърнахме темата в някакъв бзмислен спор . Всеки си има мнение по въпроса и едва ли аз бих променила вашето , както и вие моето . Успех в отглеждането на кучовете и ако познавате някой , който иска да гледа куче безпорода ( може би с някоя си баба или дядо немска или кавказка овчарка ) , кажете защото за няколко дни приютих една малка госпожица , която е видимо добре гледана , но най-вероятно защото не е от знатно потекло е била изхвърлена :( . Много е сладка и мисля да отворя тема за нея със снимки и повече информация :)
Публикувано: 01 July 2009 - 04:22 PM
Публикувано: 01 July 2009 - 09:27 PM

Публикувано: 01 July 2009 - 11:02 PM
xelena87, в Jul 1 2009, 02:22 PM, написа:
Ами ок . Айде спрете се . Няма да се съглася с вас и толкова . Точно защото съм дете и съм пълна противоположност на това което описвате няма да се променя мнението . Сам/а питате "Защо изобщо спорите? Безмислено е . " а всъщност сам/а влизате в спора :X . Е това не го разбирам .... Айде стига с излишни коментари . Всеки си има мнение по въпроса и аз ви казвам , че моето мнение НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПРОМЕНИТЕ !!! А аз вашото нямам желание да се опитвам да променям . Аз спирам до тук и нямам намерения повече да посещавам темата , тъй като не ми се хабят излишни нерви . Айде довиждане !
Публикувано: 02 July 2009 - 01:46 PM
Публикувано: 02 July 2009 - 07:39 PM

Публикувано: 02 July 2009 - 08:06 PM
LOVE KOKER, в Jul 2 2009, 08:39 PM, написа:

Точно така!

Не сме ли сладури?
Публикувано: 02 July 2009 - 08:10 PM

Иван Тасев Няма защо да се обиждаш както казах отглеждането става колективно(деца и родители) никой не казва, че кучето се гледа само от родителите

Публикувано: 03 July 2009 - 01:23 AM

Публикувано: 03 July 2009 - 09:14 AM
Мили дечица, казвам го с най-голямо умиление и уважение, най-малкото защото и аз съм била на вашата възраст. никой не иска да ви пренебрегва и да умаловажава желанието ви да отгледате кутретата. никой не отрича, че чистите, че разхождате, че давате от собствените си пари за животинката. но ако си мислите, че това означава че сами се грижите за кучето много жестоко се лъжете. това,че до сега не сте попадали с кофти ситуации, където трябва да се вземат съдбоносни решения както за вас, така и за кучето, които изискват купища пари, пътувания в други градове по сред нощ в търсене на ветеринар и правене на безконечни изследвания, не значи че тези ситуации не съществуват. нямате си и най-малка представа какво може да ви се случи по край животинката и това,че ставате половин час по-рано сутрин не е никакво геройство. молете се,родителите ви да ви подкрепят и да искат животинката, защото иначе няма да можете пръстта да си мръднете без тях.независимо дали ви харесва или не, вие сте изключително зависими от родителите ви и както lalait каза, докато нямате финансова независимост първо за вас а после за всичко друго , дори не си въобразявайте, че сте способни да се справите сами. това,че има безотговорни деца и такива, които са мн по-умни и самостоятелни е факт, но не достатъчен. има мн хора от форума с наистина трагични истории, в които мн добре ще разберете за какво говоря. грижете се за животинките и ги обичайте, но не си въобразявайте, че понеже сте "жертвали" 20 лв от баба за рождения ден, се справяте сами :)
Публикувано: 03 July 2009 - 07:00 PM