Dog.bg Форуми : Тазобедрена дисплазия - въпроси ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Тазобедрена дисплазия - въпроси ?

#101 Потребителят е офлайн   Ilian Saev Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 22 May 2009 - 02:50 PM

Здравейте, имам ротваилер които има сублуксация на десния крак. Правих му рентгенова снимка и на нея си личеше това. Доктора които посетих ме посаветва (единствения вариянт) е да се направи операция за наместване и фиксиране на тазовата ябълка във легалцето и фиксиране чрез нещо така наречено пирон. Да му се доверя ли или да поискам мнението на друг ортопед. От варна съм и свъв обединената ветеринарна клиника ми казаха същото което и лекаря. Бих искал и ваше мнение относно кученцето ми.

#102 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 22 May 2009 - 03:46 PM

Наложителна е операция. Връзката е скъсана сигурно...
Обсъдете го и с други хирурзи. Може и да не е с "пирон", има и по-удачни техники, зависи все пак вашия случай точно какъв е...
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#103 Потребителят е офлайн   Ilian Saev Икона

Публикувано: 22 May 2009 - 04:07 PM

Ако приложа и рентгеновата снимка бихте ли ми казали дали е удачен този вариянт или нещо друго бихте предложили.

#104 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 July 2009 - 10:05 PM

При дисплазия и на двата задни крака, не може ли да се отрежат ябълките на бедрените кости и кучето да се възстанови? Имам предвид, без да се слагат нови стави. И кое е за предпочитане и защо?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#105 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 July 2009 - 06:20 AM

Зависи от килограмите на кучето.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 July 2009 - 09:05 AM

Благодаря. smile.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#107 Потребителят е офлайн   star Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 12:15 PM

Здравейте скъпи приятели!!Моля ви от все сърце за вашата помощ!!Кученцето ми е порода РОТВАЙЛЕР,и сега е болничко.Сладура днес навършва една годинка,казва се Арес и е невероятен :) Ето и проблема: преди няколко месеца по-точно ноемри месец,по време на разходка,както тичаше зад мен,изскимтя и падна на земята,започна да куца и аз си помислих че е стъпил на нещо или се е убол,разгледах го доста добре и нищо,така продължи да куца 3-4 дни.Отидохме на лекар,разказах проблема с крачето,а те ми казаха че е настинал и му биха Аналгин и Бусколизин,за крачето казаха"Ще му мине",да изчакам да стане на една годинка и да му направя снимка,сега е рано и ще му мине,и така ту накуцваше повече,по-малко,стъпваше не с цяла лапичка,а на нокти,мислех че и студа навън играе голяма роля,и така до онзи ден когато той вече изведнаж изобщо не можеше да стъпва на задното си дясно краче,свиваше го високо и го носеше във въздуха.Качих го в колата и го заведох при друг лекар.Премериха температурата,беше 39,5,тежеше 35 кг, Направиха рентген,с упойка,Оказа че има ТЕЖКА ДВУСТРАННА ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ :dh_188: Хора,нямам думи да опиша чувството когато чух това нещо,откачих,казаха че може да окуцее тотално,всичко в мен се срина,а то стоеше и ме гледаше все едно чуваше думите на докротите и разбираше какво му се случва.Докторите казаха че трябва да се оперира,в което аз изобщо не се и замислих, щом това ще спаси живота му.Всички мой "близки и приятели " ме обявиха за луда,защото това било много скъпа операция,това било куче,а не човек и не си заслужавало,имало било и други кучета,просто ужас,те нямаха представа колко много обичам това създание,как ме посреща на вратата на двора и умира от кеф когато ме види,колко е добър и сладък,какви целувки раздава и колко много ме обича то,с каква любов и всеотдайност ме гледа в очите,колко много силно сме свързани с това животинче.За три дни изчетох супер много за тази болест,моля ви обаче помогнете ми и вие,кажете мнението си,ще публикувам снимки,колебая се кой е най-добре да направи операцията му д-р Борислав Георгиев (клиника Син Кръст)или Доц.Аминков(Амивет).Моля ви до след празниците трябва да реша кое е най-добре за него,и кой да извърши операцията.Дайте ми съвет и помогнете на мен и най-вече на Аресчо .Предварително благодаря на всички

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Doc2.doc (284.5K)
    Брой сваляния: 110

#108 Потребителят е офлайн   ketti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Мод: Редакция.
Публикувано: 12 April 2012 - 10:06 PM

Здравей Star,
много добре знам как се 4увстваш,защото същият ад по4на при нас по същото време.....разликата е само,4е става въпрос за дама-Кая,кане корсо.Тя е по4ти на година.Ще ти пусна линк на форума където съм написала цялата ни история за да не се повтарям,там има интересни мнения,които ме разубедиха малко за операция.....с две думи,моето време изти4а и аз все още не съм сигурна какво е наи доброто решение -операция или не.....все още не ми дават отговор и коя степен на дисплазия има Кая...трябвало да се обърна към клуба на кане корсо за да я определят.Много разли4ни докторски мнения потърсих и накрая попаднах на доктор който ми каза,4е снимката не е направена добре и иска да направи втора......това е клиника със добри специалисти и те не отри4ат,4е Кая има дисплазия,просто искат още една снимка и след това ще обсъдим вариантите.....те предлагат освен операция и медикаменти,хидротерапия,акупунтура и масажи....Лошото е ,4е след стерелизацията по4нахме да ка4ваме кг.....сега ще се бориме да не ядеме толкова-по 1 кг месо на ден....Ще те държа в те4ение какво става при нас.....
Моля ако някой има желание да се опита да определи за коя степен дисплазия става въпрос.....БЛАГОДАРЯ.
http://forum.dog.bg/...B7%D0%B8%D1%8F/

Прикачени файлове

• Прикачен файл  kaya.tif (3.01MB)
    Брой сваляния: 116

#109 Потребителят е офлайн   ketti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 April 2012 - 10:10 PM

http://forum.dog.bg/...B7%D0%B8%D1%8F/
още инфо.......

#110 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2012 - 07:45 AM

ketti, клиниката която прави официални снимки на клубните кучета е тази
Kliniek voor gezelschapsdieren Eersel
Maarten Kappen
Hint 16b
6621 AH Eersel
0497 51 80 00
Обадете се там и се информирайте.Ако желаете пишете ми на лични,имам контакти ,които могат да ви помогнат.
Ето Ви и клубната страница
http://www.canecorso...aal/inhoud.html
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#111 Потребителят е офлайн   ketti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 April 2012 - 09:49 AM

Desi,аз съм ти благодарна за адреса на доктора който ми даде в темата от форум кане корсо...направихме връзка с него и той иска втора снимка,за него тази,която имаме не е направена добре.обсъдихме и други алтернативни методи на ле4ение.сега сме на хап4ета и скоро за втора снимка.Благодаря ти,4е винаги се отзоваваш и си готова да помогнеш :ug_119:

#112 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 April 2012 - 11:09 AM

Кети опитайти с гранули за кастрати или храни серия Лайт с по-малко протеини вътре за да не наддава мн на кг.Посъветвайте се с вашия лекар и за храните Джойн мобилити-Юкануба имат такава-може да помогнат. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2012 - 01:59 PM

Здравейте,

доста търсих във форума, но не намерих нужната ми информация.

Предстои да правим снимка за тазобедрена дисплазия.

Колебая се между клиниките - " Син кръст" и Централна ветеринарна. Моля, който има опит, да го сподели.
Интересувам се с пълна упойка ли се прави и задължителна ли е тя? Кой опъва кучето-аз или рентгенолозите? Важно ли е да има корито/вана, в което се поставя животното?
Колко време държи упойката? Изобщо как протича цялата процедура от гледна точка на собственика?

По градинките се коментират много случаи на неуспешни(лоши) снимки, които се налага да се повтарят отново и отново. Трудно събуждане от упойката, гърчове...

#114 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 June 2012 - 10:11 PM

Да, упойката е пълна.Те си му опъваха краката.Ние нищо не сме пипали.Събуждането е гадно от гледна точка на стопанина-кучето е безпомощно и картинката е жална.Нашия се мяташе като риба на суха,държахме му главата за да не се блъска в земята.Беше се олигавил адски много.Влезе в упойка бързо за около 5-6 мин.Излизането беше по-дълго трябваха му около 25-30 мин за да стане на крака.След това залиташе.Не мога да кажа колко време продължи залитането тъй като живеем на 7 мин с кола от клиниката и веднага си го прибрахме и спа непробудно до сутринта.Ние правихме нашата снимка в 20ч вечерта,защото чакахме специалиста-ортопед да бъде на смяна.
Относно качеството на снимката не бяхме доволни,защото правихме консулт и с др лекари,включително снимката беше пратена и до ЦВК в София и е била прекалено бледа и не са били снимане коленете(за мен снимка като снимка не разбирам)
Лично за мен бих предпочела ЦВК като клиника по простата причина ,че не сме ползвали Син Кръст.
Успех и дано не е дисплазия :ba_025:

ПС:Имаше корито,в което го поставиха.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2012 - 10:25 AM

ЦВК ми казаха че нямат корито, само маса. В Син кръст имат. Притеснявам се за събуждането от упойката, защото и двете клиники са ми далече и ще ползвам такси, а и кучо е 40 килца. А като помня котката ми как се влачеше след упойка - не ми се мисли.
Кучето няма признаци за дисплазия - искат го за зет ;). Но и аз искам да знам дали всичко е наред...

#116 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 10:48 AM

Показване на мнениетоaldald, в 30 June 2012 - 09:25 AM, написа:

Кучето няма признаци за дисплазия - искат го за зет ;).

:ud_009:
Пълната упойка не е съвсем безобидна, дори и такава с бърз реверзибилитет! Така че не му го причинявайте, при положение, че няма признаци за дисплазия! Просто не го пращайте "за зет". :dry:

#117 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 12:40 PM

Що за глупост е изказването - "Не му го причинявайте"...?

Не виждам нищо лошо в това да се направи снимка на кучето. Даже бих казала, че е от полза. Ако недай си боже има нещо, хората ще разберат на време и ще вземат необходимите мерки, за да не се усложнява положението. Това в случай, че има проблем. Ако всичко е ок, това е успокоение за стопаните.

Снимката на моето куче е правена в Син кръст. Основната причина е, че там я лекуваме и знам, че ветеринарите са добри, другата е, че ще бъде разчетена от д-р Георгиев. Според мен той е един от най-добрите специалисти що се отнася до стави. Имайте предвид, че на някои места отказват да разчетат снимка, която не са правили те. Така че обмислете и този аспект. Аз съм за Син кръст.

Колкото до упойката, и аз много се притеснявах как точно ще протече цялата процедура, но не е чак толкова страшно. Кара се изправи на крака след 15-20 минути. Залиташе още известно време, но според мен се съвзе доста бързо.

Успех и дано резултатите да са добри!

#118 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 01:14 PM

Не мисля, че е глупост, по тази логика трябва да направи хиляди изследвания, защото болестите не са една и две. Действайте!
Така със сигурност ще се уверите, че не страда от хиляди заболявания....
Само че не завиждам на кучето.
При положение, че няма признаци за дисплазия, не мисля, че едно такова изследване е удачно/ с упойка и стрес за кучето!/

П.п. Ако бях ветеринарен лекар, никога нямаше да направя тази снимка при такива....хмммм.....показания.... :dry:

#119 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2012 - 01:36 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 30 June 2012 - 12:40 PM, написа:

Що за глупост е изказването - "Не му го причинявайте"...?

Не виждам нищо лошо в това да се направи снимка на кучето. Даже бих казала, че е от полза. Ако недай си боже има нещо, хората ще разберат на време и ще вземат необходимите мерки, за да не се усложнява положението. Това в случай, че има проблем. Ако всичко е ок, това е успокоение за стопаните.

Снимката на моето куче е правена в Син кръст. Основната причина е, че там я лекуваме и знам, че ветеринарите са добри, другата е, че ще бъде разчетена от д-р Георгиев. Според мен той е един от най-добрите специалисти що се отнася до стави. Имайте предвид, че на някои места отказват да разчетат снимка, която не са правили те. Така че обмислете и този аспект. Аз съм за Син кръст.

Колкото до упойката, и аз много се притеснявах как точно ще протече цялата процедура, но не е чак толкова страшно. Кара се изправи на крака след 15-20 минути. Залиташе още известно време, но според мен се съвзе доста бързо.

Успех и дано резултатите да са добри!

Подкрепям изцяло - и аз по тези причини избрах Син кръст. Доволна съм, изтърпяха ми притесненията и хилядите въпроси, направиха му за всеки случай изследвания на кръвта преди упойката, прегледаха го, чуха му сърцето, много се занимаваха с нас. След това като влезе в упойка ни изпратиха да се поразходим и казаха, че ще ни се обадят като се свести. Явно искаха да не им се пречкаме, че аз бях като в несвяст и много притеснена. Всичко си направиха там, не съм асистирала за нищо. Препоръчвам тази клиника с една дума.

#120 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2012 - 06:09 PM

Благодаря marin4eto и arina, и аз клоня към Син кръст, заради прословутото корито(което не знам, за какво точно помага) и заради д-р Георгиев. Доста ми е далеч, но това не е от голямо значение - все пак тази снимка се прави веднъж.
dile, разбирам сериозността и рисковете на пълната упойка и затова се притеснявам. При големите шнауцери има риск от тазобедрена дисплазия и снимката така или иначе трябва да се направи все някога. Отделно аз за пръв път гледам куче и не съм уверена, че ще забележа първите признаци (ако има такива). Затова смятам, че е по-добре да направим това изследване сега и да си знаем.
ShiBumi_GirL, благодаря ти за инфото. Добре е човек да е подготвен за неприятните гледки, за да не изпада в паника.
Надявам се всичко да мине леко и резултатите да са добри

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни