Тазобедрена дисплазия - въпроси ?
Публикувано: 22 May 2009 - 02:50 PM
Публикувано: 22 May 2009 - 03:46 PM
Обсъдете го и с други хирурзи. Може и да не е с "пирон", има и по-удачни техники, зависи все пак вашия случай точно какъв е...

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 24 July 2009 - 10:05 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 July 2009 - 09:05 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 April 2012 - 12:15 PM

Прикачени файлове
-
Doc2.doc (284.5K)
Брой сваляния: 110
Публикувано: 12 April 2012 - 10:06 PM
много добре знам как се 4увстваш,защото същият ад по4на при нас по същото време.....разликата е само,4е става въпрос за дама-Кая,кане корсо.Тя е по4ти на година.Ще ти пусна линк на форума където съм написала цялата ни история за да не се повтарям,там има интересни мнения,които ме разубедиха малко за операция.....с две думи,моето време изти4а и аз все още не съм сигурна какво е наи доброто решение -операция или не.....все още не ми дават отговор и коя степен на дисплазия има Кая...трябвало да се обърна към клуба на кане корсо за да я определят.Много разли4ни докторски мнения потърсих и накрая попаднах на доктор който ми каза,4е снимката не е направена добре и иска да направи втора......това е клиника със добри специалисти и те не отри4ат,4е Кая има дисплазия,просто искат още една снимка и след това ще обсъдим вариантите.....те предлагат освен операция и медикаменти,хидротерапия,акупунтура и масажи....Лошото е ,4е след стерелизацията по4нахме да ка4ваме кг.....сега ще се бориме да не ядеме толкова-по 1 кг месо на ден....Ще те държа в те4ение какво става при нас.....
Моля ако някой има желание да се опита да определи за коя степен дисплазия става въпрос.....БЛАГОДАРЯ.
http://forum.dog.bg/...B7%D0%B8%D1%8F/
Прикачени файлове
-
kaya.tif (3.01MB)
Брой сваляния: 116
Публикувано: 12 April 2012 - 10:10 PM
Публикувано: 13 April 2012 - 07:45 AM
Kliniek voor gezelschapsdieren Eersel
Maarten Kappen
Hint 16b
6621 AH Eersel
0497 51 80 00
Обадете се там и се информирайте.Ако желаете пишете ми на лични,имам контакти ,които могат да ви помогнат.
Ето Ви и клубната страница
http://www.canecorso...aal/inhoud.html

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 13 April 2012 - 09:49 AM

Публикувано: 13 April 2012 - 11:09 AM

Публикувано: 29 June 2012 - 01:59 PM
доста търсих във форума, но не намерих нужната ми информация.
Предстои да правим снимка за тазобедрена дисплазия.
Колебая се между клиниките - " Син кръст" и Централна ветеринарна. Моля, който има опит, да го сподели.
Интересувам се с пълна упойка ли се прави и задължителна ли е тя? Кой опъва кучето-аз или рентгенолозите? Важно ли е да има корито/вана, в което се поставя животното?
Колко време държи упойката? Изобщо как протича цялата процедура от гледна точка на собственика?
По градинките се коментират много случаи на неуспешни(лоши) снимки, които се налага да се повтарят отново и отново. Трудно събуждане от упойката, гърчове...
Публикувано: 29 June 2012 - 10:11 PM
Относно качеството на снимката не бяхме доволни,защото правихме консулт и с др лекари,включително снимката беше пратена и до ЦВК в София и е била прекалено бледа и не са били снимане коленете(за мен снимка като снимка не разбирам)
Лично за мен бих предпочела ЦВК като клиника по простата причина ,че не сме ползвали Син Кръст.
Успех и дано не е дисплазия

ПС:Имаше корито,в което го поставиха.
Публикувано: 30 June 2012 - 10:25 AM
Кучето няма признаци за дисплазия - искат го за зет ;). Но и аз искам да знам дали всичко е наред...
Публикувано: 30 June 2012 - 10:48 AM
Публикувано: 30 June 2012 - 12:40 PM
Не виждам нищо лошо в това да се направи снимка на кучето. Даже бих казала, че е от полза. Ако недай си боже има нещо, хората ще разберат на време и ще вземат необходимите мерки, за да не се усложнява положението. Това в случай, че има проблем. Ако всичко е ок, това е успокоение за стопаните.
Снимката на моето куче е правена в Син кръст. Основната причина е, че там я лекуваме и знам, че ветеринарите са добри, другата е, че ще бъде разчетена от д-р Георгиев. Според мен той е един от най-добрите специалисти що се отнася до стави. Имайте предвид, че на някои места отказват да разчетат снимка, която не са правили те. Така че обмислете и този аспект. Аз съм за Син кръст.
Колкото до упойката, и аз много се притеснявах как точно ще протече цялата процедура, но не е чак толкова страшно. Кара се изправи на крака след 15-20 минути. Залиташе още известно време, но според мен се съвзе доста бързо.
Успех и дано резултатите да са добри!
Публикувано: 30 June 2012 - 01:14 PM
Така със сигурност ще се уверите, че не страда от хиляди заболявания....
Само че не завиждам на кучето.
При положение, че няма признаци за дисплазия, не мисля, че едно такова изследване е удачно/ с упойка и стрес за кучето!/
П.п. Ако бях ветеринарен лекар, никога нямаше да направя тази снимка при такива....хмммм.....показания....

Публикувано: 30 June 2012 - 01:36 PM
marin4eto, в 30 June 2012 - 12:40 PM, написа:
Не виждам нищо лошо в това да се направи снимка на кучето. Даже бих казала, че е от полза. Ако недай си боже има нещо, хората ще разберат на време и ще вземат необходимите мерки, за да не се усложнява положението. Това в случай, че има проблем. Ако всичко е ок, това е успокоение за стопаните.
Снимката на моето куче е правена в Син кръст. Основната причина е, че там я лекуваме и знам, че ветеринарите са добри, другата е, че ще бъде разчетена от д-р Георгиев. Според мен той е един от най-добрите специалисти що се отнася до стави. Имайте предвид, че на някои места отказват да разчетат снимка, която не са правили те. Така че обмислете и този аспект. Аз съм за Син кръст.
Колкото до упойката, и аз много се притеснявах как точно ще протече цялата процедура, но не е чак толкова страшно. Кара се изправи на крака след 15-20 минути. Залиташе още известно време, но според мен се съвзе доста бързо.
Успех и дано резултатите да са добри!
Подкрепям изцяло - и аз по тези причини избрах Син кръст. Доволна съм, изтърпяха ми притесненията и хилядите въпроси, направиха му за всеки случай изследвания на кръвта преди упойката, прегледаха го, чуха му сърцето, много се занимаваха с нас. След това като влезе в упойка ни изпратиха да се поразходим и казаха, че ще ни се обадят като се свести. Явно искаха да не им се пречкаме, че аз бях като в несвяст и много притеснена. Всичко си направиха там, не съм асистирала за нищо. Препоръчвам тази клиника с една дума.
Публикувано: 30 June 2012 - 06:09 PM
dile, разбирам сериозността и рисковете на пълната упойка и затова се притеснявам. При големите шнауцери има риск от тазобедрена дисплазия и снимката така или иначе трябва да се направи все някога. Отделно аз за пръв път гледам куче и не съм уверена, че ще забележа първите признаци (ако има такива). Затова смятам, че е по-добре да направим това изследване сега и да си знаем.
ShiBumi_GirL, благодаря ти за инфото. Добре е човек да е подготвен за неприятните гледки, за да не изпада в паника.
Надявам се всичко да мине леко и резултатите да са добри