Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#441 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 December 2010 - 01:12 AM

Ivanina,ела маа душичко "златна " в розовата зграда на ВМИ горена на хълма ( лекуват се всякакви отклонения).Точно на пъпа на центъра ....Останалите,моля да ме извинят за грубия език,но просто не се здържах :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#442 Потребителят е офлайн   RS6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2010 - 03:24 PM

Не съм влизала тук от доста време, ама гледам забавлявате се :ab_041:
Пълно е с луди, убедих се....
User's Signature

Качена снимка

#443 Потребителят е офлайн   jabo7a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2011 - 01:47 PM

Здравейте, имам булдоче на почти 4 месеца.. проблема е там, че като излезем навън трепери много и не мърда, много и е студено. Дали ако не я извеждам докато не стане по-топло има опастност после да не се научи да върши нуждите си навън, вкъщи сме на памперси и си ходи само на тях. Купихме и яке, но пак трепери. И още нещо като заспи по някога си прехапва езика и си обръща очите, вашите правят ли го?

#444 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 12:01 PM

По вероятно е да изпитва страх и затова да трепери.Извеждайте я по-малко ,но редовно и не я успокоявайте като трепери ,а гледайте да и отвличате вниманието с нещо интересно за нея , за да свързва разходката с приятни емоции.
User's Signature

Качена снимка

#445 Потребителят е офлайн   svetlyo0659 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2011 - 02:55 AM

Здравейте ! прочетох темата от -до :) видях хора които се карат видях много добри предложения за дресиране :)
Искам да си взема булдоче на проблема е че аз и приятелката ми сме на работа направих си схема колко часа кучео ще стои само !
опасявам се че ако го оставч повече от 4 часа ще направи апартамента на гъз с извинение :) имам хол кухня баня + тоалетна и спалня.
във всички стаи имам ценни артикули било техника книги картини кожени дивани и т.н. искам куче но мисля че нямам времето за него. има ли някакъв варянт аз да съм с куче и кучто да бъде ок да се чуства добре , да бъде обичано и въспитано дори и в мое отсъствие !
не е въпроса че мога да си позволя разходите а дали мога да си позеоля времето ? сори за грешки пиша от телфон :)

#446 Потребителят е офлайн   bojkataara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2011 - 10:46 AM

Аз, по скоро бих се притеснил, за друго!
Ако нямаш възможност да отделяш достатъчно внимание на животно(няма значение какво е) по- добре не си взимай! Още по- малко пък, куче или котка!
Ако се притесняваш, че ще ти съсипе апартамента, а не се притесняваш какво ще навреди на себе си- категорично не си взимай куче!!!
По- скоро животното(домашния любимец) за теб е нещо, което се гледа в аквариум или терариум и не изисква по- близък контакт с теб!
Кучето е голяма отговорност, която много хора не осъзнават, То няма само да се сети, че не трябва да гризе кабела на разклонителя, докато ти си на работа! Нито ще знае стойноста на предметите в апартамента, които са му тооолкова интересни!
Кучето използва устата така, както ние ръцете и ще иска да "пипне" всичко!
User's Signature

Летисия-Мишел Де Ла Гюм Уж Френч :)))

#447 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2011 - 12:48 PM

Показване на мнениетоbojkataara, в 09 January 2011 - 09:51 AM, написа:

Ако нямаш възможност да отделяш достатъчно внимание на животно(няма значение какво е) по- добре не си взимай! Още по- малко пък, куче или котка!
Ако се притесняваш, че ще ти съсипе апартамента, а не се притесняваш какво ще навреди на себе си- категорично не си взимай куче!!!
По- скоро животното(домашния любимец) за теб е нещо, което се гледа в аквариум или терариум и не изисква по- близък контакт с теб!
Кучето е голяма отговорност, която много хора не осъзнават, То няма само да се сети, че не трябва да гризе кабела на разклонителя, докато ти си на работа! Нито ще знае стойноста на предметите в апартамента, които са му тооолкова интересни!

+ :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#448 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2011 - 08:51 PM

Показване на мнениетоbojkataara, в 09 January 2011 - 07:51 AM, написа:

И аз съм съгласна с това мнение!!!

Защо искате да притежавате нещо,което всъщтност не ви е нужно?Щом нямате време не взимайте създание,което ще се нуждае от вашето внимание и обич!

#449 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 04:03 AM

Показване на мнениетоbojkataara, в 09 January 2011 - 07:51 AM, написа:

:ae_085: и аз подкрепям мнението !

#450 Потребителят е офлайн   svetlyo0659 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2011 - 05:43 PM

помолих за съвет от опитни хора като вас . но явно не сте го разбрали по този начин .
аз ако исках куче което да оставя вкъщи да се оправя само да съм го направил и изобщо да не търся вашите мнения !
От ваша страна получих само нападки и опреквания че едва ли не ,искам да си купя нови обувки .. четох във форума за хора които се справят и с кучето и с работата си ! но вие маи не сте от тези ! благодаря ви за вниманието и за изчерпателните отговори :) явно съм съдист че искам да си взема куче и да му дам дом и семеиство ! И моля хора не ме упрекваите !

#451 Потребителят е офлайн   konsensos_87 Икона

Публикувано: 10 January 2011 - 06:01 PM

здр на всички ............................
Мнението ви е редактирано поради нарушени правила на форума

ТУК,ТУКи още целия подфорум Да пазим и развиваме породите
Полезни теми с които е добре да се запознаете а и да разберете ,защо тук има такава политика , а най-добре е да размислите по въпроса :ba_025: УСПЕХ
МОД

#452 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 06:30 PM

svetlyo0659,само не се разбира защо подскачаш!?
Сам казваш "не сьм сигурен дали мога да си позволя времето?" ,но това е едната страна на нещата...другата която прозира в твоя пост е , че те е страх да не ти съсипе апартамента ,нали?
Е ,аз мога да кажа , че и за един час подрастващ булдог може да ти сьсипе кожените дивани и да ти изгризе , някоя вкусна ниска мебел.Ако се поразгледаш има снимки на свалени плочки , изядени балатуми,прагове(любими са им ),скъсани тапети и т.н. Почти всички сме минали през това .Въпроса е доколко си склонен да го приемеш?
А и нещо друго странно в постта ти КАк едно куче да е обичано и възпитано в твое отсъствие ?Как си мислиш , че може да стане това без участието на стопанина му?

Цитат

във всички стаи имам ценни артикули било техника книги картини кожени дивани и т.н. искам куче но мисля че нямам времето за него. има ли някакъв варянт аз да съм с куче и кучто да бъде ок да се чуства добре , да бъде обичано и въспитано дори и в мое отсъствие !

User's Signature

Качена снимка

#453 Потребителят е офлайн   bojkataara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2011 - 11:57 PM

Показване на мнениетоkonsensos_87, в 10 January 2011 - 05:06 PM, написа:

здр на всички ............................
Мнението ви е редактирано поради нарушени правила на форума

ТУК,ТУКи още целия подфорум Да пазим и развиваме породите
Полезни теми с които е добре да се запознаете а и да разберете ,защо тук има такава политика , а най-добре е да размислите по въпроса :ba_025: УСПЕХ
МОД

Във въпросния пост, явно става въпрос за заплождане на куче!?
Обръщам се към теб, Чита, а и към всички останали във форума, като предварително искам да поясня, че с този пост не целя да се заяждам с никой, или да създавам предпоставки за хранилка!
От 10г. имам желание да си взема Френски булдог, и най-накрая си взех.
Лети е без родословие по финансови причини- не разполагам с такива средства, каквито изисква закупуването на родословно кученце!
Въпреки това съм преценил, че мога да осигуря на кученцето качествена храна, пълна ваксинация, както и редовно и качествено ветеринарно обслужване!
Ако след втората годинка реша да заплодя кучето си, целта определено няма да е "бърза печалба" или "развъдна дейност" на неродословни кучета! Но имам достатъчно приятели и познати, които също като мен могат да дадат много на кученце от породата, която харесват, но нямат финансовата възможност да си закупят такова с родословие!
Въпреки, че съм новак във форума, съм прочел почти всичко в него и дори да не се познаваме лично, има хора( няма да споменавам никове, за да не пропусна някой и да го обидя) на чието мнение държа!
Въпроса ми е: Защо не трябва да се заплождат кучета, без родословие, като в случая не става въпрос за безпородни, а за такива от определена порода, но без документи за произход на тях и техните родители?

Отново пояснявам, че нямам за цел да водя спор с никой! Просто искам да изясня въпроса, лично за себе си!
Поздрави.
User's Signature

#454 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 12:10 PM

Щом почти всичко си чел ,значи няма да те обидя като кажа , че кучетата без родословие не са представители на дадена порода , а просто, приличащи на нея.Едно куче за да е от определена порода, елементарно е , трябва да има документ за това.
Това е едната страна на проблема (може би най-простата),за другите ,после...
Преди време бях сложила снимки на кучета и попитах дали са френски булдоци?

Показване на мнениетоChiita, в 20 June 2010 - 10:00 PM, написа:

Моля кажи , кученцата на снимките имат ли типичните белези на породата френски булдог и такива ли са
?
Прикачен файл 1.JPGПрикачен файл 4.jpgПрикачен файл 6.JPG
Прикачен файл 2.JPGПрикачен файл 5.JPGПрикачен файл 3.JPG
Прикачен файл 7.JPGПрикачен файл 8.jpgПрикачен файл 9.jpg
Прикачен файл 11.jpg

Е , пак питам,тези кучета имат ли белези на френски булдог и такива ли са?
PS:Всяка прилика с лица и събития е случайна :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#455 Потребителят е офлайн   ^manik_{F}^ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 05:32 PM

Здравейте!Извинявам се предварително за въпроса,но искам да попитам,тъй като моето кученце съм го взела от човек,а не от развъдник и нямам сертификат за родословие,а то си отговаря така като го гледам на породата,това означава ли,че е приличащо на породата или ....смисъл може би аз не мога да открия разлика.Сравнявам я с тези на снимките на Френчитата с родословие и виждам,че е същата,само,че моята мадама сега расте и е в по-малки размери от другите.Отново се извинявам за притеснението и въпроса.

#456 Потребителят е офлайн   dELpI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 06:04 PM

Ходи докажи,че някво листче е точно за определеното куче ! Никога не може да си сигурне,дори разъвдника да се води перфектен ! Отделно знам за не един случай срещу 500-700лв вадене на родословие и всичко ;) Вие кучето заради родословието ли си го гледате !? Със здраве :ba_025:
User's Signature

Levski Sofia 1914

#457 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2011 - 06:23 PM

Извинявам се , че се намесвам в Темата / но не се сдържах/
dELpI-- Не листчето прави кучето а това КАКВО ПИШЕ В НЕГО ...
Винаги , ще има балъци като вас самоуспокявайки се че РОДОСЛОВИЕТО не е важно .
Когато имате шанса да притежавате или поне да имате контакт с ИСТИНСКИ представител на породата ще разберете разликата ....

п.п.Защото ако ги няма РАЗВЪДНИЦИТЕ , как ще знаете че искате Френски булдог ?
Нали няма значение , защо не взехте куче от улицата ?/ все дъвкани теми за съжаление/
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#458 Потребителят е офлайн   bojkataara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 09:17 PM

Чита, благодаря ти за отговора, и въпреки, че не припознах Летисия във нито един от посочените примери, този отговор ми е достатъчен. :ba_025:

Иван-з, няма нужда от този остър тон, разумни хора сме и ще се разберем, и без да се обиждаме!
Не винаги хората с по-скромни финансови възможности са непременно и "балъци" :rc_036:
User's Signature

#459 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 09:33 PM

ТАм е работата , че не съм искала никой да припознаваш с тези снимки , а да ми отговориш на въпроса,за сьжаление отново не получих отговор.
Идеята беше , че всички кучета от снимките са с известен произход(!), но не са чисти френски булдоци!Имат белезите на породата , но не са френчита,а кросове между две или три породи.
bojkataara,как ще гарантираш , че на твоето куче прадядо му не е пекинез или бостън?Говорим за ПОРОДИ ,все пак.
И сьжалявам ,но това с финансовите възможности е леко смешно при условие , че 10 години си чакал за такова куче.Ако толкова време сьм сьгласна да чакам , ще се сьберат пари да си купя 3 френча от da la Parure или Daulokke's.КОгато тръгнах да купувам първото си родословно куче ,в момента нямах пари да платя и една трета от него -изтеглих заем , защото бях решила ,че точно това искам.Едва ли сьм единствената направила такова нещо и пак бих го направила.
..............
Ще си позволя да цитирам DessyD,Просто няма как да се каже по-добре.

Показване на мнениетоDessyD, в 10 January 2011 - 11:20 PM, написа:

.....]Идеята е все повече хора да правят информиран избор, [/b]а не да си купят нещо и после да му мислят или да се опитват да докажат недоказуемото. Виждам, че си го обичате и Ви пожелавам дълги и щастливи години заедно, но ако желаете лично да направите нещо - не го пускайте в развъждане, независимо колко красиво Ви се вижда. То си е Ваше и ТРЯБВА да бъде най-хубавото на света, иначе няма как да живеете заедно, нали?! Ако успеете да надвиете емоционалната си нагласа и да не участвате в размножването на кучета с неясен произход, значи сте направили достатъчно или поне минимума от необходимото. Успех! :ba_025:

User's Signature

Качена снимка

#460 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 09:43 PM

Показване на мнението^manik_{F}^, в 11 January 2011 - 04:37 PM, написа:

Здравейте!Извинявам се предварително за въпроса,но искам да попитам,тъй като моето кученце съм го взела от човек,а не от развъдник и нямам сертификат за родословие,а то си отговаря така като го гледам на породата,това означава ли,че е приличащо на породата или ....смисъл може би аз не мога да открия разлика.Сравнявам я с тези на снимките на Френчитата с родословие и виждам,че е същата,само,че моята мадама сега расте и е в по-малки размери от другите.Отново се извинявам за притеснението и въпроса.

Да ,точно това означава.
Прикачена снимка
Приличат си тези кучета, нали? Дясното е мое.Ако утре му изгубя родословието и оставя нещата така , то се превръща в куче -приличащо на друго куче,т.е. приличащо на някаква порода и толкова!
Ама много прилича на баща си и искам да го развъдя ,щото е много хубаво и не виждам разлика с другите родословни френчита, които гледам по снимки(?!)...и е перфектно ...и ми е любимо ...и много го обичам ... и т.н., а да не забравя ....не ме интересуват родословията ,само да му намеря мъжки със сьщия цвят!
Познат сценарий !
И я правя цялата тази глупост ....и точно след две поколения ,няма да се знае кой кум , кой сват ,кой на булката брат...и все повече и повече ще се отдалечават от породата.
А тези втори , трети и четвърти поколения са вече тук...
User's Signature

Качена снимка

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема