Въпроси
Публикувано: 05 January 2011 - 01:47 PM
Публикувано: 09 January 2011 - 02:55 AM
Искам да си взема булдоче на проблема е че аз и приятелката ми сме на работа направих си схема колко часа кучео ще стои само !
опасявам се че ако го оставч повече от 4 часа ще направи апартамента на гъз с извинение :) имам хол кухня баня + тоалетна и спалня.
във всички стаи имам ценни артикули било техника книги картини кожени дивани и т.н. искам куче но мисля че нямам времето за него. има ли някакъв варянт аз да съм с куче и кучто да бъде ок да се чуства добре , да бъде обичано и въспитано дори и в мое отсъствие !
не е въпроса че мога да си позволя разходите а дали мога да си позеоля времето ? сори за грешки пиша от телфон :)
Публикувано: 09 January 2011 - 10:46 AM
Ако нямаш възможност да отделяш достатъчно внимание на животно(няма значение какво е) по- добре не си взимай! Още по- малко пък, куче или котка!
Ако се притесняваш, че ще ти съсипе апартамента, а не се притесняваш какво ще навреди на себе си- категорично не си взимай куче!!!
По- скоро животното(домашния любимец) за теб е нещо, което се гледа в аквариум или терариум и не изисква по- близък контакт с теб!
Кучето е голяма отговорност, която много хора не осъзнават, То няма само да се сети, че не трябва да гризе кабела на разклонителя, докато ти си на работа! Нито ще знае стойноста на предметите в апартамента, които са му тооолкова интересни!
Кучето използва устата така, както ние ръцете и ще иска да "пипне" всичко!

Летисия-Мишел Де Ла Гюм Уж Френч :)))
Публикувано: 09 January 2011 - 12:48 PM
bojkataara, в 09 January 2011 - 09:51 AM, написа:
Ако нямаш възможност да отделяш достатъчно внимание на животно(няма значение какво е) по- добре не си взимай! Още по- малко пък, куче или котка!
Ако се притесняваш, че ще ти съсипе апартамента, а не се притесняваш какво ще навреди на себе си- категорично не си взимай куче!!!
По- скоро животното(домашния любимец) за теб е нещо, което се гледа в аквариум или терариум и не изисква по- близък контакт с теб!
Кучето е голяма отговорност, която много хора не осъзнават, То няма само да се сети, че не трябва да гризе кабела на разклонителя, докато ти си на работа! Нито ще знае стойноста на предметите в апартамента, които са му тооолкова интересни!
+

Публикувано: 09 January 2011 - 08:51 PM
bojkataara, в 09 January 2011 - 07:51 AM, написа:
И аз съм съгласна с това мнение!!!
Защо искате да притежавате нещо,което всъщтност не ви е нужно?Щом нямате време не взимайте създание,което ще се нуждае от вашето внимание и обич!
Публикувано: 10 January 2011 - 04:03 AM
bojkataara, в 09 January 2011 - 07:51 AM, написа:

Публикувано: 10 January 2011 - 05:43 PM
аз ако исках куче което да оставя вкъщи да се оправя само да съм го направил и изобщо да не търся вашите мнения !
От ваша страна получих само нападки и опреквания че едва ли не ,искам да си купя нови обувки .. четох във форума за хора които се справят и с кучето и с работата си ! но вие маи не сте от тези ! благодаря ви за вниманието и за изчерпателните отговори :) явно съм съдист че искам да си взема куче и да му дам дом и семеиство ! И моля хора не ме упрекваите !
Публикувано: 10 January 2011 - 06:01 PM
Мнението ви е редактирано поради нарушени правила на форума
ТУК,ТУКи още целия подфорум Да пазим и развиваме породите
Полезни теми с които е добре да се запознаете а и да разберете ,защо тук има такава политика , а най-добре е да размислите по въпроса

МОД
Публикувано: 10 January 2011 - 06:30 PM
Сам казваш "не сьм сигурен дали мога да си позволя времето?" ,но това е едната страна на нещата...другата която прозира в твоя пост е , че те е страх да не ти съсипе апартамента ,нали?
Е ,аз мога да кажа , че и за един час подрастващ булдог може да ти сьсипе кожените дивани и да ти изгризе , някоя вкусна ниска мебел.Ако се поразгледаш има снимки на свалени плочки , изядени балатуми,прагове(любими са им ),скъсани тапети и т.н. Почти всички сме минали през това .Въпроса е доколко си склонен да го приемеш?
А и нещо друго странно в постта ти КАк едно куче да е обичано и възпитано в твое отсъствие ?Как си мислиш , че може да стане това без участието на стопанина му?
Цитат
Публикувано: 10 January 2011 - 11:57 PM
konsensos_87, в 10 January 2011 - 05:06 PM, написа:
Мнението ви е редактирано поради нарушени правила на форума
ТУК,ТУКи още целия подфорум Да пазим и развиваме породите
Полезни теми с които е добре да се запознаете а и да разберете ,защо тук има такава политика , а най-добре е да размислите по въпроса

МОД
Във въпросния пост, явно става въпрос за заплождане на куче!?
Обръщам се към теб, Чита, а и към всички останали във форума, като предварително искам да поясня, че с този пост не целя да се заяждам с никой, или да създавам предпоставки за хранилка!
От 10г. имам желание да си взема Френски булдог, и най-накрая си взех.
Лети е без родословие по финансови причини- не разполагам с такива средства, каквито изисква закупуването на родословно кученце!
Въпреки това съм преценил, че мога да осигуря на кученцето качествена храна, пълна ваксинация, както и редовно и качествено ветеринарно обслужване!
Ако след втората годинка реша да заплодя кучето си, целта определено няма да е "бърза печалба" или "развъдна дейност" на неродословни кучета! Но имам достатъчно приятели и познати, които също като мен могат да дадат много на кученце от породата, която харесват, но нямат финансовата възможност да си закупят такова с родословие!
Въпреки, че съм новак във форума, съм прочел почти всичко в него и дори да не се познаваме лично, има хора( няма да споменавам никове, за да не пропусна някой и да го обидя) на чието мнение държа!
Въпроса ми е: Защо не трябва да се заплождат кучета, без родословие, като в случая не става въпрос за безпородни, а за такива от определена порода, но без документи за произход на тях и техните родители?
Отново пояснявам, че нямам за цел да водя спор с никой! Просто искам да изясня въпроса, лично за себе си!
Поздрави.

Публикувано: 11 January 2011 - 12:10 PM
Това е едната страна на проблема (може би най-простата),за другите ,после...
Преди време бях сложила снимки на кучета и попитах дали са френски булдоци?
Chiita, в 20 June 2010 - 10:00 PM, написа:
Е , пак питам,тези кучета имат ли белези на френски булдог и такива ли са?
PS:Всяка прилика с лица и събития е случайна

Публикувано: 11 January 2011 - 05:32 PM
Публикувано: 11 January 2011 - 06:04 PM

Levski Sofia 1914
Публикувано: 11 January 2011 - 06:23 PM
dELpI-- Не листчето прави кучето а това КАКВО ПИШЕ В НЕГО ...
Винаги , ще има балъци като вас самоуспокявайки се че РОДОСЛОВИЕТО не е важно .
Когато имате шанса да притежавате или поне да имате контакт с ИСТИНСКИ представител на породата ще разберете разликата ....
п.п.Защото ако ги няма РАЗВЪДНИЦИТЕ , как ще знаете че искате Френски булдог ?
Нали няма значение , защо не взехте куче от улицата ?/ все дъвкани теми за съжаление/
Публикувано: 11 January 2011 - 09:17 PM

Иван-з, няма нужда от този остър тон, разумни хора сме и ще се разберем, и без да се обиждаме!
Не винаги хората с по-скромни финансови възможности са непременно и "балъци"

Публикувано: 11 January 2011 - 09:33 PM
Идеята беше , че всички кучета от снимките са с известен произход(!), но не са чисти френски булдоци!Имат белезите на породата , но не са френчита,а кросове между две или три породи.
bojkataara,как ще гарантираш , че на твоето куче прадядо му не е пекинез или бостън?Говорим за ПОРОДИ ,все пак.
И сьжалявам ,но това с финансовите възможности е леко смешно при условие , че 10 години си чакал за такова куче.Ако толкова време сьм сьгласна да чакам , ще се сьберат пари да си купя 3 френча от da la Parure или Daulokke's.КОгато тръгнах да купувам първото си родословно куче ,в момента нямах пари да платя и една трета от него -изтеглих заем , защото бях решила ,че точно това искам.Едва ли сьм единствената направила такова нещо и пак бих го направила.
..............
Ще си позволя да цитирам DessyD,Просто няма как да се каже по-добре.
DessyD, в 10 January 2011 - 11:20 PM, написа:

Публикувано: 11 January 2011 - 09:43 PM
^manik_{F}^, в 11 January 2011 - 04:37 PM, написа:
Да ,точно това означава.

Приличат си тези кучета, нали? Дясното е мое.Ако утре му изгубя родословието и оставя нещата така , то се превръща в куче -приличащо на друго куче,т.е. приличащо на някаква порода и толкова!
Ама много прилича на баща си и искам да го развъдя ,щото е много хубаво и не виждам разлика с другите родословни френчита, които гледам по снимки(?!)...и е перфектно ...и ми е любимо ...и много го обичам ... и т.н., а да не забравя ....не ме интересуват родословията ,само да му намеря мъжки със сьщия цвят!
Познат сценарий !
И я правя цялата тази глупост ....и точно след две поколения ,няма да се знае кой кум , кой сват ,кой на булката брат...и все повече и повече ще се отдалечават от породата.
А тези втори , трети и четвърти поколения са вече тук...