Публикувано: 08 October 2011 - 11:38 AM
Аз съм виждала много агресивно френчи, за което не беше виновно то, а стопаните му. Взели са го на 2 месеца и в началото след третата ваксина са го разхождали 2-3 пъти, а след това до към 6 месец никакви разходки, поради невъзможност.. Момчето, което го е взело е тръгнало на работа, а майка му също е ходела на работа и то е стояло по цял ден само,без никакво внимание от към хора и други кучета. Когато се запознахме бяха го извели на разходка и беше като полудяло, не можеха да го успокоят, толкова силно се дърпаше, че бутна жената. При моят опит да го разходя, всичко което мърдаше беше мишена и тръгваше да хапе.. За малко да ухапе и моето куче и когато го дръпнах посегна и мен да хапе.. И аз бях шокирана.За първи път видях такова куче от тази порода в такова състояние и ми стана много тъжно за него, защото беше много красиво. В крайна сметка, мисля, че го продадоха :( Още ми е странно,мислите ли, че такова поведение би се коригирало? Сигурна съм, че това е много дълъг процес на социализация, но като цяло има надежда.Моят съвет- не допускайте кучето ви да доминира, покажете, че вие сте лидера. При най-малкото отклонение и нежелано поведение, коригирайте го навреме, за да избегнете по-големи проблеми. Разходките също успокояват, както и общуването с други кучета. За тази агресия си има причина, и вие трябва да разберете откъде е провокирана и ясно да му покажете, че вие не желаете такова нещо :)