Публикувано: 12 December 2012 - 09:45 AM
Здравейте :)
аз от 2 седмици имам Майра. В петък ще направи 2 месеца. Гледам я заедно с братчето и Брутос. Когато ходих да си я избирам,една моя приятелка дойде с мен и не издържа и си взе и тя едно кученце. От както сме ги взели не сме ги отделяли. Само една вечер бяха разделени,като при мен имаше драма, а при нейния почти никаква. Баща ми ми изобрети един параван, за да я мога да ги заграждам,когато ме няма и вечер когато спят. Мястото е доста голямо,имат си всичко там,Вода,легло,играчки,даже и подовото съм им пуснала да им е толличко. Като цяло не мога да се оплача и от двамата. Правят си компанийка,когато съм на работа,играят си много,бият се,но и се гушкат. Та въпроса ми е , дали това привикване заедно един ден няма да е катастрофално за тях?> И кога би било най- подходящо да ги разделим? За сега си мисля,че е супер тъпо единия да е в едното жилище сам и другия в другото също сам ,когато сме на работа. В обеднаата почивка се прибираме,храним ги,почистваме,играем си с тях и всичко е ок. В началото опитахме с памперс и капки,но те ги намират за много вкусни и започна едно близане и късане :) Та сложихме вестник и сега да чукам на дърво долу горе го нацелват. Е ,не всеки път,все пак са бебета. Но в повечето случай се справят. Мъжкият възприема доста по -бавничко,докато моята принцеса е много умна и миличката все по-често започна да използва вестника. Но ссъм силно притеснена, че това свикване заедно след това ше ми донесе много ядове,а сърце не ми дава да ги разделям. Иначе вечер ги занимавам долу горе докато на мен ми се доспи,тогава ги слагам и тях. Но като се събудят вечер много скимтят,особено мъжкия. Той се къса да реве. Не ставам,по някое време се отказват и пак лягат,но понякога се налага да стана да ида до дях да им се скарам ,да ги сложа в леглото им и тогава веднага заспиват пак. И вече към 7 сутринта не се търпи, Но поне тогава знам,че и комшиите стават за работа и не се притеснямва толкова ,че плачат,а и аз лека полека се ориентирам да ставам.
Гледала съм голямо куче. Американски стафордшир, и с него имах много проблеми. Гледала съм го в Германия и там нещата са доста сериозни. Комшията ми пращаше всеки ден полиция,за това,че плачел по цял ден като ме няма. И съм малко травмирана и все се притеснявам да не ме изхвърлят от апартамента. Аз живея под наем. Предупредила съм съседите,написала съм писмо,закачих го на таблото във входа,че имам малко кученце и ,че в процеса на адаптация в новият си дом е възможно да бъде малко шумно.
Но все пак мисля,че когато са двмата не плачат. Плачат ,когато са затворени и аз съм там и ме виждат. В момента,в който изляза лягат и край. Като си дойда понякога едва тогава ходят да пишкат и акат. Но дали това е така,защото са двамата???
Моля за съвет и мнения
Благодаря на тези,които имаха търпението да ме прочетат до край :)