Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#741 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2012 - 07:13 PM

Показване на мнениетоDjudjka, в 25 November 2012 - 03:20 PM, написа:

Благодаря за отговорите.Днес я заведох в клиниката и сложихме първата ваксина , следващата е на 15.12.12. Имам и друг въпрос.Мога ли да науча бебето да стой само защото май ще имам голям проблем със стоенето самичка и спането.Дори за малко да изляза от стаята почва да скимти жално жално.Купих и кошче за спане и играчки искам да я науча да стой в него а не постоянно да идва до мен на дивана и да скимти.Как да стане това нещо ? Със другото ми куче не съм имала такъв проблем и незнам как да реагирам.Сега когато стане от кошчето си и дойде до мен опитвайки се и молейки ме с очички да я взема при мен просто не и обръщам внимание.Опитвам се да я игнорирам и тя отново отива в коша си, но как да стане това със спането сама?

Ами тъй като и ние сме на 2 месеца и половина бих могла да ви кажа как научихме нашия.Когато сме си вкъщи той държи на всяка цена да е при нас.Не може ние да сме в кухнята,а той да стои сам и много скимти.Когати ни няма обаче го слагам в клетката,където има легълце,вода, храна и играчки.Скимти точно докато не заключа вратата отвън и после спира.Когато се прибера много често е испилън храната или водата,затова има памперсова постелка,а той си спи в легълцето.Хубавото е,че и вечер си спи в клетката,защото е малък и не може да слиза и да ходи да пишка. Само 3 пъти е спал при мен и уж се научи да слиза от леглото,но последния път беше се изпишкал на леглото. Аааа - когато излизам го завивам с блузата с която съм била преди това,за да му мирише на мен - не знам до колко помага това,но тук във форума го бях чела някъде :) Надявам се да съм ти била полезна :))
User's Signature

Качена снимка

#742 Потребителят е офлайн   Djudjka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2012 - 09:36 PM

Мерси за съвета , но немога да я оставя в клетка сякаш.Не приемам този метод на възпитание "животно в клетка".Не мисля че ще му е комфортно , даже мисля че ще се стресира много.Да се похваля , чак не мога да повярвам бебока е много умен и бързо възприема не ми е правила беля никъде освен там където и е казано. Оставила съм и вратата към банята отворена и когато и се ходи отива и си върши работата :))) само вчера ч разнасях през час до там и явно е разбрала къде трябва да ходи.А като си спомням другото ми момиче правеше бели до към 7 8 месечна :)))) Днеска си играхме и на донеси топката , страшно съм доволна :))
User's Signature

Качена снимка

#743 Потребителят е офлайн   Djudjka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2012 - 11:31 PM

Момичета полужението е критично :ab_041: аз дори не мога да се изкъпя на спокойствие бебето се съдира пред вратата на банята докато не изляза...незнам какво да правя
User's Signature

Качена снимка

#744 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2012 - 12:41 AM

Сладки бебенца, винаги искат да ги гушкаш и нормално да са център на внимание :wub:
Внимавайте, ако сега изпуснете възпитанието, край :ab_041:
Djudjka , остави бебинка да си плачка ден - два. Знам, че тази мисия е трудна, но ако искаш да се научи трябва да имаш търпение :dh_188:

#745 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2012 - 01:20 PM

Показване на мнениетоDjudjka, в 25 November 2012 - 10:36 PM, написа:

Мерси за съвета , но немога да я оставя в клетка сякаш.Не приемам този метод на възпитание "животно в клетка".Не мисля че ще му е комфортно , даже мисля че ще се стресира много.Да се похваля , чак не мога да повярвам бебока е много умен и бързо възприема не ми е правила беля никъде освен там където и е казано. Оставила съм и вратата към банята отворена и когато и се ходи отива и си върши работата :))) само вчера ч разнасях през час до там и явно е разбрала къде трябва да ходи.А като си спомням другото ми момиче правеше бели до към 7 8 месечна :)))) Днеска си играхме и на донеси топката , страшно съм доволна :))
Ами и аз не го приемах,но като опря ножа до кокала .. По - въпроса с ходенето до тоалетна - и нашия момък първите 2 дни си ходеше само на памперса - после почна да ис показва рогцата.Слава Богу вече почти няма грешка в това отношение :) Успех :))

User's Signature

Качена снимка

#746 Потребителят е офлайн   Майричка Икона

Публикувано: 12 December 2012 - 09:45 AM

Здравейте :)

аз от 2 седмици имам Майра. В петък ще направи 2 месеца. Гледам я заедно с братчето и Брутос. Когато ходих да си я избирам,една моя приятелка дойде с мен и не издържа и си взе и тя едно кученце. От както сме ги взели не сме ги отделяли. Само една вечер бяха разделени,като при мен имаше драма, а при нейния почти никаква. Баща ми ми изобрети един параван, за да я мога да ги заграждам,когато ме няма и вечер когато спят. Мястото е доста голямо,имат си всичко там,Вода,легло,играчки,даже и подовото съм им пуснала да им е толличко. Като цяло не мога да се оплача и от двамата. Правят си компанийка,когато съм на работа,играят си много,бият се,но и се гушкат. Та въпроса ми е , дали това привикване заедно един ден няма да е катастрофално за тях?> И кога би било най- подходящо да ги разделим? За сега си мисля,че е супер тъпо единия да е в едното жилище сам и другия в другото също сам ,когато сме на работа. В обеднаата почивка се прибираме,храним ги,почистваме,играем си с тях и всичко е ок. В началото опитахме с памперс и капки,но те ги намират за много вкусни и започна едно близане и късане :) Та сложихме вестник и сега да чукам на дърво долу горе го нацелват. Е ,не всеки път,все пак са бебета. Но в повечето случай се справят. Мъжкият възприема доста по -бавничко,докато моята принцеса е много умна и миличката все по-често започна да използва вестника. Но ссъм силно притеснена, че това свикване заедно след това ше ми донесе много ядове,а сърце не ми дава да ги разделям. Иначе вечер ги занимавам долу горе докато на мен ми се доспи,тогава ги слагам и тях. Но като се събудят вечер много скимтят,особено мъжкия. Той се къса да реве. Не ставам,по някое време се отказват и пак лягат,но понякога се налага да стана да ида до дях да им се скарам ,да ги сложа в леглото им и тогава веднага заспиват пак. И вече към 7 сутринта не се търпи, Но поне тогава знам,че и комшиите стават за работа и не се притеснямва толкова ,че плачат,а и аз лека полека се ориентирам да ставам.
Гледала съм голямо куче. Американски стафордшир, и с него имах много проблеми. Гледала съм го в Германия и там нещата са доста сериозни. Комшията ми пращаше всеки ден полиция,за това,че плачел по цял ден като ме няма. И съм малко травмирана и все се притеснявам да не ме изхвърлят от апартамента. Аз живея под наем. Предупредила съм съседите,написала съм писмо,закачих го на таблото във входа,че имам малко кученце и ,че в процеса на адаптация в новият си дом е възможно да бъде малко шумно.

Но все пак мисля,че когато са двмата не плачат. Плачат ,когато са затворени и аз съм там и ме виждат. В момента,в който изляза лягат и край. Като си дойда понякога едва тогава ходят да пишкат и акат. Но дали това е така,защото са двамата???
Моля за съвет и мнения
Благодаря на тези,които имаха търпението да ме прочетат до край :)

#747 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2012 - 03:17 PM

Бебетата нормално трябва да седят при майка си поне до 2,5 месеца ,вашите са отделени много рано от кучилото.Така ,че притесненията ви за това , че раздялата им ще е с тежки последствия е безпочвена.Да, може да има 1-2 дни драми ,но обикновено при правилен подход ,всичко минава незабелязано.
User's Signature

Качена снимка

#748 Потребителят е офлайн   Майричка Икона

Публикувано: 12 December 2012 - 05:51 PM

Много благодаря за светкавичния отговор . Направо камък ми падна от сърцето. Ами аз също съм на мнение,че раничко ги взехме,но собственичката на майката настоя да бъде така. Дори нямат още първа ваксина. Сега в петък ще бием за първи път. Толкова хубаво си играят заедно,просто са страхотни и колкото и да са мънички,просто е невероятно как гледат един от друг и правят едни и същи неща. :)
Както и да е де,радвам се ,че можех да споделя и още повече се радвам,че получих отговор.

Спокойна вечер :)

#749 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2012 - 06:45 PM

Показване на мнениетоМайричка, в 12 December 2012 - 06:51 PM, написа:

Много благодаря за светкавичния отговор . Направо камък ми падна от сърцето. Ами аз също съм на мнение,че раничко ги взехме,но собственичката на майката настоя да бъде така. Дори нямат още първа ваксина. Сега в петък ще бием за първи път. Толкова хубаво си играят заедно,просто са страхотни и колкото и да са мънички,просто е невероятно как гледат един от друг и правят едни и същи неща. :)
Както и да е де,радвам се ,че можех да споделя и още повече се радвам,че получих отговор.

Спокойна вечер :)

не се тревожи за клетката - ще свикнат.още повече,че са две - няма да им е толкова скучно.И нашия в началото скимтеше,но сега само като се лигави или като има чужд човек вкъщи скимти.

Качи снимки на двамата сладури :)

User's Signature

Качена снимка

#750 Потребителят е офлайн   Майричка Икона

Публикувано: 17 December 2012 - 05:22 PM

anelia_888 благодаря :)

Ами още съм много нова и не знам как става това със снимките....тук ли трябва да кача?

Качих една на Майра,вижда ли се?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#751 Потребителят е офлайн   Майричка Икона

Публикувано: 17 December 2012 - 05:30 PM

Голям съм индианец :) Видях,че се вижда.

Успявам да ги снимам като хората само ,когато спят. През другото време е почти невъзможно , защото те са много активни и са само в някакъв екшън :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#752 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2012 - 07:19 PM

Ой, мамини сладури! :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#753 Потребителят е офлайн   adidas Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 December 2012 - 03:49 PM

Здравейте,
пиша ви с лесен въпрос но все пак - на каква възраст френските булдоци приемат финален вид като размери (височина, дължина и ширина).
Ще съм благодарен ако ми отговорите.

Хубав ден и весели празници!

#754 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2012 - 11:27 AM

Не много лесен въпрос :md_064:
Спират да растат на височина около 7 месец,но самото им развитие (финалния вид )може би завършва около 1,5-2 години.Мъжките се смята , че се развиват по-бавно от женските.
User's Signature

Качена снимка

#755 Потребителят е офлайн   Gry Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 February 2013 - 09:44 PM

Здравейте съфорумци! От доооста време следя форума, но чак сега мисля, че наистина вече мога да се присъединя към него защото до няколко дни ще си имам така дълго мечтаното кученце!
Разговарях по телефона със човека, който ще ми го даде и той ми каза че ще сложи ваксина до няколко дни и ще може да си го взема, когато си е вече отбито от майка му за да не го стресираме.
Та .. въпроса ми е. Когато го взема ще бъде ли безопасно да го изкарвам отвън или трябва да изчакаме до някоя от следващите ваксини? Съжалявам, ако въпроса ми е малоумен, но наистина не искам да правя грешки, пък и човек трябва да попита за да знае ;)
Той ще ми е първото кученце и ще съм благодарна ако имате някакви съвети за отглеждане на бебенце .. храна, аксесоари, поведение и обучение на малкия. Кога ще е безопасно да започна да го уча да ходи навън? Ако докато е малък свикне да пишка на кучешкия памперс вкъщи ще бъде ли по-трудно да го отуча за да започне да ходи навън?

Благодаря ви много. :)

Добре дошли!
Темата Ви не е информативна за другите потребители и има много подходящи/подобни теми, в които да зададете въпросите ,които ви вълнуват , затова се слива с тема "Въпроси"
Мод

#756 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2013 - 10:23 PM

Предполагам, че след като сте следили форума от "дооооста" време... сте наясно и с риска, който поемате :) като взимате кученце което не е от развъдник. С първа ваксина толкова малко кученце ... и то малка порода.. просто е ГЛУПАВО! Извинете ме, ако Ви обидя, ноо .. безотговорно е! Не не може да излиза по принцип до след 3-тата ваксина!

По принцип .. трябва развъдчика да Ви снабди с храната, с която е захранено кученцето, поне за 3-4 дни, ако не желаете да храните с тази храна да има време плавно да я смените... без да предизвикате стомашни проблеми.. Отделно някой развъдчици подаряват каишка ( най-обикновена) и купички и най-вече играчка :) ..

Във вашия случай! Попитайте с какво е захранено кученцето ... макар, че според мен само е сукало до момента.. Каишка няма да Ви трябва поне в следващите 2 месеца и половина.. ( аз лично препоръчвам каишка тип "Флекси" има страхотни модели за малки кученца). Купички за вода и храна :) като за начало може съвсем обикновени .. ( вероятно ще бъдат изядени .. така, че след като минете този период може да вземете и по-хубави ). Тъй като малкото ще е доста рано отделено от мама.. трябва да му е топло .. легло също може да се вземе ( пак препоръчвам по-обикновено, че е много вероятно и то да си иде .. ) и играчки ...
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#757 Потребителят е офлайн   Gry Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2013 - 11:01 AM

Благодаря ви, не съм се обидила естетсвено, наясно съм с рисковете, дори мислех да го напиша в темата. Знам че не се подкрепя тук такъв тип .. 'търговия' (колко грозно звучи, когато се отнася за живо същество), но така се случи. Все пак толкова много кученца се раждат извън развъдници, все някой трябва да ги вземе. :)

Благодаря ви много за изчерпателния отговор. Ако има нещо друго за което се сетя ще пиша тук по-нататък ;)

#758 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2013 - 11:15 AM

Показване на мнениетоGry, в 23 February 2013 - 11:01 AM, написа:

Все пак толкова много кученца се раждат извън развъдници, все някой трябва да ги вземе.

Докато има кой да плаща, ще съществува и подобна търговия. А много такива животни се гледат в безобразни условия, колкото по-мизерни и с по-ниска себестойност са условията, толкова по-добра печалба. Честито на печелившите! :ab_041:
(това не сте вие, Gry, но и не очаквам да ме разберете)
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#759 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2013 - 11:16 AM

Не ,те се раждат ,защото има кой да ги вземе...И така до следващото кучило.
Дано имате късмет.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#760 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2013 - 03:05 PM

На всичките тези първоначални въпроси ,които много ви вълнуват в момента , трябва да ви отговори човека ,който е отговорен за появата на кученцето,т.е. развъдчика му.Той ще знае с какво и кога е захранено ,кога да го извеждате , да му слагате ваксини или да го обезпаразитите,той ще трябва да ви насочва от тук нататък в отглеждането му ,той ще може най-добре да предположи ,какво ще стане от това кученце и Вие на първо време трябва на него да зададете всички тези въпроси за мечтаното кученце .Е, ако човека е само "търговец " няма да може да ви даде отговор на въпросите , но от поста останах с убеждение , че ви го дава, не го купувате,та да предположим че познавате този човек и му имате доверие! Връзката с развъдчика , ако той знае какво прави и знае с какво се е захванал (разбира се! ) е като ...да станете от едно семейство ,например .
User's Signature

Качена снимка

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема