Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#761 Потребителят е офлайн   Gry Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 February 2013 - 10:44 PM

Благодаря за отговорите на всички, реших да се информирам ПРЕДИ да имам животинче за това не съм питала който и да е било друг. Форумите са един лесен и доста достъпен начин за информиране на .. всички и ..така.
Разбирам, защо не се толерира развъждането на кученца извън определените норми и места и т.н., но малко ме накарахте да се чувствам като престъпник. Доколкото знам не е незаконно да си взема куче от някого без да се иска нещо определено в замяна. Човека, който ще ми го даде не е лично мой познат, но е така да се каже близък на човека до мен и не му се раждат за пръв път кученца, защото не иска да кастрира животинчето си и го пуска да ..общува с други френчита. Сигурна съм че не гледа кучето си и малките му в някой гараж или маза докато ги бие и оставя гладни. Глупаво е да се смята така за всеки човек (освен вас), който гледа куче и прави нещо, което може би на вас не ви се струва нормално.

Бях уточнила в началото на първия си пост, че съм запозната с форума, което предполага че знам за развъждането, но наистина се почувствах като ..криминално проявено лице, защото всички се отнесоха с някакъв сарказъм към мен тип "Ами успех нали с болното от кой-знае-какво кученце, което ще ви дадат, щом не сте си го взели от точното място не очаквайте някой да ви обясни"
Аз искам да гледам куче и ще обичам кучето си повече от всичко. Не ме интересува от какво потекло е и какъв сертификат има. Щом съм решила да го взема от там, ще си нося кръста. Не се обидих на никой, но звучите надменно в коментарите си към мен. Това е. Благодаря на милото момиче, което ми писа на лично по-рано.
Наистина не искам да звуча все едно съм раздразнена или обидена, не е така. Просто се почувствах гадно заради начина по който се изказаха ВСИЧКИ.

#762 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2013 - 11:00 PM

Каквито и чувства да предизвикваме във вас , най-добре като си го взимате ,си направете списък с въпроси и всички ги задайте на човека ,на който сте се доверили .Хубаво ще е да идете и на място-не само по телефона .В първия ви пост, даже не пишете на каква възраст е кученцето , а очаквате да получите адекватни съвети :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

#763 Потребителят е офлайн   ATT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2013 - 10:58 AM

Щом не Ви интересува потеклото, защо искате френски булдог? Кученцето, което Ви предстои да си вземете няма да е френчи, да може би ще има прилика,но то няма да има темперамента на френския булдог.Защо тогава френчи, а не друго? Аз имам два френски булдога единия от тях не е от развъдник, и повярвайте ми "кръста "тежи много!
User's Signature

Качена снимка

#764 Потребителят е офлайн   Gry Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2013 - 12:00 PM

Защото ако е друго, няма да е това, което искам. Защото ако е 'друго' и пиша в който и да е било 'друг' форум собствениците на 'другата' порода пак ще ми говорят същите неща.
Мисля че вече изяснихме, че съм наясно със рисковете, които поемам и не разбирам защо ПАК и ПАК ми се повтаря едно и също нещо? Защо всички го приемате толкова лично? Аз попитах след коя ваксина мога да си изведа кученцето на разходка, вие го обърнахте на дискусия против моето .. безотговорничество едва ли не и О, МИЛИ БОЖЕ ЗАЩО СИ ВЗЕМАМ КУЧЕ, КОЕТО НЕ Е ОТ РАЗВЪДНИК.

Окей, разбрах го още преди да пиша, разбрах го след първия и ще съм го разбрала след 12тия отговор по темата, който повтаря същото нещо, което знам. Благодарих на всички, които включиха и полезна за мен информация в отговорите си. Мисля да приключим темата с развъдниците и да се фокусираме на съществените въпроси.

Съжалявам, но никой няма да ме разубеди. Ще си взема кученце, такова каквото е, дори и след време да се разболее - ще го лекувам и ще съм до него (недай боже да става), защото и моята майка е била до мен, когато съм била болна, а кученцето вече е част от семейството ми.

ATT, предполагам на снимката на аватара ви не е кученцето с което ви 'тежи' кръста, нали? .........

#765 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2013 - 05:11 PM

Не се заблуждавайте , че някой ще ви каже не взимай това кученце , вземи онова или нещо подобно...хората рядко се интересуват от избора на другите :md_064:
А защо ви се отговаря така ,че да не ви харесва -просто нещата опират до принципи и киноложка култура.
Ако трябва да говорим по същество -вземете си кученцето след като му се сложи и втората ваксина и мине от нея седмица поне (това да кажем е минимум възраст от 2, 5 месеца ,ако ваксините са започнали да ги слагат от 6 седмици )тогава се предполага ,че отдавна ще са захранени (отбити ) с частично изграден имунитет ,социализирани и вие след поставянето на още една ваксина ще може да го извеждате спокойно навън.За това се прави резервация .И разпитвайте подробно , за каквото се сетите човека от който ще си го взимате .Ако не получите отговори на въпросите вероятно тук ще намерите много от тях
User's Signature

Качена снимка

#766 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2013 - 07:29 PM

Пак ли старата тема бе хора? Значи амбицирахте ме и живот и здраве ще събирам пари и ще си купя куче с родословие,за да видя аджеба готвят ли,перат ли тези златни кучета,та такава разлика има и в цените и в темперамента и във всичко и най-вече по-щастлива ли ще ме прави от моето "не булдоче".Не мога да вече да гледам как всеки новорегистриран бива погнат с въпроса от къде,кой,как и защо.Всеки сам прави своя избор и си носи последствията след това.Само 1-2 души в този форум адекватно отговарят на въпросите без да се отплесват в напразни приказки.В крайна сметка погледнете какво се случва около нас и в какви времена живеем и тогава ще разберете защо аз,Gry и половината форум тук нямаме родословни кучета.Никой не искам да засягам.Получавала съм много съвети от хората тук,но просто спрете с това родословие,защото вече ставате банални! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#767 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2013 - 09:19 PM

Много емоционално и драматично подхождате anelia_888 .Върнете се назад и вижте къде и в кои постове се използва думичката "родословие" . :md_064: сами се вкарвате във филми.
А опита показва ,че независимо какво "четете" тук или някъде другаде ,независимо колко избирате и дали приличало или не ,или дали се гледа в отлични условия или в мизерия ,пак се взимат на по 40 дни ,въпреки предупрежденията кога и как!
Знаете ли ,какво ще стане ,ако лигитимен развъдник продаде кученце на възраст 35-40 дни ?Имате ли на идея как ще реагираме ,нищо че кучетата са родословни?
И не ,не е оригинално ,това с прането и готвенето :smile: и ще ти стискам палци да не се разпилее амбицията ти.
User's Signature

Качена снимка

#768 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2013 - 09:30 PM

Показване на мнениетоGry, в 24 February 2013 - 12:00 PM, написа:

ATT, предполагам на снимката на аватара ви не е кученцето с което ви 'тежи' кръста, нали? .........

Това много не го разбрах , но на аватара е първото френчи на АТТ , това което я е накарало да се влюби в породата.
User's Signature

Качена снимка

#769 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2013 - 10:07 PM

Показване на мнениетоChiita, в 24 February 2013 - 10:19 PM, написа:

Много емоционално и драматично подхождате anelia_888 .Върнете се назад и вижте къде и в кои постове се използва думичката "родословие" . :md_064: сами се вкарвате във филми.
А опита показва ,че независимо какво "четете" тук или някъде другаде ,независимо колко избирате и дали приличало или не ,или дали се гледа в отлични условия или в мизерия ,пак се взимат на по 40 дни ,въпреки предупрежденията кога и как!
Знаете ли ,какво ще стане ,ако лигитимен развъдник продаде кученце на възраст 35-40 дни ?Имате ли на идея как ще реагираме ,нищо че кучетата са родословни?
И не ,не е оригинално ,това с прането и готвенето :smile: и ще ти стискам палци да не се разпилее амбицията ти.

Емоционално - да.Дали се взимат на по 40 дни - да. Дали съм ценяла да съм оригинална - не е тук мястото да доказвам какви качества притежавам. Колкото до амбицията ми - само времето ще покаже. :ae_085:

Не веднъж съм имала въпроси специално към теб и винаги си ми помагала с каквото можеш - оценила съм го!Просто някои от постовете ги приех може би твърде лично.Аз имам най-прекрасния френски булдог и го обичам ужасно много - друго не ме интересува :dog:

User's Signature

Качена снимка

#770 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2013 - 10:25 PM

Цитат

Аз имам най-прекрасния френски булдог и го обичам ужасно много - друго не ме интересува

И дано така остане -най-прекрасния и любимия .А все пак и други неща трябва да те интересуват щом говорим за порода ,но това разбира се си е до личния мироглед на всеки един от нас.
Преди около 8 години се логнах в един руски форум за френски булдог.В подфорума му "продажба на кученца " имаше единични обяви и нямаше подфорум "без дом".Ноооо породата стана много популярна , модна и много хора решиха ,че ще изкарат добри пари от нея.Сега в същия форум има километричен подфорум за "спасяване на френчита".Много на които трябва да се помага ,които нямат дом и стопанин ,а това за един френски булдог е убийство.До това доведе безумното размножаване и съответно купуване на малко сладко френчи ,което в един момент става излишно или има някакви проблеми.99 % от тези френчита са плод на междусъседско развъждане
Това вече го наблюдаваме и тук.
User's Signature

Качена снимка

#771 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2013 - 12:07 AM

Не бях на ясно с тази статистика.Напълно съм съгласна с теб.Уверявам ви,че ако живеехме в една нормална държава всички щяхме да предпочитаме кученцата от лицензирани развъдници,но цялата ни страна се тресе от кризата и просто за повечето да не кажа за всички,които искат да притежават такова или друго куче прибягват до тези ферми.Това не е оправдание,това е може би единствената причина.Аз направих своя избор и понасям всяко хубаво и лошо последствие от него :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#772 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2013 - 08:07 AM

anelia_888, нас кризата не ни е пускала от има няма 70 години насам. Манталитетът ни е вече такъв, че не ни се дават пари за нищо(то и нямаме, за да дадем де) - не ни се дават пари за лекар, защото дълги години е било безплатно, нито за частну училища- щото има и безплатни, нито за кученца- понеже има и по-евтини. И в цялата тази мизерия всеки го избива нанякъде - дали ще си купиш скъпа кола, дали ще е последен модел телефон, дали дрешка маркова...
Когато аз си взимах кучето, дадох пари, които бяха много спрямо заплатата и стандарта ми на живот, но не бяха много спрямо цените за породата.
Много от познатите ме обявиха за луда, включително и една дама, която същите парички ги дава за якенце или за бижу - всеки си избира приоритетите. Аз нямам перли и ходя на работа с градския транспорт, ма тя па никога няма да има такъв голям черен диамант като този на аватара ми. Той не пере и не чисти - всъщност обича да цапа ;) Обичам го не защото е с родословие, а защото е прекрасен, както и всички кученца.
Всеки си има и добри и лоши моменти, независимо какво куче гледа. Важното е да са ни живи и здрави и много да ги обичаме.

#773 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2013 - 08:42 AM

Показване на мнениетоaldald, в 25 February 2013 - 09:07 AM, написа:

Всеки си има и добри и лоши моменти, независимо какво куче гледа. Важното е да са ни живи и здрави и много да ги обичаме.

Съгласна съм и се радвам,че повечето сме на това мнение.
User's Signature

Качена снимка

#774 Потребителят е офлайн   ATT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2013 - 11:26 AM

Защо винаги се спекулира с любовта, кой е казал,че кучетатата с доказан произход обичат повече? Стига вече с тези исказвания. И да вметна ,че за средностатистическия българин дори цената на кученце от зоомагазин или търгаш идва доста висока имайки предвид средната заплата.
User's Signature

Качена снимка

#775 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2013 - 12:48 PM

Показване на мнениетоATT, в 25 February 2013 - 12:26 PM, написа:

Защо винаги се спекулира с любовта, кой е казал,че кучетатата с доказан произход обичат повече? Стига вече с тези исказвания. И да вметна ,че за средностатистическия българин дори цената на кученце от зоомагазин или търгаш идва доста висока имайки предвид средната заплата.

Еми така е,но цените са двойно и тройно по-ниски при въпросните "търгаши". И повярвайте ми,не всички от тях ги гледат в мизерия и не се грижат за тях - всяко правило си има изключение.По въпроса с зоомагазините сме напълно единодушни - аз съм си патила с животно от там и знам какво е.
User's Signature

Качена снимка

#776 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2013 - 01:03 PM

И заради едното изключение да им кажем браво ли? Защото търгашите ги интересуват само паричките.По-евтинки са ,защото не са заплатили заплод,не са платили едно изследване,хранят с храна от супера,дават ги на по 30 дни без ваксинка,без обезпаразитяване....А ,и след 6м пак имат кучило.А мама и тате струват по 200лв и са минали по същият път ,който минават и бебетата.
Стига моля ви се с тези цени.Проблемите после си ги споделяте на хората,които пишат тук.Не им звъните на търгашите,нали? Че и някой ,като каже да питате тях се и сърдите.Е това не мога да го разбера.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#777 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2013 - 01:18 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 25 February 2013 - 02:03 PM, написа:

И заради едното изключение да им кажем браво ли? Защото търгашите ги интересуват само паричките.По-евтинки са ,защото не са заплатили заплод,не са платили едно изследване,хранят с храна от супера,дават ги на по 30 дни без ваксинка,без обезпаразитяване....А ,и след 6м пак имат кучило.А мама и тате струват по 200лв и са минали по същият път ,който минават и бебетата.
Стига моля ви се с тези цени.Проблемите после си ги споделяте на хората,които пишат тук.Не им звъните на търгашите,нали? Че и някой ,като каже да питате тях се и сърдите.Е това не мога да го разбера.

Когато става въпрос за такива безотговорни хора изобщо - много ясно,че никой нормален няма да им каже евала.Но моето куче нито е хранено с храна от супер (захранено е с роял канин,с която се захранват повечето от кучетата),взела съм го на 45 дни с 1ва ваксина и обезпаразитено.И най-важното до ден днешен комуникирам с т.нар. от вас "търгаш", който се интересува не само от здравословното състояние на животното,но и от това как се грижа за него и изобщо за всичко свързано с него.Моите извинения,но не мога да нарека този човек "търгаш" само защото ми е продал кученце за цена устройваща и него и мен :ae_085:

И не - не искам заради едното изключение да им кажем браво - просто нека не забравяме,че има и добри и съвестни хора :wd_043:

User's Signature

Качена снимка

#778 Потребителят е офлайн   SONYBUL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2013 - 03:18 PM

anelia_888 ОТКРИЙ РАЗЛИКИТЕ кучетата са на една възраст Прикачена снимка моето пере и готви :db_046:

#779 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2013 - 05:02 PM

Е кажи от къде сте го купили да си купя и аз от там :)

Разлика в кучетата има и при родословните кучета.Моето куче е на 5м. и тежи 11 кг. нито е висок,нито е дълъг - просто е набит.Значи ли,че кучето на приятелката ми,което е с 3-4-5 кг по - слабо не е хубаво и не я радва?

Мисля да прекратим темата - това е форум и всеки има право да изразява мнение.Аз иизразих своето и не съжалявам,защото все пак се заформи някаква дискусия от която научих много нови неща,но продължавам да твърдя,че цените на кученцата от лицензирани развъдници не са за нашата страна.Много съжалявам,че не пазя писмата,които съм си разменила със всички развъдници,защото аз се свързах с повечето от тях.Всички бяха много любезни,но цените за мен бяха стряскащи.Това е единствената,основната причина поради която не си взех куче от тях. :ae_085:ПС:Благородно ти завиждами за ДВЕТЕ кученца ! :wub:

User's Signature

Качена снимка

#780 Потребителят е офлайн   SONYBUL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2013 - 06:36 PM

Не са стряскащи цените те са много по ниски в сравнение с тези в европа, просто заплатите са ни стряскащи защото ако взимаш 3000евро няма да се замислиш да си вземеш истински френски булдог.Единствено проумей ,че нямаш френски булдог а куче ,което прилича на него.Да ти е живо и здраво обичай си го и се надявам ,че като заплоди някоя женска да не е 17 килограмова и кученцата не отидат на улицата.Пожелавам ти европейска заплата и френски булдог някой ден

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни