Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#781 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 February 2013 - 06:46 PM

Показване на мнениетоSONYBUL, в 25 February 2013 - 07:36 PM, написа:

Не са стряскащи цените те са много по ниски в сравнение с тези в европа, просто заплатите са ни стряскащи защото ако взимаш 3000евро няма да се замислиш да си вземеш истински френски булдог.Единствено проумей ,че нямаш френски булдог а куче ,което прилича на него.Да ти е живо и здраво обичай си го и се надявам ,че като заплоди някоя женска да не е 17 килограмова и кученцата не отидат на улицата.Пожелавам ти европейска заплата и френски булдог някой ден

Благодаря!Само дето планирам кастрация и дали ще е 17 или 20 кг е без значение,стига да не е тлъст,защото не че няма да го харесвам и обичам,а просто е рисково за него.
User's Signature

Качена снимка

#782 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2013 - 08:46 PM

Показване на мнениетоanelia_888, в 25 February 2013 - 01:18 PM, написа:

И не - не искам заради едното изключение да им кажем браво - просто нека не забравяме,че има и добри и съвестни хора :wd_043:

Незнам защо бях останала с убеждението , че твоето кученце е от една небезизвестна ферма в Старозагорско , но явно съм се объркала (?!),защото само снимките в какви клетки се гледат мопсове и френчита говорят противоположно на това което пишеш за условията.Да не говорим ,че там празно няма ,майките не пропускат разгонване и все имат или чакат малки!
А по въпроса със съвестните хора-навсякъде ги има ,както и обратното.
Но все си мисля ,че една от целите на този форум е , тези сьвестни хора да се информират достатъчно ,за да могат да взимат правилните решения за себе си , за домашния си любимец или ако щеш и за породата.
User's Signature

Качена снимка

#783 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2013 - 10:15 PM

Показване на мнениетоChiita, в 25 February 2013 - 09:46 PM, написа:

Показване на мнениетоanelia_888, в 25 February 2013 - 01:18 PM, написа:

И не - не искам заради едното изключение да им кажем браво - просто нека не забравяме,че има и добри и съвестни хора :wd_043:

Незнам защо бях останала с убеждението , че твоето кученце е от една небезизвестна ферма в Старозагорско , но явно съм се объркала (?!),защото само снимките в какви клетки се гледат мопсове и френчита говорят противоположно на това което пишеш за условията.Да не говорим ,че там празно няма ,майките не пропускат разгонване и все имат или чакат малки!
А по въпроса със съвестните хора-навсякъде ги има ,както и обратното.
Но все си мисля ,че една от целите на този форум е , тези сьвестни хора да се информират достатъчно ,за да могат да взимат правилните решения за себе си , за домашния си любимец или ако щеш и за породата.

Мога само да гарантирам,че кученцето ми е родено и отгледано в домашни условия,както и майката,която също продължава да живее в къща,а не в клетка. :ae_085:

User's Signature

Качена снимка

#784 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2013 - 11:19 PM

На мен гаранции не са ми нужни :ea_103: за теб щом са достатъчни, значи за теб е ок :md_064:

И нещо полезно ,донякъде във връзка с разговора ,който подхванахме
Прикачена снимка
семинар на тема “Френски Булдог – генетика, стандарт, селекция и развъждане” с лектор мистър Арнолд Хендрикс
Незнам кой го видя това и доколко му се обърна внимание , но ще е полезно за всички които се занимават или искат да се занимават с породата -развъждащи или такива ,които смятат да се занимават (май би трябвало да е задьлжително за всички попадащи в тези групи :ab_041: ) любители ,собственици ...,всеки може да присъства (вкл.и собствениците на родителите на френчитто ти, anelia_8 и самата ти разбира се )
Местата са ограничени
Записването тук http://frenchbulldog.bg/625-2/
цялото сьбитие тук http://frenchbulldog...2013/01/11/554/
User's Signature

Качена снимка

#785 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 12:28 AM

Показване на мнениетоChiita, в 26 February 2013 - 12:19 AM, написа:

На мен гаранции не са ми нужни :ea_103: за теб щом са достатъчни, значи за теб е ок :md_064:

И нещо полезно ,донякъде във връзка с разговора ,който подхванахме
Прикачен файл 563221_156217471201657_1698534427_n.jpg
семинар на тема “Френски Булдог – генетика, стандарт, селекция и развъждане” с лектор мистър Арнолд Хендрикс
Незнам кой го видя това и доколко му се обърна внимание , но ще е полезно за всички които се занимават или искат да се занимават с породата -развъждащи или такива ,които смятат да се занимават (май би трябвало да е задьлжително за всички попадащи в тези групи :ab_041: ) любители ,собственици ...,всеки може да присъства (вкл.и собствениците на родителите на френчитто ти, anelia_8 и самата ти разбира се )
Местата са ограничени
Записването тук http://frenchbulldog.bg/625-2/
цялото сьбитие тук http://frenchbulldog...2013/01/11/554/

С удоволствие бих пресъствала,защото ще ми е много интересно,да науча нови неща за малкия ми талъсъм,но съм от Пловдив и няма как да присъствам.Съветвам всички,които могат да отидат,а после да споделят с нас какво ново и интересно са научили. :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#786 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 12:33 AM

Сега прочетох,че ще има и конкурси,което ще е нещо много интересно.Била съм само 1 на изложба - тук в Пловдив в панаира.Бяха събрани предимно големи породи овчарски кучета,имаше няколко шпица, 2-3 йоркита и само 1 френски булдог.Беше много възпитан.Много исках да взема и нашия - просто да го разходим и да го срешнем с някой събрат,но той беше още съвсем мъниче и не го изкарвахме :)
User's Signature

Качена снимка

#787 Потребителят е офлайн   Gry Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 09:44 AM

Човека, от който ще вземам кученцето преди няколко часа ми сподели, че от развъдник са искали да му изкупят цялото кучило. Той не ги е дал. Не знам какъв развъдник е това, но за кученцата са му предлагали X пари, а съм сигурна, че след това ще ги продадат за XXX пари.
Братчетата и сестричетата на котенцето на родителите ми ги продадоха в зоомагазин на двойна цена като ги изкупиха по същия начин от човека, от когото го купихме. И двата случая животинките се продават като родословни. От различни продавачи, на различни цени.
Добре дошли в моето положение.

#788 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2013 - 12:15 PM

Днес всеки се нарича "развъдник"...А до колко това е истина може да се провери в БРФК или клубът по породата.Информация има бол в интернет пространството.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#789 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 01:02 PM

Показване на мнениетоGry, в 06 March 2013 - 09:44 AM, написа:

Човека, от който ще вземам кученцето преди няколко часа ми сподели, че от развъдник са искали да му изкупят цялото кучило. Той не ги е дал. Не знам какъв развъдник е това, но за кученцата са му предлагали X пари, а съм сигурна, че след това ще ги продадат за XXX пари.
Братчетата и сестричетата на котенцето на родителите ми ги продадоха в зоомагазин на двойна цена като ги изкупиха по същия начин от човека, от когото го купихме. И двата случая животинките се продават като родословни. От различни продавачи, на различни цени.
Добре дошли в моето положение.

:md_064: Защо "добре дошли "във вашето положение ?Какво е то , че и ни приветствате в него ?
Това са регистрираните ,за сега, развъдници за породата в България http://forum.dog.bg/...B4%D0%BE%D0%B3/
Само от тях може да се вземе куче с всички необходими документи(за БГ )родено в нашата страна.
Има правила ,които се спазват ,за да се издадат документи на дадено кучило и е невъзможно Развъдник (както го разбираме ние , а не както Вие си мислите че е!) да изкупи кучило и да го продава после.
Правете разлика между регистриран развъдник ,ферма за всякакви породи кученца и съответно прекупвачи !!!Разликите са големи и се учудвам , че не сте ги разбрали.Търговци изкупуват кучила и после ги препродават ...това не е "развъдник " Както и фермата не е регистриран развъдник,както и някой си, който е решил да заплоди породоподобното си куче и после да ги продава като "Уникати" .
Самата дума "развъдник" на мен лично не ми харесва , но няма как да наричаме по друг начин тези които са регистрирани и работят по правила.
User's Signature

Качена снимка

#790 Потребителят е офлайн   ATT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 01:43 PM

Хора,четете! Анимал, Рая и хилядите други гнусни ферми нямат нищо общо с развъдник, те продават болни животни с неясен произход!!!!
User's Signature

Качена снимка

#791 Потребителят е офлайн   castaneda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2013 - 10:46 AM

Нали щеше да има специализирана изложба за френски булдоци? Какво се случи? Защо се говори само за семинар?

#792 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2013 - 01:40 PM

И семинара, и изложбата са отменени по независещи от НКФББ причини.

#793 Потребителят е офлайн   fallingstar Икона

Публикувано: 12 April 2013 - 05:10 PM

Здравейтe,

Въпросът и е към тези от вас, чиито френчита са цвят white/cream. От къде купихте вашето кученце? За жалост и в трите регистрирани развъдника в България, кученцата са предимно тигрови, и пясъчни. Никъде не намирам бели или кремави. Какво бихте ме посъветвали? Всички кучета от тази порода ми харесват много, но точно тези два цвята са ми слабост.
Благодаря предварително! :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#794 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2013 - 06:32 PM

Цитат

френчита са цвят white/cream.

Има голяма разлика между бял цвят и кремав цвят :smile:
Белите френчита са всъщност петнисти(просто имат минимално количество петна(тигрови или бежави) по тялото си или въобще нямат),наричат се екстремно бяло .
Докато кремавите са генетично рижави с изсветляващ ген модификатори.
Бял цвят се среща и тук(миналата година се роди чисто бяло кученце в един от развъдниците) , ако търсите екстремно бяло без никакви петна ,търсете и по европейските развъдници ,често се раждат.
Докато кремави със сигурност и най лесно и бързо ще намерите в Америките ,там този цвят е разрешен и много популярен.И в Европа се раждат ,но по рядко и умишлено не се селекционира този цвят ,защото не е разрешен по стандарт.
Това май на снимката е кремаво кученце ?
User's Signature

Качена снимка

#795 Потребителят е офлайн   fallingstar Икона

Публикувано: 12 April 2013 - 06:40 PM

Показване на мнениетоChiita, в 12 April 2013 - 06:32 PM, написа:

Цитат

френчита са цвят white/cream.

Има голяма разлика между бял цвят и кремав цвят :smile:
Белите френчита са всъщност петнисти(просто имат минимално количество петна(тигрови или бежави) по тялото си или въобще нямат),наричат се екстремно бяло .
Докато кремавите са всъщност генетично рижави с изсветляващ ген модификатори.
Бял цвят се среща и тук(миналата година се роди чисто бяло кученце в един от развъдниците) , ако търсите екстремно бяло без никакви петна ,търсете и по европейските развъдници ,често се раждат.
Докато кремави със сигурност и най лесно и бързо ще намерите в Америките ,там този цвят е разрешен и много популярен.И в Европа се раждат ,но по рядко и не се търси умишлено този цвят ,защото не е разрешен по стандарт.
Това май на снимката е кремаво кученце ?

Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Аз написах и двата цвята, защото и двата ми харесват, въпреки че ако имах избор между двата бих избрала кремавия цвят. Аз е влюбих в породата преди няколко години докато бях точно в САЩ - там всеки втори френски булдог беше кремав и този цвят изначално ми е фаворит (и на снимката е той :))

Ще потърся сега в американските развъдници, въпреки че ми е трудно да си представя как точно ще се случат нещата с транспорта му до тук :(

#796 Потребителят е офлайн   CuMu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 May 2013 - 08:55 AM

Здравейте на всички ! Искам да ви питам, на кучето ми (2 годишна) й тръгна кръв и се разгони. Но мен ме нямаше 2-3 дни и баща ми я завел при мъжко куче, пак френски булдог, на 2-3-тия ден от разгонването. Там беше една седмица и като се върна е станала доста по-мързелива, отказва да яде, което не го е правила никога, всякакви гранули пробвах. Надебеляла е малко, но въпроса ми е има ли как да разбера дали е бременна ?
User's Signature

Айра - Френски Булдог, женска
Качена снимка

#797 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2013 - 09:52 AM

Да, на ехограф след 20-ия ден.
User's Signature

Качена снимка

#798 Потребителят е офлайн   CuMu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 May 2013 - 04:36 PM

Скоро бях чел, че при френчитата трябвало изкуствено осеменяване. Възможно ли е и при моята да трябва така ? И те носят около 60 дни, нали ?
User's Signature

Айра - Френски Булдог, женска
Качена снимка

#799 Потребителят е офлайн   Марк. Икона

Публикувано: 03 June 2013 - 12:33 AM

Здравейте, имам няколко въпроса:
(1) Кои породи кучета не харесва вашето френчи? (Имам в предвид, като я види започва да лае)
(2) Нападат ли френчито ви, защото грухти? :ab_041:
(3) Колко често го къпете?
Извинявам се ако има вече такава тема. Търсих, но не намерих. :smile:

#800 Потребителят е офлайн   bubaandonov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 03 June 2013 - 09:11 AM

здравейте,Марк,
съжалявам,че не мога да отговоря веднага,когато имам поща,за което и се извинявам
на въпросите–не мога да конкретизирам за всички,но най–много ненавижда хъски/така поне ми се струва/
да кажем,че в целия вход на блока има само женски кучета и не се изтрайват само с едно,което е порода подобна на питбул/забравих как беше точно/
за грухтенето–тя просто не го прави,за разлика от майка си–тя вече живее при друго семейство
къпането–зимата възможно по–рядко,а лятото с вода може би всеки ден,с шампоан не по–често от 1 път на 15 дни,поне се старая
хубав ден!и...ще ми бъде приятно пак да си пишем
разкажи ми за твоя/твоята/сладур,разбира се когато имаш време.ще ми бъде интересно.

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни