Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#821 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 July 2013 - 11:02 PM

Здравейте! Случайно може ли някой да ме информира какво е това зелено родословие? Харесала съм си една госпожица от Сърбия и ми казват,че била със зелено родословие.. Ама нали моя хубавец първия няма родословие и съм боса в това отношение.. Ще съм ви благодарна,ако някой ме светне по въпроса и как евентуално може да се провери самото родословие :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#822 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2013 - 09:59 AM

Трябва ти експортно родословие щом е от Сърбия!Това зелени , червени и всякакви други цветове е несериозно,още повече да ти го казва развъдчика на кучето. :dh_188:
Ако говорим за цвета на бланката ,Виждала сьм експортно сръбско родословие и то е светлосиньо на цвят(ако нещо не е променено)
Нашите българските се отпечатват на зелена бланка.
Родословието се проверява и заверява в Клуба и БРФК.Свързваш се с ОРД и го изпращаш за заверка и получаване на ПК номер (разбира се ако всичко е редовно с документа)контакти тук http://frenchbulldog.bg/contact/
Надявам се ,че си контактуваш директно с развъдчика на кучетто ,а не чрез прекупвач.Кой е развъдника?
User's Signature

Качена снимка

#823 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2013 - 01:43 PM

Показване на мнениетоChiita, в 03 July 2013 - 10:59 AM, написа:

Трябва ти експортно родословие щом е от Сърбия!Това зелени , червени и всякакви други цветове е несериозно,още повече да ти го казва развъдчика на кучето. :dh_188:
Ако говорим за цвета на бланката ,Виждала сьм експортно сръбско родословие и то е светлосиньо на цвят(ако нещо не е променено)
Нашите българските се отпечатват на зелена бланка.
Родословието се проверява и заверява в Клуба и БРФК.Свързваш се с ОРД и го изпращаш за заверка и получаване на ПК номер (разбира се ако всичко е редовно с документа)контакти тук http://frenchbulldog.bg/contact/
Надявам се ,че си контактуваш директно с развъдчика на кучетто ,а не чрез прекупвач.Кой е развъдника?

Да - директно се свързах с жената. Мисля,че развъдника се казва Energy House Kennel. Наистина имат страхотни кученца,но на мен ми се искаше да си е Бг кученцето,защото все пак мога да комуникирам спокойно с продавачите. Естествено тук изниква въпроса с цените. Сръбските кученца са доста по - евтини,което малко ме озадачи.. :rc_036: За сега съм в процес на търсене, защото искам да проуча нещата и да намеря най-доброто и най-изгодно все пак. Пък и имаме проблем с Айрън и ни предстои пътуване до Търново, за среща със специалист така че и там ще хвръкнат много пари.. Но второ кученце ще има със сигурност,само живот и здраве да излекуваме големия герой :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#824 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2013 - 02:04 PM

Явно нещо не сте се разбрали с това "зелено" родословие , но ти за всеки случай уточни че искаш експортно.за да не се налага после да го търсиш.
User's Signature

Качена снимка

#825 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2013 - 02:04 PM

Иначе ето я малката госпожица и снимка на родословието. Аз дори си нямам идея как трябва да изглежда пустото му родословие!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#826 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2013 - 02:08 PM

Хубаво кученце ,има неjno братче в Бг.Развъдника е Нимими хаус ,таткото е на Николета (енерджи хаус)
User's Signature

Качена снимка

#827 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2013 - 02:14 PM

Показване на мнениетоChiita, в 03 July 2013 - 03:08 PM, написа:

Хубаво кученце ,има неjno братче в Бг.Развъдника е Нимими хаус

Ами братовчед ми си взе скоро - момченце,но май не са брадчета,защото май каза,че неговото е на 4 месеца. Кученцето е страхотно и за мен най- важното е да е живо и здраво, а това родословие сигурно няма и да знам къде е един ден,ама карай. За сега сме на режим проучване - не искам да се хвърлям току така, макар,че малката е уникална. Но за сега оглеждам - все пак и тук имаме доста кученца в момента :) Този път ще съм по- внимателна и прецизна в избора си : ) Поздрави от нас и много усмивки :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#828 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2013 - 03:49 PM

Здрасти, Ани!
Прекрасно е това, че сте решили да си имате второ булдоче вкъщи.
Относно сръбските кученца- родословията са светло сини, както ти каза Чийта.
В момента има много хубави бебета и в Бг, както и предполагам и за напред ще продължи това да се произвеждат качествени бебета.Мисля, че и за теб би било по-удобно да си вземеш кученце от БГ, защото тогава ще имаш на разположение развъдчика по всяко време, което е голяма опора.А колкото за цените мисля, че и тук с всеки развъдчик може да се договори човек за различни варианти с плащането и цената на кученцето.Най- добре като се решите да звъннете в клуба или да се свържете директно с развъдчика, който сте си избрали, дори е добре да се видите и поговорите на живо.

Поздрави и чакаме вести от вас! :mg_062:
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#829 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2013 - 10:13 PM

Показване на мнениетоbagira, в 09 July 2013 - 04:49 PM, написа:

Здрасти, Ани!
Прекрасно е това, че сте решили да си имате второ булдоче вкъщи.
Относно сръбските кученца- родословията са светло сини, както ти каза Чийта.
В момента има много хубави бебета и в Бг, както и предполагам и за напред ще продължи това да се произвеждат качествени бебета.Мисля, че и за теб би било по-удобно да си вземеш кученце от БГ, защото тогава ще имаш на разположение развъдчика по всяко време, което е голяма опора.А колкото за цените мисля, че и тук с всеки развъдчик може да се договори човек за различни варианти с плащането и цената на кученцето.Най- добре като се решите да звъннете в клуба или да се свържете директно с развъдчика, който сте си избрали, дори е добре да се видите и поговорите на живо.

Поздрави и чакаме вести от вас! :mg_062:

Здравей! Ами преди да си вземем Айрън прочетох 10 неща за френските булдочковци. Сред многото лиги, пръцкания, хъркания и прочие, на края пишеше,че са като наркотик и че ако човек може да се примири и да живее щастливо с останалите 9 факта, то със сигурност ще си вземе още поне един булдог. Тогава нищо не разбирах и нищо не знаех,но ето че вече си обяснявам това 10то правило,което май май ще се окаже вярно.

По повод Бг кученцата съм напълно съгласна с теб и имам нещо на ум,но за сега нищо не говоря за второ кученце, защото утре ни предстои кастрация на малкия и съм в шок от предстоящото. Когато вече имаме някакъв резултат по повод кученцето с радост ще споделя с вас!

Поздрави от вече заслапия ми другар! :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#830 Потребителят е офлайн   didkoslawow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2013 - 06:54 PM

имаме проблеми с моя приятел , чеше се здраво и му опадва козината зад ушите и отстрани на предните крака където се чеше ,зачервено е около муцунката и лапичките , ходихме на 3 различни доктора и нищо само дето и тримата вземаха по над 100 лв и ми дупчеха кучето с лекарства и инжекции , първия го лекува за краста уш много добър тук в Бургас ,някви мазила хапчета първо нестана с тях да вика ще трябват инжекции , от там на някакви инжекции и дотам кучето не се оправи каза тя болестта е по упорита ще трябват доста месеци и това беше всичко ... кучето ми в крайна сметка не се оправи след 2-3 седмици петната му намаляха сами и се пооправи малко после пак пламна заведох го на друг ветеринар той пък го лекува за гъбички (забравих точното название) инжекции 5 дена и там и накрая ми вика еми то вика породата е такава чувствителна и проблемна и някакъв шампоан за алергии и гъбички и храна специална за алергии спасявайте се вика хаха и сега се мъчи кученцето ми (чеше се яко и му стават рани) и двамата му взимаха проби там от кожата го драха с едни ножчета на микроскоп го гледаха и нищо

Помагайте ако някой знае нещо мазило лекарство да го мажа да му отмине :)

#831 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2013 - 10:14 AM

Показване на мнениетоdidkoslawow, в 05 August 2013 - 06:54 PM, написа:

... и двамата му взимаха проби там от кожата го драха с едни ножчета на микроскоп го гледаха и нищо

Нищо не откриват в пробите ли ? Преди откриваха ли?
User's Signature

Качена снимка

#832 Потребителят е офлайн   didkoslawow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 August 2013 - 12:29 PM

еми тоз дето му взима пробва вика краста ама тя като влезела по навътре в кожата и не се виждала трудно се откривала ,другия вика не се вижда май нищо симптомите били за някви гъбички (ама пак казвам забравих точното име) общо взето тъпаци дето си правят експерименти

#833 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2013 - 02:36 PM

Да -демодекозата(вид краста) понякога трудно се открива .За лечението и може да са нужни месеци ,особено ако е генерализирана форма (както ви е казал единия от лекарите)
Локализираната форма в много случаи отминава и сама , но при вас ако е това не е локализирана ,а по тежката генерализирана!
Гъбички -направете си посявка , има готови хранителни среди за няколко дни ще се появи растеж и ще има резултат .Във всеки ветеринарен кабинет може да се направят.Лечението на гъбичките сьщо е много упорито и продьлжително!
И друг вариан има ,кучето ви да страда от алергия или атопичен дерматит -тогава през определени периоди от време ще откривате и гъбички и бактериални инфекции ,ще лекувате тези вторични прояви , а проблема ще остава, защото той е в хиперактивната имунна система на кучето.Лечението е комплексно,подържащо и може да продьлжава на периоди през целия му живот .
Ако това донякъде ви изясни въпроса (въпреки , че беше изключително кратко описание и има още други възможности от които да боледува вашето куче ) може да си направите изводите , че едва ли така наречените от вас "тъпаци" са си правили експерименти.Доверете се на някой от тях или си потърсете друг ,който ще следи сьстоянието и ще изключва възможните причини на заболяването ,защото вълшебно хапче или мазило ,особено без диагноза няма .
User's Signature

Качена снимка

#834 Потребителят е офлайн   Емил7 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Изкуство
    Кучета
    Музика
Публикувано: 06 August 2013 - 06:49 PM

Moйто е със същия проблем. Водил съм го на 17 ветеринаря, поне веднъж да бях чул едно и също мнение... Това заболяване не се лекува, тоест е хронично. Но няма място за паника. Единственото, което го лекува е "Кортизем", кученцето трябва да се маже с него, но за съжаление от месец-два е ограничен вносът на лекарството нещо...
User's Signature

Ку-ку!

#835 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2013 - 09:24 AM

Емил7 Щом ви помага( за сьжаление ,не лекува!)Кортизема , може да го заместите с Кортаванс сьщо на Вирбак.
Това обаче не важи за горното кученце, защото там е имало сьмнение за гъбички и краста, дали има или не не е ясно , но кортизоновите препарати са противопоказани при тези заболявания!Затова и самолечението не е препоръчително.
User's Signature

Качена снимка

#836 Потребителят е офлайн   Емил7 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Изкуство
    Кучета
    Музика
Публикувано: 07 August 2013 - 12:45 PM

Благодаря ти,Chiita!
:)
User's Signature

Ку-ку!

#837 Потребителят е офлайн   didkoslawow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 05:17 PM

може и да е хормонално , някой казват ,че след кастрация и всички тези неща изчезват

#838 Потребителят е офлайн   NeLy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 11:13 AM

Значииии .... тази моята маймуна ... 3то легло си изяжда. Много ме ядосва. Слуша много, изразходва енергия, обаче от време на време му залепва релето и хоп ... просто се събуждам една сутрин или се прибирам от работа и заварвам целия под в "пуканки" ;))) Кофтито е, че го прави винаги като ме няма, иначе ако съм там - лесно. Сигурно от скука го прави ... ама и играчки му оставам и пак леглото ръфа. Някакви идеи как да го отуча от този прекрасен "навик". Пробвах да му оставям парцал, ама и него разнася, прави го на конци, а пък ми се иска да си има сигурно местенце, негово си, където да знае, че може да си лежи... и без това дивана е строго забранена зона.

#839 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2013 - 10:20 AM

Купете му пластмасово легло :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#840 Потребителят е офлайн   NeLy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2013 - 11:27 AM

ихихихи, да, има едни като легени, вЕрно :) ще му сложа един чаршаф и да си царува ;))

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни