Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#701 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2012 - 07:49 PM

Ами още не сме му поставили третата ваксина,другият месец ще е и затова не го изкарвам.В крайна сметка рано или късно ще се научи,не мога да очаквам от веднага да стане :dog: А по какъв начин да му покажа,че не трябва да гризе стените вкъщи?Пробвах с "не" и игнориране,но спира за малко и после пак..а постоянно си играя с него и му обръщам внимание..

#702 Потребителят е офлайн   Svetletoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 07:29 AM

Показване на мнениетоdessymar, в 16 October 2012 - 07:11 PM, написа:

Показване на мнениетоborislava_, в 16 October 2012 - 04:24 PM, написа:

И аз така си мисля,но вече се чудя какво да правя..пишка и ака навсякъде..сутрин стоим в банята супер много време,веднъж се изпишка там,похвалих го,наградка,всичко както си му е редът,като излезнахме,пак се изпишка на коридора и си чакаше наградата :ab_041: Иначе не го е страх примерно,защото докато стоим и го чакам почва да гризе шкафът,тоалетната :ab_041: и само чака да излезне,за да си свърши работата.Не знам вече как да го науча в банята :dog:

когато станете от сън ,го вземете на ръце и го заведете на вън , а не в банята , да не стане така, че после да питате, как да не пикае в банята или когато види плочки да си пикае, щото си мисли , че това е банята :ab_041: , постепенно ще свикне :ab_041:
а пишка и ака, защото е малко, зависи от вашето постоянство и отделено време :ae_085:

Проблемът е че нямаме трета ваксина и все още не можем да излизаме, предполагам, че и borislava_ има същия проблем. Не знам вече какво да я правя прави бели на всяка втора крачка, изяде ми зарядното за лаптопа, стените, клетката на заека и още много......

User's Signature

Качена снимка

#703 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 01:20 PM

Много са малки ,незнам как очаквате да се държат , но вероятно не правят нещо по различно от всякакви други бебета -акат ,пишкат ,гризат....
Имайте в предвид , че тепърва предстои най -сериозния период на гризане -когато започнат да сменят зьбите.След това нещата се успокояват.
User's Signature

Качена снимка

#704 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 03:10 PM

Да,и при нас не го изкарваме заради третата ваксина.Радваме му се,а пък с гризането няма как,ще намалее..при всички кучета е така..поне гледам като съм си вкъщи,като гризе стената,да му давам играчката,защото каквото падне от мазилката го дъвче и гълта..притеснява ме да не му навреди..

#705 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 04:13 PM

Още един въпрос от мен...сега другият месец като му бием третата ваксина,при положение,че не трябва още 15 дена да го изкарваме,кога трябва да го обезпаризитим външно?Тъй като четох,че е най-оптимално каишка+спот-он,но пък идва зима,дали да не му сложа само спот-он и вече към март и каишка?Доколкото четох мненията,се спрях на адвантикс и килтикс,но ще се консултирам и с ветеринаря.Вие от кои продукти сте доволни?

#706 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2012 - 02:39 PM

Имам едно въпросче свързано с храната.Нещо не можем да се разберем с нашата продавачка..Малкия е на 47 дни и тежи 2,150 кг. Храня го с Роял Канин мини джуниър,макар,че не е мини порода,но с такава храна са го захранили така че с това продължихме.Въпросът ми е при тези кг и тази възраст по кооко грама на ден трябва да яде малкия,защото не мога да се оправя явно с тази таблица..Благодаря предварително за отговора :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#707 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2012 - 03:26 PM

ми то се иска малко акъл за тая работа

#708 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2012 - 03:38 PM

Според мен трябва да смените храната. А иначе - има си таблици на чувалите отзад, а ако купувате насипно - все пак за това са продавачките, би трябвало да са компетентни по тия въпроси....Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#709 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2012 - 04:10 PM

Показване на мнениетоdile, в 24 October 2012 - 04:26 PM, написа:

ми то се иска малко акъл за тая работа

Моля?

Показване на мнениетоLetty, в 24 October 2012 - 04:38 PM, написа:

Според мен трябва да смените храната. А иначе - има си таблици на чувалите отзад, а ако купувате насипно - все пак за това са продавачките, би трябвало да са компетентни по тия въпроси....Качена снимка

Защо да я сменям?Видях я таблицата в интернет,но нещо не я разбирам.Тоест мислех,че я разбирам,но вета каза друго..

User's Signature

Качена снимка

#710 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2012 - 04:49 PM

Здравейте, Анелия!

Mini Junior Royal Canin е за мини породи кучета, както сте разбрали, а френчитата са средни породи. Както и да гледате таблицата за мини породи, тя няма инфо за количеството гранула за средни породи за 7-8 седмична възраст, каквото е вашето кученце. Вижте, в последната колонка пише препоръчително количество за 7-8 седмични кученца гранула 1 5/8 чаши за мини породи:

Препоръчителни дози RC за мини породи, достигащи 10 кг в зряла възраст

1 фирмена Royal Canin мерителна чаша = 240 мл = 90 г.

Ако ползвате селектора на фирмения сайт, може сами да определите подходящата храна за френчито, а именно Royal Canin 30 Junior:

За френчи на 7-8 седмична възраст

My link

И съответно дозата за този вид гранула, която е по-калорична от тази за мини-породите е от порядъка измежду 1 5/8 мерителни чаши до 2 на ден (от 150 до 195 г), разделен по възможност на 4-5 порции в денонощието, в зависимост от апетита и пола на кученцето. Има значение вида на гранулата, т.е. нейната калоричност според вида на породите, защото техния растеж завършва по различно време. Или, ако храните куче от средна порода с гранула за мини породи е необходимо по-високо количество, но няма да намерите точно колко по фирмените сайтове. Пък и не е толкова страшно, докато преминете на подходящата храна. Просто въвеждайте постепенно всяка нова храна, като смесвате в порядъка на седмица-две стара и нова гранула. Не забравяйте кученцето винаги да има достъпна прясна вода в купичка. Ето напр. за средните породи, каквито са и нашите френчита:

Растеж на средни породи

В периода на растеж не пестете чак толкова гранулата, докато разберете как се отразява гранулата/храната на кученцето, т.е. дали я усвоява пълноценно (по количеството изходен продукт), дали пълнее или оформя релефна мускултура и скелет. От сега мога да ви кажа, че Royal Canin е силно надценена храна на нашия пазар, с висок пълнеж въглехидратни храни в бърз гликемичен индекс (царевица, ориз), с вредни за здравето овкусители от рода на тези, поставяни в джънк храните за хората и т.н., но е консервативна традиция ветеринари и хората да захранват кученцата с този вид. С времето ще се ориентирате кой вид гранула е най-оптималния за вас. Тук във форума, в отдел "хранене" има много инфо и отзиви от други потребители по тази тема и може да прочетете варианти и какво, по колко и как се отразява на кученцата. Успех!

#711 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2012 - 07:07 PM

Ev.Mink 1000 благодарности! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#712 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2012 - 08:01 PM

Здравейте!Ние вече сме на 3 месеца и сме много порастнали,но от 2-3 дена забелязвам нещо в поведението му:играе много,скача,радва се,но като че ли изведнъж много се изморява,ляга и веднага заспива за по 2-3 часа..като че ли преди по-трудно се изморяваше..Все пак си мисля,че сега расте и има нужда от повече сън,при вас случвало ли се е?В неделя сме на ветеринар и ще го питам,но все пак исках и вас да попитам.Иначе няма някакви тревожни признаци:яде си всичко,веднага го омита както преди,няма разтройство,кашлица и т.н.

#713 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2012 - 05:33 PM

Показване на мнениетоborislava_, в 31 October 2012 - 09:01 PM, написа:

Здравейте!Ние вече сме на 3 месеца и сме много порастнали,но от 2-3 дена забелязвам нещо в поведението му:играе много,скача,радва се,но като че ли изведнъж много се изморява,ляга и веднага заспива за по 2-3 часа..като че ли преди по-трудно се изморяваше..Все пак си мисля,че сега расте и има нужда от повече сън,при вас случвало ли се е?В неделя сме на ветеринар и ще го питам,но все пак исках и вас да попитам.Иначе няма някакви тревожни признаци:яде си всичко,веднага го омита както преди,няма разтройство,кашлица и т.н.

От скоро имам бебче на 2 месеца и при нас е същото.Колкото по-голям става толкова е по-луд и по-бързо се изморява.Докторката каза,че е нормално,защото сега израсходва по-голямо количество енергия на куп и има нужда от време да се възсатнови.И нашия е така - играе,играе 20-30 мин. и изведнъж туп - падат му батерийте :D
User's Signature

Качена снимка

#714 Потребителят е офлайн   Antoaneta97 Икона

Публикувано: 06 November 2012 - 09:43 PM

Здравейте! Харесах си куче от породата френски булдог. Можете ли да ми кажете нещо за тях? И преди да си взема искам да разбера всичко за тези сладки същества. Ако може да ми дадат мнение тези, които имат френски булдог. Благодаря предварително :)

#715 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2012 - 10:20 PM

Подфорума , целия е за френски булдог !
Прочетете поне заглавията на темите , поразгледайте и вероятно ще намерите много информация ,въпреки че може и да се намери някой който да описва в детайли , все пак се пробвайте да прочетете сами ,преди да правите нови теми.
Успех
Темата ви не е информативна и се повтаря с много подобни въпроси ,затова ще бъде слята с тема "Въпроси"
МОД

User's Signature

Качена снимка

#716 Потребителят е офлайн   Sunny2012 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 08:44 PM

Така приятели, да ви задам няколко въпроса. Приятелката ми иска да си взима френски булдог, можете ли да ми кажете нещо за тях. Потребителите, който имат такава гадинка да изкажат мнения и друг въпрос имам, около колко $ можем да я имаме :)
Мерси предварително !
User's Signature

Качена снимка

#717 Потребителят е офлайн   ATT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2012 - 08:56 PM

Има тема в която може да си зададете въпроса, не е нужно да пускате нова. Френския булдог е скъпа порода , ако не можете да си позволите кученце от ръзвъдник отложете покупката, за да Ви ориентирам цената на родословните бебета е около 1000 евро и нагоре. Съща така Ви съветвам добре да се запознаете с породата, преди да пристъпите към покупка във форума има много изписано за породата и нейната специфика. :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#718 Потребителят е офлайн   NeLy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2012 - 11:02 AM

Здравейте, на мойто бебче - на 3 месеца много му сълзят очичките. :( Доктора казва, че е здрав, като по учебник и е от препаратите, с които мием ... Да... ама знам ли ?! Вие как почиствате очичките? Какви грижи полагате за тях и с какви препарати с миете пода, за да не му тормози кожата и очите? Ако може да ми посочите някакво име на препарат ?

Благодаря! :)

#719 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2012 - 11:47 AM

Най често сълзят от храната ,с която се храни (може нещо да не му понася)РАзбира се ако всичко с очите е наред.
Аз си използвам обичайните препарати.
User's Signature

Качена снимка

#720 Потребителят е офлайн   NeLy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2012 - 11:53 AM

Показване на мнениетоChiita, в 09 November 2012 - 09:47 AM, написа:

Най често сълзят от храната ,с която се храни (може нещо да не му понася)РАзбира се ако всичко с очите е наред.
Аз си използвам обичайните препарати.

Ами, всичко е наред... храним го с Орижен, Еквилибриум, акана ... омесвам му ги в един контейнер и да има, последния път сложихме и малко педигрии , ама на тоя мис - 200 грама педигри на дали е оказало влияние ! Ама днес ще му взема еукануба пак да го пробвам ... Благодаря много !

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни