Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#941 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 June 2014 - 03:32 PM

Показване на мнениетоmy_bulldog, в 03 June 2014 - 01:43 AM, написа:

Имам питане относно първото разгонване и по-точно всякаква информация-започване,продължителност,състояние,памперси или гащички и друга би ми била полезна. Френската ми красавица е на 7 месеца и очаквам в скоро време да стане от бебе-голямо момиче :) мерси и се извинявам ако има писано по въпроса. Аз не успях да открия,а не е като да не се пороових.

И моята и аз много се притеснявам, защото имам и мъжки батко, който е кастриран, но това не му пречи да й хвърля по едно око Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#942 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2014 - 03:00 PM

Здравейте! Днес на моята госпоцица й дойде цъкъла - вече сме две жените вкъщи. Имам няколко въпроса:

1. трябват ли някакви по специални грижи за половите й органи вмомента, защото тя е дебеличка и не може да се ближе?
2. Баткото е кастриран - трябва ли да ги разделям като ги оставям сами или гащичките са достатъчна защита да не стне беля?
3. Колко време ще продължи кръвотечението и колко време трябва да я пазя след това и да не я водя в клетката?
Моля, ако изпускам нещо да ми пишете - много съм притеснена.

User's Signature

Качена снимка

#943 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2014 - 08:34 PM

1.По специални грижи не са нужни,може да я почистваш с влажни кърпички без спирт , ако са много изтеченията и се зацапва козината.
2.Каква беля да стане щом е кастриран ? Нямате проблеми в случая .Гащичките при некастриран мьжки никаква работа няма да свършат :ab_041:
3.Индивидуално е , но най често до 10- 12- 15- дни продължава кървенето ,пазят се поне още минимум 10-на дни,защото тогава женската е вече готова.
ПС : Защо пишеш с болт ? Удебеляването по принцип се използва ,когато искаш да наблегнеш на нещо -дума ,израз и т.н
User's Signature

Качена снимка

#944 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2014 - 12:58 PM

Показване на мнениетоChiita, в 22 June 2014 - 09:34 PM, написа:

1.По специални грижи не са нужни,може да я почистваш с влажни кърпички без спирт , ако са много изтеченията и се зацапва козината.
2.Каква беля да стане щом е кастриран ? Нямате проблеми в случая .Гащичките при некастриран мьжки никаква работа няма да свършат :ab_041:
3.Индивидуално е , но най често до 10- 12- 15- дни продължава кървенето ,пазят се поне още минимум 10-на дни,защото тогава женската е вече готова.
ПС : Защо пишеш с болт ? Удебеляването по принцип се използва ,когато искаш да наблегнеш на нещо -дума ,израз и т.н

Благодаря за отговора. Вчера се обадих на вет ни и той ми каза почти същото.. Само че, пусти гащи - много и пречат! Най-много се притеснявах за мъжкия, защото въпреки,че почти от година е кастриран продължава да ни клеца краката и няколко пъти съм го виждала да се мъчи да се качва на малката - не знам на игра или от превъзбуда от самата игра, но и тя му се качва и се клати отгоре му.. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#945 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2014 - 04:53 PM

При мен никога не се е получавало това с гащите , свалят ги ,търкат се в стената , а сьм виждала и едната да ги дьрпа все едно са сложени да си играе.
User's Signature

Качена снимка

#946 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2014 - 01:09 AM

Показване на мнениетоChiita, в 23 June 2014 - 05:53 PM, написа:

При мен никога не се е получавало това с гащите , свалят ги ,търкат се в стената , а сьм виждала и едната да ги дьрпа все едно са сложени да си играе.

Ами вече посвикна с тях и не ги събува толкова често.. Днес само веднъж й се бяха изхлузели, но така и не ги беше махнала. Дано да свикне, че иначе всичко ще стане на точки Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#947 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2014 - 11:29 AM

Имам един въпрос нормално ли е Джими да си гризе предните лапи?

#948 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2014 - 12:33 AM

Показване на мнениетоmagiz, в 27 June 2014 - 12:29 PM, написа:

Имам един въпрос нормално ли е Джими да си гризе предните лапи?

Ами нормално е, ако го сърби или се е убол на нещо, но ако няма видима причина го заведете на вет. Моя любим така все си ближише и гризеше лапите преди, докато имаше кожни проблеми.
User's Signature

Качена снимка

#949 Потребителят е офлайн   RITA79 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2014 - 10:35 AM

Показване на мнениетоПухче, в 22 May 2014 - 04:20 PM, написа:

Показване на мнениетоmy_bulldog, в 22 May 2014 - 04:09 PM, написа:

Здравейте :rc_036: преди 3-4 часа моята красавица както си лежеше в любима поза - жабка :ab_041: и изведнъж почна да си търка очите с лапички и да се търка до каквото се добере :ca_003: след малко забелязах че очите и са доста зачервени и едвам си ги отваря :dh_188: хванах си я под ръка и веднага към ветеринара. Той я гледа и ми вика това е алергия няква и и би една противоалергична инжекция и ми каза сега към 19ч пак да отида да я види как е. Въпроса ми е - Възможно ли е да има алергия към пухчетата? защото няма от какво друго да и станат така очите. И в момента са и отекли очичките и трудно си ги отваря, ама поне не е както беше по обяд. Ще съм безкрайно благодарен ако някой ми даде какъвто и да е съвет :ae_085:

Съвсем наскоро моето кученце имаше същия проблем/симптоми.. оказа се конюнктивит, като 4-5 дни си затваряше окото най-вече вечер и го чешеше, триеше и т.н. и аха да го водим на вет. доктор и на сутринта му няма нищо.. като последния ден вечерта положението изглеждаше много зле.. на другия ден сутринта(изглеждаще по-добре кученцето, но пак си затваряше окото) го заведохме и лекаря каза че е лека форма на конюнктивит.. изписа ни "ТОБРАКУЛИН 0.3%" и каза да капваме по 1 капка(в листовката пишеше доста по-голяма доза, но реших да послушам лекаря) 2 пъти дневно в продължение на 5-6 дни.. и ако има проблем, макар да не му се вярвало да има да идем пак.. нямаше проблем още на втория ден имаше голямо подобрение и на 4-тия или 5-тия ден вече беше добре..
П.С.: също ни каза че след известно време(не каза ден, месец или година по-късно) пак ще се появи и да си пазим какпките, но срока им на годност така или иначе е 1 месец :D

Здравейте,
нашата Рита също е със зачервени клепачи, бяха подпухнали,
капим също Тобракулин и има подобрение, утре е 10-тия ден и трябва да спрем да ги капим
не са се оправили напълно обаче
вие колко време ги капахте и след колко дни капане се оправихте

#950 Потребителят е офлайн   Пухче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2014 - 01:06 PM

ами при нас проблема беше с очите, не с клепачите.. доста бързо се оправиха с два пъти по 1 капка дневно.. за 4-5 дни изчезна проблема.. като му почиствах често очите с някакъв разтвор, но едва ли е оказало влияние.. мисля че е трябвало досега да идете на преглед.. направете го възможно най-скоро и за жалост май трябва да идете и за второ мнение.. успех, дано се оправи скоро животинката

#951 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2014 - 03:25 PM

Аз имах проблем с мъжкаря, когато беше на 2-3 месеца. Проблема при нас беше Чери Ай и мина с Тобраколин Д. До ден днешен ползвам капкитев при зачервени очи :)
User's Signature

Качена снимка

#952 Потребителят е офлайн   RITA79 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 June 2014 - 08:54 AM

Благодаря ви за отговорите,
ние 2 пъти ходихме при доктора ни
според него е от тревите, но защо не се оправя напълно :sad:
ще я заведем и при друг доктор да видим той какво ще ни каже
лощото е, че можем чак в петък да я закараме, дано да се оправи или поне да не се влошава

#953 Потребителят е офлайн   Пухче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2014 - 09:06 AM

а всъщност подобрението голямо ли е или съвсем леко? ако почти няма дори и да е от тревите или от каквото и да е лечението явно не помага и при положение че трябва да спрете капките положението би било още по-лошо... а става въпрос и за зрение(очи)

#954 Потребителят е офлайн   RITA79 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 June 2014 - 09:17 AM

Пухче, подобрението е доста, едното оче съвсем се оправи, а друготе е само леко зачервен клепача и сълзи отвреме-навреме
а преди ми беше толкова жал да я гледам - клепачите бяха подпухнали и долния клепач леко увиснал надолу от тежестта, сълзяха много - бяха се получили пътечки по муцунката, където са се стичали
има доста подобрение наистина, надявам се да не се влошава, а само да се оправя повече и повече,
ще накарам майка ми и баща ми да я заведат и при другия лекар, за който научих, че е добър
аз не съм при тях за съжаление иначе още днес щях да я закарам
какво ли не изчетох из нета и съвсем се наплаших

#955 Потребителят е офлайн   Пухче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2014 - 09:28 AM

нормално е да се наплашите.. щом има голямо подобрение мисля че трябва да сте спокойни.. почиствайте очите 1-2 пъти дневно докато отшуми или докато може отново да слагате капки.. не пречи да идете и при другия вет. лекар, но щом едното око е ок мисля че е въпрос на време нещата да се оправят... дано да е по-скоро и да свършат тревогите и кученцето да не изпитва дискомфорт

П.С.: почиствайте със специялен разтвор, чай от лайка и преварена вода това са известните ми "препарати" , като само първия е по-скъпичък и като се замисля :D 20лв на вятъра хвърлих за малко шишенц,е което е на привършване, защото май няма особена разлика, но другите 2 са безплатни.. като болното и здравото око почиствайте с различни тампони, защото ако е конюнктивит много лесно се "разнася" и може да започне на ново всичко..

#956 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2014 - 08:17 PM

Показване на мнениетоRITA79, в 30 June 2014 - 09:54 AM, написа:

Благодаря ви за отговорите,
ние 2 пъти ходихме при доктора ни
според него е от тревите, но защо не се оправя напълно :sad:
ще я заведем и при друг доктор да видим той какво ще ни каже
лощото е, че можем чак в петък да я закараме, дано да се оправи или поне да не се влошава

Съжалявам,че се намесвам, но ако проблема е от тревите, това е по-скоро алергия или непоносимост, отколкото конюктивит. Не позволявайте на кучето да се търка и да се вре в никакви треви и то ще си покаже дали е от това много скоро. Може ли повече инфо за кучето, възраст, пол, други проблеми, от къде е взето кучето и т.н. Питам, защото и аз дълго време имах подобни и други проблеми с едното си куче и беше АД. Надявам се скоро да се оправите.
User's Signature

Качена снимка

#957 Потребителят е офлайн   my_bulldog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 July 2014 - 09:34 AM

ние слагахме Тобракулин-Д и за 4-5 дена се оправи, а иначе почти всеки ден с един разтвор около очите да няма засъхнали секрети, а и да няма секрети пак си пада бая мръсотиика...и задължително с различни тампони :excl: успех

#958 Потребителят е офлайн   RITA79 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 July 2014 - 04:41 PM

Здравей anelia_888,
не знам как да го накараме да стои далече от трева и други неща, то нали е куче, вродено си му е да души, да разглежда и опитва всичко що намери
каракачанска овчарка е и на 3 месеца, живее на село, на двора,
ние я органичаваме от малини, ягоди и други такива с "люти" листа
но най-обича да си играе на райграса, как да го спрем и от там ...
пък и да не ходи по треви, то пак ходи по земята ;)
ще продължим с миенето на очи и ще упортсваме, няма какво да се прави
ще видим какво ще каже и другия доктор

#959 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2014 - 12:38 AM

Показване на мнениетоRITA79, в 01 July 2014 - 05:41 PM, написа:

Здравей anelia_888,
не знам как да го накараме да стои далече от трева и други неща, то нали е куче, вродено си му е да души, да разглежда и опитва всичко що намери
каракачанска овчарка е и на 3 месеца, живее на село, на двора,
ние я органичаваме от малини, ягоди и други такива с "люти" листа
но най-обича да си играе на райграса, как да го спрем и от там ...
пък и да не ходи по треви, то пак ходи по земята ;)
ще продължим с миенето на очи и ще упортсваме, няма какво да се прави
ще видим какво ще каже и другия доктор

Рита, това тук е подфорум за Френски булдог, не за каракачанска овчарка. Най-добре задайте въпроса си в друг подфорум (Породи кучета например) защото там евентуално има хора, гледащи вашата порода. Нямам нищо против да пишете тук, но става объркване и аз до сега си мислех, че говорите за Французин, а то.. Това са две съвесем различни породи и еднаквите симптоми не означават еднаква болест или причина за тях.

Сега малко от опит. Баща ми гледа някакви измислени Каракачански овчари, омешени с БОК и още един Бог знае какво. Най-честия проблем с очите е Чери Ай или алегрична реакция към различни видове осили. Надявам се скоро да ни зарадвате, с новината, че всичко е наред. :)
User's Signature

Качена снимка

#960 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2014 - 12:41 AM

Колкото до капките Тобракулин Д - страшно съм доволна от тях, но Тиацил са 100 пъти по-добри Качена снимка

П.С. В поста си по-горе пиша Тобракулин Д, но имам в предвид Тиацил! Ползвала съм и двата вида Тиацила помогна много повече и по-бързо :)
User's Signature

Качена снимка

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема