Въпроси
Публикувано: 16 July 2009 - 05:20 PM
Не започнах аз с грубото държание.И не мисля,че трябва да знам цялата ветеринарска медицина,ако всеки знаеше и можеше да се оправя сам нямаше да има такива кабинети.А на злобните хора,който не само в тази тема се държат по този начин ще им кажа,че злобата састарява човека.Като си купувам хляб не ходя да видя как го правят,нали.А и се засрамете,защото сте на годините на майка ми и ако така се отнасят с вашите деца няма да сте много доволен.Децата ви сигурно знаят цялата ветеринарна медецина.Много се радвам за тях,че имат такъв родител,който ги е образовал от малки,а аз като нямам баща си оставам неука
Публикувано: 16 July 2009 - 05:33 PM
Има разлика между "образование" и "възпитание"!Проблема не ти е , че не разбираш от ветеринарна медицина,никой не очаква това от теб пък ако ще и да си на 50 год.
Относнно възрастта ти , щом мислиш че трябва да се сьобразяваме с нея , оповести я.
И други деца пишат тук , но странно никой не пише така(нали говориш за грубо държане):
или така
Един съвет , спри , че започваш да си противоречиш и вече е даже смешно.Погрижи се за кученцето си.
Относнно възрастта ти , щом мислиш че трябва да се сьобразяваме с нея , оповести я.
И други деца пишат тук , но странно никой не пише така(нали говориш за грубо държане):
Цитат
Алоо,я по леко с нервите да не те изпратя на...
или така
Цитат
На всички,които не им изнася да си гледат техните теми.Аеееееееееее
Един съвет , спри , че започваш да си противоречиш и вече е даже смешно.Погрижи се за кученцето си.
Публикувано: 16 July 2009 - 05:36 PM
За да съм го казала,някой ме е провокира и е започнал пръв.Никога не се държа агресивно с хората,когато ми говорят нормално,а и сега съм изнервена допълнително,защото не знам,какво се случва,а и се извиних,но грубото държание продължи
Ако може темата да се изтрие
Ако може темата да се изтрие
Публикувано: 17 July 2009 - 07:34 PM
така само май аз чета въпроса та че така
като и даваш по четири пъти по 80 грама което е много как няма да повръща кучето!толкова много храна на малко куче хахахахах !аз на лиза която е вече на 2 месеца и половина за целия ден и давам 150-170 грама на четири пъти и ги разделям !веднъж и дадох повече и почна да повръща за това те съветвам намали грамажа

Публикувано: 18 July 2009 - 07:32 PM
azz, в Jul 17 2009, 08:34 PM, написа:
така само май аз чета въпроса та че така
като и даваш по четири пъти по 80 грама което е много как няма да повръща кучето!толкова много храна на малко куче хахахахах !аз на лиза която е вече на 2 месеца и половина за целия ден и давам 150-170 грама на четири пъти и ги разделям !веднъж и дадох повече и почна да повръща за това те съветвам намали грамажа 

лЕле..

Публикувано: 21 July 2009 - 02:55 PM
Лелеее, Немога да повярвам колко злобни хора има на този свят. И то собственици на такива малки сладки душички. Предстои ми да си взема такова кученце довечера
и от няколко дни изчетох почти всичко, но тази тема ме шокира.
Ако за всеки проблем пращате новите потребители само на ветеринар ( който съм на мнение, че задължително трябва да се посети в тази ситуация) и ги осъждате за "наглостта" им че са се осмелили да попитат, тогава каква е целта на форума. Освен да си бъбрим забавни историйки, не е ли една от целите и взаимопомощ. Да, съгласна съм, че има такава тема, но ако моето бонбонче е зле и немога да го заведа веднага ще отворя десет теми. Нека се отешаваме и да си помагаме когато имаме проблеми със сладурчетата. Ако някой си беше направил труда да прочете проблема на момичето, може би доста по-рано щеше просто да разбере че му дава прекалено много храна. И защото май никой не е забелязал само да спомена, че Надето каза, че няма кой да я закара по-рано на ветеринар.
А изказването " това да не е прасе" ( нямам желание да видя от кой беше)
думи нямам просто. Не разбирам, кой се опитваш да обидиш?
Това ми е първият пост и ще се замисля дали да не е последния в тази злобна общност. Не искам да слагам всички под общ знаменател, но просто съм извънредно шокирана.
Момичета, моля Ви, нека се уважаваме и да си помагаме. Не мисля, че някой заслужава подобно отнушение за смелостта си да попита за съвет.
Извинявам се ако съм обидила някой, но неможах да се сдържа!
И все пак искам да попитам какво стана с кученцето? Какво е казал ветеринарят, и оправи ли се, защото са минали няколко дни?

Ако за всеки проблем пращате новите потребители само на ветеринар ( който съм на мнение, че задължително трябва да се посети в тази ситуация) и ги осъждате за "наглостта" им че са се осмелили да попитат, тогава каква е целта на форума. Освен да си бъбрим забавни историйки, не е ли една от целите и взаимопомощ. Да, съгласна съм, че има такава тема, но ако моето бонбонче е зле и немога да го заведа веднага ще отворя десет теми. Нека се отешаваме и да си помагаме когато имаме проблеми със сладурчетата. Ако някой си беше направил труда да прочете проблема на момичето, може би доста по-рано щеше просто да разбере че му дава прекалено много храна. И защото май никой не е забелязал само да спомена, че Надето каза, че няма кой да я закара по-рано на ветеринар.
А изказването " това да не е прасе" ( нямам желание да видя от кой беше)

Това ми е първият пост и ще се замисля дали да не е последния в тази злобна общност. Не искам да слагам всички под общ знаменател, но просто съм извънредно шокирана.
Момичета, моля Ви, нека се уважаваме и да си помагаме. Не мисля, че някой заслужава подобно отнушение за смелостта си да попита за съвет.
Извинявам се ако съм обидила някой, но неможах да се сдържа!
И все пак искам да попитам какво стана с кученцето? Какво е казал ветеринарят, и оправи ли се, защото са минали няколко дни?
Публикувано: 21 July 2009 - 03:25 PM
Ние никога не сме (и продължаваме да не) толерирали личните нападки. Поне тук, в нашия си подраздел, където всичко си зависи от нас. Не мисля, че някой някого някъде е обидил, дори напротив, забележката си беше на място. Има тема "За доброто здраве на френчи", както и "френски булдог(проблеми)", а освен това има и говорилня, която е предназначени за новите потребители, които могат да си зададат там въпросите ако все още не са се ориентирали в темите. Сериозните здравословни проблеми не влизат в компетенцията на обикновените потребители, та ако ще и да имат ветеринарно медицинско образование, защото по интернет диагнози не е редно да се поставят. А дали Вие ще вземете участие в нашия раздел си е лично Ваша работа, но като нова потребителка ролята на жертва никак не Ви пасва, при все, че нямате нищо общо с потребителите или дискутираната тук тема. Разберете (и не се отнася само до Вас), че не може за всичко да се прави нова тема. Тук трябва да има някакъв ред. А морална подкрепа на никого не е била отказвана или аз не помня подобни случаи.

Публикувано: 21 July 2009 - 05:38 PM
Въобще няма да коментирам ,кой се бил отнесьл грубо ,lonesome е казала всичко което и аз си мисля- за спама , за повтарящите се теми, за целия подфорум ,в който вече дори по-старите потребители трудно се ориентират и за това , че е така , защото ние не се грижим добре за него.
Бих нахвърляла ,някой въпросчета към "радетелите за справедливост" и "обидените".
Хипотетично ,даже не за конкретния случай....
Дали знаете колко тежи кучето , че говорите за много храна?Какъв вид храна ,след сменената?Даже това не се знае , че да се опитвате да правите някакви предположения(пък и на какво ли основание?)Имаше нещо за сьлзене , че и тежко дишане ,мисля?Уравнението става малко по-сложно.Знаете ваксиналния статус , обезпаразитяванията , вьзрастта , теглото, снели сте подробна анамнеза,може би?
И да, tany4ka, когато имате здравословен проблем с кучето си и десет теми да пуснете все тая ,пак ще се стигне до ветеринарния ви лекар.(между другото има и подфорум "Ветеринарен кабинет")Той е човека , който ще поеме отговорността за здравето на кучето ви. А пък , ако искате се обьрнете и кьм знахар , екстрасенс ,билкар ,хуманен лекар или въобще, който си прецените , защото всьщност вие носите отговорност за него и вие трябва да прецените къде ще получи то най-компетентна помощ.
Или може би правилния начин беше да почнем да "ахкаме " и "охкаме"?
КОйто иска да се прави на ветеринарен лекар , моля....
Една минимална част от причините за повръщане на кученце френски булдог до 6 месеца:
-наличие на чуждо тяло в хранопровод , стомах,черва
-гастрит/гастроентерит
-вродена стеноза на хранопровода
-аномалии в кръвоносните съдове около хранопровода
-дивертикул
-ахалазия
-пилоростеноза
-вируси
-бактерии
-паразити
-отровни вещества
-хранителна непоносимост/алергия
-и др.
Някой от тук пишещите ,от опит или даже и да има медицинско образование ,може и да даде ,някакво предположение , но истината е в това ,което ще се види на живо или ще покажат изследванията!!!
Пък ,най-добре е лекаря да каже "Не се притеснявай , всичко е наред,само трябва да не го прехранваш!"
Бих нахвърляла ,някой въпросчета към "радетелите за справедливост" и "обидените".
Хипотетично ,даже не за конкретния случай....
Дали знаете колко тежи кучето , че говорите за много храна?Какъв вид храна ,след сменената?Даже това не се знае , че да се опитвате да правите някакви предположения(пък и на какво ли основание?)Имаше нещо за сьлзене , че и тежко дишане ,мисля?Уравнението става малко по-сложно.Знаете ваксиналния статус , обезпаразитяванията , вьзрастта , теглото, снели сте подробна анамнеза,може би?
И да, tany4ka, когато имате здравословен проблем с кучето си и десет теми да пуснете все тая ,пак ще се стигне до ветеринарния ви лекар.(между другото има и подфорум "Ветеринарен кабинет")Той е човека , който ще поеме отговорността за здравето на кучето ви. А пък , ако искате се обьрнете и кьм знахар , екстрасенс ,билкар ,хуманен лекар или въобще, който си прецените , защото всьщност вие носите отговорност за него и вие трябва да прецените къде ще получи то най-компетентна помощ.
Или може би правилния начин беше да почнем да "ахкаме " и "охкаме"?
КОйто иска да се прави на ветеринарен лекар , моля....
Една минимална част от причините за повръщане на кученце френски булдог до 6 месеца:
-наличие на чуждо тяло в хранопровод , стомах,черва
-гастрит/гастроентерит
-вродена стеноза на хранопровода
-аномалии в кръвоносните съдове около хранопровода
-дивертикул
-ахалазия
-пилоростеноза
-вируси
-бактерии
-паразити
-отровни вещества
-хранителна непоносимост/алергия
-и др.
Някой от тук пишещите ,от опит или даже и да има медицинско образование ,може и да даде ,някакво предположение , но истината е в това ,което ще се види на живо или ще покажат изследванията!!!
Пък ,най-добре е лекаря да каже "Не се притеснявай , всичко е наред,само трябва да не го прехранваш!"