Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#541 Потребителят е офлайн   frenchoo Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2011 - 08:48 PM

Здравейте! Ще си копуваме френски булдог. Ако може да ми отговорите на някои вапроси, ще съм ви много благодарен.
1. Френският булдог мирише ли ?
2. Имали нужда от много чести разходки ?
3. Зимата когато има сняг добре ли е да се разхожда ?
4. Лае ли когато звънне човек на вратата ?
5. По колко време трябва да се разхожда ?
6. Трудно ли е да се отглежда Френски булдог ?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!! :mg_062: :mg_062:

#542 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2011 - 10:39 PM

Показване на мнениетоfrenchoo, в 11 July 2011 - 08:48 PM, написа:

Здравейте! Ще си копуваме френски булдог. Ако може да ми отговорите на някои вапроси, ще съм ви много благодарен.1. Френският булдог мирише ли ?2. Имали нужда от много чести разходки ?3. Зимата когато има сняг добре ли е да се разхожда ?4. Лае ли когато звънне човек на вратата ? 5. По колко време трябва да се разхожда ?6. Трудно ли е да се отглежда Френски булдог ?БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!! :mg_062: :mg_062:

1. Френският булдог мирише ли ?
И ние когато не се къпем си миришем! :md_064::) , не
2. Имали нужда от много чести разходки ?
не, но неможе да ги няма, поне 3 пъти, нали поне трябва да пишка
3. Зимата когато има сняг добре ли е да се разхожда ?
какво му пречи, стига ушите да му се виждат над снега :ae_085:
4. Лае ли когато звънне човек на вратата ?
зависи от кучето, според мен е хубаво да сигнализира :md_064:
5. По колко време трябва да се разхожда ?
ако е топло,да е по сянката, може да получи топлинен удър, трудно се охлажда заради тъпата си муцуна,
ветеринарен доктор може да ви даде поече подробности.

Такааа, поне час, или колкото на вас ви е приятно, а и кучето има нужда от социални контакти :beer:
6. Трудно ли е да се отглежда Френски булдог ?
трудно ли е да се отглжда дете? :af_089:
Дано не звуча саркастично с отговорите си, но личният ми опит показа, че ФРЕНЧИ е една прекрасна порода,
и ако не си взимаш куче само да кажеш, че имаш такова, ще се радваш на един прекрасен ДРУГАР :ae_085:

#543 Потребителят е офлайн   frenchoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 12:30 PM

Благодаря ти Десимар !!! Мисля че Френския булдог е един много добър приятел. В момента съм много щастлив от този наистина прекрасен приятел. И се радвам че не направих грешка като си избрах породата Френски булдог. :ae_085: :ae_085: :ae_085:

#544 Потребителят е офлайн   frenchoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 01:51 PM

Здравейте! Имаме познати които искат да си вземат кученце. И те Френски булдог, но за жалост жената има установена алергия преди 3-4 години от кучета. Ако може да ми кажете алергийте при кучетата от космите ли се получават или от самото куче ще съм ви много благодарен.

#545 Потребителят е офлайн   Rokobaroko Икона

Публикувано: 12 July 2011 - 02:03 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 July 2011 - 03:59 PM, написа:

Показване на мнениетоRokobaroko, в 30 May 2011 - 12:49 PM, написа:

Здравейте на всички! Предварително се извинявам ако дублирам вече започната тема, но искам да попитам за следното: Горд собственик съм на френско булдоче, което е вече на 3 месеца и половина. Интересувам се дали има специализирани училища за нашата любима порода в град София и на каква възраст е хубаво да се започне обучението. Ще се радвам да споделите мнението си!

ето Ви едн добро училище в София
http://www.facebook....id=322279537769

Благодаря за отговора!! Вече сме почти на 5 месеца и мисля да се заема по-сериозно с обучението на моя приятелКачена снимка

#546 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 02:27 PM

Показване на мнениетоfrenchoo, в 12 July 2011 - 01:51 PM, написа:

Здравейте! Имаме познати които искат да си вземат кученце. И те Френски булдог, но за жалост жената има установена алергия преди 3-4 години от кучета. Ако може да ми кажете алергийте при кучетата от космите ли се получават или от самото куче ще съм ви много благодарен.

Алергена не е самия косъм , а падащите миниатюрни частици(люспички/пърхут )от кожата на кучето,които се отделят заедно с падащата козина.Това е целогодишно ,а не само в периода на смяна.
User's Signature

Качена снимка

#547 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 02:38 PM

Показване на мнениетоfrenchoo, в 12 July 2011 - 12:30 PM, написа:

Благодаря ти Десимар !!! Мисля че Френския булдог е един много добър приятел. В момента съм много щастлив от този наистина прекрасен приятел. И се радвам че не направих грешка като си избрах породата Френски булдог. :ae_085: :ae_085: :ae_085:

Забравих да ти кажа, че Френчи по принцип пръцка, без оглед къде се намира :zz_020: , но са толкова чаровни, че всички им прощават! :wub:
Аз си работя в офиса, а моето куче винаги лежи в краката ми, до мен е клиент и гледа какво правя за негоооо!!!
Знам, че РИТА си попръцква , но безшумнооо......И на цялата тишина и съсредоточение в монитора , аз подушвам онааааази миризмааа :dry: , а
тя се разнаааася и разнааааася....Без да местя поглед от монитора и без да поглеждам клиента казвам: ЕЙ Ритааа, как можа, не те ли е срам!!!! Но под краката ми нищо
Рита я няма........ами сега, Рита я нямаше!!!!, Да, ама аз знам, че и аз не съм изпускала гас, ОЛЕЛЕЕЕЕЕ, това е клиента :ud_009: , но в този момент се появява Ритето и въпреки, че не беше тя, го отнесе и така спасих реномето на клиента сииии :ab_041:

#548 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 02:47 PM

По повод (люспички/пърхут ) през коло време може да се къпе кучето и няма да му навреди (освен когато е ходило по калта)

#549 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 02:55 PM

Показване на мнениетоdessymar, в 12 July 2011 - 02:38 PM, написа:

Забравих да ти кажа, че Френчи по принцип пръцка, без оглед къде се намира :zz_020: , но са толкова чаровни, че всички им прощават! :wub:
Аз си работя в офиса, а моето куче винаги лежи в краката ми, до мен е клиент и гледа какво правя за негоооо!!!
Знам, че РИТА си попръцква , но безшумнооо......И на цялата тишина и съсредоточение в монитора , аз подушвам онааааази миризмааа :dry: , а
тя се разнаааася и разнааааася....Без да местя поглед от монитора и без да поглеждам клиента казвам: ЕЙ Ритааа, как можа, не те ли е срам!!!! Но под краката ми нищо
Рита я няма........ами сега, Рита я нямаше!!!!, Да, ама аз знам, че и аз не съм изпускала гас, ОЛЕЛЕЕЕЕЕ, това е клиента :ud_009: , но в този момент се появява Ритето и въпреки, че не беше тя, го отнесе и така спасих реномето на клиента сииии :ab_041:

ХАхахах :ab_041: Това май е за темата с "вицовете" за френски булдог :ab_041: :ab_041:

А за къпането , аз лично не сьм фен на честото къпане (не говоря за къпане при нужда)
Мисля че кьпане на 1- 2 месеца е достатъчно , а през студените месеци въобще не къпя,ако няма нужда.Но и кучетата ми не миришат.
User's Signature

Качена снимка

#550 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 03:00 PM

мерсиии, а влажен парцал ( само забърсване) може, нали

#551 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 03:03 PM

френчи по принцип не мирише, знам :mg_062: , попитах заради комфорта на кучето

#552 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 03:05 PM

Може ,разбира се ,аз говоря за такова основно къпане с шампоани , балсами и т.н.
Между другото твоята мома заедно с Бургундия са луди фенки на разплискването на водата от купата за пиене.... с двете лапи вътре и започва да се рови в купата ,докато не я изплискат всичката.Вчера им сложих един леген с вода и си се изкьпаха подобаващо , голяма радост беше.Бърсането после се превърна в игра с ръмжане. Така ,че може и да предпочитат по-честото къпане. :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#553 Потребителят е офлайн   dessymar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 03:25 PM

неее, накрая ще дойда на палатка пред вас :rc_036: и смятам да ограбя от подводница перископа за да непропускам нищо

#554 Потребителят е офлайн   frenchoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 July 2011 - 03:52 PM

Едни наши приятели искат да си вземат куче в дома но жената има алергия от куче установена преди 3-4 години и ако го вземат френският булдог нещо ще и стане ли ?

#555 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2011 - 10:00 AM

Показване на мнениетоfrenchoo, в 12 July 2011 - 03:52 PM, написа:

Едни наши приятели искат да си вземат куче в дома но жената има алергия от куче установена преди 3-4 години и ако го вземат френският булдог нещо ще и стане ли ?

доста странен въпрос,как да предвидим в каква степен е алергията на жената и как ще реагира?Френския булдог е куче , логично е щом е алергична kъм кучета ,да и стане "нещо"!!!
User's Signature

Качена снимка

#556 Потребителят е офлайн   frenchoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2011 - 03:55 PM

Здравейте !!! Казаха ми че френският булдог много пръцкал и понякога доста миришел. И кажете миризмата как може да се намали.

#557 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2011 - 06:41 PM

GUCCI ще оправи нещата :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Сега сериозно, френския булдог пръцка, ама и вие си попръцквате :mg_062: мога с ръка на сърцето да кажа, че тази порода няма онази неприятна кучешка миризма, моите кучета се къпят два-три пъти годишно и изобщо не миришат!!! :db_046:

#558 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2011 - 07:53 AM

Показване на мнениетоfrenchoo, в 16 July 2011 - 03:55 PM, написа:

Здравейте !!! Казаха ми че френският булдог много пръцкал и понякога доста миришел. И кажете миризмата как може да се намали.

Хайде да изясним нещата! Тези които са ви казали че мирише,здрав от към кожни , храносмилателни и т.н проблемии ли им е френския булдог?
Ако кучето е с кожни проблеми- ще мирише ,
ако не му е подходяща храната или не му понася или има някакви храносмилателни проблеми -ще ви обгазява зверски,
ако не полагате никакви грижи за хигиената на кучето(да почиствате гънките ,ушите , евентуално зъбния камьк , не го къпете , не му миете лапите и т.н.) -също ще ви мирише!
Лично мнение , но си мисля , че не сте готови за каквото и да е куче -те пускат косми , пръцкат , миришат в определени случаи(по-горе) ,лигавят се ,рушат къщата , "четат " книги ,искат внимание , малките акат/пишкат в кьщи(което също много мирише) и куп други подобни....
User's Signature

Качена снимка

#559 Потребителят е офлайн   barcelona Икона

Публикувано: 19 July 2011 - 11:24 AM

искам да ви попитам по колко кученца ражда френския булдог ?? :)))

#560 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2011 - 05:18 PM

Може и 1 , може и повече от 10 ...случвало се е и се случва.
User's Signature

Качена снимка

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема