Dog.bg Форуми : Не купувайте куче от агенция с голяма реклама !

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Не купувайте куче от агенция с голяма реклама ! Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 30 June 2009 - 11:57 AM

Чета тази тема, че е по-кратка, гледам, че има подобма-за зоомагазините-и там същата драма, а именно-народът първо се опарва и после почва да се жали. Не мога да разбера толкова ли е трудно като тръгнеш да си купуваш куче, първо да се осведомиш, а после да правиш нещо. Не е виновен ядящият баницата. Докато има лапнишарани, ще има и кой да ги захранва. Една идея за админа: Защо не изнесете някъде в антетката на форума с големи червени букви нещо от типа на "За Бога, братя, не купувайте от прекупвачи!".

#42 Потребителят е офлайн   Виктория Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 12:11 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в Jun 30 2009, 09:34 AM, написа:

Вземате.
Развъдчика е творец. Неговото куче е плода на неговия труд, труд на стотици хора преди него, плод на хиляди кучила, водени връзки, породни книги, отчитане на породност и породни особености като характер, екстериор, ползвателни качества - това е породата - съхраняваш и предаваш, за да го има и след теб.

Другото е търтовия - купуваш евтино и продаваш скъпо, без оглед на това какво очакваш, без да те интересува последствията от продажбата, без да се интересуваш от по нататъшната съдба на куче и порода, важното е да прилича, да лае и да вземеш парите.

Много съм съгласна с това мнение.
Дано повече хора го видят и се замислят преди да си вземат куче.........
Пък било то пет клас или шоу клас .......

#43 Потребителят е офлайн   ivannikolov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 12:22 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в Jun 30 2009, 12:55 PM, написа:

Родословията не се вземат, а се издават от клубовете по породи. Не всички домашни любимци са с родословия, можете да имате и чудесен приятел, който няма определена порода, пак ще е куче ... но родословието показва принадлежност към дадена порода и е документа, който удостоверява че даденото куче е от тази порода. Нищо повече, нито нищо по малко, единствено и само това.

Гледате, четете, търсите, интересувате се, избирате развъдник, започвате да контактувате с развъдчика, искате от него информация за произведените от него кучила до момента, гледате майката, бащата, споделяте вие какви очаквания имате към кученцето, избирате кученце, вземате си педигрито, записвате се в киноложки клуб по породата, посещавате изложби, като порасне, спазвате правилника за развъждане, ако бъде допуснато до разплод, правите необходимите изследвания, които се изискват, подавате документите за връзката с избраното от вас кученце и търсите отговорни стопани за вашите бебета.

Избора откъде да вземете кученце - от такива "развъдници" или от отговорен развъдчик, е единствено и само ваш.

Хубаво де, ама нали уж трябва да са здрави куч-бебовете - нали се развъждат само определени представители на дадена порода, как ги оставят да се продават така - глухи и т.н.? Аз това питам, другото го разбрах.

То си е цяло изпитание да се "снабдиш" с куче с родословие - тъй де, от развъдник :smile:
Аз, примерно, бих си купил куче и направо от лице, ако ми покаже някакви документи, че кучето е от развъдник, с родословие и т.н., че даже и да не е от развъдник... Затова питам... и този вариант ли е неприемлив? А, като знаем как е в България - по принцеп говоря, може ли да сме сигурни, че кучето ще е читаво, ако го вземем от развъдник от тук :wb_052: Щото ми е много чудно как от този магазин се снабдяват уж с "хубави" кучета, пък продават "други" - направо ми е кофти, че пиша така за такива сладури (кучетата, де - не магазина), макар че са глухи, куци и т.н., животинки са си. :smile:

#44 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 12:29 PM

Показване на мнениетоivannikolov, в Jun 30 2009, 01:22 PM, написа:

Хубаво де, ама нали уж трябва да са здрави куч-бебовете - нали се развъждат само определени представители на дадена порода, как ги оставят да се продават така - глухи и т.н.? Аз това питам, другото го разбрах.

То си е цяло изпитание да се "снабдиш" с куче с родословие - тъй де, от развъдник :smile:
Аз, примерно, бих си купил куче и направо от лице, ако ми покаже някакви документи, че кучето е от развъдник, с родословие и т.н., че даже и да не е от развъдник... Затова питам... и този вариант ли е неприемлив? А, като знаем как е в България - по принцеп говоря, може ли да сме сигурни, че кучето ще е читаво, ако го вземем от развъдник от тук :wb_052: Щото ми е мното чудно как от този магазин се снабдяват уж с "хубави" кучета, пък продават "други" - направо ми е кофти, че пиша така за такива сладури (кучетата, де - не магазина), макар че са глухи, куци и т.н., животинки са си. :smile:

Разбира се, че може да си вземете и хубаво куче от България. За да сте сигурни, че наистина сте се свързали с истински развъдник, се свържете с клуба и питайте, дали еди кое си кучило е клубно. Ако пък породата няма клуб, то се свържете с БРФК .
А що се отнася до въпросната агенция която твърди, че взема кучета от Чуждестранни развъдници - е, никой уважаващ себе си и кучетата си развъдник, не би продал куче чрез такава агенция. Най-вероятно става въпрос за фалшиви родословия.
User's Signature

#45 Потребителят е офлайн   ivannikolov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 12:35 PM

Показване на мнениетоgoldroks, в Jun 30 2009, 01:29 PM, написа:

Показване на мнениетоivannikolov, в Jun 30 2009, 01:22 PM, написа:

Аз, примерно, бих си купил куче и направо от лице, ако ми покаже някакви документи, че кучето е от развъдник, с родословие и т.н., че даже и да не е от развъдник... Затова питам... и този вариант ли е неприемлив? А, като знаем как е в България - по принцеп говоря, може ли да сме сигурни, че кучето ще е читаво, ако го вземем от развъдник от тук :wb_052: Щото ми е мното чудно как от този магазин се снабдяват уж с "хубави" кучета, пък продават "други" - направо ми е кофти, че пиша така за такива сладури (кучетата, де - не магазина), макар че са глухи, куци и т.н., животинки са си. :smile:

Разбира се, че може да си вземете и хубаво куче от България. За да сте сигурни, че наистина сте се свързали с истински развъдник, се свържете с клуба и питайте, дали еди кое си кучило е клубно. Ако пък породата няма клуб, то се свържете с БРФК .
А що се отнася до въпросната агенция която твърди, че взема кучета от Чуждестранни развъдници - е, никой уважаващ себе си и кучетата си развъдник, не би продал куче чрез такава агенция. Най-вероятно става въпрос за фалшиви родословия.

Това ми беше идеята! Щом могат да се купуват родословия, ходи обяснявай, че кучето е "истинско" :smile:

#46 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 June 2009 - 12:48 PM

Това дали родословието е истинско само по себе си изобщо не значи, че кучето , което сте взели е супер. И от развъдник да го вземете пак няма гаранция. Има развъдници и развъдници. В едните хората работят, влагат душа и сърце и както някой по-горе писа развъждането е изкуство. Съчетават се определени кръвни линии и при най-малкото отклонение от нормата кучетата се продават без родословия в клас "пет"(дом. любимец) и не участват в развъдна дейност. Но има и развъдници, в които няма нищо свято-правят се връзки м/у кучета, за които никой не си дава зор да проучи какви скелети има в шкафа, просто са по-близо или е по-евтино. Този тип размноженци ще ви извадят и "родословия" и на прекупвачи ще продадат и на кожодери ако щеш, само да има движение на финикийски знаци

#47 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 30 June 2009 - 12:53 PM

Как ще взема кучета от развъдници, и вие ги говорите едни ... нали има забрана на FCI и основни положения, в нейния устав, че се отрича търговията с кучета ? Нали този "развъдник", ако го хванат че продава на търговци, ще бъде изключен от всякакви киноложки организации и ще му спрат всички кучета от разплод ! Защо мислите, не обевяват от кои развъдници са прекупените животни ? Нали всички развъдници се водят в FCI и имат уникални имена и номер ? Да не са луди нормалните развъдчици да продават на прекупвачи ? Че те не могат да ги понасят, това са крадци на техния труд !

Сигурно има и такива, които търгуват ... то за пари ...

Но вие си преценете дали си заслужава да купувате от такива или да контактувате директно с развъдчиците !

#48 Потребителят е офлайн   ivannikolov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 12:59 PM

Показване на мнениетоНики Колев, в Jun 30 2009, 01:48 PM, написа:

Това дали родословието е истинско само по себе си изобщо не значи, че кучето , което сте взели е супер. И от развъдник да го вземете пак няма гаранция. Има развъдници и развъдници. В едните хората работят, влагат душа и сърце и както някой по-горе писа развъждането е изкуство. Съчетават се определени кръвни линии и при най-малкото отклонение от нормата кучетата се продават без родословия в клас "пет"(дом. любимец) и не участват в развъдна дейност. Но има и развъдници, в които няма нищо свято-правят се връзки м/у кучета, за които никой не си дава зор да проучи какви скелети има в шкафа, просто са по-близо или е по-евтино. Този тип размноженци ще ви извадят и "родословия" и на прекупвачи ще продадат и на кожодери ако щеш, само да има движение на финикийски знаци

В крайна смета - ако искаш куче за изложба, взимаш си от развъдник. Ако искаш куче за домашен любимец - може и да не е от развъдник и с родословие? :tb_195:

#49 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 June 2009 - 01:05 PM

Аз точно за това говоря, че не всички развъдчици са достатъчно съзнателни и за пари са готови да направят всякакви компромиси.
По принцип независимо дали ще е изложбено или не, е добре кучето да е от развъдник, защото най-малко ще знаете кои са роднините му и какви подводни камъни може да очаквате в бъдеще. За кучето от магазина никой нищо не може да Ви каже.

#50 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 June 2009 - 01:05 PM

Попрочетете ТЕЗИ теми.

Това беше към ivannikolov

#51 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2009 - 01:17 PM

Показване на мнениетоivannikolov, в Jun 30 2009, 01:59 PM, написа:

Показване на мнениетоНики Колев, в Jun 30 2009, 01:48 PM, написа:

В крайна смета - ако искаш куче за изложба, взимаш си от развъдник. Ако искаш куче за домашен любимец - може и да не е от развъдник и с родословие? :tb_195:

Какво е това ... куче за изложба ? Нова порода ?

Ако искаш куче, което да е от желаната от вас порода, което един ден да може има малки - договаряте се с развъдник.

Ако искате куче, което ще кастрирате и няма да развъждате, племенен брак - спасете бездомно, дайте шанс на някое изтървано кучило, но не купувайте от търговци и не позволявайте кучето да се превръща в стока !

#52 Потребителят е офлайн   ivannikolov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 01:21 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в Jun 30 2009, 01:53 PM, написа:

Как ще взема кучета от развъдници, и вие ги говорите едни ... нали има забрана на FCI и основни положения, в нейния устав, че се отрича търговията с кучета ? Нали този "развъдник", ако го хванат че продава на търговци, ще бъде изключен от всякакви киноложки организации и ще му спрат всички кучета от разплод ! Защо мислите, не обевяват от кои развъдници са прекупените животни ? Нали всички развъдници се водят в FCI и имат уникални имена и номер ? Да не са луди нормалните развъдчици да продават на прекупвачи ? Че те не могат да ги понасят, това са крадци на техния труд !

Но вие си преценете дали си заслужава да купувате от такива или да контактувате директно с развъдчиците !

Не знам какво да ти отговоря и какво изобщо да мисля за тези борси и магазини :cd_045: :smile:

#53 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2009 - 01:28 PM

Какво има да мислите ?

Или подкрепяте търговията с животни и това или подкрепяте киноложките организации в усилията им за запазване на породите.

Друг избор няма. Вие избирайте.

#54 Потребителят е офлайн   ivannikolov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 01:33 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в Jun 30 2009, 02:28 PM, написа:

Или подкрепяте търговията с животни и това или подкрепяте киноложките организации в усилията им за запазване на породите.

Естествено, че това! :smile:

#55 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 June 2009 - 05:02 PM

Показване на мнениетоivannikolov, в Jun 30 2009, 02:33 PM, написа:

Мисля , че тук вече взе страна ! Помисли пак , постави се на мястото на човек , който е взел болно куче от "Нети" и виж дали мнението не ти се промени случаино.Не искам да натрапвам своето , но все пак помисли :smile:
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   ivannikolov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2009 - 09:07 PM

Показване на мнениетоyoana, в Jun 30 2009, 06:02 PM, написа:

Показване на мнениетоivannikolov, в Jun 30 2009, 02:33 PM, написа:

Мисля , че тук вече взе страна ! Помисли пак , постави се на мястото на човек , който е взел болно куче от "Нети" и виж дали мнението не ти се промени случаино.Не искам да натрапвам своето , но все пак помисли :smile:

В онзи пост казвах, че не взимам страна в спора Магазин Нети-потребители :smile:

#57 Потребителят е офлайн   Shonned Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 July 2009 - 07:07 AM

Аз наистина няма да защитавам никого тук, макар че кучето ми е купено от Нети. В момента на търсенето ми нямаше подходящо куче за мен в България.
Та искам само да кажа, че се интересувах от 2 породи, говорих и с хора, които развъждат. В крайна сметка, те също са сегмент от този пазар. Чисто икономически не можете да твърдите, че те не са търговци на кучета? Съгласна съм че животинчето не е стока, но какво да направим след като породистите кучета се продават. Това си е сделка и винаги ще бъде и аз честно казано не разбирам защо развъдчиците да не са търговци. Някои от тях с които контактувах си се пазаряха ама точно като на пазара. Да не говорим, че съвсем в началото цената на куче което харесах, беше коригирана 3 пъти по необясними за мен причини. За мен това е несериозно и разбира се се отказах.
Та нямам икономически или какъвто и да било интерес да защитавам или нападам когото и да било. Стремя се към обективност без крайности!

#58 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 01 July 2009 - 07:57 AM

Показване на мнениетоShonned, в Jul 1 2009, 08:07 AM, написа:

Аз наистина няма да защитавам никого тук, макар че кучето ми е купено от Нети. В момента на търсенето ми нямаше подходящо куче за мен в България.
Та искам само да кажа, че се интересувах от 2 породи, говорих и с хора, които развъждат. В крайна сметка, те също са сегмент от този пазар. Чисто икономически не можете да твърдите, че те не са търговци на кучета? Съгласна съм че животинчето не е стока, но какво да направим след като породистите кучета се продават. Това си е сделка и винаги ще бъде и аз честно казано не разбирам защо развъдчиците да не са търговци. Някои от тях с които контактувах си се пазаряха ама точно като на пазара. Да не говорим, че съвсем в началото цената на куче което харесах, беше коригирана 3 пъти по необясними за мен причини. За мен това е несериозно и разбира се се отказах.
Та нямам икономически или какъвто и да било интерес да защитавам или нападам когото и да било. Стремя се към обективност без крайности!

Хммм....развъдник и търговец, коренно различни понятия.

Търговецът произвежда или се явява прекупвач на дадени стоки или услуги, които след това се предлагат на крайния пазар за реализация. Този човек има за цел минимизиране на разходите и максимизиране на печалбата от този процес (да Ви изглежда позната аналогията с въпросната борса? :ea_103: )

Развъдчика е човек, даващ мило и драго за породата, която харесва. Той застава зад произведените от развъдника си кучила и не би си позволил да даде куче с проблем. Този човек не печели от развъждането на кучета, защото има хиляди разходи за качествена храна, поддръжка на кучетата, изложби, за изследвания, за пътувания на кучето, за заплождане и т.н. А повярвайте ми, за да пътуваш по целия свят, за да показваш кучетата си не е никак евтино! И ако приходите от родените кучила, покрият поне половината разходи ще е направо чудо!

И още един пример със собственото ми куче. То е от развъдник в Швеция. Шапка й свалям на тази жена просто. Кучето ми си беше ударило главата и имаше проблеми с едното око. Тя ми каза това и категорично отказа да ми я даде, ако не се въстанови напълно. Тя искаше да ми даде най-доброто, защото зад името на развъдника й стои нейния авторитет и гордост. Кучето се въстанови, в момента се радваме една на друга, но от една борса или при домашно развъждане никога не би било така.

Извинявам се за дългия пост на всички :z_174:
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 July 2009 - 09:47 AM

Shonned, не говорим за паричен поток, като общо икономическо понятие. Разбира се, че всяко нещо си има цена, а хубавите неща са скъпи. Проблемът се корени в правдивостта на информацията, а не в размяната на паричните средства. Аналогията с китайските или турските стоки ми идва направо отвътре. От Китай можеш да си внесеш всякаква стока от която си искаш марка и ще изглежда точно като тази марка, само че няма да издържи повече от сезон, докато оригиналът има срок на годност и степен на качество. (Съжалявам, че сравнявам нещата така потребителски, но очевидно няма как да го избегна след като в толкова теми разискваме едно и също и ефекта е нула).
Тя, агенцията, може да Ви е доставила куче от тази порода, но не може да Ви гарантира нито качество, нито здраве. Но Ви искат пари уж за такова. При развъдчика получавате информацията за конкретното куче, виждате майката, бащата, в някои случаи дори 4-5 поколения назад. Може във всеки момент да получите съвет и информация, как да се справите с даден проблем. Насреща си имате конкретен човек, с конкретен ангажимент. Какво Ви казват от агенцията/борсата/търговеца - "Кучето идва от елитен развъдник в .... Русия/Хърватска/Словакия ...т.н." - ама кой точно .... друг път ще Ви кажем. Ако пък попитате за родословие - "Ааа, то е много скъпо". Кое му е скъпото питам аз? Най-скъпото родословие (поне аз доколкото знам) е 50 евро. Но там Ви обясняват съвсем различни цифри, последно чух 200 лв, при това за куче, което уж е внесено от Хърватска, такава е последната мода явно, често почнаха да ги внасят от там. А ако вземете кучето от развъдчика, той е длъжен да Ви даде родословието и ще сте наясно дали купувате стандартно, развъдно или племенен брак куче (и това ще е пропорционално изразено в цената). Според правилата на повечето федерации, родословия се издават на всички кучета, дори и на тези, класифицирани като племенен брак. Но когато си вземате куче от този конкретен човек ще знаете каква точно категория е вашия бъдещ домашен любимец, а няма да дадете пари за мерцедес и да се окаже, че, всъщност такова е само купето. Защото по правило всички кучета са първо наши домашни любимци и после стават изложбени екземпляри, ако собствениците им решат да се занимават с това хоби.
Естествено, че има и некоректни развъдчици. Всяко стадо си има мърша - е казал народът, ама при търговците мършата е повечко, защото механизма на работа е друг. Целта там е да Ви продадат нещо и то на възможно най-добрата цена, другия вариант е да се "отърват" от нещо, което "залежава". Един приятел има една хубава приказка по въпроса - "Значи, масово обясняват как при развъдниците цените са високи. Отиват при търговците, защото ги зарибяват с "по-приемливите" цени, дават примерно 600 лв и после още два пъти по толкова да го лекуват и да го направят куче, но не са съгласни да дадат примерно 1000 лв за гарантирано здраво и читаво същество, щото са много". Интересно, нали?
Емии, дълго стана - сори! :smile:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#60 Потребителят е офлайн   Shonned Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 July 2009 - 10:04 AM

Разходи има наистина, но се и печели нещо. Все пак не само кучета се хранят. И хората трябва да ядат.
А що се отнася до думата "търговец" аз говорех за нея в икономически смисъл, както съм пояснила.
Иначе разбира се, че е за предпочитане избраното животинче да се вземе от развъдник и никой не спори по този въпрос ако така съм била разбрана.
По-горе написах всичко, което бих искала да кажа по-темата, така че няма смисъл да я разводнявам повече.

Успех на всички!

Не знам дали съм изключение. Купувам куче за пръв път. Всичко си му е на ред - здраво и красиво куче ( да чукна на дърво). Има си и хубаво родословие и паспорт и отговарящ чип и всичко. Казвам просто как е при мен. За практиката на Агенция Нети нямам наблюдения, освен тук във форума.

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни