Dog.bg Форуми : Не купувайте куче от агенция с голяма реклама !

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Не купувайте куче от агенция с голяма реклама ! Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 July 2009 - 10:08 AM

До този момент не съм чула за развъдчик, който да храни семейство, с доходите от продажба на кученца. :ab_041: За повечето това е хоби. :ae_085:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 July 2009 - 10:29 AM

Показване на мнениетоShonned, в Jul 1 2009, 11:04 AM, написа:

Разходи има наистина, но се и печели нещо. Все пак не само кучета се хранят. И хората трябва да ядат.

Правилно! И хората трябва да ядат. Аз затова си имам друга професия, от която се издържам, издържам и кучетата си. Защото като спазвам правилата за развъждане и регламента за развъждане, който предвижда, че едно женско куче от породата, с която се занимавам, може да ражда максимум 3 пъти в живота си през 2 години (ако трябва на това да разчитам за издръжката на кучетата си, въобще не говоря за изложбите, тях ги забравям като разход, въпреки, че не е малък) кучетата ни ще трябва да се хранят един път в месеца. Ей това печеля като развъдчик.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#63 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 01 July 2009 - 11:03 AM

Има си и хубаво родословие и паспорт и отговарящ чип и всичко. Казвам просто как е при мен.

Интересно ми е с това родословие да сте се регистрирали в клуба по породата или в БРФК, да сте ходили на изложба, въобще някаква работа свършило ли ви е това родословие?
Просто съм любопитна.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#64 Потребителят е офлайн   Shonned Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 July 2009 - 11:59 AM

Показване на мнениетоsamotnata, в Jul 1 2009, 10:03 AM, написа:

Има си и хубаво родословие и паспорт и отговарящ чип и всичко. Казвам просто как е при мен.

Интересно ми е с това родословие да сте се регистрирали в клуба по породата или в БРФК, да сте ходили на изложба, въобще някаква работа свършило ли ви е това родословие?
Просто съм любопитна.

Имам кучето от скоро. На изложби не съм сигурна дали ще ходим. Не знам дали ще мога да отделя времето за подготовка. За останалото, ще разпитам как се процедира.

#65 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 01 July 2009 - 12:05 PM

Съветвам ви първо да се обадите или отидете в клуба на породата и да попитате туй родословие ще го признаят ли въобще, или са ви дали просто хартийка. След това вече ще можете да мислите дали и как да ходите по изложби.
Лично аз се съмнявам да ви признаят родослвоието.... ама може и да греша.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#66 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 July 2009 - 12:15 PM

Не знам дали съм изключение. Купувам куче за пръв път. Всичко си му е на ред - здраво и красиво куче ( да чукна на дърво). Има си и хубаво родословие и паспорт и отговарящ чип и всичко. Казвам просто как е при мен. За практиката на Агенция Нети нямам наблюдения, освен тук във форума.

Ферма. Това за мен е основното, което е гадно при прекупвачите. Кучетата, които те продават идват от ферми - нека те ги наричат развъдници, тази дума вече се опорочи и само обърква хората, което е и целта де. Няма отново да прилагам снимки, потърсете в нета какво значи ферма за кучета. Нечовешко отношение, кошмари. Независимо, че от там излизат понякога и "здрави стоки". Когато купувате от подобни прекупвачи - то тогава поддържате и се съгласявате със съществуването на тези ферми и страданията на животните в тях.

Цитат

За практиката на Агенция Нети нямам наблюдения, освен тук във форума.

Ако не греша, вие бяхте в предването на Гала, заедно с Бижу и собственика на борсата? Как се явявате като поддръжник на този човек, без да сте запознати с неговата дейност?
(ако бъркам, че сте били вие - извинете ме.)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#67 Потребителят е офлайн   Shonned Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 July 2009 - 01:20 PM

Аз бях, но в качеството си на собственик. Помолиха ме да заведа кучето и аз го направих. Не знаех дори, че ще се явя там. Както и да е. Така или иначе, поне по мои наблюдения в предаването се говореше за малките породи.

Гледала съм сайта на развъдника, от който пристигна моята Бамби. Не ми прилича на зловещо място за изтезания на животинки. Както и да е. Повтарям, че не рекламирам никого, не защитавам и не плюя срещу абсолютно никого. Просто казвам, че при нас нещата бяха ОК.
Иначе, в подфорум Чихуахуа/Искам чихуахуа! съм написала ясно и подчертано, че е препоръчително кучетата да се купуват от развъдник и си заставам зад думите.

#68 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 July 2009 - 02:14 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в Jul 1 2009, 01:05 PM, написа:

Съветвам ви първо да се обадите или отидете в клуба на породата и да попитате туй родословие ще го признаят ли въобще, или са ви дали просто хартийка. След това вече ще можете да мислите дали и как да ходите по изложби.
Лично аз се съмнявам да ви признаят родослвоието.... ама може и да греша.

Направете това, което Ви съветват в този пост и тогава ще разберете дали в действителност кучето Ви пристига от развъдника, чийто сайт сте преглеждали. При положение, че могат да се фалшифицират лични карти и паспорти едва ли е проблем да се фалшифицира едно родословие, особено когато се разчита на човешката небрежност или незаинтересованост. Разчита се на това, че веднъж попаднало при Вас то няма да бъде върнато заради "някаква си там хартийка" ( както често се използва като определение от потърпевши, нежелаещи да си признаят, че са сбъркали). Без значение, че след това няма да калкулирате средствата отделени за стабилизирането на животинката.
Докато ако нещата са легални, чрез клуб и федерация, развъдчика поръчва родословията с ясни данни (адрес, телефон и пр.) за бъдещия собственик, ако го загубите, пак той трябва да Ви изкара дубликат за да потвърди, че става въпрос за неговото куче, а не за друго. Целият процес от планирането на кучилото до получаването на кученцето от Вас е регламентиран, проследен и отчетен документално.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#69 Потребителят е офлайн   ar4i Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 July 2009 - 06:07 PM

Показване на мнениетоgoldroks, в Jun 11 2009, 11:17 AM, написа:

Много съжалявам за кучето... И аз мисля, че най-добрият вариант е да се приспи, защото мъките му ще са огромни! За негово добро ще е.
Както други потребители преди мен казаха, това не е първият, но за жалост няма и да е последният случай на измамени хора от въпросната агенция.

Цитат

.Още повече, че от фирмата ни обясниха, че доставчика на кучето е съдия на изложби за кучета.

От фирмата може да ви обясняват каквото си искат. И съдия да е, това не гарантира произхода на кучето.

Цитат

Е как един съдия не може да види тези аномалии в крайниците когато го е вземал от развъдника и защо не е изискал и не ни е дал сертификатите на двамата родители за това заболяване? Явно фирмата гледа само да си прибере парите . Дори когато ни го доставиха беше толкова мръсно, и така миришеше...Поне да ги продават в добър вид .

А защо Вие не изискахте докумените? Защо като видяхте в какъв вид е кучето, не се отказахте да го вземете?

По външен вид и мнение на вет.лекар,който ни издаде здравния документ з износ-не личеше че има проблем.На тази възраст се доказвало за тези породи само със снимки,удостоверяващи,че няма дисплазия.Но в България явно не се спазват тези европейски изисквания.Чак когато почна да куца след 20 дена и се направиха снимките се потвърди тази ужасна диагноза.Лекарите в Швейцария,които го приспаха, споделиха, че от 20 годишна практика не са виждали такъв резултат.Дисплазията беше в най-тежката си форма и с тотална артроза на крайниците/и то на 6 месечно куче/.Явно слаб контрол на някои от развъдниците.

#70 Потребителят е офлайн   ar4i Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 July 2009 - 11:28 AM

Тъй като семейството на дъщеря ми са фенове на породата санбернар,а и мъката по загубата на малката Енджи не отминава и е огромна, те се свързаха с клуба за Санбернари където съчусвтвайки за загубата им и с желание ги насочиха към семейство клубни кучета,които очакват мъничета до 10 дни.Запознаха се със собствениците, с бъдещите родители, с документите-здравни и родословни.Ще има много срещи до момента,когато ще вземат любимеца у дома.Но още от сега са получили уверения какви изследвания,ваксини,документи ще им бъдат дадени при вземането,както и гаранции за помощ,ако нещо се случи/дано няма/ в последствие и не е установено в началото.Не гАРАНЦИЯ 20 дена,както е с нашата агенция"НЕТИ". Но там са ЧОВЕЦИ.Внимавайте когато си вземате любимец,за да не се опарите като нас,не за парите, а за мъката и психиката на всички нас, особено за внуците ми.

#71 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2009 - 02:41 AM

Добре де много ми е интересно,тези развъдчици като го правят за удоволствие и не печелят пари от това.Тогава как живеят тия хора бе ,нали имало много разходи за отглеждането и какво ли още не.Те тия пари от дарветата ли ги взимат или са мултимилионери..????? :ud_009:

#72 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 July 2009 - 08:28 AM

Почти всички имат собствени приходи, работят друго. Това не е професионално занимание, професионалните развъдчици не са много в света, въпреки че има и такива.

#73 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 08:43 AM

Защото подареното никой не го цени, за това. Няма как да оцениш нещо, което не разбираш. За обикновенния фен това е просто куче, за развъдчика - набор от гени, история на породата, материал, с който си заслужава да работиш, да твориш нещо свое, уникално и истинско, да оставиш част от любовта, която имаш след себе си, да предадеш това, което обичаш на следващите, за да я има породата.

#74 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 09:14 AM

Сериозното породно развъждане няма и няма да има нищо общо с търговското такова - целите са различни.

Както казах, има такива и такива - свят шарен, хора различни. Има и такива, които са си откровенни търговци - ще заплоди и ще продаде с някаква цел възвращаемост. Има и такива, които ще заплодят само и само защото се надяват, че поколението ще е по добро от това, което имат и работят по собствена развъдна програма, чийто краен резултат може и да не видят през живота си ...

Всичко опира до цел на развъждането - за фермата и прекупвача е важна бройката, а не качеството, важното е да се плоди без оглед на породност и допустими норми - всичко малко и скимтящо се продава. За развъдчика целта е да облагодори породата, да види резултата, той да получи оценка и да се продължи напред.

Има класни развъдници, които имат по няколко кучила в годината, от които едно е перспективно и е за професионалисти, а останалите са за фенове, които нямат професионалния поглед. Има хора, които търсят точно определена кръв и чакат с години някое кучило, за да може търсеното от тях да излезе ...

#75 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 10:01 AM

Имаш някакво основание, но зависи от това какво влагаш в понятието търговия.
Ако го приемаш в широкия смисъл стоково-парична размяна си прав.
Ако го приемеш в смисъл прекупвачество (който например аз имам навика да влагам), производителят не е търговец, в т.ч. бабата с доматите.

Иначе лично аз нямам нищо против сериозните развъдници да печелят неприлично много и цената на кучетата им изобщо да не се обвързва с разходи, а да ги надскача многократно. Категорично съм на мнение, че българинът не заслужава да има лесно достъпни кучета от развъдници и трябва да му е адски трудно да се сдобие с такова куче. За да взема куче от порода само ако знае защо, аджаба, му е изтрябвала точно тази порода. Да се научи да я цени като нещо специално, плод на голямо усилие и свързано със специални отговорности, които не са част от отговорностите само към неговия приятел. Да има шанса да осъзнае, че може би порода не му трябва, и да се огледа и извън породите.
Но докато съществуват борси и прекупвачи, това не може да стане.

#76 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 July 2009 - 12:54 PM

Подкрепям изцяло изказването на mil_. В един по-преден пост беше дала и друг, много удачен пример за творците. Те също продават своите произведения, но не са търговци - нито художниците, нито скулпторите, нито композиторите. Те продават своя продукт, зад който стоят с името си и цялата отговорност, знания, талант и т.н. Аз, например, се обиждам ако някой ме нарече "търговец", точно защото влагам друг смисъл в това. За мен търговец, това е продавачът в бакалията, борсата, супера и прочее, който предоставяйки ми стоката, може да гарантира само превоза й, нищо повече. Неговата гаранция се състои в това да ми подмени стоката, а не да гарантира, че няма да се развали.
Аз, също, мога да ти дам за примери няколко "професионални" развъдници от Русия за, например, родезийски риджбек (че там повече ги познавам, при това лично). Един от тези развъдчици разполага със световни и европейски шампиони, САМО ЧЕ - ей това пояснение все го подминават значителна част от "търсещите" - тези прословути шампиони не са в "развъдника" му, който се намира в Подмосковието и е с около 80 клетки и няколко човека персонал, а са собственост на други хора, които си ги гледат като домашни любимци, а развъдчика разполага с тях за развъдната си програма. От този развъник излизат десетки кучета годишно. Естествено, не всички са качествени. Но, при един личен разговор, се оказа, че дори и така развъдника не е точно на печалба. Имат различен тип съпътствуващи дейности, които осигуряват значителна част от приходите - като хотел, като треньорска дейност, като изложбена дейност (плаща се за да се показват кучетата на други собственици). Основната издръжка идва от друг солиден бизнес, който няма никаква връзка с кучетата. Това е така да се каже "страстта" на единия от съпрузите.
Сега ще посоча друг пример с един от най-старите африкански развъдници, който е участвал чрез първия си собственик преди повече от 60 години в написването на основите на сегашния стандарт за РР. Там се записваш и чакаш с години, защото сега развъника е разделен и има филиал в САЩ. В Африка се прави типичния африкански тип, в САЩ - местния. При собственичката в Южна Африка има 8-10 кучета (не в клетки, а свободно разхождащи се), но тя работи с още два други развъдника и така се произвеждат кучилата, за които бъдещите собствениците чакат поне 3 години защото няма такова "масово" производство както в този развъдник от Русия.
Това за мен са двете крайности в развъждането. При първия имаш огромна база и възможност "чрез количественото натрупване да направиш качествени изменения" - е, законът е на Маркс, ама си е верен и е общоприет селекционен метод - използваш целия наличен материал и ... накрая се получава резултат. Другият подход е обмислянето на всяка връзки и възможното изчисляване на риска от брак в кучилото. Брак винаги има, но при първия случай той е в количество пропорционално на произведеното, а при втория имаш възможност за силното му редуциране, чрез анализ на възможностите. Аз, лично, предпочитам втория метод на работа, защото говорим за живи същества, които имат и социален ефект върху нас хората. Не мога да приема, че ще създам десетки живи същества, за които ще ми е все едно какво се случва или къде се намират, само и само да си "начеша" крастата. Мисля, че удовлетворението идва от добрите решения и от наличната ценностна система.
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2009 - 07:50 PM

Дали ако не се обърнете към " Господари на ефира " относно агенция " Нети" няма да има резултат? :dry:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#78 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 08:42 AM

Нищо ли не може да се направи относно продаването на кученца с наследствени заболявания? Все пак никак не са малко хората, които са се подвели по лъжливите общания на агенцията. Поне ако само един случай се разгласи из медиите, много хора ще раберат че не трябва да се купува животинка от такива борси. Повечето хора,които си търсят кученце нямат представа как стоят нещата, дори аз когато си търсех куче щях да направя същата грешка. :eg_033:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#79 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 July 2009 - 08:57 AM

Миличка, какви предавания, какви медии.... :tb_195: Мадам Гала покани собственика (ако не се лъжа) на въпросната агенция в своето предаване за да обяснява той колко коректни и суперкомпетентни са хората, работещи там и това въпреки многобройните случаи на недобросъвестни прояви от страна на такива търговци. Ето поради такива и подобни причини у мен трайно се е настанило схващането, че т.нар. журналисти и медийни дейци са едни от най-ограничените и най-мързеливи хора. Намирам за крайно неприемливо да предложиш тема за обсъждане и дори да не се запознаеш с проблематиката за да поканиш компетентните хора.
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 09:43 AM

Еми дано само като си се оплакваме във форума нещо да се промени...
User's Signature

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни