съвет - опадала козина при котка
Публикувано: 12 June 2009 - 09:35 PM
здравейте, аз май пиша само когато имам проблем
, но иначе редовно чета форума, но по забавните теми. Та ето сега моя проблем :( от няколко дни на моята котка започна да опадва козината по слабините, някъде тук бях чела, че може да се дължи на липса на някакви хормони /котката ми е кастрирана преди 4 месеца / и някак си несериозно погледнах на нещата :( но ето че всеки ден петното се увеличава :( а днес виждам че има и малко петънце на опашката. Няма никакво зачервяжане на кожата, все едно че козината линее, има малки наболи косми, но петното стой все така голямо и май става все по голямо. В града няма ветеринар вече, само една аптека и от устна консултация с аптекаря сега я мажа няколко дни със Спорил, но невярвам че ще се оправи без посещение при лекар и нужните изследвания. Знам че това ще ми препоръчате, но незнам дали знаете какво е да няма наблизо лекар и колко трудно ще ми е да пътувам с нея по автобуси :( Ако някои е имал същите проблеми, моля разкажете....искам да узная дали е нещо сериозно или може би е от жегите или от кастацията....ууууффф изобщо не ми е сппокоино сега и само това мисля. Всичко добро и се надявам някои да сподели ако е преживял такъв проблем.
Публикувано: 13 June 2009 - 12:27 PM
здравейте, :( днес за кои ли път отварям форума и ....никои не ми е писал, знам че неможете да ми дадете съвет за лекуване, но поне ако някои е имал същия проблем с домашния си любимец, да сподели как го е преодолял :( днес ходих до ветеринарната аптека да взема нещо за мазане или за пръскане, но вереринаря отсъства и го замества майка му :( така е в наше село :( Надеждата ми беше тук, но май ще чакам до понеделник :( а после пак ще е същото :(:(
Ще пробвам днес дали немога да прикача неини снимки, да видите за какво става въпрос :(
Приятен ден ви желая, а аз продължавам "ровенето" в нета.
Ще пробвам днес дали немога да прикача неини снимки, да видите за какво става въпрос :(
Приятен ден ви желая, а аз продължавам "ровенето" в нета.
Публикувано: 13 June 2009 - 02:06 PM
Направи ми впечатление, че пишеш, че на оголения участък има нещо като наболи косъмчета. Обикновено, когато има космояди козинката изглежда все едно е неравномерно постригана и се виждат и напипват къси остри косъмчета. Не го обясних много хубаво ама ... Кога и с какво си обезпаразитявала котката за последно. Надявам се, когато качиш снимки да се включат и лекари с мнение. Моето е на лаик, но не мисля, че това, което описваш е свързано с кастрацията на котката.
Публикувано: 13 June 2009 - 05:06 PM
Ето снимки които и направих днес, косъмчетата стоят повече като мах, все едно че сега ще пониква козина, но така е от поне 15-20 дена и непорасват повече, а може би растат и пак падат, иначе поведението и е същото като преди, храни се....Днес погледнах паспорта и и видях че от миналата година месец февруари не сме и правили ваксина за външни паразити /извинявам се ако не е това точната дума/ , но сега няма къде :( в понеделник ще питам ветеринаря в аптеката може ли той да ми я направи, но проблема вече го имаме :(:(
Публикувано: 14 June 2009 - 07:35 AM
Благодаря, сега трябва да помисля как да отидем до лекаря, сама няма да мога да се справя с проблема, а идея нямам как може да се помогне на котка със стрес. Сега като се замисля тя никога непозволява да я галим, само ако тя си реши и сама дойде :) но съм си мислела че е от своенравие :) иначе е игрива.....
Публикувано: 15 June 2009 - 06:14 PM
ей така да споделя какво се случи днес, че да ми улекне
Пратих сина днес при ветеринаря в единствената ни аптека и му казал за проблема на котката, а неговия отговор бил:...."там където сте я кастрирали, да кажат как да я лекуваме, и ще я излекуваме
За тези, които никога не са живели в малки градчета и села....това е положението тук, и за съжаление не само с животни и с хора се случват такива неща.
За сега ще чакам удобното за мен време и начин да я транспортирам до съседния град....ако знаех поне какво да и давам или мажа до тогава:(
За тези, които никога не са живели в малки градчета и села....това е положението тук, и за съжаление не само с животни и с хора се случват такива неща.
За сега ще чакам удобното за мен време и начин да я транспортирам до съседния град....ако знаех поне какво да и давам или мажа до тогава:(
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +