Dog.bg Форуми : кучето ми си яде акото.Защо?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

кучето ми си яде акото.Защо? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 November 2005 - 10:57 AM

Кучето ми си яде акото s) Можете ли да ми кажете каква е причината за това NN
User's Signature

allure&Jack Ray

#2 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 11:19 AM

Браво bravo ,решило е да го рециклира ,с което от една страна ще реализира икономия а от друга спомага за хигиената в жилището r) Нека да не забравяме ,че "хигиената е мерило за вашата култура" b)
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#3 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 11:21 AM

кефиш ме:-))поне ме разсмя искрено b)
User's Signature

allure&Jack Ray

#4 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 11:23 AM

Идете при ветеринаря ви и помолете за кръвни изследвания. Възможно е на кученцето да му липсва нещо в сегашното хранене и ядейки изпражненията да се опитва да си добави допълнителна доза.

Няма много информация за това колко често го прави, в какви ситуации, на каква възраст е. Но съм срещала случаи на кучета, които се опитват да си "скрият" изпраженията и затова ги ядат.

#5 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 11:26 AM

l) Радвам се ,че ти хареса ,сам го измислих r)
По принцип съм чувал ,че някои кучета си похапват от тези лакомства bl) но причината и за мен е загадка s) Въпрос на вкус може би oleeee
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#6 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 11:30 AM

по принцип го храним с качествена храна-Роял Канин, Юкануба, даваме скъпи таблетки калций, немски витамини, спазваме точно препоръките на лекаря. На 3 месеца и половина е. Почна да прави тоя номер от вчера. Имам чувството, че по-скоро маймунджулък b) го прави, но все пак съм длъжна да попитам. Носи си го в къщичката b) Били сме вси4ки необходими ваксини. С риск да прозвучи пресилено гледаме го по-добре от бебе r)
User's Signature

allure&Jack Ray

#7 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 11:43 AM

Цитат

по принцип го храним с качествена храна-Роял Канин, Юкануба, даваме скъпи таблетки калций, немски витамини, спазваме точно препоръките на лекаря. На 3 месеца и половина е. Почна да прави тоя номер от вчера. Имам чувството, че по-скоро маймунджулък b) го прави, но все пак съм длъжна да попитам. Носи си го в къщичката b) Били сме вси4ки необходими ваксини. С риск да прозвучи пресилено гледаме го по-добре от бебе r)

Аз лично, но това вече си е мой начин на действие, бих си му направила едно кръвно изследване. просто да съм сигурна, че всичко е наред. Но с младо куче.. да ти кажа, те много обичат сладкишите, които биват сервирани наляво-надясно b) . Доста често си правят като млади пирове с "шоколадов" цвят cheers b) .

Инъче искам да ти кажа, че моята ветеринарка избягва даването на допълнителен калций и витамини. Дават се само според нея само при доказана липса и то за кратко време. Аз бих внимавала с тези добавки. А колкото до храната, аз храня кучето ми с Хилс, но той е северна порода и редовно има нужда от добавяне на омега 3 и 6 и цинк. Затова като забележа, че започва да се появява недостига, тогава реагирам. Просто всички породи си имат специфични изисквания, а да не говорим, че всеки индивид може да ги има r) .

#8 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 11:49 AM

Цитат

Цитат

Аз лично, но това вече си е мой начин на действие, бих си му направила едно кръвно изследване. просто да съм сигурна, че всичко е наред. Но с младо куче.. да ти кажа, те много обичат сладкишите, които биват сервирани наляво-надясно b) . Доста често си правят като млади пирове с "шоколадов" цвят cheers b) .

Инъче искам да ти кажа, че моята ветеринарка избягва даването на допълнителен калций и витамини. Дават се само според нея само при доказана липса и то за кратко време. Аз бих внимавала с тези добавки. А колкото до храната, аз храня кучето ми с Хилс, но той е северна порода и редовно има нужда от добавяне на омега 3 и 6 и цинк. Затова като забележа, че започва да се появява недостига, тогава реагирам. Просто всички породи си имат специфични изисквания, а да не говорим, че всеки индивид може да ги има r) .

много съм ти благодарна за съветите r) Колкото до калция, лекарят ми каза 5 дни да давам 5 да почивам. Моето куче е бигълче. Доста четох за породата, а и докторът каза, че са доста устойчиви кучета. Попитах го за характерни болести за породата. Той сподели, 4е не са му известни. Стана ми много мъчно като ми съобщи, че тъй като биглите са жертва на експерименти за козметични средства и лекарства понеже кръвта им е най-близка до човешката, в Ракова болница в Мусагеница, където и аз живея, е пълно с малки, нещастни бигълчета ouu oo s)
User's Signature

allure&Jack Ray

#9 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 12:06 PM

Не съм ветеринар, аз само ти казвам ветеринарката какво съветва по принцип хората. Може дори да попитам днес в Лиеж като ида до Белгия пак, там имат кучешки диетолози, ако открия някой, ще разпитам за новостите относно даването на добавки на кучетата r)

#10 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 12:15 PM

Цитат

Не съм ветеринар, аз само ти казвам ветеринарката какво съветва по принцип хората. Може дори да попитам днес в Лиеж като ида до Белгия пак, там имат кучешки диетолози, ако открия някой, ще разпитам за новостите относно даването на добавки на кучетата r)

супер:-)радвам се, че вземаш нещата присърце bravo
User's Signature

allure&Jack Ray

#11 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 12:47 PM

allure , СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ!!! Дано съм помогнала...

#12 Потребителят е офлайн   allure Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 01:16 PM

Цитат

allure , СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ!!! Дано съм помогнала...

Сърдечно благодаря r) Ще направя всичко възможно да се справя с проблема. Като цяло впечатленията ми са следните: Като се изходи започва да лае, за да ни информира за стореното. Ако се забавим и с минута с почистването, сякаш напук отива и почва да си играе с "нещото" и да го хапе b) Мерси още веднъж на Лудия Макс super best
User's Signature

allure&Jack Ray

#13 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 01:54 PM

Моята немска овчарка като беше малка от време на време правеше тоя номер, но след това спря сам, без да сме полагали големи усилия. Понякога акото мирише на храната, която са яли животните преди това и по-малките кученца се лъжат и си хапват от "тортичките" си l) Но не мисля, че е голям повод за притеснение. Просто му забранете да го прави или той сам ще се откаже...
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#14 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 02:21 PM

И valev и останалите могат да отговорят на въпросите си като го прочетат... Аз отговорих на своите доста време след инцидента... Макс веднъж започна да яде едно човешко лайно и аз го хванах в крачка. Здраво го нашамаросах над лайното! Като си представих как целувам тази лайняна устица, просто излязох от кожата си... И си отнесе боя! От тогава, като мине покрай ако - първо ме поглежда, после го препикава (маркира територия), но и през ум не му минава да яде... Дори без да бях чела това се оказа, че времето, мястото и начина са се оказали подходящи и възпитателни...

allure, винаги ми е приятно ако съм била полезна с нещо! super

#15 Потребителят е офлайн   Бо1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 06:14 PM

Не мисля, че с наказания може да се постигне траен резултат. При подобен случай 2-3 дена не давах на Карла гранули "от ръка", а ги хвърлях на земята /асфалта /...Докато съм на работа, тя прави каквото си иска - липсва и контрол през деня, а докато е така , не можем да сме сигурни в нищо ...тя е голяма хитруша и лицемерка. Ерго /следователно/ , защо да я наказвам , като не мога да контролирам стриктно изпълнението??

#16 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 06:15 PM

Бо, аз първите осем месеца бях плътно с Макс... Оттам всичко останало просто следва... w) w) super best victoryVVV l) d) BEER

#17 Потребителят е офлайн   Бо1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 06:51 PM

Това е добре, но повечето хора не могат да го спазват за съжаление...И страда възпитанието на КУЧО...Редактирай си последната иконка, вече не е за бира , а за червено вино и свински /пилешки/ пържоли ... Приятна вечер!!! c)

#18 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 06:54 PM

b) Благодаря Бо! И на теб! И на Карла!!!

#19 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2005 - 10:53 PM

Имах са6тия проблем-ку4о вар6е6е тия работи само,ако се е изпуснал ватре в жили6тето...в този смисал,мисля,4е наи-прав е Владо(колкото и коми4но да изглежда на прав поглед): може би ниакои ку4ета просто си по4истват!
Моят проблем се разре6и- ку4о изведнаж след време спря да си "по4иства"... l)
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#20 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2005 - 07:40 AM

Ето тук съм пуснала интересна статия по въпроса - превод от руски! Има обяснение на инстинкгтите на кучето да похапва изпражнения, желанието се нарича копрофагия копрофагия

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни