Малък шпиц - Говорилня
Публикувано: 10 January 2010 - 12:29 PM
Публикувано: 10 January 2010 - 12:37 PM
Публикувано: 10 January 2010 - 01:36 PM

Публикувано: 10 January 2010 - 10:58 PM
Извинявайте ме, шпицове, задето така се меся във форума ви. Няма как да не изпитвам слабост към вас - петта група сме, какво да се прави.
'С&Н, здравейте.
А защо трябва да заплождате животното си? Защо? Има ли някаква друга причина освен че й идва разгонването и в наличие вашата лична прищявка?
Кварталното развъждане е съсипващо за всяка една порода, не само за вашата шпицка, аз съм върл противник на кварталното развъждане, защото моето куче е резултат от такава скачка - и моят обожаван инвалид е без родословие, но някой някъде се е поиграл на Господ, в резултат от което питайте ме мен как го лекувам.
Като го обичате жвотното толкова много - обичайте си го, нека ви е другар и приятел, възпитавайте го, решете го, къпете го, но ЗАЩО ще го заплождате??? Кучето може да си живее дълго, щастливо и без да дава поколение, малките от кучето са най-често някакви странни амбиции на стопаните, друга причина не виждам.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 11 January 2010 - 12:27 AM
Привет на всички ae_085.gif
Ето че минаха прекрасните Коледни и Новогодишни празници и ежедневието пак се завъртя. За да го разнообразим малко, цялото семейство направихме малка разходка. В резултат пускам няколко снимки с поздрав за всички собственици на шпицлета и с много целувки за малките пухчовци!
На Вашето внимание Foxy Nose Emmanuel

Публикувано: 11 January 2010 - 03:35 PM
Защо си правите труда да обяснявате на НЕразбиращи ви хора, за чистопородното развъждане? Те такива се появяват перманентно във всички породни форуми. Мод-а си знае работата. Знаете, че трият постовете.
Шпицлетата ви са прекрасни

Ама аз чакам снимки на " унуците" на Titka - banditka, които са и мои " унучета"

Публикувано: 11 January 2010 - 07:11 PM
1. Моят живот трае десет до петнадесет години. Всяка твоя година за мен означава поне пет. Замисли се за това преди да ме вземеш.
2. Обичай ме такъв, какъвто съм; нали сам си ме избирал.
3. Дай ми време да схвана това, което искаш от мен.
4. Имай ми доверие, аз живея от това.
5. Никога не ми се ядосвай и не ме затваряй за наказание. Ти имаш своите приятели и развлечения, аз имам само тебе....
6. Говори ми понякога. И дори да не познавам думите, аз познавам гласа ти и разбирам, че говориш на мен.
7. Знай, че никога не забравям как са се отнасяли с мен.
8. Преди да ме биеш помисли за това, че моите челюсти с лекота биха смачкали ръката ти, но аз никога няма да го направя.
9. Не ме вземай като играчка, за да се забавляваш докато съм малък и после да ме изоставиш; моята любов към тебе е вечна.
10. Преди да ме наречеш твърдоглав или мързелив запитай се дали например не ме мъчи неподходяща храна, дали не съм стоял дълго време на слънце или пък съм уморен. Помисли си, може и ти да грешиш и аз да не разбирам какво искаш от мен.
11. Грижи се за мен когато остарея, остана без зъби, оглушея, ослепея и не мога да се движа добре. И за теб ще се грижи някой, защото старостта е една за всички!
12. Бъди с мен в последния ми час. Никога не казвай Такива неща не мога да гледам. Когато съм с теб, всичко е лесно. Това е твоя дълг за моята вярност, за нашата хубава младост
P.S. Нека всички да носим отговорност когато купуваме или заплождаме кучето си и да не забравяме каква радост е то в нашето сиво ежедневие! Нека да ценим и да обичаме четириногите си приятели!

Публикувано: 11 January 2010 - 07:22 PM
Публикувано: 11 January 2010 - 08:06 PM

Публикувано: 11 January 2010 - 08:32 PM
Публикуваните от cvetelina_1997 снимки са на наша съфорумка - качени са и тук, във форума, в подфорум Немски шпиц - Среден (Mittelspitz)
Кученцето от снимките не е било закупено като мини шпиц и никога не е обявявано за такова - то е СРЕДЕН шпиц, харесвано и обичано такова, каквото е.
Аз не мисля, че е коректно да се използват тези снимки по този начин, макар че по принцип съм абсолютно солидарна с призивите да не се развъждат кучета с недоказан произход.
С поздрави - Rimela&Linda
Публикувано: 11 January 2010 - 09:10 PM
Публикуваните от cvetelina_1997 снимки са на наша съфорумка - качени са и тук, във форума, в подфорум Немски шпиц - Среден (Mittelspitz)
Кученцето от снимките не е било закупено като мини шпиц и никога не е обявявано за такова - то е СРЕДЕН шпиц, харесвано и обичано такова, каквото е.
Аз не мисля, че е коректно да се използват тези снимки по този начин, макар че по принцип съм абсолютно солидарна с призивите да не се развъждат кучета с недоказан произход.
С поздрави - Rimela&Linda
може би сте права аз не допрочетох и за тази моя грешка искренно ви се извинявам МОЛЯ ВИ ПРИЕМЕТЕ МОИТИ ИСКРИННИ ИЗВИНЕНИЯ!!!
Публикувано: 12 January 2010 - 11:30 AM

Прикачени снимки
Публикувано: 12 January 2010 - 11:33 AM