Dog.bg Форуми : Малък шпиц - Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (395 Страници) +
  • « Първа
  • 389
  • 390
  • 391
  • 392
  • 393
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малък шпиц - Говорилня

#7801 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 December 2010 - 03:04 PM

Хранете сутрин и вечер, дажбата си остава същата щом кучето ви не е дебело или слабо.
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#7802 Потребителят е офлайн   erna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 03:24 PM

благодаря за отговора.само,не знам на 5 месеца щом е 3.500 не е ли малко над нормата.по таблиците ,които съм гледала маи е повече килца.или то си е до куче.после може да не качва токлкова.

#7803 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 04:07 PM

При положение, че кучето не-породно няма как да очакваш да се движи по стандарта на породата ...

#7804 Потребителят е офлайн   erna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 04:21 PM

сигурно е за това.въпреки,че не съм споменала дали е, или не е.благодаря за отговора.щом сме от простосмъртните може да го храним не толкова стриктно.важно е кучето да се чувства добре.а покрай него и ние.приятен ден на всички.

#7805 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 06:35 PM

Опасявам се, че не сте ме разбрали както трябва :) Нито съм целял да се заяждам, нито имам нещо против вашето куче. :smile:

#7806 Потребителят е офлайн   erna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 07:38 PM

и аз се извинявам,но реагирах импулсивно,защото вече ми идва в повече като се заговори за породисти и не породисти кучета.мисля,че форумът трябва да е полезен и в двата случая.защото иначе ми звучи малко расистко и дискриминиращо.а мисля,че за едно куче е от значение да бъде обичано и за него съвсем не е от значение дали има родословие или не.още един път се извинявам,че не съм ви разбрала правилно.

#7807 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2010 - 10:05 PM

Ако кучето ви няма родословие, където да пише, че е малък шпиц, вие не знаете и не може да предположите на този етап какво ще стане то, когато порасне. За това и никой не може да ви каже дали в момента не тежи повече или дали му е достатъчна храната, може да ви посъветваме колко би трябвало да яде , ако е в границине на породата малък шпиц. Помагаме с каквото можем, въпреки, че кучето ви навярно няма родословие, тук дискриминация не виждам.
Иначе лично аз, когато ми звънят по телефона хора, купили си кучетата от зоомагазин или борса, и искат съвет за каквото и да било, ги пращам да се съветват там, от където са си купили кучето, колкото и лошо да звучи. На лични съобщения също не отговарям. Отговарлям само тук, за да мога да съм полезна на повече хора, които поне си правят труда да четат. :md_064:
User's Signature

#7808 Потребителят е офлайн   erna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2010 - 01:16 AM

да,кучето ни няма родословие и не купено от развъдник,а от частно лице.аз ви пиша от испания и се регистрирах във вашия форум,защото тук намерих най-изчерпателна информация за породата.и занапред ,когато ми се наложи да търся съвет,ще го търся и тук и се надявам,че ще го намеря.лека вечер на всички.

#7809 Потребителят е офлайн   leq.dog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 April 2011 - 01:46 PM

Здравейте,моята Лея вече е на 7 месеца в началото е хранена с Carococ до 45,47 дни и после почна с Royal Canin ... преди около месец и бях взела от ветеринарните гранули(специална серия) и ги ядеше без проблем после пак почнахме с обикновени и сега и взех 4ри килограма от специализираната и не ги яде ... а предния път ги ядеше с удоволствие. Пробвах да ги разтварям във вода за да и са меки не става,разтворихме ги в бульон пак не стана.Преди два дни и взех Pedigree ..ядеше ги,а днес сутринта пак отказа.Разтворих й ги с прясно мляко и ги изяде. Яде си всичко останало с изключение на гранулите. Помогнете ми какво да правя,възможно ли е да ми отказва гранули ... (до колкото знам гранулите имат калции за кости и др.)
Надявам се да ми помогнете !
User's Signature

Качена снимка

#7810 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 April 2011 - 04:23 PM

Може да ви прави номера.Пробвайте да я храните само сутрин и вечер и ако единият път не иска, да си стои гладна за следващото ядене.Вероятно едните гранули са по-овкусени от другите.Прясно мляко мисля, че не е добре за куче.
Моите понякога си хапват като лами, а друг път ми въртят номера :)
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#7811 Потребителят е офлайн   Rrikki Икона

Публикувано: 22 April 2011 - 09:02 PM

Здравейте на всички. Нова съм в сайта. Извинява се предварително ако не е тук мястото кадето трябва да пусна този пост. Преди няколко месеца ми подариха шпиц. Голям сладур. Родихме се от както го имаме, НО от 2 седмици има някакви схващания около врата със силни болки според мен. Кучето е много изпашено, изцаклено, подвита опашка, прибрани уши. Интересното е че не е постоянно. Случва се най - често когато се вращаме от разходки и когато спи. Почнаха се мъки по докторите. То не беше "има нещо в ушето", "има защипан нерв", "да го мъчат шипове, ама много малко за шипове"..... Преди малко се варнахме от друга клиника, която поне според мен се държаха най - адекватно. ПРЕДПОЛОЖЕНИЕТО което ми даде дежурниа лекар беше Атланто - аксиална сублукация (atlantoaxial subluxation). Не мога да го обясня подробно, но в общи линий - между първи и втори прешлен има нещо като разкасване. Там обикновенно разтоянието трябвало да бъде 3мм. а на нащо кутре е 10мм и малко. В момента е с бинт и шина около главата и малко от вратлето. Продължава да го боли. Дадоха ми и някакви инжекции с течност за обезболяване. Казаха ми че това ще продалжи няколко седмици с надеждата това разтояние да се събере. А ако не операция, която била мнооооого опасна. Кучето горкото се чувства много зле в момента. Казаха да не го изкарвам, да го държа в клетка метаър на метър за да са му ограничени движенията. Имам молба ако някой е чувал за такова нещо или да ми препорача още доктори незнам. Ако някои иска да каже нещо по темата да го сподели. Мерси предварително.

#7812 Потребителят е офлайн   leq.dog Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 April 2011 - 12:26 AM

Благодаря Цвети,наистина се опива да прави номера ... сутринта и каркореше коремчето и не искаше да яде...а за вечеря си омота всичко на един път,надявам се да се оправи иначе ще ходим при ветеринаря :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#7813 Потребителят е офлайн   luchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2011 - 06:38 AM

Показване на мнениетоleq.dog, в 22 April 2011 - 04:46 AM, написа:

Помогнете ми какво да правя,възможно ли е да ми отказва гранули ... (до колкото знам гранулите имат калции за кости и др.)
Надявам се да ми помогнете !

При нас много помогна метода с махането на купичката след 15-20 мин. Като видя , че храната изчезва и не разполага с нея по цял ден, започна бързичко да я омита. Преди това не я поглеждаше цял ден и си лягаше почти гладен. Изяждаше със зор 1/4 от дажбата.
User's Signature

Качена снимка

#7814 Потребителят е офлайн   eli-charlie Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2011 - 09:03 PM

zdraveite i ot nas!vapreki 4e ne se vklu4vam osobenno s pisane mnogo haresvam saita i izchitam vsichko s goliam interes.jiveem v holandia i imame bratche i sestriche ot porodata mini shpic :af_089: !za parvi pat imam kuche i shte se radvam da spodeliam kak se spraviame s tezi malki sladuri!oshte ot dete vkashti vinagi sme mali domashen lubimec no dosega sam se grijila samo za kotki i papagali.i taka maikata na moiat priatel dade ideiata da si vzemem kuche barzo razrovihme v internet i popadnahme na porodata mini shpic i reshihme 4e tochno takova kuche iskame da imame.pusnahme v tarsachkata porodata i zapochnahme da razglejdame snimki i taka popadnahme na nashite neveroiatni dechica.parvonachalnata ni ideia beshe da si imame edin domashen lubimec no tai kato ne uspiahme da reshim koe da bade ot dvete majkoto ili jenskoto nakraia kupihme i dvete :ab_041: i moga da vi uveria che ne sajaliavam i ni nai malko za vzetoto reshenie.ne moga da si spomnia ot koga ne biah izpitvala takiva emocii.s goliamo netarpenie i radost broiahme dnite do tiahnoto pristigane.ot parvata sekunda se vlubih v tiah .majkoto sega koeto krastihme charlie jivee pri men i moia priatel a jenskata eli ostana v doma na roditelite mu.dnes biahme na lekar za polagane na 3-tata vaksina.vetirinarkata ni pretegli i ustanovihme che charlie teji 3 kg a eli e 2 i malko otgore.spored nashata vetirinarka te sa zdravi i se razvivat mnogo dobre.e tova e za sega obeshtavam da vi pisha po chesto pozdravi i celuvki na vsichki manici ot nas.
p.s.prikrepiam i edna ot poslednite ni snimki v parka...........

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#7815 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 09:04 AM

Здравейте! Да са ви живи и здрави кученцата и да ви радват дълги години! В интересен цвят са симпатягите. Аз обаче мисля, ме ако са правилно претеглени, те няма да са малки шпицове, на три месеца кученце малък шпиц тежи много под 3кг. Павечето от възрастните малки шпицове са малко над 3кг, а вашите мъници ще растат поне още 4 месеца. Но пък каквито такива, важното е, че ви носят много положителни емоции и любов. :ba_025:
User's Signature

#7816 Потребителят е офлайн   eli-charlie Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2011 - 09:28 PM

abe zdrave da e :db_046: mnogo sa ni sladki!takiva besove nema hahahha.po cial den podskachat okolo nas i mnogo ni radvat a za napred ako resha da si vzema oshte edno shte se radvam ako mi okajete malko pomosht pri izbora na naaistina malak sphic :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7817 Потребителят е офлайн   luchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2011 - 06:08 PM

Много са сладки Ели и Чарли!!! Като си представя в къщи с едно какъв купон е, си представян у вас с две,какво е!!!! Малкия ми син е на 18г. и май ревнува от Бери. Вчера ме пита , той като бил малък така ли съм му се радвала, както сега на кучето!!! Естествено и той много го обича.
User's Signature

Качена снимка

#7818 Потребителят е офлайн   eli-charlie Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2011 - 09:49 PM

i moia priatel ostana malko na zaden plan otkakto si imam charli no sam chuvala che bilo normalno kato edna maika si ima bebche da e taka :dog: :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#7819 Потребителят е офлайн   eli-charlie Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2011 - 04:36 PM

[quote name='seska' date='28 April 2011 - 10:04 AM' timestamp='1303974249' post='942058']
Здравейте! Да са ви живи и здрави кученцата и да ви радват дълги години! В интересен цвят са симпатягите. Аз обаче мисля, ме ако са правилно претеглени, те няма да са малки шпицове, на три месеца кученце малък шпиц тежи много под 3кг. Павечето от възрастните малки шпицове са малко над 3кг, а вашите мъници ще растат поне още 4 месеца. Но пък каквито такива, важното е, че ви носят много положителни емоции и любов. :ba_025:
[/quote
zdraveite g-ja Seska!blagodaria parvo za pojelaniata i mi se iska da vi popitam tai kato charlie sas sigurnost teji 3.09 kg i e roden na 04.02.2011 mislite li che e po goliama veroiatnostta da sme si vzeli sreden sphic tai kato ot prochetenoto do sega vijdam che e shpic a ot vashiat otgovor razbiram che ne e malak!i imam oshte edin vapros:prochetoh che pri chernia chpic i kosama i podkosama triabva da sa cherni tova pri nas e taka no samata koja e biala!
iskrenno shte sam vi blagodarna ako mi okajete malko pomosht :re_037: :dog: :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7820 Потребителят е офлайн   Mi60o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 07:09 PM

Сладури. :flagbg:

• (395 Страници) +
  • « Първа
  • 389