Малък шпиц - Говорилня
Публикувано: 12 May 2011 - 11:01 PM
Честит рожден ден от мен, татко Джими и мама Линди! На Оникс пожелаваме още дълги години да прави бели
А тортата предполагам, че най-вече Рая я е изяла

Публикувано: 20 June 2011 - 10:20 AM
Кученцата са обикновенно между 2 и 4. Ето сега имам 3 кучила, две от тях са с по 2 кученца, третото с 3 кученца.
Публикувано: 24 June 2011 - 09:45 PM
Зависи от родословието на кучето

Публикувано: 23 August 2011 - 10:01 PM
Здравейте и от мен,днес ми е първият ден в този форум.Разгледах внимателно сайта и форума,прочетох това което ме интересува,а най-чеве за малките шпицове.(Моля ако съм объркала мястото в което трябва да пиша, ме поправете;защото съм нова.)Интересува ме всичко за породата щпиц.Преди един месец моята братовчетка ми подари малко сладко кутре на име Арчи.Кученцето беше на 7 месеца,когато ми го подари,преди това време е живяло с нея.Всъщност тя го купува от София за нея,едва на 2 месеца,но поради факта ,че постоянно е на работа и е заета не иска да мъчи по този начин животното и ми го подари на мен,защото знае колко много обичм кучета.Сега Арчи е на 9 месеца,има паспорт,на който пише че е родено в Чехия(сигурно от развъдник в Чехия),много е сладък,енергичен здрав,със всички нужни ваксини за тази възраст,веднага го заобичах.Грижа се много добре за него,обучавам го,въпреки късното му идване при нов стопанин.Правя всички грижи които за нужни за него.А всъщност въпроса ми към вас ,всички от този форум,които разбирате повече от мен,МОЛЯ ви дайте ми нужните съвети за отглеждането на кученцето и грижи за козината.Най-важният ми въпрос е да ми изясните какво е моето куче померан или мини или среден шпиц?Моля обяснете ми,аз ще побликувам негови снимки.Прочетох много за тези разновидности на щпица, но не мога да определя какво точно е кучето,мисля че е прекалено голям за померан ,но ми е малко далеч от шпица.Важно е да знам какво е точно кучето ,не искам да се правя че разбирам и да казвам,че имам померан,а пък то да не е.Аз си го обичам въпреки всичко и мелез да е,няма значение.Но важно е човек да знае всичко за кучето си за характера му,по този начин той му помага повече.Прочетох мненията ви за шпицовете и това което знаете,има много снимки на карсиви шпицове.Харесвам и уважавам хора ,които отделят от времето си за животните,защото те наистина значат много.Ако мога да бъда полезна с нещо ще пиша,там където съм полезна ще помагам,ще показвам снимки на малкия и ще разказвам за него,ще се радвам да обменяме опит заедно с вас,всички които сте във форума.Благодаря предварително.Извинявам се ако не пиша на точното място,поправете ме ако трябва.
А това са снимките на Арчи,моя сладур.Очаквам мнения зза него и жсичко полезно.
А това са снимките на Арчи,моя сладур.Очаквам мнения зза него и жсичко полезно.
Публикувано: 24 August 2011 - 12:33 AM
Здравей ganeto, така по снимка е трудно да кажем нещо , но все пак .... щом е на 9 месеца , то вече е достигнало постоянната си големина. По-голямо няма да стане . Прилича ми по размер, на мини шпиц. Много ще ти е полезно да изчетеш целите теми за померан, мини шпиц и среден шпиц и почти няма да ти останат въпроси без отговори. Намери време и го направи !!!!
Публикувано: 05 November 2011 - 11:54 PM
Здравейте!
Включвам се в темата с един въпрос.Моят мъж ни изненада преди няколко месеца с един сладур уж померан,но имам съмнения.В момента е на 4 месеца и тежи 1,8 кг.Не е купен от развъдник,не ме упреквайте.Ако от мен зависеше да го взимам доста щях да внимавам.Тук е на месец и половина и после на 4 месеца
Включвам се в темата с един въпрос.Моят мъж ни изненада преди няколко месеца с един сладур уж померан,но имам съмнения.В момента е на 4 месеца и тежи 1,8 кг.Не е купен от развъдник,не ме упреквайте.Ако от мен зависеше да го взимам доста щях да внимавам.Тук е на месец и половина и после на 4 месеца
Публикувано: 06 November 2011 - 10:54 AM
Въпроса ми е каква е породата му ,защото не ми прилича на померан а по скоро на малък шпиц.И също нормаално ли е на 4 месеца да си сменя козината и да навлиза в периода в който са по проскубани.Всъщност на втората снимка нещо кадъра е лош,но после ще публикувам по хубави:)
Публикувано: 06 November 2011 - 06:58 PM
http://prikachi.com/...31/4011331e.jpg моята бяла шпицка