Dog.bg Форуми : Малък шпиц - Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (395 Страници) +
  • « Първа
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малък шпиц - Говорилня

#7861 Потребителят е офлайн   vili_pl_ Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 24 April 2012 - 10:49 PM

Здравейте. Иска ми се да Ви попитам нещо :) Доста дълго време исках да си взема кученце от тази прекрасна порода. Бях проучила въпроса и бях твърдо решена кученцето ми да е от легитимен развъдник, за да съм сигурна, че няма да имам както здравословни, така и морални проблеми после. Но се случи така, че ми подариха прекрасно бебе малък- шпиц, което вече е на почти годинка. Нещата седят така родителите му са с родословие, и двамата в момента живеят в България, но са закупени от развъдник в Чехия. Искам да разбера има ли възможност да извадя родословие на моето съкровище или единственият вариант е експертна оценка? От тук и друга ми въпрос - какво точно представлява тя, какви са процедурите и т.н. Искам да подчертая - няма да го развъждам или нещо подобно, далече съм от тази идея, просто искам сама за себе си да знам :)

#7862 Потребителят е офлайн   ririchichi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 May 2012 - 09:24 AM

Здравейте отново, искам да разбера какво мислите за късите летни прически на малките пухчовци ? :smile:

#7863 Потребителят е офлайн   ririchichi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 May 2012 - 09:40 AM

Показване на мнениетоririchichi, в 04 May 2012 - 09:24 AM, написа:

Здравейте отново, искам да разбера какво мислите за късите летни прически на малките пухчовци ? :smile:

чудя се дали да го заведем на фризйор и къде е най-добре

#7864 Потребителят е офлайн   luchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2012 - 04:27 AM

Шпицовете не се подстригват през лятото. Дебелата козина предпазва, както зимата от студ, така и лятото от прегряване. При това в голямата козина е техния чар и всички чакаме да им порасне колкото може по-дълга, така че не чакай да те посъветваме да се подстрижете, но....... все пак решението си е твое. Може само да подкъсите стърчащите косми, които развалят кръглата форма на кучето.
User's Signature

Качена снимка

#7865 Потребителят е офлайн   martinkaa Икона

Публикувано: 17 May 2012 - 06:51 PM

Здравейте,току що си направих регистрация във вашия форум.От съвсем скоро си имам малка красавица на име Молли от породата мини шпиц,но тя още е съвсем мъничка,а аз съвсем неопитна в отглеждането и.Затова реших да ви пиша за малко помощ и насоки за нещата,които ни предстои да свършим с нея.

Ето и няколко снимчици,за да я видите :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7866 Потребителят е офлайн   pepshan Икона

Публикувано: 19 May 2012 - 09:15 PM

Здравейте, току що и аз се регистрирах във форума, имам си кученце мини-шпиц, това ми е първия домашен любимец и така както чета за детето по форумите ето, че започнах и за кученцето, не очаквах че по същия начин ти влиза под кожата , притесняваш се и искаш всичко да му е наред! :mg_062: Кученцето е вече на три месеца, взех го на два месеца и само след седмица започна много да кашля, бяхме веднага на лекар биха му две инжекции антибиотик, забавихме се с имунизациите, защото лекаря искаше да оздравее. Вече е добре направихме и втора имунизация, но сега пък много се дави, то не е кашлица все едно му е заседнало нещо в гърлото и особено през нощта е ужасно, събужда се издава едни хрипчета докато накрая не се изкашля. Два пъти ходих при лекаря прегледаха го много обстойно със слушалката и нищо не чуват. Ако отида трети път сигурно на мен ще ми направят картон :wb_052: Но се притеснявам, има ли някой с такъв проблем, какво е това давене, какво е това нещо? То че е като прахосмукачка едно на ръка, всичко облизва от пода, че и стените опитва..ровя се , чета но никъде не пише за давене при кученца и то докато спи.. Дано изобщо нещо се разбрали от писаниците ми!

#7867 Потребителят е офлайн   mishonka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 03:56 PM

Здравейте,вече сме на 11 месеца,а държанието ни е отвратително.Лаем много,най-вече по други кучета,не знам дали от страх или от злоба.....спуска се дори на всички нас в къщи.Като се приберем от разходка и искам да го гушна да му измия лапите също се спуска и ръмжи,като му се скарам той не спира,а сякаш почва още по-силно да лае.Моля ако някои има или е имал такива проблеми да сподели или да даде съвет.Благодаря!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#7868 Потребителят е офлайн   luchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 04:36 PM

Ние тук не можем да ти помогнем със съвет при подобно поведение, защото нашите кученца нямат такива навици. Обикновенно това поведение е или генетичен проблем или грешка на стопанина. Дори и да е първото, би могло да се повлияе е с възпитание и да му покажеш , кой командва тук. Попрочети това http://forum.dog.bg/...�е-спорт/ и дано да успееш да се справиш.
User's Signature

Качена снимка

#7869 Потребителят е офлайн   mishonka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 05:07 PM

Благодаря!

#7870 Потребителят е офлайн   zldi Икона

Публикувано: 13 August 2012 - 09:34 AM

Здравейте от няколко месеца имам куче което мисля че е малък шпиц момче на име Мишел- Мишо . Купихме го от "развъдник" Рия - Пловдив като померан но померана доста порасна . сега е на 6 месеца и тежи 3,500 много сладък и много див. аз също имам проблеми с лаенето по всичко което се движи и мисля че го прави от страх.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7871 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2012 - 12:19 PM

Здравейте! Добре е, че сте сложили понятието развъдник в кавички, защото Рая са зооборса и не са регистриран развъдник към БРФК. Тази тема може да ви е полезна, за да прецените как се развива вашето куче, което в никакъв случай не е померански шпиц http://forum.dog.bg/...bf%d0%b8%d1%86/ Надявам се, че съм била полезна. Поздрави!
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#7872 Потребителят е офлайн   nevermind_177 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 08:00 PM

Здравейте,

след дълго проучване реших да си взема мини шпиц, но тъй като не държа да е породист и няма да го водя по изложби, ме интересува освен от развъдник, откъде другаде мога да го взема. Доста съм се наплашила от темите и не искам да е от борса, от зоомагазин изобщо ! Ако някой може да ми препоръча стопани, които продават мини шпицове, ще съм благодарна ! Знам че трябва задължително да видя родителите на живо.

Благодаря предварително !

#7873 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 December 2012 - 03:11 PM

Здравейте nevermind_177,
Казвате, че след дълго проучване сте решили да си вземете ТОЧНО малък немски шпиц, но не държите да е породист...Това няма как да стане, защото малкият немски шпиц си е порода куче.Т.е. вие може да вземете избраната от вас ПОРОДА куче, само от регистриран развъдник, където не само ще видите някакви родители, а ще видите именно родителите, от избраната от вас порода.Ако искате просто малко кученце, по-добре осиновете някое.Иначе, дали ще вземете кученце предлагано като малък шпиц от борса, магазин или от някой, който си е купил кучето от подобно място и после е решил да го множи, е все едно и също.И още нещо, не мислете, че кучето от развъдник задължително прекaрва ежеднението си по изложби и пудрене.Преди всичко, чистопородните кучета са си КУЧЕТА :).

Поздрави и дано намерите вашето кученце :)
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#7874 Потребителят е офлайн   luchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2012 - 10:59 PM

Показване на мнениетоnevermind_177, в 04 December 2012 - 11:00 AM, написа:

Здравейте,

след дълго проучване реших да си взема мини шпиц, но тъй като не държа да е породист и няма да го водя по изложби, ме интересува освен от развъдник, откъде другаде мога да го взема. Доста съм се наплашила от темите и не искам да е от борса, от зоомагазин изобщо ! Ако някой може да ми препоръча стопани, които продават мини шпицове, ще съм благодарна ! Знам че трябва задължително да видя родителите на живо.

Благодаря предварително !

.......нали прочете поста над твоя? Няма как да си купиш мини шпиц от място различно от лицензиран развъдник, защото рискуваш кученцето да порасне доста повече от това което очакваш. Задължително ще бъде с много оскъдна козина и шанса да е болничко е доста голям. И после когато и ти ме срещнеш в парка ще ме питаш защо твоето не прилича на моето , след като са една порода. Мнооооого добре си помисли, преди да решиш от къде да си вземеш кученце за 18 години напред.
User's Signature

Качена снимка

#7875 Потребителят е офлайн   nevermind_177 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 January 2013 - 01:34 PM

Eto go i moito novo bebe :))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7876 Потребителят е офлайн   nevermind_177 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 09:24 PM

:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#7877 Потребителят е офлайн   maRty`Party Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2013 - 12:14 PM

Здравейтееее (: Търся принцеска на моето мишле, то също е мини шпиц. Много ще се радвам да ми пише някой стопанин/стопанка на женския вариант на това прелестно създание! :)

#7878 Потребителят е офлайн   renny_yang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Tigers. Big cats. Dogs.

Публикувано: 20 July 2013 - 12:48 AM

Здравейте. Аз имам проблеми с лаенето вкъщи. Лаят и е много злобен, когато някой приближи и е доста отбранителна. Разбира се, имам и доверие, че няма да тръгне да хапе някого, защото е възпитана, но всеки човек е различен и се боят от нея. Например когато си поръчваме пица. Е, не млъква! Затваряме я в друга стая, докато не си тръгне човекът, и после докато не огледа цялата къща, няма спокойствие! Идват на гости приятели, с които рядко се виждаме, а тя не спира да лае и да скача по тях, хората са с деца и те не могат да издържат на такова лудо животинче, пък и ги е страх. Половин час са стояли всичките на врата, а тя ходи, лае и ги души. Друг е върпосът, че после децата не я оставиха намира :ab_041: Та въпросът ми е как да се справя с това? Лае, дори когато чуе съседите да си говорят в коридора... А сега заминаваме на почивка и я оставяме при баба. Там е истински Ад. Лаят се със съседното куче, при НАЙ-МАЛКИЯ шум става олелия, врата на терасата е отворена и всеки път като чуе разговор или детски глас (като се има напредвид, че там се събират доста деца и си играят), започва да лае. Няма значение колко е късно, 1, 2, 3 през нощта, тя винаги е готова да събуди всички.. Наистина е досадно. Аз съм свикнала, но съседите... Нито те, нито баба, нито техните съседи... Как да избегнем това?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7879 Потребителят е офлайн   nevermind_177 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 July 2013 - 11:25 AM

Аз го научих на командата "Тихо" и млъква веднага като я чуе. А колкото по-често му я подавам, толкова повече разбира, че не му давам да лае.

#7880 Потребителят е офлайн   fifkata Икона

Публикувано: 24 September 2013 - 11:18 PM

Здравейте, след като заведох моята принцеса да и оформят ЛЕКО прическа те я подстригаха - почети обръснаха за мой ужас. Ветеринарната клиника и салон няма да го споменавам поне не на този етап, но е в София ми казаха когато ги попитах, защо така са го обръснали отговориха така било модерно :( и бих искала да Ви попитам дали отново ще му порасне хубавата и гъста козинка и с какво мога да и бъда от полза за растежа.
Благодаря Ви предварително за Вашето мнение.

• (395 Страници) +
  • « Първа
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни