Dog.bg Форуми : Малък шпиц - Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (395 Страници) +
  • « Първа
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малък шпиц - Говорилня

#5081 Потребителят е офлайн   Silvibg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 May 2008 - 07:02 PM

Слънчице, радвам се за мама Миси. Време и е отново да бъде красивата дама на Лъки ;D Предполагам той си я харесваше и променена, нали все пак и той участваше в причината за нейното неразположение, и промяна на визията и ;) ;D Обаче резултатът е прекрасен :wub: :wub: 

#5082 Потребителят е офлайн   Silvibg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 07:15 PM

ramon4ety, разкажи ни повече за твоето кученце. От къде го имаш, какви бели прави в къщи и т.н. На мен също ми прилича на среден щпиц, но не си позволих да изказвам мнение по въпроса, тъй като не съм достатъчно компетентна.Тук има хора, който могат да ти бъдат много полезни. Една от тях е Светлето - seska, а другата рядко пише в този форум - Дури. Тя също е доста запозната с породата и винаги дава изчерпателни и компетентни коментари ( поне според мен ), но за съжаление много отдавна не се е включвала. Прави ми впечатление с информацията си и Рали, която е много мило и любознателно момиче :wub:
Аз лично на Били му давах таблетки бирена мая, но беше доста по-голям-около 8-9м.
Поздрави на Парис.

#5083 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2008 - 08:50 PM

Цитат

Слънчице, радвам се за мама Миси. Време и е отново да бъде красивата дама на Лъки ;D Предполагам той си я харесваше и променена, нали все пак и той участваше в причината за нейното неразположение, и промяна на визията и ;) ;D Обаче резултатът е прекрасен :wub: :wub: 
Права си Силве,той умира за нея,с или без козина много си я обича а и тя него,все се целуват двамата ;D А да ви се оплача днес им намерих и на двамата по един кърлеж,те сами ми показаха къде са гадините.Миси започна да скимти когато я вдигам и аз я погледнах под мишничките и там се навряла гадината,но търпеливо изчака да го извадя.Докато Лъки започна да куца и докато разбера че причината е кърлеж се шашърдисах какво му е :angry:а и той скимтеше,не даваше да го докосна.Голям зор видях докато го махна но се справих.Направо ме е страх да ги водя на разходка вече :o
User's Signature

Виолета

#5084 Потребителят е офлайн   Silvibg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 09:00 PM

Лоша работа Слънчице. Тях дали ги боли когато им се впие такова "говедо". На Лъки в лапичката му ли беше. Били вече излиза много рядко на вън и то само по плочки или цимент. Иска му се да тича, но предпочитам да не рискувам. И без това местата в София, на които го пускам са много малко, а кърлежите явно много. Той иначе се дърпа горкия и се завира по тревата да маркира. После обаче спи при нас на леглото, на възглавниците точно като човече и въобще можете да си представите. За това се опитвам да го предпазя от излишни гадости. И без това след всяко излизане има сериозно миене и сушене.

#5085 Потребителят е офлайн   Слънчице Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2008 - 09:17 PM

Да в лапичката му беше между възглавничките,а дали ги боли,можеш да си представиш щом куцаше чак :- а Миси скимтеше като я хванах на местото с кърлежа,направо умирам от яд!Сега тревичката е толкова хубава,зеленка,няма още усили да им се забиват,могат да тичат наволя,но с тази напаст как да се справя не знам :-
User's Signature

Виолета

#5086 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 10:06 PM

Цитат

ramon4ety, разкажи ни повече за твоето кученце. От къде го имаш, какви бели прави в къщи и т.н. На мен също ми прилича на среден щпиц, но не си позволих да изказвам мнение по въпроса, тъй като не съм достатъчно компетентна.Тук има хора, който могат да ти бъдат много полезни. Една от тях е Светлето - seska, а другата рядко пише в този форум - Дури. Тя също е доста запозната с породата и винаги дава изчерпателни и компетентни коментари ( поне според мен ), но за съжаление много отдавна не се е включвала. Прави ми впечатление с информацията си и Рали, която е много мило и любознателно момиче :wub:
Аз лично на Били му давах таблетки бирена мая, но беше доста по-голям-около 8-9м.
Поздрави на Парис.

Ами Парис е на 3.5 месеца.Имам го от борса за кучета от София.Не прави много бели, послушен е горе-долу.Ми незнам от това което ми казахте май наистина ще излезе среден шпиц.Но сега ме притеснява друго.В момента си сменя козината и хич не прилича на представител на породата ако гледаме само козината.Когато си  я смени ще се получи ли грива? :huh:
User's Signature

Качена снимка
  http://park4pets.com/eson/es510x90.swf

#5087 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2008 - 10:38 PM

Привет на всички сладури със сладки кучета от всякакъв размер.
Добре дошли и от мен ramon4ety във форумите на дог.бг. и честито ви кученце!

Относно външния вид на едно кученце ще се опитам да обясня някои неща дано ме разберете правилно..
За да има основа да се прогнозира как ще изглежда едно куче трябва да сме видели родителите му.

Екстериора и породния темперамент се предават от родителите на поколението им.

В противен случай, по отношение на външния му вид( екстериора) и темперамент(породен характер и особености) бихме могли само да гадаем.
Да предполагаме, във вашия случай, че най - вероятно ще израсте във височината на немски шпиц - среден, а не на немски малък шпиц, за какъвто сте си го купили.
Уви, обикновено така се получава, когато си купуваме кученце от зооборса или зоомагазин.
Да ви кажа честно, колко сантима нагоре или надолу ще израсте/ или остане -  кученцето ви според мен би трябвало да е най - малката причина за притеснение.
Дано е здраво кученцето, това е важното.

Не зная какъв е мотива да си вземете кученце от подобно място, а не например от някой български елитен развъдник ( има няколко развъдчика, които пишат тук)но това едва ли е от значение.
Факт е, че вие си имате кученцето.

И единственото, което е разумно да сторите, според мен,  е да
не се вторачвате в ръста, обема на козинката му и прочее, а да се вложите то да израсте здраво и възпитано животинче.

За витамините - има различни марки в българските зоомагазини.
Например:CANINA.
Ще  опитам да потърся линк към техните артикули.
Сърдечен поздрав: дури

п.с.Момичета, позволете ми да се похваля на изложбата в София на 10 май 2008г.
моя немски среден шпиц спечели
при македонския съдия Slobodan Milosevski
най - високите оценки:
-BOB;
-CAC;
-CACIB;
Някой ще трябва да почерпи, иихих!
Защото с този CAC май май си имаме шампионче на страната! :yahoo:

#5088 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 10:50 PM

Дури, честито бяло шампионче! :->) Все така да ви върви! :blink:
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#5089 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2008 - 10:56 PM

Благодаря ти мила!
За мен подкрепата на колегите от клуба, твоята, на Ивето е безценна!
Знам, че се радвате за мен и съм щастлива да споделя малкия ни успех с всички вас.
Наистина ни липсвахте на изложбата.
Но де е живот все е пред нас, нали  ;)
Очаквам с интерес малката Шанел да блесне в ринга съвсем скоро.
Също и твоите кученца очакваме да изгреят в ринговете и да ни радват много.
Ето линка към витамините на Канина за ramon4ety
http://www.canina-bg.../tablet_ok.html
Разбира се, това е само една от многото фирми, които предлагат хранителни добавки за добър общ вид и кондиция за
кучета( и котки).
Най - добре да се консултирате с вашия личен ветеринарен лекар, който ще прецени от какви точно витамини и добавки има ( или не) потребност подрастващия организъм на сладкия Парис.

#5090 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 11:00 PM

Да ви се похваля и аз ;D, днес получих снимки от стопанката на софиянеца Александър, кученце от първото ми кучило на Блонди и Том. Малкото момче вече е прекрасен мъж :wub:. Горда съм да ви го представя:
User's Signature

#5091 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2008 - 11:10 PM

ЧЕСТИТО  И  ОТ  НАС  :->)
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#5092 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2008 - 11:12 PM

Ех, че е красив рижавкия " foxy" Александър!
Виждам много от мама Блонди в него.
На колко е?
Няма ли да видим скоро в ринг някое от произведените от теб шпицчета, сеска?
Лека и спокойна нощ и хубава седмица на всички симпатизанти, "болейщики" и приятели на немските шпицове от всички размери! :wub:
Дури

#5093 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 11:21 PM

И аз се надявам да видим мои шпицове по ринговете, но на някой не им се ходи по изложби и чакат мен да отида в София, че да им покажа кучетата. Други ми обещаха, че ще ходят по изложби, а това не става, май само на обещания, докато си купят кучетата и после забравят каква дума са дали. Най е лесно да си ги развъждат след това без мое знание и без оценки :'( Сега вече продавам бебенцата само с договор, не че това ще спре произволията, но надеждата последна умира. Е, имаме си и няколко много готини стопани, просто май в момента не съм с настроение и гледам негативно на всичко.
User's Signature

#5094 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 11:22 PM

Александър още няма годинка. Роден е в края на юни миналата година. Според мен се развива прекрасно за възрастта си. :blink:
User's Signature

#5095 Потребителят е офлайн   Silvibg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 07:31 AM

Честито Дури за шампиона :wub: :wub:Аз дори не разбрах , че има изложба :huh: , иначе щтях да дойда да ви видя.
Светле, Александър е много красив. М-у другото в София все по-често започвам да срещам малки щпicove. Naistina poveqeto sa kupeni za pomerani i stopanite im sa malko razoqarovani. Izvinete za teksta, no neshto stana s klaviaturata.

#5096 Потребителят е офлайн   rali_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 08:06 AM

Честито на Волфи и на Вики! Много се радвам за вас ;)

Александър е станал разкошен млад мъж! Даже ми се струва, че го видях преди няколко дни, поне много ми прилича на онова кученце. Светле, имаш ли представа къде в София живеят стопаните му? Аз го видях за секунди от колата, беше с момче и момиче на около 25г, близо до кино Арена и Света Троица.

#5097 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 08:13 AM

Честит  шампион на България на Вики! :->)
Светле Александър е разкошен,каква козинка само!!!Това е поредното доказателство откъде трябва да се купуват кученца и защо!
Браво Светле за страхотното производство на твоя развъдник! :->)
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#5098 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 09:37 AM

Благодаря ви момичета за хубавите думи :wub:! Рали, предполагам не си видяла Александър, а Бон-Бон от кучилото на Линди и Том. Той е с такива младички стопани, които бързаха ли бързаха да го вземат, чак до Варна дойдоха, щяха да го водят на изложби и то без аз да им предлагам, те търсеха точно изложбено куче, а нито на изложби са ходили, нито една снимка не съм получила до сега. Всичко на всичко са ми звъннали два пъти по телефона. Много ми е мъчно. Така стана и със сестричката му Барби. На всичкото отгоре скоро се случи инцидент с  мобилния ми и им нямам телефоните, ако те не звъннат няма как да ги открия. Не знам аз ли гледам много сантиментално на нещата, но мисле че е редно да се поддържа контакт с развъдчика. Аз поне редовно си пиша и пращам снимки на развъдчиците, от които съм вземала кучета. А канадката на Танер, ако случайно забравя да и пиша две-три седмици, сама започва да ме търси и разпитва дали сме добре. Аз гледам да не съм нахална, но ще се радвам през два-три месеца поне да имам вести от децата :'(.
User's Signature

#5099 Потребителят е офлайн   san4eto1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 01:09 PM

Ехе много шомпиони напоследак Браво  :->) Честито и от мен Дури  :blink:
Светле Александар  ми е адаш ;D и то много много хубав адаш  :P
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#5100 Потребителят е офлайн   rali_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 02:48 PM

Жалко, че така се отнасят хората :( Аз лично съм на същото мнение като теб, все пак те са ти като дечица. Не мога да разбера и защо не си водят кучетата на изложби. Може би не на всяка, но поне понякога мисля, че е редно. Нали затова са си взели хубави, класни кученца... странна работа. Дано за в бъдеще имаш повече късмет.

• (395 Страници) +
  • « Първа
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни