Малък шпиц - Говорилня
Публикувано: 11 May 2008 - 07:02 PM
Публикувано: 11 May 2008 - 07:15 PM
Аз лично на Били му давах таблетки бирена мая, но беше доста по-голям-около 8-9м.
Поздрави на Парис.
Публикувано: 11 May 2008 - 08:50 PM
Цитат

Виолета
Публикувано: 11 May 2008 - 09:00 PM
Публикувано: 11 May 2008 - 09:17 PM

Виолета
Публикувано: 11 May 2008 - 10:06 PM
Цитат
Аз лично на Били му давах таблетки бирена мая, но беше доста по-голям-около 8-9м.
Поздрави на Парис.
Ами Парис е на 3.5 месеца.Имам го от борса за кучета от София.Не прави много бели, послушен е горе-долу.Ми незнам от това което ми казахте май наистина ще излезе среден шпиц.Но сега ме притеснява друго.В момента си сменя козината и хич не прилича на представител на породата ако гледаме само козината.Когато си я смени ще се получи ли грива? :huh:

http://park4pets.com/eson/es510x90.swf
Публикувано: 11 May 2008 - 10:38 PM
Добре дошли и от мен ramon4ety във форумите на дог.бг. и честито ви кученце!
Относно външния вид на едно кученце ще се опитам да обясня някои неща дано ме разберете правилно..
За да има основа да се прогнозира как ще изглежда едно куче трябва да сме видели родителите му.
Екстериора и породния темперамент се предават от родителите на поколението им.
В противен случай, по отношение на външния му вид( екстериора) и темперамент(породен характер и особености) бихме могли само да гадаем.
Да предполагаме, във вашия случай, че най - вероятно ще израсте във височината на немски шпиц - среден, а не на немски малък шпиц, за какъвто сте си го купили.
Уви, обикновено така се получава, когато си купуваме кученце от зооборса или зоомагазин.
Да ви кажа честно, колко сантима нагоре или надолу ще израсте/ или остане - кученцето ви според мен би трябвало да е най - малката причина за притеснение.
Дано е здраво кученцето, това е важното.
Не зная какъв е мотива да си вземете кученце от подобно място, а не например от някой български елитен развъдник ( има няколко развъдчика, които пишат тук)но това едва ли е от значение.
Факт е, че вие си имате кученцето.
И единственото, което е разумно да сторите, според мен, е да
не се вторачвате в ръста, обема на козинката му и прочее, а да се вложите то да израсте здраво и възпитано животинче.
За витамините - има различни марки в българските зоомагазини.
Например:CANINA.
Ще опитам да потърся линк към техните артикули.
Сърдечен поздрав: дури
п.с.Момичета, позволете ми да се похваля на изложбата в София на 10 май 2008г.
моя немски среден шпиц спечели
при македонския съдия Slobodan Milosevski
най - високите оценки:
-BOB;
-CAC;
-CACIB;
Някой ще трябва да почерпи, иихих!
Защото с този CAC май май си имаме шампионче на страната! :yahoo:
Публикувано: 11 May 2008 - 10:50 PM
Публикувано: 11 May 2008 - 10:56 PM
За мен подкрепата на колегите от клуба, твоята, на Ивето е безценна!
Знам, че се радвате за мен и съм щастлива да споделя малкия ни успех с всички вас.
Наистина ни липсвахте на изложбата.
Но де е живот все е пред нас, нали ;)
Очаквам с интерес малката Шанел да блесне в ринга съвсем скоро.
Също и твоите кученца очакваме да изгреят в ринговете и да ни радват много.
Ето линка към витамините на Канина за ramon4ety
http://www.canina-bg.../tablet_ok.html
Разбира се, това е само една от многото фирми, които предлагат хранителни добавки за добър общ вид и кондиция за
кучета( и котки).
Най - добре да се консултирате с вашия личен ветеринарен лекар, който ще прецени от какви точно витамини и добавки има ( или не) потребност подрастващия организъм на сладкия Парис.
Публикувано: 11 May 2008 - 11:00 PM
Публикувано: 11 May 2008 - 11:10 PM
Публикувано: 11 May 2008 - 11:12 PM
Виждам много от мама Блонди в него.
На колко е?
Няма ли да видим скоро в ринг някое от произведените от теб шпицчета, сеска?
Лека и спокойна нощ и хубава седмица на всички симпатизанти, "болейщики" и приятели на немските шпицове от всички размери! :wub:
Дури
Публикувано: 11 May 2008 - 11:21 PM
Публикувано: 11 May 2008 - 11:22 PM
Публикувано: 12 May 2008 - 07:31 AM
Светле, Александър е много красив. М-у другото в София все по-често започвам да срещам малки щпicove. Naistina poveqeto sa kupeni za pomerani i stopanite im sa malko razoqarovani. Izvinete za teksta, no neshto stana s klaviaturata.
Публикувано: 12 May 2008 - 08:06 AM
Александър е станал разкошен млад мъж! Даже ми се струва, че го видях преди няколко дни, поне много ми прилича на онова кученце. Светле, имаш ли представа къде в София живеят стопаните му? Аз го видях за секунди от колата, беше с момче и момиче на около 25г, близо до кино Арена и Света Троица.
Публикувано: 12 May 2008 - 08:13 AM
Светле Александър е разкошен,каква козинка само!!!Това е поредното доказателство откъде трябва да се купуват кученца и защо!
Браво Светле за страхотното производство на твоя развъдник! :->)
Публикувано: 12 May 2008 - 09:37 AM
Публикувано: 12 May 2008 - 01:09 PM
Светле Александар ми е адаш ;D и то много много хубав адаш :P
Публикувано: 12 May 2008 - 02:48 PM