Галенчето колко кратко не съм го виждала, а вече ми се струва, че козинката и е пораснала. Мерси за снимчиците! Беше ми домъчняло за тази малка лудетина!
Още веднъж искам да честитя успехите на Ивето! Знам колко жадуваше този успех, а след награждаването беше толкова щастлива, че два дни ходи с медал на врата

. Иве, ходеше ти медала, но ти пожелавам до година и купа от Европейското!
Ще направя подробен разказ ва впечатлението ми от това Световно. Организацията беше добра като цяло, макар че изложбата почна със закъснение, а паркинга беше на 2км от залата ни, въпреки че предварително си бяхме запазили места за колите. Мъкненето на багаж и кучета 2км е съсипващо. Иначе залите бяха хубави-светли и чисти, с много пейки и столове около ринговете. За съденето на Klucniece Vija, LV нямам думи

. Ако всички съдии са като нея малкият шпиц ще е на изчесване. Тази жена целенасочено избираше за първите места не шпицове в померански тип, а направо померани. Това се случи във всички класове. Чехкините, които развъждат дълги години класическия немски шпиц гледаха изумено и изплашено, много от тях се върнаха с добри или много добри оценки. За руснаците тази съдийка беше манна небесна. Както повечето от вас знаят те успешно заплождат малък шпиц с померан и сериозно променят облика на шпица през последните няколко години, но напоследък му изпуснаха края и направо изкараха в ринга огромни померани. Имаше и по-нагли, които бяха записала померани по родословие да се състезават в малките шпицове. Така за необразования човек изглеждаше така, все едно в ринга има две различни породи кучета. Понеже мойте шпицове са някакъв междинен тип имах късмета да се класираме на едно доста добро ниво. Участвах с три шпица-мъжкият ми шпиц, внос от Чехия, Jimmy z Temnych noci и две мои произведени момичета-Foxy Nose Elektra и Foxy Nose Dara. Джими се състезава в шампионски клас. Той взе отлична оценка, но не се класира в четворката. Като забележка от съдията беше отбелязано само прекалено много косми около ушите, каквото и да значи това, тъй като такова понятие за малък шпиц не бях чувала до сега. Но за това пък кучето, което стана победител в шампионския клас е някаква пародия-не е шпиц, а померан и при това грозен померан. Простотията не спря до тук, защото това куче взе и R.CACIB

Eто вижте сами за какво говоря: