Dog.bg Форуми : Малък шпиц - Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (395 Страници) +
  • « Първа
  • 367
  • 368
  • 369
  • 370
  • 371
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малък шпиц - Говорилня

#7361 Потребителят е офлайн   Archie_Bald Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 December 2009 - 10:04 PM

Името ми е Диди а кучето ми се казва Арчи. Той е малък палавник. Обича да прави бели и много хапе , смени предните зъби и единият кучешки зъб. Той има много топчици играчки кокали и не свиква да не хапе. Аз го имам от новороден, зашото моето по-голямо куче Сара го роди и той бе само едничък. Искам да разбера какъв е по точно характерът му. Виждам само, че е своенравен. Трябват ми съвети за неговото възпитание от хора имащи опит с немските шпицове, по точно с калпазани като този. Мм да добавя че малко не прилича на другите има малко по къса козинка и доктора му каза че ще порасне и доктора го определя като мини шпиц . Моля вашите съвети.

#7362 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2009 - 10:22 PM

Didi_blg87 можеш да видиш темите за възпитание тук http://forum.dog.bg/-f35.html . Важат за всички породи кучета.
Archie_Bald как така доктора е определил кучето като малък шпиц!!! ud_009.gif Нали майката е твоя!? Тя не е ли порода малък шпиц???
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#7363 Потребителят е офлайн   Archie_Bald Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 December 2009 - 10:31 PM

охх странно ще ти се види seska но в паспорта трябваше да се определи порода иначе майката на Арчи мм не я знаем. Ами Арчи няма прилика с майка си голяма защото баща му е чистокръвен немски шпиц, а Арчи беше НЕЗАПЛАНУВАНО куче майка му беше разгонена и аз е изпуснах и оп стана белята ето снимка на Арчи надявам се да ви се види сладък. smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#7364 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2009 - 10:45 PM

Относно обличането на шпицовете също бих казала, че е неумесно. В момента дори температурите са високи за зимно време. Шпицът е красив заради богатата си козина и аз лично не бих я смачката под ненужни дрехи. Да не говорим, че косъмът се начупва и също така стават и фитили, поради допира с дрехата. Аз мойте шпицове нещо не ги виждам да беснеят волни, ако са депресирани от дрехи. Повечето развъдници за шпицове са в страни с доста по-студен климат и никой не си облича кучето. Шпица прави хубава козина на зима заради студа и всички развъдчици с нетърпение чакаме студеното време, за да видим кучетата си в максимално най-добрия вид.
Сашко, Ивето с нищо не видях да е била груба с теб, дори те съветва за хубаво. Не видях причина да се сърдиш. Тя е човек с опит и мисля, че има какво да научиш от нея. Дължиш и уважение най-малкото, защото едно от кучетата ти носи името на нейния развъдник, а и много ти е помагала. Не коментирам как са облечени кучетата ти, така са ти хубави, прави каквото мислиш, че е добре за тях, но аз лично, ако имах болно куче щях да го държа за по-кратко време на вън, а не да прибягвам до дрехи.
В тази тема никога не е имало скандали и моля това да остане така.
На мен лично това кученце не ми е сладко заради дрехите му и дори ми изглежда като карикатура ud_009.gif . Съмнявам се да му е удобно така обуто :

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#7365 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2009 - 10:49 PM

Цитат(Archie_Bald @ Dec 6 2009, 08:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
охх странно ще ти се види seska но в паспорта трябваше да се определи порода иначе майката на Арчи мм не я знаем. Ами Арчи няма прилика с майка си голяма защото баща му е чистокръвен немски шпиц, а Арчи беше НЕЗАПЛАНУВАНО куче майка му беше разгонена и аз е изпуснах и оп стана белята ето снимка на Арчи надявам се да ви се види сладък. smile.gif

След разказаното просто мога да кажа, че е добре, че се е родило само едно кученце. Моя съвсем добронамерен съвет е щом ще си оставяте момченцето за вас то най-добре да кастрирате майката, защото точно след няколко месеца младежът ще е мъж и тогава отново може да се появят някои непланувани бебета от майка и син. ea_103.gif ea_103.gif ea_103.gif
User's Signature

#7366 Потребителят е офлайн   Archie_Bald Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 December 2009 - 10:57 PM

seska мерси аз това нещо го знам. амии мерси за съвета и арчи ти благодари дори малкия арчи когато беше на 3 месеца и половна се наложи да му направим операция :S

ами какво да ти кажа мисля че ти си един добър пример за всички новобранци за отглеждане на куче. Също така съм съгласна със теб за обличането на кученца с дрехи и обувки това според мен е недопустимо. wacko.gif zz_219.gif

seska поздрави от мен (Диди) и Арчи rc_111.gif

#7367 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 December 2009 - 11:25 AM

Еми е прекрасен!Първо в сайта на Светлето ме впечатли wub.gif ...Нямам търпение и нашата козинка да порастне.
Весел ден на всички dog.gif
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#7368 Потребителят е офлайн   Top_Gun Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2009 - 05:52 PM

Сеска тази снимка на облеченото куче е жестока! Незнам от къде си я изровила много ми харесва! ab_041.gif

Аз съм за обличането на животинките моето не му се случва често да не кажа изобщо (не че нямаме и ние 218328 дрешки) но не пречи да харесвам другите които са облечени намирам ги за по-различни от останалите и много сладки все пак с дрешката имат някаква оригиналност инъче само пух пух (не че е лошо) f_089:

#7369 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2009 - 06:20 PM

Top_Gun, нищо против обличането на кучета, които имат нужда от дрехи нямам. Аз също обличам моето йорки. Но да обличаш шпиц, когато дори сняг няма за мен е ненужно. А мойте кучета са си достатъчно интересни, за да ги правя оригинални с дрехи. Един перфектен грууминг много повече краси шпица.
User's Signature

#7370 Потребителят е офлайн   Dalisha Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2009 - 06:39 PM

Iveta2 и аз ги почиствам постянно ,даже взех прерарат на билкова основа с лайка и планински бряст,но няма никакъв ефект.Дано и при нея да намалеят,макар,че този масаж дава резултат ,но аз много малко й правя.Докторът ми каза 5-6 пъти на ден по 2 минути,но тя не ми дава dry.gif
А за дрешките още като взех Сузи и баба й оплете страхотно елече,но като я облякох тя въобще не искаше да помръдне и тогава реших ,че нямя смисъл да я мъча.Щом не иска значи не й е комфортно.А и едва ли й е студено с тази козина!За по-късокосмистите като пинчера ми се вижда по-нормално да е облякано. smile.gif

#7371 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2009 - 07:21 PM

Dalisha а с каква храна се храните? Обикновенно от някой гранулирани храни се случва такова обилно сълзене ако кучето прави вид алергия.
User's Signature

#7372 Потребителят е офлайн   Dalisha Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 December 2009 - 10:24 PM

Храня е с гранули на Роял Кенин,още от малка.Тя други гранули не яде.Като малка й бях взела едно чувалче на Хилс но ги яде няколко месеца,хич не й харесаха.А консервите ги сменям,защото няколко дни като яде една и съща и й омръзва. Нужно ли е да й давам някакви витамини?

#7373 Потребителят е офлайн   evelina_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2009 - 10:41 PM

Не познавам Ивета,нито san4eto1!
Харесвам наистина много кучетата Ви и си мисля,че Ивета не е искала да Ви обиди,по-скоро е било добронамерен поста и(заради козинката на малките сладури)! Мисля си,че трябва да имате малко повече уважение към нея,тъй като тя Ви е дала най-уникалното същество,което сега Ви прави много щастливи и по поста и съдя,че Ви е помагала много. Това последното за обеклото на Ивета се надявам да е било на шега! wb_052.gif
Мисля си,че трябва скоро да ни зарадвате с малко домашни снимки да видим трите ви сладура с хубава козинка!
Лека вечер на всички и много се извинявам,ако съм обидила някого! Не е било умишлено.Пиша този пост с най-добри чувства и към Ивета и към Вас san4eto1!

#7374 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2009 - 11:14 PM

Цитат(Dalisha @ Dec 7 2009, 08:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Храня е с гранули на Роял Кенин,още от малка.Тя други гранули не яде.Като малка й бях взела едно чувалче на Хилс но ги яде няколко месеца,хич не й харесаха.А консервите ги сменям,защото няколко дни като яде една и съща и й омръзва. Нужно ли е да й давам някакви витамини?

Моя съвет е да мините на домашна натурална храна или да смените марката на гранулираната храна. Аз също храня половината от кучетата ми с Роял Канин и съм доволно от нея, харесват вкуса и, но от други места също чувам, че някой от кучетата, хранени с нея, имат силно сълзене. Може да минете на Еукануба. Това ме посъветва моята руска развъдничка, предавам го и на вас без да имам личен опит, но не пречи да опитате. Нейно куче в Русия, хранено с Роял Канин, спряло да сълзи, след като почнали да го хранят с Еукануба. Надявам се да съм помогнала.
User's Signature

#7375 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 December 2009 - 10:25 AM

Моля, всички спорове да преминат на ЛС. Темата ще бъде изчистена от излишните неща.

#7376 Потребителят е офлайн   Dalisha Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 11:32 AM

Seska,много ти благодаря за съвета.Ще пробваме и ще ти пиша за резултата.Аз я храня и с домашна храна-най вече пилешко месо -варено,зеленчуци и ориз,а и кашкавал ,обожава го!Сега да спра ли за момент с домашната храна,за да видим резултата от гранулите или не е нужно?

#7377 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 11:47 AM

Продължи с домашната храна и не и давай Роял Канин. Ако няма резултат най-добре да си запишеш час за преглед при д-р Борисов в София - тел. 0885 64 62 02
Ще чакам да разкажеш какво е станало. Успех!
User's Signature

#7378 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 07:28 PM

Първо искам да БЛАГОДАРЯ на модератора за изчистването на нашия форум!

И сега да се похвалим ae_085.gif Днес предаването"Елит"по БНТ засне предаване на тема "Домашните любимци на звездите".Моята приятелка(и роднина)красавицата Лияна представи заедно с нейните 2 йоркширчета и моите снежнобели принцеси Парис и Шанел!Те се държаха така сякаш цял живот са били пред камера.Много се гордея с моите елитни хубавици. af_089.gif Когато имам яснота относно датата на излъчване на предаването ще ви подсетя да ни гледате! ae_085.gif
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#7379 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 09:18 PM

Страхотно, Иве! Аз редовно следа "Елит", но все пак ще чакам да напишеш датата на излъчване. А Лияна е голяма чаровница и съм сигурна, че и с твойте две снежинки предаването ще супер! af_089.gif
User's Signature

#7380 Потребителят е офлайн   Riky Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2009 - 02:13 PM

Здравейте всички,

Може ли някой да ме посъветва колко често трябва да се къпе мини шпица. Моят ветеринар ми каза най-често веднъж месечно, но от други хора чувам веднъж на два месеца. Знам, че не трябва да е много често , но ние сме такива беладжии и се бутаме все на най-мръсните места. smile.gif

• (395 Страници) +
  • « Първа
  • 367
  • 368
  • 369
  • 370
  • 371
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни