Dog.bg Форуми : Малък шпиц - Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (395 Страници) +
  • « Първа
  • 386
  • 387
  • 388
  • 389
  • 390
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малък шпиц - Говорилня

#7741 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 October 2010 - 10:11 PM

m_mime, моя съвет е, ако имате възможност да смените ветеринарната клиника. Щом тази, в която лекувате кученцето, е партньор на борсата не мисля, че ще ви кажат истината за диагнозата на кученцето. Твърде вероятно е кученцето да е било болно още когато сте го купили и след ваксината да се е влошило. Правихте ли кръвна картина на шпицлето,а беше ли вътрешно обезпаразитявано? Да не гадаем и дано не съм права, но най-добре поискайте и второ мнение на друг ветеринар. Пожелавам ви успех в лечението и пишете какво става! :ba_025:
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#7742 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 10:45 AM

Пожелавам на Макси прекрасен живот в далечна Австралия!Бързо ще мине карантината и ще забрави несгодите, той е корав българин :flagbg:
А на оплакващите се,че кучето им купено от борса НЕТИ е болно ще им препоръчам този сайт http://kiflaiboza.blogspot.com/ .Там е мястото на което трябва да напишат своята история.Когато си счупи някой главата бързо намира нашия форум,но защо не прочетоха нашите съвети преди да купуват от зооборси и зоомагазини?Нека поне хубаво видят откъде идват нещастните животинки продавани от тези хора :eg_033:
На нещастното животинче пожелавам от все сърце да оживее!
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#7743 Потребителят е офлайн   m_mime Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 October 2010 - 09:36 PM

Хора стискайте ми палци, защото утре ще званя на Нети и се надявам да имам сили да се доизкажа. НО съм почти сигорна че само като спомена малкия ми сладур ще се разрева и няма да мога да се доизкажа, а още повече да мога да споря кой прав кой крив.

#7744 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2010 - 11:48 PM

Просто си поискайте парите от тях и не се занимавайте повече.. По-добре ще е за вас :)
А след това ви съветвам да опитате с друго куче, но този път от легитимен развъдник.Повярвайте ми неотдавна ми се случи нещо подобно и ми беше много по-лесно да го преодолея по този начин.

:rc_036:

#7745 Потребителят е офлайн   m_mime Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 October 2010 - 09:00 AM

Аз така мисля и да направя, но проблема е те дали ще върнат парите. и другото от което ме е страх - ако кучето ми е било болно от нещо вирусно и те крият от мен, възможно ли е и новото да се зарази?

#7746 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2010 - 11:56 AM

Чувал съм, че трябва да се изчака около 2 седмици, но за това по-добре се свържете с ветеринар :)

#7747 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 October 2010 - 11:24 PM

Показване на мнениетоm_mime, в 18 October 2010 - 07:05 AM, написа:

Аз така мисля и да направя, но проблема е те дали ще върнат парите. и другото от което ме е страх - ако кучето ми е било болно от нещо вирусно и те крият от мен, възможно ли е и новото да се зарази?

Най вероятно кученцето е било болно от парвовироза или гана. Тези вируси са особено упорити и много заразни. Трябва да се третират всички помещения със силен дезинфектант и да изхвърлите всичко негово - легълце, играчки и т.н. И в никакъв случай не взимайте кученце като обещетение, а си вземете парите. Нали не мислите, че кученцата не идват от едно място?! Съжалявам за сполетялата ви трагедия. Много съм говорила по темата на близки и познати и ми е невероятно, как се лъжат хората, въпреки, че са осведомени и предупредени. Не спасявате някое сладко и симпатично бебче като го купите от зоомагазин, точно обратното - толерирате производството и търговията им. На никой от тези търгаши и мошеници не му пука, че мрът като мухи, че хората се притесняват, страдат и хвърлят стотици левове за лечение. Помислете добре и ако твърдо сте решили да си вземете кученце, първо се осведомете за породата и грижите които изисква малкия дребосък. При добро гледане, той ще е член на семейството ви следващите 15-17 години. Успех!
User's Signature

Качена снимка

#7748 Потребителят е офлайн   m_mime Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 02:02 PM

Показване на мнениетоTitka - banditka, в 18 October 2010 - 10:29 PM, написа:

Показване на мнениетоm_mime, в 18 October 2010 - 07:05 AM, написа:

Най вероятно кученцето е било болно от парвовироза или гана. Тези вируси са особено упорити и много заразни. Трябва да се третират всички помещения със силен дезинфектант и да изхвърлите всичко негово - легълце, играчки и т.н. И в никакъв случай не взимайте кученце като обещетение, а си вземете парите. Нали не мислите, че кученцата не идват от едно място?! Съжалявам за сполетялата ви трагедия. Много съм говорила по темата на близки и познати и ми е невероятно, как се лъжат хората, въпреки, че са осведомени и предупредени. Не спасявате някое сладко и симпатично бебче като го купите от зоомагазин, точно обратното - толерирате производството и търговията им. На никой от тези търгаши и мошеници не му пука, че мрът като мухи, че хората се притесняват, страдат и хвърлят стотици левове за лечение. Помислете добре и ако твърдо сте решили да си вземете кученце, първо се осведомете за породата и грижите които изисква малкия дребосък. При добро гледане, той ще е член на семейството ви следващите 15-17 години. Успех!

Ами според мен не е точно от тези страшни болести, защото пред мен направиха тестовете за тях и парвия ден и на следващия ден и бяха отрицателни. А ми казаха че тези болести имали някакъв инкобационен период, но в това састояние което е било кутрето е щяло да си покаже веднага 2 черти. И сега като се карам с тях по телефона и им казвам как да си взема от вас куче като ви нямам доверие за диагнозата на кучето и прикривате примерно някоя заразна болест и си взема ново и то се зарази от същото и тази почва - ама вие как може да си помислите такова нещо. Ние да не сме животни. Как може да си помислите че си играем така с живота на тези кученца. Нали и ние гледаме кучета и еи такива работи като чели са ангели небесни.....

#7749 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 11:44 PM

Пак ви казвам не можете да им се доверите за причината за смъртта...
Най-добре вземете всички възможни предпазни мерки, ако смятате да гледате друг домашен любимец :)

#7750 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 October 2010 - 01:10 AM

Този казал, онзи казал ... Не знам на колко сте години, но подхождате безрасъдно и безотговорно. Ние тук колкото и да си пишем, не можем да решим проблема Ви. Дадох Ви на лични съобщения кординатите на доктор, на чиято лична преценка аз се доверявам напълно след над 30 години съжителство с кучета в дома ми. С какви документи разполагате след покупката на кучето? Има инстанции които могат да помогнат във вашия случай, ако имате документ насреща, разбира се, в който да е упомената и сумата. Така наречените доктори които работят със зоомагазини и борси са навързани като свински черва с тях. Бебетата в тази възраст умират със симптомите които описахте масово от парвовироза и гана. Какъв още точно съвет искате?!
User's Signature

Качена снимка

#7751 Потребителят е офлайн   m_mime Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 03:03 PM

Мене ми е ясно че тук проблема няма как да ми се реши. Кучето почина и до там. Сигорна сам че диагнозата която ми казаха е измислена, защото си противоречат тези от нети между тях си, та и с доктора. Но съм сигорна че не е и гана и парвовироза. Причините защо съм сигорна в това с цел не ги споделям сега, защото съм почти сигорна че тези от нети четат и после може да се заядат за това. А документ имам единственно една разписка със сумата която съм дала за кучето и подписа на тази сладкодумната. Казаха ми да ида в защита на потребителите, но като чета там искат договор или поне касова бележка. И така и това отпада. Ние искаме да идем там на място да говорим а не по тел, но тази сладкодумната е в тях със скъсано сухожилие уж я нападнали някакви наркомани. А дали е така или е някой клиент е друг въпрос. Защото не съм единсвената в тази ситуация и като им го кажеш това те с цялата си наглост ми дават примера като Пепи Лашев и Маргините,че си взимали кучета от тях и нямало проблеми със животните :Д . Явно се опитват да заплашват по този начин, а не се усещат че са смешни.
А колкото до ново куче явно няма да се взима за сега, та отпада въпроса кога мога да вкарам ново куче в нас :(

#7752 Потребителят е офлайн   m_mime Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 08:15 PM

Сега да ви разказвам какво се случи с тези веселяци от фирма ЕТ " НЕТИ - Нестор Салчев " еик 130289001. След поста ми в който споменавам съмненя от кого е нападната въпросната сладкодумна дама, която трябваше да ми се обади 19.10.2010 с цел да ми каже какви кучета имат за да ми ЗАМЕНЯТ починалото, така и не се обади, НОООО до днес когато са видяли какво съм написала и почват да званят на пожар. Аз бях в един развадник кадето ходих за информация като цяло за тях, за кучето ми и тем подобни и навращане в най - голямото задрастване виждам пропуснато и се обаждам и на среща господина от Нети почва да ми обяснява,че ми звани във връзка с поста ми в еди кой си сайт и как съм могла да говоря така. Как щели да ме съдят. Как сладкодумната русокоска се съсипва да реве в тях. И да не съм си трила поста защото те ми го били копирали вече и щели да ме съдят по какви си точки там ( това всичко с цел много да се изплаша и да го изтрия, че да неможе да се чете от други потърпевши). Сега с удоволствие чакам да ми заведът дело да видим кой кой ще съди :)
Сега молбата към всички други потърпевши ми е ако имат желание да ми пишат на лични съобщения, защото утре отивам първо на Славейков в защита на потребителите да видя там какво могат да направят, а след това ще ида до едно предаване да видим и там какво ще кажат. От там ако не се оправя сама, ще ми помогне и приятеля ми който също преживя много тежко смърта на кутрето ни, но нямаше никакво желание да се разправя с тях нито за пари нито за нищо. Но след днешното им обаждане го изкараха изван нерви, особенно като му разказах как използват имената на негови познати. Тогава вече ще се включат адвокати и ще ги разнищят и тях и с уж развъдчиците с които работят.

#7753 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 10:12 PM

Съжелявам за неприятностите, които имате с борсата. Вие сте една от многото за съжаление. Те по никакъв начин не могат нищо да ви направят. В този форум, ако се направи списък на излъганите от тях, всички ще се изплашим от бройката. Случва се да получавам писма със снимки от хора, купили си кучета от тях. Питат ме дали кучето им е померан или малък шпиц, защото не след дълго хората започват да се съмняват в качествата на кучето си, но най-лошото е, че често искат съвет за тежко болно пале. В темата на померана има момиче, което също се жалва от тях. maks_bs:
Привет!
Както вече споделих и аз имах проблеми със здравословното състояние на Макс, след като го взех. Искам да уточня, че не съм го купила от развъдник, а от борсата Нети догс, едни много неточни, невъзпитани и нелоялни хора, които лъжат преди да го продадат, а след като възникне проблем дори и не си вдигат телефона!
За щастие Макс е добре вече и му се радваме всички! :)

Свържете се и с нея, обединението прави силата. Можете да разкажете историята си и тук: http://forum.dog.bg/...0/page__st__440
Дръжте ни в теченшие със случващото се, ще помагаме с каквото можем. Успех!
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#7754 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 October 2010 - 11:28 PM

В общи линии - това е пътя! Относно комисията за защита на потребителите. Те правят проверки именно за неиздаването и на касова бележка, вече проверките и санкциите са доста сурови. При доказани нарушения, може да се иземат всички налични животни и да се запечатат магазините докато тече проверката. Точно тази борса се рекламира в публичното пространство в дневни програми, аз поне съм ги гледала в едно/ако не се лъжа по Нова тв/. Наблегнете точно на тази част, те се СТРАХУВАТ от анти реклама! И наистина, щом точно в този момент има пострадал и друг съфорумник, си обединете усилията. Успех и ни дръжте в течение. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#7755 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 10:35 AM

Много се радвам,че сте решили да действате! Успех Ви желая! Мисля си дали не е не е по добре да се отвори нова тема да речем,"Излъгани ли сте от Нети?" Така повече хора ще я видят и ще се включат. Хора които имат да речем Питбул,едва ли четат в Немски шпиц.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7756 Потребителят е офлайн   m_mime Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 01:16 PM

Благодаря на всички във форома за това че се опитвахте да ми помогнете. Днес се видях лично, очи в очи с управителя на фирмата Нестор, и всичко се уреди точно за 5 мин. Получих си обратно парите.Също така извинение за всичко което ми беше причинено и това което беше изречено от тях.
Отново Ви благодаря.

#7757 Потребителят е офлайн   Kasper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 01:32 PM

Показване на мнениетоm_mime, в 21 October 2010 - 11:21 AM, написа:

Благодаря на всички във форома за това че се опитвахте да ми помогнете. Днес се видях лично, очи в очи с управителя на фирмата Нестор, и всичко се уреди точно за 5 мин. Получих си обратно парите.Също така извинение за всичко което ми беше причинено и това което беше изречено от тях.
Отново Ви благодаря.

Извинявайте, това означава ли, че няма да им потърсите никаква отговорност? Върнаха ви парите - проблемът е решен? Вече съм убеден онзи боклук Несторчо как потрива ръце доволно.
Не бива да се отказвате - съберете мнения на хората, подайте колективна жалба. Съдете ги. Пратете им инспектори по труда. Пратете им данъчни. Има 101 текста в ЗЗЖ, който те нарушават. Или за вас този случай е приключен?

#7758 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 01:41 PM

И на мен ми се струва,че тук има споразумение от сорта " Връщам ти парите ,но ти няма да правиш нищо повече"
Яд ме е,ама те Нети явно имат опит в подобни случай и знаят как да се измъкнат
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7759 Потребителят е офлайн   spagetkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 11:59 PM

Съжалявам,че се намесвам в темата,но не се сдържах.Наистина трябва да им се потърси сметка има толкова много измамени хора от тях :dh_188: Освен нещатата,който ви предложи "Kasper"се сетих,че можете да се съберете потърпевшите,да обединените сили и да се свържите с "Господари на Ефира",ще бъде огромна антиреклама,особено след дебюта им при Гала! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#7760 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2010 - 12:24 PM

Здравейте, как сте всички :ba_025:
Кой смята да ходи на специалката следващият месец ?
Ние вече записахме малкия Оникс, който за жалост все още трудно допуска чужди хора до себе си, но работим по въпроса.
Дано успеем да го социализираме навреме,че .... :ab_041:
Надявам се да се видим там !
:rc_036:

• (395 Страници) +
  • « Първа
  • 386
  • 387
  • 388
  • 389
  • 390
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема