Малък шпиц - Говорилня
Публикувано: 15 October 2010 - 10:11 PM

Публикувано: 16 October 2010 - 10:45 AM

А на оплакващите се,че кучето им купено от борса НЕТИ е болно ще им препоръчам този сайт http://kiflaiboza.blogspot.com/ .Там е мястото на което трябва да напишат своята история.Когато си счупи някой главата бързо намира нашия форум,но защо не прочетоха нашите съвети преди да купуват от зооборси и зоомагазини?Нека поне хубаво видят откъде идват нещастните животинки продавани от тези хора

На нещастното животинче пожелавам от все сърце да оживее!
Публикувано: 17 October 2010 - 09:36 PM
Публикувано: 17 October 2010 - 11:48 PM
А след това ви съветвам да опитате с друго куче, но този път от легитимен развъдник.Повярвайте ми неотдавна ми се случи нещо подобно и ми беше много по-лесно да го преодолея по този начин.

Публикувано: 18 October 2010 - 11:24 PM
m_mime, в 18 October 2010 - 07:05 AM, написа:
Най вероятно кученцето е било болно от парвовироза или гана. Тези вируси са особено упорити и много заразни. Трябва да се третират всички помещения със силен дезинфектант и да изхвърлите всичко негово - легълце, играчки и т.н. И в никакъв случай не взимайте кученце като обещетение, а си вземете парите. Нали не мислите, че кученцата не идват от едно място?! Съжалявам за сполетялата ви трагедия. Много съм говорила по темата на близки и познати и ми е невероятно, как се лъжат хората, въпреки, че са осведомени и предупредени. Не спасявате някое сладко и симпатично бебче като го купите от зоомагазин, точно обратното - толерирате производството и търговията им. На никой от тези търгаши и мошеници не му пука, че мрът като мухи, че хората се притесняват, страдат и хвърлят стотици левове за лечение. Помислете добре и ако твърдо сте решили да си вземете кученце, първо се осведомете за породата и грижите които изисква малкия дребосък. При добро гледане, той ще е член на семейството ви следващите 15-17 години. Успех!
Публикувано: 19 October 2010 - 02:02 PM
Titka - banditka, в 18 October 2010 - 10:29 PM, написа:
m_mime, в 18 October 2010 - 07:05 AM, написа:
Най вероятно кученцето е било болно от парвовироза или гана. Тези вируси са особено упорити и много заразни. Трябва да се третират всички помещения със силен дезинфектант и да изхвърлите всичко негово - легълце, играчки и т.н. И в никакъв случай не взимайте кученце като обещетение, а си вземете парите. Нали не мислите, че кученцата не идват от едно място?! Съжалявам за сполетялата ви трагедия. Много съм говорила по темата на близки и познати и ми е невероятно, как се лъжат хората, въпреки, че са осведомени и предупредени. Не спасявате някое сладко и симпатично бебче като го купите от зоомагазин, точно обратното - толерирате производството и търговията им. На никой от тези търгаши и мошеници не му пука, че мрът като мухи, че хората се притесняват, страдат и хвърлят стотици левове за лечение. Помислете добре и ако твърдо сте решили да си вземете кученце, първо се осведомете за породата и грижите които изисква малкия дребосък. При добро гледане, той ще е член на семейството ви следващите 15-17 години. Успех!
Ами според мен не е точно от тези страшни болести, защото пред мен направиха тестовете за тях и парвия ден и на следващия ден и бяха отрицателни. А ми казаха че тези болести имали някакъв инкобационен период, но в това састояние което е било кутрето е щяло да си покаже веднага 2 черти. И сега като се карам с тях по телефона и им казвам как да си взема от вас куче като ви нямам доверие за диагнозата на кучето и прикривате примерно някоя заразна болест и си взема ново и то се зарази от същото и тази почва - ама вие как може да си помислите такова нещо. Ние да не сме животни. Как може да си помислите че си играем така с живота на тези кученца. Нали и ние гледаме кучета и еи такива работи като чели са ангели небесни.....
Публикувано: 20 October 2010 - 01:10 AM
Публикувано: 20 October 2010 - 03:03 PM
А колкото до ново куче явно няма да се взима за сега, та отпада въпроса кога мога да вкарам ново куче в нас :(
Публикувано: 20 October 2010 - 08:15 PM
Сега молбата към всички други потърпевши ми е ако имат желание да ми пишат на лични съобщения, защото утре отивам първо на Славейков в защита на потребителите да видя там какво могат да направят, а след това ще ида до едно предаване да видим и там какво ще кажат. От там ако не се оправя сама, ще ми помогне и приятеля ми който също преживя много тежко смърта на кутрето ни, но нямаше никакво желание да се разправя с тях нито за пари нито за нищо. Но след днешното им обаждане го изкараха изван нерви, особенно като му разказах как използват имената на негови познати. Тогава вече ще се включат адвокати и ще ги разнищят и тях и с уж развъдчиците с които работят.
Публикувано: 20 October 2010 - 10:12 PM
Привет!
Както вече споделих и аз имах проблеми със здравословното състояние на Макс, след като го взех. Искам да уточня, че не съм го купила от развъдник, а от борсата Нети догс, едни много неточни, невъзпитани и нелоялни хора, които лъжат преди да го продадат, а след като възникне проблем дори и не си вдигат телефона!
За щастие Макс е добре вече и му се радваме всички! :)
Свържете се и с нея, обединението прави силата. Можете да разкажете историята си и тук: http://forum.dog.bg/...0/page__st__440
Дръжте ни в теченшие със случващото се, ще помагаме с каквото можем. Успех!
Публикувано: 20 October 2010 - 11:28 PM

Публикувано: 21 October 2010 - 10:35 AM
Публикувано: 21 October 2010 - 01:16 PM
Отново Ви благодаря.
Публикувано: 21 October 2010 - 01:32 PM
m_mime, в 21 October 2010 - 11:21 AM, написа:
Отново Ви благодаря.
Извинявайте, това означава ли, че няма да им потърсите никаква отговорност? Върнаха ви парите - проблемът е решен? Вече съм убеден онзи боклук Несторчо как потрива ръце доволно.
Не бива да се отказвате - съберете мнения на хората, подайте колективна жалба. Съдете ги. Пратете им инспектори по труда. Пратете им данъчни. Има 101 текста в ЗЗЖ, който те нарушават. Или за вас този случай е приключен?
Публикувано: 21 October 2010 - 11:59 PM

Публикувано: 22 October 2010 - 12:24 PM

Кой смята да ходи на специалката следващият месец ?
Ние вече записахме малкия Оникс, който за жалост все още трудно допуска чужди хора до себе си, но работим по въпроса.
Дано успеем да го социализираме навреме,че ....

Надявам се да се видим там !