Изолатор Каменар, ВАРНА
Публикувано: 20 February 2010 - 01:25 PM
искайте по някакъв начин да ви гарантират че няма да ги евтанизират.Това не е хуманно хораааааа, да пазим себе си и нашите домашни любимци за сметка на бездомните.По тази логига да евтанизираме всеки човек участвалв бой, който е завършил рани и счупвания.Как ви звучи"евтаназия за всички побойници на улицата и всички агресивни хора".Ако за вас е ок, обаждайте се в каменар и ги обричайте на смърт, няма проблеми.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 20 February 2010 - 06:44 PM
Публикувано: 21 February 2010 - 06:37 PM

Първо изобщо не съм споменавала,че са ухапали мен или кучето ми,именно поради тази причина,че агресивно куче няма да бъде кастрирано,а умъртвено.Второ споменах ,че кучето е в квартаа от скоро от около седмица.Четете внимателно,и не разбирайте това което на вас ви се иска да разберете.Споменах ,че са ме ухапали,а не че съм го казала по телефона.Трето няма значение дали има повод,щом са ви ухапали значи са агресивни,сега ваксинацията за бяс на лекарите няма да им обясня ми то ме ухапа с повод,може ли да не плащам!Късмет е че не са ви хапали вас и вашето куче.На мен лично ми се случва за трети път да ме хапе бездомно куче и то без да предизвикам по някакъв начин агресията му.Кварталните кучета ни познават и не ни закачат,защото сме се сприятелили къде с храна къде с милувка,но тези са нашественици и явно се опитват да пазят новата територия.От една страна може би е по добре,че стана така защото сега ще приберат повече кучета за кастрация.Които изричн сме упоменали,че чакаме да ги върнат на същото място.С най-добри чувстава!
Публикувано: 21 February 2010 - 06:42 PM
искайте по някакъв начин да ви гарантират че няма да ги евтанизират.Това не е хуманно хораааааа, да пазим себе си и нашите домашни любимци за сметка на бездомните.По тази логига да евтанизираме всеки човек участвалв бой, който е завършил рани и счупвания.Как ви звучи"евтаназия за всички побойници на улицата и всички агресивни хора".Ако за вас е ок, обаждайте се в каменар и ги обричайте на смърт, няма проблеми.
Дори и кастрирани кучетата пак правят глутници и нападат,тези в Морската градина около делфинариума всички са кастрирани,но все пак се хвърлят да хапят.И сравнението ви изобщо не е правилно,гледайте анимал планет,агресивно куче се умъртвява,защото е потенциално опасно за хората и животните около него.Ако беше ухапало вашето дете дали пак така щяхте да разсъждавате?Има много мили бездомни кучета,но има и такива които са много агресивни,поради това че няма кой да работи с тях да бъдат социализирани понякога това е решението колкото и крайно да е то.Не оставайте с впечатлението че съм за евтаназия напротив върло против съм,но за агресивно куче нападнало човек да,защото то би нападнало отнво.
Публикувано: 24 February 2010 - 11:25 PM
Публикувано: 25 February 2010 - 03:44 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 25 February 2010 - 07:45 AM
Публикувано: 03 March 2010 - 01:53 PM
Публикувано: 03 March 2010 - 04:09 PM
Публикувано: 10 March 2010 - 05:34 PM
Публикувано: 10 March 2010 - 05:40 PM
Много от темите за изолаторите в дог.бг не се актуализират, така че актуални снимки няма да можеш да намериш, освен ако не се свържеш директно с хора от града, които ги посещават.
Публикувано: 10 March 2010 - 06:55 PM
http://www.facebook....id=324960471728 -изолатор Добрич
http://www.facebook....id=324960471728
Публикувано: 11 March 2010 - 10:15 AM
А вашите кучета, за които се обадихте да ги приберат, върнаха ли ги живи и кастрирани на улицата, нищо не казвате.
Да всички до един са тук кастрирани и са добре

Публикувано: 11 March 2010 - 07:10 PM
Публикувано: 11 March 2010 - 07:54 PM
Снимайте всичко-това е част от обществения контрол. Как иначе ще събирате доказателства! Те като кажат , че нямате право да влезете или да снимате вие какво- отказвате ли се? Ами носете Закона и Наредбата в себе си , покажете им ги най-учтиво- като са грамотни ще прочетат какво пише. И ако продължават, им посочете и чл.58 т.4- т.е , че можете да получите съдействието на органите на МВР. Друг е въпроса , дали органите на МВР ще се отзоват , но вие бъдете настоятелни и покажете , че знаете правата си !
Публикувано: 11 March 2010 - 09:44 PM
След затварянето и "ремонтите" в Каменар (който не знае, ремонтът се състои в боядисване, а, и някакви стари общински климатици, но къде бяха инсталирани, не видях) има нов управител. Имат сложена табелка с работно време. Всеки може да влезе, да си впише данните в тетрадката за посещения, да разгледа. Но НЯМА право да снима. Щели да ми счупят фотоапарата, ако снимам.
Какъв обществен контрол, какво ти чудо? Смяташ, че като им размахаш някакви закони, веднага ще извадят бумаги, протоколи и ще дадат пълна информация? Че ще ти разрешат да снимаш, когато са казали, че не може, защото само общината ще си снима животните и ще ги качва на общинския сайт, който все още не е готов? Когато не си представител на никаква организация?
За да се пребориш с общински структури, които явно имат някакви свои интереси, е необходимо време и посвещение на каузата (аз не съм си поставила за цел да се боря с Каменар, преценявам, че нямам нито нужното време, нито необходимите ресурси). Хубавото поне е, че не се водят приют, а нарушения има във всички общински приюти и изолатори в родината ни, в изолатори и приюти, в които има достъп, снима се, приемат се помощи и т.н. Но не виждам това да е предотвратило нарушенията.
Затова пак повтарям, нека хората, които си поставят такава задача, да се заемат с реализирането по съответния ред. Аз просто прецених, че не мога да се занимавам И с това. Писала съм по-горе какво трябва да се направи, ако някой има желание. Ще цитирам:
Ако това дарение е храна, тя трябва да е придружена със сертификат за качество, както и със сертификат, удостоверяващ срока на годност!?!
Ако дарението е легълца и одеала за кучетата - според Иван Радев, перефразирано донякъде: Това са диви кучета, взети от улицата, те ще разкъсат одеалата и ще изядат легълцата. Общината е закупила дървени скари (никак не са изглеждали да са нови), които им били удобни и достатъчни. След малко повече по темата станало ясно, че одеалата не били удачни, защото ако се намокрели, нямало къде и как да се изсушат (т.е. не им се занимава).
Ако дарението е медикаменти - сертификати.
Ако някой иска да полага труд като доброволец - да се пише до Стойчо Бакалов.
Никой няма право да снима в кастрационния център - ако някой извади фотоапарат, щял да бъде счупен.
Кучетата щели да бъдат снимани и поставяни на сайт на общината - да се търсят задомители.
Всеки може да влезе и да разгледа помещенията, преди това вписва в книга имена, адрес, цел на посещението.
Прехвалените ремонти се състоли в боядисване на оградите. Вероятно и поставени някъде климатици, друг е въпросът дали ще ги ползват.
Имало е няколко кучета.
Публикувано: 12 March 2010 - 11:41 AM